Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

violek133

Mamy adopcyjne

Polecane posty

violek123 powiedz czy twoje adoptowane dzieci to sa dorosle ? bo tak je chwalisz ? moze one są małe i dopiero dadzą ci w kość :) he he Wpadniej za 10 lat i powiedz czy jest dalej milo

Gość lela***
Mam na zajęciach rodzinę, która ŚWIADOMIE adoptowała dziecko chore. I to nie są męczennicy, wprost przeciwnie. A dziewczynka , którą adoptowali, mimo cięzkiej choroby, daje im masę radości i satysfakcji. Potrzeba wielkiej dojrzałości, siły, wiary w siebie i serca, by chcieć stworzyć dziecku dom i rodzinę.

Gość lela***
Teraz moja koleżanka z pracy stara się z mężem o adopcję. Czekają już 1,5 roku na dziecko. Sami są bezpłodni.

Gość bogdanek
bylem adoptowany :(

I jeszcze jedno.Patrzę teraz na swoją trójkę .Oglądają bajki i jestem szczęśliwa że je mam.Każda matka widzi w swoich dzieciach wszystko co najlepsze i takie są moje dzieci,najnaj!!!!Są moje i nieważne ,że nie miałam szczęścia ich urodzić.

Gość lela***
W Polsce jest jakaś niezdrowa atmosfera wokól adopcji, bezpłodności, czy In VITRO. Ludzie szukają sensacji i tematu do plotek. Trudniej o dojrzałość.

Gość bogdanek
nie są twoje kobieto może komuś odebrali jak mnie mojej mamie!

Gość lela***
violek Twoje dzieci Was wybrały. Tylko ktoś inny je Wam urodził.

Gość bogdanek
żałosne zycie w świecie fantazji! czytasz co piszą takie dzieci jak ja? zawsze szukają rodziców kiedy pytaja kochasz adopcyjnych jest zawsze NIE WIEM!

Gość lela***
bogdanek a ile Ty znasz dzieci adopcyjnych , że wydajesz tak bezwzględne sądy ? ja znam rodziny, które adoptowały dzieci, znam dorosłych, którzy byli adoptowani i to są normalni ludzie.

To prawda.Pamiętam jak pojechaliśmy po naszego synka,miał 6 tygodni leżał sobie w łóżeczku i jak weszliśmy to otworzył oko popatrzył na nas i się uśmiechnął i już wiedzieliśmy ,że będzie dobrze .To było 12 lat temu .

Gość cała prawda całą dobę
W Norwegi był taki przypadek. Odebrali rodzicom Polakom zresztą córeczkę i oddali jakiejś obrzydliwej lafiryndzie ! To jest mafia ! Siedzą potem rozdęte raszple i ciągną kase ! Mam nadzieje, że spotka ich słuszna kara ! Przynajmniej od losu bo w prawo nie wierzę I wara od cudzych dzieci ! Zróbcie se swoje !

Gość lela***
Znam też dzieci alkoholików, które potrafią powiedzieć (wykrzyczeć) swoim rodzicom: "Żałuję, że mnie urodziłaś! Trzeba było mnie oddać do adopcji!".

Gość anaaa029102
Dzieciaki adoptowane to istna ruletka. Nigdy nie wiesz kto Ci przypadnie " Podobnie może być z twoim dzieckiem ,skąd wiesz że twoje geny nie stworzą rudego, garbatego karła? a na dodatek idiotę, który będzie nadawał się tylko do kopania rowów. Mało jest takich przypadłości? Niestety tak jest i już... w teori adopcja wygląda zupełnie inaczej o czym widać nie masz zielonego pojęcia. Lepiej adoptuj, albo znajdź sobie jakiegoś extra inteligentnego męża... bo jak twoje dzieci odziedziczą po tobie inteligencję to będzie TRAGEDIA !

