Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość efweweffweredfsdf

pomysl na biznes- burza mozgów by każdy coś z tego miał

Polecane posty

Gość gość
jakis czas temu moi znajomi otworzyli www.hydroel.com.pl zaklad geologiczno wiertniczy :D buduja studnie i takie tam, maja tyle pracy i robia na tyle cos konkretnego, ze naprawde widac, ze sie tym ciesza takze ja celowałabym w cos inzynierskiego

Gość gość
prowadzac wlasna DG warto skorzystac z uslugi prawne olsztyn http://www.radcaprawny-olsztyn.pl/ Ta kancelaria zajmuje sie tez obsluga prawna podmiotow gospodarczych (olsztyn) wiec pomoga z formalnosciami

Gość gość
To ja rzuce pomyslem – gastronomia na kółkach. Sama się dowiadywałam o ten biznes, mam już oferte z firmy bannert na budowe przyczepy. Nie jest to Duzy koszt a domowe dobre jedzenie np. wedliny jest teraz w cenie.

Gość niezły gość
Odnośnie burzy mózgów to znalazłem ciekawy artykuł na stronie z pomysłami na biznes: http://pomyslynabiznes.org.pl/burza-mozgow/ Na tej stronie można znaleźć wiele ciekawych pomysłów na różne firmy.

Gość gość
co z tego że masz pomysł jak co miesiąc musisz płacić haracz do zusu bez względu czy zarabiasz czy masz przestój.

Gość gość
czy ktos z was ma moze piekarnie? ja zastanawiam sie nad otwarciem :) i tak sobie mysle, ze sprzet moglabym kupic stad www.guztech.com.pl - moze jakas dotacja wpadnie:)

Gość gość
ja się zastanawiam nad stacją paliw. Miejsce skąd mógłbym sprowadzić sprzęt już znalazłem: www.mar-serwis.com jak myślicie? to dobry pomysł? W końcu stacje paliw i myjnie chyba nie przestają być potrzebne...

Gość gość
moze piekarnia? moja znajoma otworzyla i maszyny kupila tu www.guztech.com.pl - dostala dotacje z unii :)

Gość gość
uważam, że najlepszą opcją jest otwarcie gabinetu dentystycznego. Dentystów zawsze brakuje. Idealnym pomysłem jest więc znalezienie lokalu, kupienie sprzętu www.holdental.pl i jesli nie masz kwalifikacji -0 zatrudnienie dentystow.

Gość gość
dobrym pomysłem na biznes jest sklep z ubraniami np albo z zabawkiami. Wyposażenia jakotakiego nie trzeba, bo wystarczy pare koszy typu www.pojemnik.net.pl/ kilka półek i lada. A to naprawdę się sprawdza:) i przynosi dochód

Gość gość
Idealny pomysł na biznes? Myślę, że lepszego niż sklep nie ma. Wyposażenie jest znikome. Wystarczy kilka rurek lad i pojemnik www.pojemnik.net.pl/ Jest naprawdę wygodny, a biznes znakomity i dochodowy. Osobiście mam sklep i wiem, ze nie kosztowało mnie to zbyt dużego wkładu własnego.

Gość gość
TYLKO popatrzcie jak ograniczył się znacznie sektor usługowy ale nie tylko ja żyję przeświadczeniem że ludzie dziś coś tam jedzą coś tam mają a potrzeba im tylko papieru toaletowego bo zanikł u nich praktycyzm do tego stopnia że nie są w stanie we własnym zakresie tak rozmiękczyć kawałka gazety aby do doopy się nadawał .Nagle ogrom przedmiotów które człowiek jest w stanie wykonać nie są potrzebne!?!?!?

Gość gość
DZIŚ SKLEP TO MAŁO WIELU CIENKO PRZĘDZIE DZIŚ WIELKIM SZCZĘŚCIEM jest fartowne usytuowanie,Z autopsji w mieście x nie kończący się ogonek w sklepie zielarskim a 30 km bliży stolicy miasto y mieszkańców tyle co w mieście x a ekspedientka głownie pazury sobie robi bo nie ma klienta. I co raczej świadomość społeczna decyduje w tym przykładzie ,asortyment porównywalny,ludzie są do doopy są lepsi wiedzą lepiej? tyfusy jakich mało!!!

Gość kniuper
ja bym spróbował import-eksport np. herbaty albo kawy. dogadaj się z kimś, rzuć okiem np. na jakiejś dobrej jakości towar np.: www.bifix.pl/nasze-produkty/thea-herbaty-ekskluzywne/herbaty-czarne/ i wysyłaj to dalej, albo rozprowadzaj po punktach. Wydaje mi się to dochodowym biznesem i przynajmniej nie będziesz miał problemu z zaopatrzeniem!

