Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nie rozumiem juz nic

Obrazona pani doktor na wizycie domowej !

Polecane posty

Gość Ona12948349765486
Ojojoj, rozkręcacie się niepotrzebnie dziewczynki, a po co te nerwy? Po co jakieś wydumane przedszkole? Nie denerwujcie się tak, bo złość piękności szkodzi, a przecież tego byście nie chciały, prawda :)? No, to już, już, szybciutko, fartuszek i do garnków, mieszkania odkurzyć i pamiętajcie o wietrzeniu, w końcu to temat dnia :D Pozdrowionka

Gość Ona mówi że mała
A co do przepukliny.Miała ją właśnie ta niska kuzynka.2 miesiące temu była zoperowana.

Gość noicoz tego
jakiego katarku? czytałaś cały topic? chyba nie pisała, ze dziecko miało też kaszel,a tu i zapalenie płuc mogłobyć, ale, ze się okazało, ze nie ma, to już najeżdżane na autorkę jakie wy durne jesteście, aż w oczy bije do domu to już wizyte zamówić tylko można w pzrypadku utraty odechu i zatrzymania krążenia czy co? to tez musi stwierdzić lekarz ale będziecie tak się nakręcać, bo wszystko wiecie najlepiej, nie?

ale ona nie wezwała do katarku , ona wezwała do ostrego kaszlu , co prawda nie wysokiej temperatury 37,4 oraz zatkanego nosa. Rozumiem ze dzieci w poczeklani miały gorsze choroby typu szkarlatyna, zapalenie płuc itp. ? Przeciez ta lekarka nie wyszła nagle z gabienetu , i nuie zostawiła pacjentów w poczekalni , bo nagle ktoś ja na wizytę domowa wydzwonił ! Lekarze mają dyżury i czy ona pójdzie do katarku czy do zapalenia płuc to i tak niczego nie zmieni - nie bedzie w tym czasie przyjmowała pacejntów w gabinecie, bo ma dzień wizyt domowych .

Gość noicoz tego
ona ja nie musze do garów, bo siedzę w pracy i klepię, tak jak któraś tu napisała, za podatki od ciebie

Gość dccxxx
Tak, spanikowalas przesadnie i nie trzeba konczyc studiow medycznych aby wiedziec ze w mierząc temp w odbycie zawsze trzeba kilka kresek odjąć,dziwne ze o tym nie wiedzialaś!!??!Po drugie:ja nie rozumiem jak mozna dziecku mierzyc temp w odbycie? to dla mnie jest nienormalne.Mam 14 mies corke i zawsze jej mierzyla pod pachą jak przystalo a nie jakies kurna dewaicje odtawiac analne. ogarnijcie sie ludzie

Gość ale niektore matki sa
przewrazliowione :D:D Boze, jakie jaja na tym topiku, a i Teneryfa dolaczyla do tej rozhisteryzowanej grupki :D:D Laska, jest duza roznica miedzy zwyklem suchym kaszlem, nawet katarem i brakiem goraczki, a kaszlem mokrym jaki jest przy zapaleniu oskrzeli. Podalas przyklad, ktory ma sie jak piernik do wiatraka! Nie musisz byc lekarzem, zeby slyszec jak dziecko kaszle i kaszel suchy u dziecka jest zwykle "gardlowy", ze tak go okresle i dziecko moze miec normalnie kontakt z rowiesnikami, chodzic do przedszkola itd. wiec przestan siac panike. Sprawa ma sie inaczej gdy kaszel jest mokry lub gdy dziecko ma temperature powyzej 38, wtedy wiadomo do przedszkola pojsc nie powinno, ale szczerze watpie, ze twoja corka miala caly czas temperature powyzej 38 i mokry kaszel, a jesli nawet to znaczy, ze byla niedoleczona i infekcja, prawdopodobnie bakteryjna, bo wirus przechodzi zwykle sam, byla nie doleczona.

Gość noicoz tego
teneryfa do tych pustaków i tak nie dotrzesz dobrze, że są chociąż normalne osoby, bo juz zwątpiłam wszystko wiedzą najlepiej, same też diagnozy stawiają, jakie to cudowne

Gość nale nikt nie pisze
że miała nie iść do lekarza, oczywiście powinna iść i zbadac dziecko bo nigdy nic nie wiadomo ale mogła się sama pofatygować, na pewno małej by się nie pogorszyło z tego powodu.