Gość bogdanek
w nerwach mówi sie głupoty to nic nie znaczy wiesz co ja robilem ? okradalem matke adopcyjna zeby dac swoim rodzicom zreszta po co to pisac i tak wiecie swoje

Gość do truskaweczki
i bogdanka jestem mamą adopcyjną. Mam 21 letni staż. Obecnie mój syn ma 23 lata, traktuje mnie jak matkę. To nie prwda, że to kim będzie Twoje dziecko zalezy tylko i wyłącznie od wychowania. To kim zostanie zalezy równiez od charakteru. Mój syn teraz jest dorosłym facetem, niedługo sam będzie ojcem, jest porządnym czlowiekiem. Jednak ile mnie to kosztowało zdrowia to tylko ja jedna wiem. Matka swoje dzieci kocha miłością bezwarunkową i to własnie dzięki temu jesteśmy nadal rodziną:) on wie, że może na mnie liczyć. Bogdanek - ja wiem, że mój syn mnie kocha. Szkoda, że trafiłes na takich rodziców, ze to Ty nie potrafiłes ich pokochać

Gość bogdanek
kocha cie ;) niech tak ci bedzie pa pa

Gość lela***
bogdanek skoro masz takie problemy ze sobą to idz na terapię i daj sobie szanse na zdrowe życie nie rób z siebie takiej ofiary losu

Gość bogdanek
ile masz teraz lat?

Gość do truskaweczki
Violek pozdrawiam Ciebie:) bardzo dobrze zrobiłaś adoptując dzieci. Powiem Ci, ze pomimo wielu ciężkich przezyć z adopcyjnym synem, nie żałuję, że tworzymy rodzinę, ze nosi moje nazwisko:)

Gość ............y.................
baby to jednak glupie są :)

Gość do truskaweczki
żeby nie głupie baby, to faceci dawno już by wyginęli:P

"Podobnie może być z twoim dzieckiem ,skąd wiesz że twoje geny nie stworzą rudego, garbatego karła? " Chyba chodzi im o to, że swoje dziecko kocha się bezwarunkowo nawet jeśli jest rudym karłem :) Osobiście nie umiałabym adoptować.

Do truskaweczki.Dziękuję bardzo za życzenia, Wam też życzę wszystkiego naj.Wiesz jak czytam te wszystkie opinie to się zastanawiam,czy my jesteśmy nienormalne ,ze jesteśmy normalne,wiesz co mam na myśli:)

Gość lela***
Tosz nikt nikogo nie namawia do adopcji dzieci. Tak samo i do rodzenia. Do bycia rodzicem trzeba dorosnąć, dojrzeć, mieć zaplecze finansowe i stabilizację życiową. A i tak nie każdy sie nadaje.

Augustina I kolejne dobrze napisane Rodziny adopcyjne mówią, że kochają dzieci jak własne. też tak mówiłam. Też tak czułam. Ale tak naprawdę wcale tak nie jest. Aby tą różnicę poczuć, trzeba mieć później dziecko własne. ja ci odpowiem na moim przypadku bo oboje zmoim bratem jestesmy adoptowani bo moi rodzice nie mogli miec wlasnych. Wychowalam sie w swiadomosci ze jestem adoptowana od dziecinstwa. Terasz jestem dorosla kobieta od wielu lat prowadzaca wlasne zycie. Mialam wspanialy dom rodzinny i wychowalam sie w pelnej milosci atmosfezre. Oczywiscie byly trudne chwile pewnie jak w kazdej rodzinie ale mam wspanialy kontakt z rozicami i nie zaminilabym ich na nic. Po drugie-ja tez nie moge miec dzieci wiec moge ci njapisac ze moze masz odrobinke racjii w tym co piszesz ze chcac adoptowac dziecko kierujemy sie checia jego posiadania. Ale co w tym zlego? Wiesz ile moich dobrych znajomych nie moze miec dzieci? I mysla i adopcji? Znam osobiscie rodzine ktora majac 2 wlasnych zaadoptowali kolejna 2ke w tym jedno uposledzone..wiec sa rodziny ktore umieja kochac.

Gość do Prinzessa
Mam nadzieję,że będziesz cudowną mamą bo należy Ci się jak mało komu.

Gość Homossssssssus Erectus
patologia adoptuje patologie :) bajka

Gość Homossssssssus Erectus
debili szukaj w swoim domu