Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kryytykantkaa

czy to mozliwe zeby w ciazy rosł tylko brzuch?

Polecane posty

Gość kryytykantkaa

czy zawsze odkłada sie tez troche sadełka na tzw boczkach? Jak bylo u was?

to bardzo indywidualna sprawa. mam znajomą która nawet w 9mc "z tyłu" wyglądała jak przed ciążą - super! mam i takie które tyły hmm wszędzie :-P ja "rosnę" cała :)

Gość kryytykantkaa
prosze o dalsze wypowiedzi :)

Gość a jakiej jeszcze odpowiedzi
oczekujesz? widziałaś dwie takie same baby w ciąży? każda przecież przybiera na wadze inaczej

Gość jestes egoistka
mozliwe, moje 2 znajome w ciazy byly chude jak przed ciaza - tylko bruszek w ksztalcie pilki mialy. smiesznie to wygladalo :) nogi i rece jak patyki a tu taka pilka z przodu :D

Gość kfhfhefhkfbn
ja wyglądam jak krowa :( cała się upasłam

niektóre szczęściary prawie wcale nie zmieniają sylwetki w ciąży :) jestem ciekawa czy to sprawa genetyki, czy może są na to jakieś sposoby, no - poza nieobjadaniem się jak prosię :D

Gość ja takich które miały ręce i n
ogi jak patyki i z przodu piłkę widziałam do cholery na patologii ciąży w szpitalu klinicznym każda ledwo chodziła z kroplówką:O wiadomo, że zwłaszcza jak ktoś jest bardzo chudy i drobny przed ciążą, to musi troszkę chociaż przybrać ciała by móc mieć siłę dźwigać brzuch do mnie wszyscy mówią, że brzuch mi tylko urósł, ale to nieprawda, bo wszędzie przytyłam w sumie nie wyobrażam sobie by było inaczej, bo przed ciążą wszystko miałam bardzo drobne i raczej szczupłe i pewnie gdyby wszystko takie zostało to nie udźwignęłabym brzucha, który mam ogromny

Gość kryytykantkaa
a ja jestem zalamana, bbo jestem w 16 tc, przed ciaza przy wzroscie 153 cm wazylam 53 kg, a teraz juz 57,3. Mam ochote sobie palnac w leb. Tez niby nogi i rece mam takie jak przed ciaza, ale na brzuchu widze sadło. Wkurwia mnie ot jak nie wiem, bo nie wierze w zrzucenie wagi poprzez karmienie cyckkiem.

Ooo tak, to możliwe :) Ja miałam tylko brzuszek, reszta totalnie bez zmian.

Gość ja takich które miały ręce i n
spokojnie wszystko zrzucisz po ciąży;) teraz martw się tylko oto by dziecko rosło zdrowo i przyszło na świat bez problemu odchudzać się będziesz po ciąży;)

Gość kryytykantkaa
kazdy mi powtarza, ze powinnam myslec o dziecku, ale tez chcialabym pomyslec o sobie - przeciez ja tez jestem wana! i nie mam pojecia jak ja bede wygladala wazac np 73 kg :( Nigdzie chyba z domu nie wyjde :(((

Gość kryytykantkaa
:(

Gość nnnnnnnnnnnnnn
Zrzucisz, ja po zakonczonym karmieniu wazylam mniej niz przed ciaza...

Gość świeża bułka z makiem
Ja przytyłam nie tak tragicznie, bo coś około 10 kg, ponadto w pewnym momencie przez diete i leki (cukrzyca ciążowa) waga na chwilę stanęla w miejscu a potem zaczęła powolutku spadać.W rezultacie tyłam tylko z przodu, a raczej powiększający się brzuch,ramiona,uda,tyłek zostały bez zmian.Ciążę było widać z tyłu, bo gacałam się jak pingwin ;) Brzuch na koniec ciąży miałam bardzo duży,dziecko urodziło się normalne-3450 i ok. 50-52 cm.