Gość gość
firma transportowa przewozowa cos w tym kierunku, ja pracuje w branzy transportowej i mysle o zalozeniu wlasnej firmy, znam samochody dostawcze, bardzo lubie jeździć na sprinterach, mam troche znajomości w tej branzy, jest to opłacalne, znajomy ma 3 auta i na miesiąc wyciąga na czysto tak ok. 10– 15tys/

Gość gość
Moim pomysłem jest sklep z odzieżą. Sama mam takiz odzieżą używana i idzi emi doskonale. O i dobrą inwestycją były pojemniki www.pojemnik.net.pl/ - często umieszczam w nich ubrania na promocji bądź ogólnie do wyboru - t-shirty - shorty...

Gość Tomer
a co powiecie na wypożyczalnię sprzętu rolniczo/ogrodniczego? Sam kilka razy potrzebowałem maszynę na trochę większy teren i suma sumarum musiałem pożyczyć od gospodarza na wsi za wódkę. Mógłbym kupić używany traktor, jak widzę, trochę tego jest: http://www.mascus.pl/rolnictwo/uzywane-traktory i zacząć od jednego kompletu a potem dokupywać kolejne. Wydaje mi się, że o ile są wypożyczalnie samochodów, to nie ma wypożyczalni właśnie takich maszyn ciężkich!

Gość gość
ja uwazam, że dobrym pomysłem jest wlasna stacja paliw. bardzo dobre wyposażenie znajdziesz np w www.petronova.pl - to jest naprawdę opłacalny biznes.

Gość gość
tak jak pisze przedmówca - stacja paliw to dobry interes. Okazuje się, że w dzisiejszych czasach, przy dobrej lokalizacji - nawet bardzo dobry. Pamiętajcie jesdnak o zaqwarciu mądrych współprac z dostawcami i serwisami. My już mamy ulubionych, jeśli szukasz dobrego serwisu zdecyduj się na: www.mar-serwis.com/

Gość gość
Postaw 100zł na 3 bardzo dobrze przemyślane mecze z kursami 2,2,2 i 2,6 zarobek ok. 1000zł Moje ulubione drużyny które mnie nigdy nie zawiodły: Venlo (2 liga Holandii) Leicester (Ekstraklasa Anglii kurs bardzo często gdy gra na wyjezdzie) Najlepiej dobrać też hokej bo tam wyniki sądużo baedziej przewidywalne

Gość gość
swietny biznes i nie trzeba miec duuzo na starcie, a w dodatku ostatnio modny to przyczepy gastronomiczne www.przyczepygastronomiczne.pl/ w mojej glowie pomysl by zamiast fastfoodow zrobic w niej po prostu zdrowa zywnosc.

Gość gość
Namysłów to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie namysłowskim

Gość gość
Jak ktoś o gastronomii myśli a konkretnie o piekarni to może warto wziąć pod uwagę jakość sprzętu. M mamy wyposażenie naszej piekarni kupione w http://www.guztech.com.pl/ i są to sprzęty wysokiej jakości. 3 lata już na nich pracujemy.

Gość koala5
Proponuję założyć Biuro Usług Płatniczych. Składki do zusu nie są wcale duże, no i nie potrzeba dużego nakładu finansowego. Po pomoc warto się zwrócić do Amola System , a ich nowy projekt szkoleń może Ci się przydać przy pierwszych krokach prowadzenia działalności. Po otrzymaniu certyfikatu, tak jak było to w moim przypadku , ustabilizowałam pozycję własnej firmy na rynku finansowym.

Gość wlodek_transport
Jak już zdecydujesz się na biznes, pomyśl o eksporcie. Dużo informacji o tym, jak eksportować poza granie Polski, znajdziesz na stronie www.exportfrompoland.info

Gość gość
Ja także jakiś czas temu zastanawiałam się nad dochodowym biznesem. W końcu stwierdziłam, ze zajmę się branżą vendingową. Doszłam do wniosku, ze postawienie kilku automatów z przekąskami w *****iwych miejscach może przynieść pieniądze. W związku z tym zacząłem szukać firmy, która ma w swojej ofercie takie automaty. W ten oto sposób natrafiłam na http://kofeinalodz.pl/. Firma ta ma automaty do kawy, automaty do napojów zimnych, automaty z przekąskami itp. Wybór jest spory.

Mi się udało w sektorze handlowo-usługowym. Ale obecnie poszerzyłem swoją działalność o produkcję. Leżeli ma się pomysł i odrobinę szczęścia, oraz dobrych ludzi przy sobie, to da się zarobić na wszystkim nawet na żyletkach ;)

Gość gość
A może tak pro ducka pelletu? Jeśli masz miejsce na taki zakład to może być naprawdę opłacalny biznes. Sam się czymś takim zajmuję i zdecydowanie nie mam na co narzekać. Ale planując taką działalność koniecznie trzeba zainwestować w solidne maszyny. Ja wszystko co potrzebne kupiłem w http://www.comerc.pl/. Można tam dostać linię produkcyjną do pelletu, maszyny do pelletu itd. Wszystko działa bez zarzutów, a ceny były korzystne.