Gość noicoz tego
tak, suchy kaszel i nie suchy dziecko ma pół roku, a matka spanikowana wezwała lekarza rzeczywiscie, chyba pół miasta wymarło przez nią autorko okaż skruche a innym mamusiom przyznamy medal za trafne diagnozy

Gość ale niektore matki sa
Pisalam do Teneryfy, a nie autorki tematu odnoscie przeszkol.

Gość noicoz tego
nale nikt nie pisze że miała nie iść do lekarza, oczywiście powinna iść i zbadac dziecko bo nigdy nic nie wiadomo ale mogła się sama pofatygować, na pewno małej by się nie pogorszyło z tego powodu no i co sie stało? jakby pediatra nie mogła wyjść to by nie przyszła naraz całe miasto nie choruje., a w przychodni siedzą po kilka sztuk w razie napadu chorych dzieci - nie wiedziałyście o tym? uuuuu to razdę się przekonać

hehe, ja też w pracy , gary mnie nie interesują . Ale ty się nie krepuj ;) Tylko wyrób sie z obiadem dla mezusia , będziesz mogła w spokoju wyżalić się jakie to na świecie są mamuśki , co o zgrozo wzywają lekarza na wizyty domowe do niemowlaków .

Gość a czemu w pupie???
a czemu w pupie mierzysz temperaturę??? są specjalne termometry laserowe co wystarczy dotknąć czoła 3 sekundy i pokazuje sie ile ma dziecko temperatury.,a nie wpychac do dupska termometru -zacofana matka jestes

Gość basia.............
ja wiem że lekarka nie wyszła od chorych ludzi i nie poszła do autorki ale chodzi o myslenie. Że jej się należy bo mróz, bo wózek cięzki, bo wysokie pietro a przychodni aż dwa blik dalej. Myslę że mamy w gorszych sytuacjach, z niejednym dzieckiem umiały się zorganizować i pójść do przychodni a taka hrabianka-autorka musiała wezwać lekarza do domu,

Gość noicoz tego
no nie? straszne normalnie nie moge uwierzyć, ze jakaś tam mamusia wezwała lekarza, a dziecko okazało sie nie mieć sepsy czy też zapalenia płuc, tylko chyba zwykłe przeziębienie ja to chyba do tvn i do telewizji trwam zadzwonię, zeby te kwoki mogły sie w tej sprawie wypowiedzieć a widzę, ze mają duzo do powiedzenia

Gość dccxxx
po drugie ,to autorka jak najbardzieu kogla by sam ruszyc tylek i isc z dzieckiem do przychodni z drowia, dziecko nie bylo na tyle obloznie chore aby czubka nosa z poza drzwi nie moglo wystawic, bez przesady.ja moją wsadzalam w wózek, lub jak tylko przeziebienie to za raczke i spaerkiem idziemy do lekarza.Zabardzo pordolicie sie nad dziecmi

Gość marta6776
ja tez zawsze dzwonie do lekarza i przyjezdza ale prywatnie wiec nie ma much w nosie

Gość noicoz tego
ja też pomyślałam jak moje dziecko zaczęło chorować i skorzystałam z lekarza do domu KOCHANE MAMY POLKI jeźdzcie teraz po mnie, a ja sobie chyba tego nie wybaczę a te termometry "laserowe" czy tak jak sobie nzaywasz, to sobie mozna w przysłowiową dupę wsadzić w pupie są własnie najbardziej miarodajne - chyba nie masz dziecka, labo kolejna "douczona" mamusia się znalazła

Gość noicoz tego
marta6776 ja tez zawsze dzwonie do lekarza i przyjezdza ale prywatnie wiec nie ma much w nosie otóż to bo jakby zapłaciła lekarce to ta by ją jeszcze sama w pupkę pocałowała, a ze królowa musiała sama w mróz dupę ruszyć, to opierniczyła dziewczynę, bo to nie sepsa

Gość dccxxx
noicoz tego a" a ty bys chciala aby ktos wsadzal cos tobie w dupeee? no chyba ze to uwielbiasz?? nie wyobrazam sobie aby dziecku cos w dupe wsadzac, to ejst jakies zboczenie, bez przesady.Pod pachą sie mierzy tem,p.Mam corke roczną i zawsez tak robilam a nie analne toprtury jej robic

Gość noicoz tego
następna nawiedzona jak mąż przewija dziecko to pedofil? weź sie zastanów, przecież nie wkładasz 10 cm, tylko troszeczkę

Gość marta6776
tez mam laserowy i jest bardzo dobrym termometrem ,dokladnie mierzy temperaturę. moze zalezy tez jaki ten laserowy??

