KAROLA211089 0 Napisano Czerwiec 12, 2012 kurcze ale może bez tych leków itp.tyle albo żle zrozumiałam chociaż na 90% pewna jestem,że 300-400zł ale może sam zabieg no nie wiem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Iwonka250807 0 Napisano Czerwiec 12, 2012 Nie wiem, Karola, ale 300-400 zł to dla mnie jakoś podejrzanie tanio. Wszędzie, gdzie się pytałam to tak 700-800 zł, a nawet więcej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
paula_30_ 0 Napisano Czerwiec 12, 2012 ja tez sie nie spotklam jeszcze z tmy zeby tyle IUI kosztowala:O szczerze to tak iwonko to troche dalas za dwie próby w jednym cyklu mojej znajomej udalo sie za 7 razem ale za 2 razem po zmianie lekarza Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malutka_15 0 Napisano Czerwiec 12, 2012 Szok poprostu...;/ teraz siedzę i wyję....nie mam już siły... mój gin pow ze to stres wszystko powooduje te zachwiania hormonów... nie wiem już sama rzuciłam fajki nawet piwa sie nie napiję.... poprostu żyć mi się nie chce... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Iwonka250807 0 Napisano Czerwiec 12, 2012 No wydałam sporo, bo naprawdę myślałam, że dwa podejścia w cyklu i sukces murowany, a tu du... Ale potem gdzieś czytałam, że podwójne podejście wcale nie zwiększa szans, więc teraz nie będę już 2 razy podchodzić, tylko raz. Albo się uda albo nie. Wóz albo przewóz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
paula_30_ 0 Napisano Czerwiec 12, 2012 Malutka_15 kochana tylko sie nie zalamuj mi tutaj glowa do góry wszystkie tutaj walczymy i nie poddajemy sie ok ? a nie pytalam sie ciebie wy robilliscie jakies badania? i nie placz mi tu no no Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Iwonka250807 0 Napisano Czerwiec 12, 2012 Malutka, widzisz, to gadanie lekarzy to też tak trochę bez pomyślunku. Przecież nie da się żyć kompletnie bez stresu. Chyba trzeba by się zamknąć w szklanej kuli. Ja nie wiem jak kiedyś kobiety rodziły, nasze mamy, nasze babcie? Przecież one to się dopiero narobiły, bo nie było takich udogodnień jak dzisiaj. A bez stresów też pewnie nie żyły. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
motylek81 0 Napisano Czerwiec 12, 2012 Oj dziewczyny jakie my biedne jesteśmy, ale nie rozumieją nas te osoby które mają dzieci i nigdy nas nie zrozumieją. Co do kosztów za inseminację to w wawie ok. 1000zł więc myślę że 300-400 to trochę za mało. Paula miałam robione wszystkie badanie bo przygotowałam się do inseminacji którą planowałam w tym tygodniu niestety... Dwa lata temu miałam operację na mięśniaki macicy ale zostały usunięte a macica została nietknięta więc teoretycznie wszystko z mojej strony jest ok. A Wy z czym walczycie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KAROLA211089 0 Napisano Czerwiec 12, 2012 co do fajek to ja osobiście palę ale lekarz kazał ograniczyć,bo maja wpływ na estrogeny a co do alkoholu to piję mniej niz kiedyś chociaż wydaje mi się,ż eto chyba lekka przesada ale tak średnio przez cały tydzień to 5 piw wypiję nie zawsze bo ostatnio przez dwa miesiące może z 4 piwa wypiłam no ale w pewną sobotę jak mieliśmy grila to piłam wódkę w sumie tylko z koleżąnką bo mój mąż wódki nie pije tylko piwo a tak w tym roku to wódke z 3 razy piłam piwo dość często Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KAROLA211089 0 Napisano Czerwiec 12, 2012 i to rodziły po 5-7 dzieci mója babcia miała 11 rodzeństwa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
paula_30_ 0 Napisano Czerwiec 12, 2012 motylek81 ja mam wrogi sluz i plemników jest malo i sa slabe ale chcemy isc jeszcze na konsultacje od gina który robil mi IUI mam nadzieje ze ktoras z was w koncu zapoczątkuje dobra passe????? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Iwonka250807 0 Napisano Czerwiec 12, 2012 Ja jestem zatwardziałą abstynentką, po prostu czuję obrzydzenie do alkoholu. Zresztą do papierosów też. Także jestem wolna od nałogów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KAROLA211089 0 Napisano Czerwiec 12, 2012 ja mam podwyższoną prolaktynę i nierosną i same mi nie pękają pęcherzyki a tak pozatym ok męża nasienie w miarę tragedi nie ma Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Iwonka250807 0 Napisano Czerwiec 12, 2012 Paula, dobrze by było. Gdyby któraś pierwsza zaciążyła, to może pociągnęłaby resztę za sobą? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