Gość Maatryca
"poza nieobjadaniem się jak prosię " W pierwszej ciąży nie objadałam się wcale. Zrezygnowałam ze słodyczy, trzymałam zalecaną zdrową dietę. Przybrałam równomiernie wszędzie, książkowo. Prawie 20 kg. Zrzucałam regularnie, bez większych problemów, ale ćwicząc.

Nie wierzysz w zrzucenie wagi przez karmienie? Wtedy jest największe zapotrzebowanie kaloryczne, a dziecko nieraz nawet nie da zjeść tyle ile trzeba. Ja w ciąży przybrałam tylko 2 kg:o brzuszek rosł, a ja chudłam:( Na szczęście było z czego./kłopoty/ Dziecko 2,8 Zdrowe, mądre.

Gość kryyytykantka
dzis stanelam na wadze - 57,5 wiec kolejne zalamanie:( Postanowilam pochowac wszystkie slodycze do szafki i zamknac na klucz. Mam nadzieje, ze to troche pomoze. Dodam, ze moja mama przed ciaza wazyla tyle co ja, w ciazy przytyla ok 12 kg i potem po ciazy schudla i kilka miesiecy po wazyla mniej niz przed ciaza i tak juz jej zostalo. Ja niestety nie za bardzo w to wierze w moim przypaku. Otoz od ok 7 lat do 26 lat borykalam sie z nadwaga, zawsze mialam brzuszek. Potem w wieku 26 lat schudlam ponad 10 kg przez mniejsze porcje jedzenia i cwiczenia ok 1,5 - 2 godzin dziennnie, wiec kosztowalo mnie to bardzo duzo. Schudlam do 48 kg. Przez 3 lata , mimo cwiczen, ale juz nie tak drastycznych (bo przy okazji nabawilam sie anemiii) przybylo mi 5 kg i przed ciaza wazylam 53 kg. (153 cm wzrostu). I teraz boje sie, ze jak przytyje w ciazy to albo ze juz nigdy tego nie zrzuce, albo po prostu bede sie musiala KATOWAC cwiczeniami i dieta zeby cokolwiek drgnelo:( BProsze o jakies rady i okruchy nadziei. Czy to, ze w 16 tyg przybylo mi juz 4,5 kg musi oznaczac, ze przytyje w calej ciazy min 20 ? :(((

wybacz nie chce Cię obrazić ale jak czytam takie bzdury to nóż mi się w kieszeni otwiera! otóż nie! teraz Ty wcale nie jesteś ważna! najważniejsze jest dziecko! nikt Ci nie każe się objadać i tyć na potęgę ale taka prawidłowość ciąży że się w niej tyle! a to czy przybędzie Ci 2 czy na 20kg?! co za różnica? po ciąży przy zastosowaniu odpowiedniej diety i ćwiczeń wszystko wróci do normy! po prostu z tekstu, że z domu nie wyjdziesz jak utyjesz razi taka niedojrzałość, że nie mogłam napisać inaczej!

Gość kryyytykantka
no nie wiem, czy to jest takie pewne, ze po ciazy wszystko sie zrzuci, bo jak widze w ookol, t sporo kobiet po ciazy juz nigdy nie wraca do swojej formy sprzed ciazy :( Mozesz mi pisac, ze jestem niedojrzała, juz mi wszystko jedno - i tak sie podle czuje sama ze soba :(

Gość kryyytykantka
czy tylko ja mam takie problemy ?

Gość chyba tylko ty bo normalny
człowiek, gdy jest w ciąży to modli się tylko o to by urodzić ZDROWE DZIECKO! żeby ci do głowy nie przyszło by teraz się odchudzać, bo jeśli los miałby sobie z ciebie teraz zakpić i urodziłabyś chore dziecko, to nie wiem co dałaby ci ta wymarzona figura, która miałabyś od ilości zmartwień i trudnego życia z chorym dzieckiem:O jeśli naprawdę ci zależy to SCHUDNIESZ po ciąży na pewno a teraz myśl tylko o tym by wszystko z ciążą i porodem było dobrze zejdź na ziemię!!!

ehhhh kobieto ale ja Ci wcale nie chcę "dokopać" !!!! wiem co czujesz! sama przez wiele lat borykałam się z nadwagą. W ciążę zaszłam dzięki wspomaganiu hormonami i już na tym etapie przytyłam! pisząc o niedojrzałości prowokuje Cię do zastanowienia się co jest dla Ciebie ważniejsze? zgrabna pupa czy zdrowe dziecko? bycie mamą to w pewnym senie kompromis pomiędzy własnym "ja" i tym czego ja chcę a dobrem dziecka. też boje się tego że będę miała problemy z powrotem do wagi kiedy czasem o tym myślę a akurat mój synek kopię i czuję jego ruchy to wiem że ta mała istotka jest najważniejsza. a boczki? no cóż jakoś się ich pozbędziemy :-)

Tak to możliwe- mi rośnie tylko brzuch- nogi ręce, pupa bez zmian. Jedynie biust troszkę stał się pełniejszy :) Ale tak naprawdę to ile przytyliśmy i ile nam zostało to zobaczymy po porodzie jak przyjdzie nam się ubrać w swoje spodnie z przed ciązy. Ja rurki z przed ciąży ubieram całe- oczywiście nie zapinam w pasie, Czuję straszny nacisk zamka na brzuch- dlatego ich nie noszę, natomiast moja koleżanka ubiera spodnie jedynie do kolan - bo tak jej poszło w uda. Także nie ma reguły jedna tyje druga nie.

Myślę, ze i od genetyki trochę, i od tego, co jesz.Siostra mojego faceta jest w piątym miesiącu i ma jedynie brzuszek, który wygląda jakby więcej pojadła :) natomiast jego kuzynka, 7 miesiąc jest cała wielka, ale i je za 2, a nawet za trzech, kaloryczne potrawy,słodycze, ciągle coś muci, wygląda jak szafa i to jest w dużej mierze jej wina, bo nawet gin stwierdził, ze bobas jak na swój "wiek" płodowy jest naprawdę ciężki.

Poza tym ta moja koleżanka przez całą ciąże ma ostrą anemię, je tylko owoce, nie je nic kalorycznego stosuje tak jakby dietę aby dużo nie utyć. Ja jem wszystko na co mam ochotę! Niczego sobie nie żałuję, jak jestem głodna to jem nawet o 2 w nocy- słodycze i wszystko kaloryczne nadal jest w moim jadłospisie. Wydaje mi się że to sprawa indywidualna i nie pomogą żadne diety, to prawie tak jak z rozstępami jak będą miały wyjść to wyjdą nawet jak się będzie używać kremy za 200 zł. Pozdrawiam

Ja tyję równomiernie na całym ciele. Też na początku myślałam co ja zrobię jak przytyję i jak ja z domu wyjdę. Jakoś nie mam z tym problemu. Bardziej interesuje mnie dziecko niż dodatkowe kg, których po ciąży mozna się pozbyć.

Gość kryyytykantka
a skad to bledne przekonanie, ze jak bedziecie jesc wszystko na co macie ochote, w kazdych ilosciach i okkazdej porze, to bedzie to dla dziecka dobre??

Gość ja przytylam 12kg
z tylu wygladalam jakbym nie byla w ciazy. Spodnie nosilam takie jak przed ciaza (rozmiar - tylko ciazowe) i zaraz po porodzie weszlam w swoje ulubione dzinsy (czytaj -wyjscie ze szpitala). Cala ciaze nosilam staniki takie jak przed ciaza, piersi mi nie urosly (i nie obwisly po porodzie). brzuch mialam malutki, nie wiem gdzie weszly te ciazawe kg. jednym slowek wszystko zalezy od organizmu. jedne tyja inne nie. ja naleze do tej drugiej grupy. dodam, ze z lozka porodowego zeszlam z plaskim brzuchem. nie mam rozstepow ani innych pamiatek po ciazy. jadlam na co mialam ochote.