Gość noicoz tego
buhahhha tortury to nigdy jej czopka nie dałaś tylko żąołądek marnujesz lekami? chyba tak, bo to straszne trotury chyba prokuratora zawiadomię, jak powiesz, ze dałaś czopek chociaż raz w życiu skąd wy się bierzecie?

Gość noicoz tego
laserowy mam za prawie 200 stówy w domu, rtęciowy też i nigdy podczas pomiarów dwoma temp. się nie zgadzała, zawsze w tym nowoczesnym zaniżona była ja sama mam zawsze 35 coś tam, to już poważne osłabienie

Gość dccxxx
ale po jąką cholere dziecku w duupe cos wpychasz? nie mozesz pod pachą mierzyć temp jak na czlowieka przystalo czyli pod pachą? puknij sie w leb, to jakies prowicyjne metody do dupy termometr wpychac, wez sie zastanow kobieto. Moje cale rodzentswo, jak i znajomi mierza dzieciom temp pod pacha a nie w odbyt im wkladaja rozne rzeczy.Ja przynajmniej rowniez swoejj corce tez a nie w odbyt p[rzedmioty wpychac, dla mnie to jest okropne

Gość dccxxx
ty jestes niepowazna kobieto? do jakiego wieku bedzie sz w dupe tetrmometr wpychac dziecku? jak bedzie miec 10 lat takze w odbyt bedziesz wpychac mu termometr?? po co? nie mozesz pod pachą ? przeciez term jest aby wkladac go pod pache , nie rozumiem czemu sie uparlas na ten odbyt , dlaczego akurat w dupe anie pod pache? bo ci tp przyjemnosc sprawia czy jak? innego wyjasnienia nie widze.

Gość noicoz tego
no to ci odpowiem, ze tylko raz zmierzyłam dziecku w pupie jak było malutkie, a tak jak napisałam mam ten osławiony do czoła i mierze, ale mu nie wierzę i często potwierdzam rteciowym ale nie widze nic złego w mierzeniu w pupie, bo tobie wydaje się to zboczone masz jakieś problemy emocjonalne i ze swoją seskualnością chyba skoro wygadujesz takie durnoty

Nie ucz mnie jak odróżnić kaszel suchy od mokrego , wiem na czym polega różnica. Weź pod uwagę tez inne objawy jakie towarzyszą obydwu kaszlom , jezeli kaszel suchy + gęsta zielonka wydzielina z nosa, to sorry ale dzieciak ma infekcje i nie powinnien być puszczany do grupy dzieci . jezlei ma sporadyczny suchy kaszel nez kataru ( a to chyba bardziej pod alegrię podchodzi ) , to OK zgodzę nic nie szkodzi na przeszkodzie . Jezeli o moją córkę chodzi to chyba pisałam że nie miała wysokiej gorączki a zapalenie oskrzeli było . I owszem pewnie była niedoleczona , ale z kaszlu który utrzymywał się 3 tydzień . Co dla niektórych matek jest niczym dziwnym . Spotkałam się juz z opiniami ( bardiej to było tłumazenie przed samą sobą ) matek że : ***kaszel może utrzymywać sie do 2 miesięcy ( !!! ) Tak sie wzbraniają żeby dziecka w domu przypadkiem na chorobie nie zostawić i spokojnie doleczyć . *** przedszkolak może mieć katar cały rok . No kurwa gorszej bzury nie słyszałam . Moja córka miała w tym roku 2 razy katar , wiec teza o całorocznym katarze jest do bani ...

Gość dccxxx
alez absolutnie nie rozpatruje tegow kwestii seksualnosci, tylko ze jak mozna zmierzyc dziecku temp pod paszką a jednak nie robicie tego z niewiadomych mi przyczyn, i wsadzacie term. do odbytu dziecku no to sorry, ale co mozna wtedy pomyslec?nie wiem w jakim celu dziecku w duupe wsadzacie pomiernij jak trzeba pod pachą mierzyc, tam jest najdokladniejsza temp.Rowniez uzywam TYLKO term. rteciowego i caly czas mierzylam pod pacha i starszej corki jak u mlodszej