paula_30_ 0 Napisano Czerwiec 12, 2012 no niestety teraz jest coraz to wiecej par borykajach sie z nie plodnoscia:O co 5 para ma teraz problemy kiedys tego nie bylo:O ahh co za czasy nastały szkoda śłow a kliniki i rozne przychodnie od leczenia nie plodonosci jakie zbieraja kokosy wybrazacie to sobie? mówia ze za pare dziesiat lat to co droguei dziecko to bedzie z blizniat bo coraz wiecej teraz sie rodzi czy poprzez IUI czy in vitro Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KAROLA211089 0 Napisano Czerwiec 12, 2012 o niepłodności się tak nie mówi mi się wydaję że dużo par ma taki problem tylko milczą Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KAROLA211089 0 Napisano Czerwiec 12, 2012 zresztą to trudny temat i ciężki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
paula_30_ 0 Napisano Czerwiec 12, 2012 Iwonka250807 a moze ty zapoczatkujesz ?:) kto wie no my napewno chcemy prubowac sierpien poczatek by wypadalo a najdalej to wrzesien ale juz bede podchodzic bardziej z dystansem mysle:O czlowiek sobie robi nadzieje stara sie jak moze a i tak wielkie gówno z tego wychodzi:O:O Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Iwonka250807 0 Napisano Czerwiec 12, 2012 To ja nie wiem już, może trzeba tak jak nasze babcie i prababcie: chodzić na boso, siać swoje warzywka, narobić się porządnie fizycznie i jeść ziemniaki z omastą? Bo jakoś nie słyszałam, żeby w tamtych czasach jakaś kobieta miała problem z zajściem w ciążę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Iwonka250807 0 Napisano Czerwiec 12, 2012 Oj, masz rację Paula, chyba trzeba się trochę emocjonalnie odciąć od tego wszystkiego.Teraz będzie IUI na luzie :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KAROLA211089 0 Napisano Czerwiec 12, 2012 moim zdaniem wszystkie wcześniej czy póżniej będziemy mamami jesteśmy bliżej niż dalej ,bo staramy się i chcemy a nie nic nie robimy,ale to tylko takie moje zdanie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
motylek81 0 Napisano Czerwiec 12, 2012 Dobry pomysł niech któraś rozpocznie tę dobrą passę. A Ty Iwonka z czym walczysz? Kliniki zbijają kasę niektórym pomogą, a innym niestety nie. Co do in vitro to myślę, że jest to też kwestia wiary ja mimo wszystko nie jestem za taką metodą. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KAROLA211089 0 Napisano Czerwiec 12, 2012 wy ,możecie mieć inne zdanie na ten temat Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KAROLA211089 0 Napisano Czerwiec 12, 2012 ja za in vitro jestem jak kogoś stać i ma mu to pomóc to czemu nie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
paula_30_ 0 Napisano Czerwiec 12, 2012 ja tez wierze ze nie po daremno cierpimy dziewczynki dobrze ze mamy siebie tutaj mozna sie wygadac wyrzalic jedna od drugiej moze uslyszec dobre slowo i to chyba najwazniejsze co??? nie damy sie kobitki?????sadze ze kazde cierpiernie jest po cos ze nie jest nadaremne Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
motylek81 0 Napisano Czerwiec 12, 2012 Paula i Iwonka zapoczątkujcie w sierpniu i mnie zaraźcie:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
motylek81 0 Napisano Czerwiec 12, 2012 Musimy się chyba wzajemnie wspierać i też myślę jak Paula nic nie dzieje się bez przyczyny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KAROLA211089 0 Napisano Czerwiec 12, 2012 jasne nie darmo człowiek męczy się i cierpi będzie wynagrodzone to wszystko BÓG JEST RYCHLIWY ,ALE SPRAWIEDLIWY. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KAROLA211089 0 Napisano Czerwiec 12, 2012 Iwonka co to jest ta omasta? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KAROLA211089 0 Napisano Czerwiec 12, 2012 wogóle Iwona jesteś imienniczką mojej mamy też miała tak na imię. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach