Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jella 27

Zaproponowano mi 3,20 netto za godzinę pracy...nie mam już sił szukać...

Polecane posty

Gość Jella 27

I najchętniej uciekłabym z tego kraju. 2 języki, wyższe, masa kursów pokończonych Od kwietnia szukam pracy, proponują mi albo 3 miesięczne praktyki bezpłatne, albo prace za grosze, albo sponsoring (!!!!!!). Ten kraj nie jest dla ludzi. Uciekam w maju do brata do USA i tam zacznę normalne życie.

Gość wqwqqwqw
osraj tą oferte

Gość ptasiek nastroszony
to tak w imie tysiacletniej kultury slowianskiej oraz wiary ojcow

Gość iojoijo
jestem lepsza, bo nikt nawet 3,2 zl /h nie chce dac :D

Gość Pepi_
Jakie masz wyksztalcenie i kursy? Jakie masz doswiadczenie zawodowe?

I dobrze robisz.Tutaj nic tylko wstyd i upokorzenie.... Nie masz znajomości,nie dajesz dupy za przeproszeniem to na dobra pracę nie ma szans.Ewentualnie liczysz na szczęście. To dziwny kraj powiem Ci.Pracy w zawodzie nie uświadczysz a poza słyszysz,że masz za wysokie kwalifikacje i będziesz się marnować.Szkoda tylko,że nikt nie myśli,że samymi kwalifikacjami opłacić rachunków się nie da. Ja jestem teraz mega zdołowana.Tyle lat ciężkiej nauki,pracy,kasy i nie ma pracy w zawodzie!Trzeba szukać w sklepach i konkurowac z pannami po zawodówkach....No szok.

Gość zrób sobie kurs spawacza
najlpeiej w argonie do dostaniesz dobrą robotę. i przestan narzekać.

Przedwczoraj byłam na rozmowie kwalifikacyjnej na sprzedawcę w butiku odzieżowym.Przede mną były dwie panny po zawodówce.Nie masz pojęcia co za słownictwo - uszy więdły.Nic tylko o dyskotekach,chłopakach i piwsku gadały.A najgorsze jest to,że takie pustaki są przede mną w walce o stanowsiko sprzedawcy bo to one mają zawodówki handlowe.I mino braku ogłady i pustostanu kulturowego prawdopodobnie dostaną tę pracę...ZAŁOSNE

Gość ja to cholery dopstaje
ludzie najpierw kaształca się w zawodach na które nie ma zapotrzebowania a potem narzekaja że nie ma dla nich pracy. a pomyśleć nie łaska i kształcic się w zawodach poszukiwanych?

Gość piotrsprz@gmail.com
Witam. Szukam osoby której przyda się ktoś w rodzaju osobistego asystenta, służący. Zupełnie za darmo mogę zająć się sprzątaniem, praniem,prasowaniem, gotowaniem. Moge robić zakupy, załatwiać różne sprawy na mieście, służyć jako kierowca z własnym samochodem (rozliczenie za paliwo). Mam okazję rozpocząc za rok taka pracę za granicą i chcę zdobyć doświadczenie i referencje które są wymagane. Jestem dyspozycyjny i gotowy na bardzo szeroki zakres obowiązków.Mam 26 lat. Proszę o wyłącznie poważne oferty z Warszawy i bardzo bliskich okolic. piotrsprz@gmail.com

JAk zaczynałam studia to ofert pracy było sporo.A teraz nie ma nic.....

Gość Moiim zdanieeem...
Mając dwie lewe ręce nawet wyższe nie pomoże.. Ja w wieku 18-19 lat zarabiałam tyle lub więcej niż znajomi starsi o 7-8 lat z wyższym. Wykształcenie nie jest żadnym wyznacznikiem, liczą się predyspozycje, umiejętności i CHĘCI. Do moich rodziców po pracę w sklepach rownież przychodziły takie, czasami lepsza po zawodówce niż taka co "wyżej sra niż dupę ma".. Nie obrażając nikogo.. Nie każdy po zawodówce czy ze srednim jest tumanem a z wyżsym inteligentem..

Oczywiście zgadzam się z tym.Sama mam znajomych którzy myślą,że mając wyższe wykształcenie są lepsi od innych. Sama zebrałam joby od znajomych,rodziców za to,że z takim wykształceniem poniżam się i szukam pracy jako sprzedawca.... Co tu dużo gadać - mi też jest wstyd ale co zrobić? Mam chęci do pracy,zapał, BARDZO szybko się uczę nowych rzeczy więc nie ma dla mnie trudnych wyzwań.No i co z tego skoro szansy nikt mi nie chce dac?:P

Gość Moiim zdaaaniem...
jak mialam 18 lat bylam kierowniczką w sklepie u rodziców i zarabiałam porządną kasę więc nie kłamcie że nie można mieć dobrej pracy 🖐️

Może powiem tak - nie jest dla mnie wstydem sama praca.Wstydem jest to,że przez tyle lat tak super się uczyłam,zbierałam pochwały,miałam takie marzenia a tu lipa.Szukam pracy razem z tymi co uczyć się nie chcieli - taka "nagroda" za lata pracy. Wstyd mi,że rodzice mimo słabego stanu majątkowego finansowali mi studia i stworzyli warunki bym była na nich najlepsza a ja teraz 'marnuję" to co wypracowałam.Chciałam skończyć studia i pomagać im finansowo.A tu taki zawód.Będę jak to tato mówi "wykładać towar razem z przygłupią córką sąsiadów".To tyle.Pożaliłam się i mi lepiej:D Postanowiłam,że jak do końca następnego tyg.Nie znajdę pracy to robię przerwę w szukaniu bo mam doła.

Gość tak to widze
kiedys byly modne kierunki nauczania a teraz wychodzi nam to bokiem

Byłaś kierowniczką w sklepie u RODZICÓW. Kolejny raz kłaniają się znajomości.

Gość tbrbyyber
adalis ale to jaki kierunek w koncu skonczylas? bo jak np socjologie to ze tak powiem, czemu sie dziwisz?:P

Gość stodwawertaka
Mój chlopak pracował przez 3 lata jako szef kuchni w jednej z najlepszych restauracjii w Wielkiej Brytanii. Zarabiał super kaske, ale ja nie chcialam rozlaki namówilam go żeby wrócil i w Polsce poszukał pracy, bylam pewna że z takim doświadczeniem bez problemu i tutaj znajdzie prace..... Efekt???? * Przez 4 mc szukaliśmy pracy (W Krakowie czyli mieście gdzie jest dużo restauracjii) * Na początku szukal pracy jako szef kuchni ale nikt go nie chciał zatrudnic, więc jako kucharz.... też nic, potem zglaszaliśmy jego kandydature na pomoc kucharza.. a na koniec na zmywak i NIC. Dwa razy zapytal się menagera dlaczego niby nie nadaje się na zmywak skoro jest młody, silny i pracował w restauracjii ponad 3 lata Wiecie co mu odpowiedział??? Że potrzebne jest wykształcenie gastronomiczne a on ma mature :/ * Teraz robi hamburgery za 5 zł za godzine. Tydzień temu dzwonił do niego menager z restauracjii z Anglii i pytal co teraz porabia. Jak mój TŻ mu powiedzial, że zarabia 1 funta na godzine to tamten się przez godzine śmiał...... W co ja go wpakowałam

Gość tbrbyyber
no i autorka tematu co skonczyla? bo jakby np skonczyla matematyke z jakas specjalizacja trudna i z tego nie miala pracy to rozumiem wkurw, ale jelsi jakis zwykly kierunek i nie ma pracy w zawodzie bo miliony osob tez go skonczyly, albo do niego niepotrzebne sa studia to powtorze - nie ma czego sie dziwic :(

Gość iojoijo
wielka pani adalis skoczyla biologie z wyroznienie, miala same piatki, byla prymuska :D :D :D

Tak miałam wyróznienie:)Bo ciężko na to pracowałam.I po to by nie marnotrawić kasy rodziców.

Gość iojoijo
to idz na doktorat WIELKA PANI CO NIE BEDZIE TOWARU WYKLADAC Z KOBIETA PO ZAWODOWCE, BO PRZECIEZ TO HANBA :D

Gość tbrbyyber
i co umiesz po tej biologii,w czym sie specjalizujesz?? kim mozesz byc i w czym masz doswiadczenie?

iojoijo Nie rozumiesz o co mi chodzi to proszę się nie wypowiadaj.Nie czuje się lepsza od innych.Wstyd mi tylko dlatego,że marnuję lata nauki idąc do sklepu - zawodzę i siebie i rodziców i za to mi wstyd.

Gość adalis jestes przykladem
tego, ze dobre oceny w szkole na nic sie zdaja, kiedy czlowiek nie jest na tyle inteligentny by sobie poradzic w zyciu :O ja mam jedna taka znajoma, ktora na stypendiach za swietne oceny zaliczyla studia, kujon jednym slowem, wszytskie materialy miala zawsze opanowane, a potem studia sie skonczyly i siedzi w domu z drugim juz dzieckiem marudzac jak to pracy w zawodzie nie moze znalezc bo oczekuje, ze wystarczy przedstawic papierem skzoly wyzszej by pracodawcy po rekach ja calowali proszac o jej zatrudnienie :O za to mam wielu znajomych, ktorzy z fala pozli na studia administracyjne i finansowe i sporo z nich w zawodzie pracy nie ma za to w ofertach przebierac mogli, chocby jako kierownik zmiany w magazynie... studia daja wiele mozliwosci tylko trzeba wiedziec JAK szukac, bierze sie to co daja i pnie sie powoli w gore, moze zamiast zanizac swoje wymagania stojac w konkury z tak pogardzanymi tepaczkami z zawodowy zmien branze w ogole, skladaj papiery zgodnie z wyksztalceniem ale w roznych kierunkach/branzach.

Mogę pracować w laboratoriach,parkach narodowych krajobrazowych,wodociągach,oczyszczalniach,stacjach kontroli jakości,rejestracjach przychodni,urzedach miejskich,marszałkowiskich,w każdym sklepie które ma własne laboratorium.sanepidach w szkołach itp. Sprawdziłam każdą mozliwość i nic.Stanowiska obsadzone,pracowników nie szukają.

Największy błąd w moim zyciu to te studia:/ Wiesz nie będę się tu rozpisywać bo i tak część inteligentów zaraz sobie i tak na swoje przełoży ale napiszę jedno - moje studia były bardzo ciężkie.I poświęciłam cały swój czas na naukę - nie tylko po to by być najlepsza ale też po to by dostać stypendium i odciążyć rodziców.Podobnie w wakacje - szukałam pracy jak najlepeij płatnej - czyli na czarno:D Moje studia o tyle marne były,że nie było praktyk!