Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość khjkxlaaa

co dziś zjadły wasze dwuletnie dzieci?

Polecane posty

Gość Dużo nabiału?
grejs keli pewnie masz rację! Teraz sie zastanawiam jaka jest moja matka a jaka ja... Ona skacze koło dziecka i dogadza,a może to a może tamto-stawia malca przed trudnymi decyzjami,nie ważne czy dziecko zna potrawę czy nie... Ja daję to co jest i dowidzenia

Gość Mamalesia
To ja napiszę z dwóch dni,bo w dzisiejsze menu sama nie wierzę... wczoraj 6.15 kubek mleka 8.00 pół kanapki z łososiem 12.00 dwie marchewki i kilka kulek melona 16.00 dwa kęsy warzyw na parze,mięsa nawet nie powąchał 20.00 kubek mleka-na kolację nawet nie spojrzał a dzisiaj :D 6.15 kubek mleka i 2 chlebki chrupkie kukurydziane 8.00 kanapka z pomidorem,szynką i ogórkiem, serek i pół banana 12.00 ogórek kwaszony, dwie marchewki,kilka rzodkiewek i jarzynka z buraczków, 16.00 zupa warzywna, schab ze śliwką, mizeria 18.00 makaron z truskawkami 20.00 kanapka z dżemem, kawałek placka jabłkowego, kubek mleka. i u nas tak zazwyczaj jest, że 3-4dni je kiepsko, potem dzień ładnie i znów kiepsko.

Gość Dużo nabiału?
O to coś co znam Jeden dzień kiepsko drugi tyle co w trzy dni a potem kupa co 2godziny i pięć duzych kup dziennie!

Gość Mamalesia
Zapomniałam dodać-w ciągu dnia nie podjada nic-żadnych chrupek ani ciastek, pije tylko czystą wodę, ma prawie 2latka.

Gość strasznie żałosne są
matki, które poddają się dyktatowi dwulatka i jeszcze się tym tłumaczą :-O co z tego, zę chce jeść cały boży dzień serek? a jakby chciał jeśc tylko czkoladę to też tak byś dawała? :-O bo on chce? To ty jesteś matką i ty decydujesz czym karmisz dziecko a nie dwuletni berbeć bez pojęcia o zdrowym żywieniu, po to dzieci mają matki :-O

Gość Mamalesia
U nas jedna kupa dziennie-praktycznie od zawsze-raz jak mu szły zęby to miał biegunkę i zrobił chyba z 10 kup,a tak,to nam się takie problemy nie zdarzają.

grejs keli ja nie uważam moich dzieci za niejadków, jedzą tyle ile chcą. Każda ma inne smaki i co innego w ciągu dnia zje z talerza. Do tej pory pamiętam jak moją teraz dwulatkę wzdrygał widok i dotyk niektórych owoców (maliny, poziomki, mandarynki i wszystkie cytrusy). Po prostu widać było na twarzy obrzydzenie, aż ją trzęsło. Teraz już zje, ale nie za dużo. Pewnych rzeczy nie przeskoczysz i trzeba przeczekać. W końcu zacznie jeść. Starszą np. obrzydzały wszelkie sery i jogurty naturalne. Reakcja identyczna jak wyżej, aż język wycierała. Teraz je, ale też mniej chętnie. Nie należy się tak spinać z tym co dziecko ma jeść, przyjdzie pora, że posmakuje, albo nie. :) A jak je i nie wybrzydza to tylko się cieszyć i nie dołować innych mam że ich dzieci źle jedzą.

Gość Dużo nabiału?
strasznie żałosne są -mówisz że mam żałosną matkę? Byłoby jej przykro! Ja zawsze wszystkich sobie ustawiałam więc może to nie jej wina? Swoje dzieci to ja ustawiam! Rodziców sobie też zawsze ustawiałam-może to kwestia osobowości nie głupoty?

Gość Mamalesia
Ja się nie poddaję dyktaturze-po prostu są dni,że syn je chętnie,a są takie,że kompletnie nie ma apetytu. Nie wie czym jest czekolada i jeszcze się długo nie dowie. Wyniki badań ma dobre,rozwija się prawidłowo,więc się nie martwię.

Gość ale co niektore
tuczą swoje dzieci, to ja jem juz mniej a waga w miejscu stoi

Gość Mamalesia
A skąd wiesz ile ważą te dzieci? To tylko menu z jednego dnia. Jakbym napisała tylko to co zjadł dzisiaj to aż szok gdzie to się zmieściło. Ale niestety nie je tak codziennie-waży 10.750 a ma 91 cm wzrostu.

Gość Błagam nie straszcie mnie
Moje dziecko jeszcze nie skończyło 2 lat A JUZ MA PRZESZŁO 100CM I WAŻY 16KILO NIE SPOTKAŁAM SIE Z CZYMŚ TAKIM JESZCZE!

Gość HHHIIIIIIIAAAA
Dała bozia wzrost.

u mnie tak: - kanapka z serem, pomidrem i cebulą, -pomidorówka -ziemniak z sosem, pół rolady, pół ogórka kiszonego -ryż z warzywami w międzyczasie kawałki mozarelli, i mleko, kawalek jablka

Gość Błagam nie straszcie mnie
Tak za jakie grzechy? Wyobcowanie w wieku dojrzewania...będe próbowała blokować to przy pomocy lekarzy bo nie chce żeby kompleksy mialo! 4latki maja 120cm i uchodzą za wysokich jak tak dalej pójdzie na 4 urodziny widze 140! Trzeba działać!

Gość pifb[\oeawj]'pew
6.00-mleko 10-kromka z dżemem+mleko/herbata/sok 14-zupa pomidorowa z mięsem z kurczaka+marchew,pietruszka,makaron,seler,zielenina na talerzu 16.30-jogyrt/jabłko/banan/gruszka/kisiel 19:30 mleko przykładowy jadlospis,produkty codziennie inne.Do tego pije wodę/sok warzywny

moja z reguly je tak: 8.30: platki na mleku 11: zupa pomidorowa, buraczkowa lub krupnik spi 15: 30: jakies miesko najczesciej mielone, watrobka albo ryba i ziemniaki których i tak nie je pozniej przekaski jakies jabłuszko, gruszka, truskawki z kompotu, chrupki, jogurt lub serek (nie wszystko codziennie zeby nie bylo) 20: platki lub kaszka, czasem jajecznica 21: mleko z kleikiem najchetniej to by jadla slodkie wiadomo, no i mleko i wszystko to jest nabialem, twaróg, jogurty itd nie je wogole kanapek, ponoc w zlobku zje czasem jak inne dzieci jedza, w domu najwyzej bulke sucha podgryzie i pojawia sie problem bo budzi sie ok 3-4 na mleko w nocy, co ja sie z tym mam. co wieczór sama mi mowi ze w nocy nie wolno mleka tylko wode a i tak sie budzi i placze i krzyczy na mleko. w dzien butelki z mlekiem nie ruszy w ogole. w dzien je niewiele a ma 2 lata i 2 miesiace , ma 90 cm i 14,5 kg. od urodzenia byla miedzy 75 a 90 centylem i tak juz zostalo. martwie sie malo urozmaicona dieta, jak nie miala roku to potrafila szpinak codziennie gotowany jesc i to cala miche teraz nie ma o tym mowy. mieso takie jak schabowy to mieli w buzi pol godziny i wypluwa, rece mi opadaja juz

Gość mi_zielone
8 - kubek mleka, rogalik z dzemem 10 sok owocowy, przecierany ale kupny 12 dwa razy ugryzla jablko 13 obiad- potrawka z krolika z makaronem, warzywa gotowane 15 wyciagnela jogurt, 2 biszkopty i banana- nie zjadla z tego nic 17 dwa cukierki frutella- za sikanie do nocnika 19 kopytka z sosem z zielonego groszku 21 150 ml rumianek i koper wloski zaparzone,poslodzone lyzeczka miodu- niestety ciagnie to z butli

Gość patttka
nie popadajmy w paranoję! do matek nabiałowych dzieciaków i tzw. małojadków: dziecko mojej siostry przez dwa lata tylko mleko, serki i owoce i nic, żadnej kanapki, warzywa, obiadku, dodam że starszy brat jadł dobrze i generalnie rodzina normalnie, zdrowo się odżywia. Siostra obiadki codziennie gotowała, a mała nic i co! dodam że była łagodnym, spokojnym dzieckiem, a nie terrorystką! a teraz-ma trzy i pół latka jest w przedszkolu, nie choruje i je wszystko- ale musiała dorosnąć. Niejadków nie ma, są malojadki, niechętniejadki - takie osoby, które nie są zainteresowane jedzeniem, ale wszystkim wokolo i to jest fakt. taka osobowość, temperament, oczywiście nie możemy wykluczyć błędów rodziców, ale czasami pewnych rzeczy się nie przeskoczy.

Gość góraleczkaaa
A moja wczoraj zjadła: 7.00:śniadanie: płatki na mleku; między 9 a 10: II śniadanie: jabłko tarte z bananem; do obiadu jakaś przegryzka (suszone owoce -tyle ile zmieściło się jej do rączki:) 12.30:obiad: zapiekanka ze szpinakiem; 16.00:podwieczorek: wafle przekładane konfiturą; 18.30: kolacja: kanapka z szynka i pomidorem.

Gość a co sadzicie o tym zywieniu
dziecko 20 miesi 6.. 250 gestej kaszy manny 9 2 jajka kromka chleba 11 duze jablko 13 ziemniaki, kielbasa,baszcz bialy,pol jajka 15 250 ml mleka zageszczone kaszka bobovita 17 kanapka z szynka cherbata 18 -19 jakis serek danio,jogurt 21 300 ml gestej kaszy manny czasem zje kostke czekolady,ciastko,biszkopta,pije duzo wody sokow,kompotow

Gość mama dwulatki zdziwiona
wasze dzieci jedza 8 razy dziennie???? i jeszcze co druga narzeka , ze niejadek??? moja dwulatka ma 4 pmosilki dizennie, czasami 5 przegryzek w ogole nie daje zdrowa i zadowolona. je wszytko, oprocz owocow, ktorych nie lubi , nie wiem dlaczego. JAk wy to robicie, ze dzieci jedza czesciej niz co 2 godizny?? non stop siedza przy stole?? czy chodza ciagle z jedzeniem w reku?

miedzy 7.30 a 8.00 - kubek kakao, biszkopt ok 12.00 - kasza kuskus z przyprawami, brokuly, pol kielbaski mergez; na deser mus owocowy ok 16.00 - jogurt, jablko, ewentualnie ciastko z sezamem ok 19.30 - kolacja ale jeszcze zobaczymy co bedzie; wczoraj byl makaron ze szpinakiem

Gość mmammma
snadanie- kaszka ryzowa drugie snadanie- pol jablka i mandarynka a teraz odgrzewam zupke- kapusniak i miesko gowtowane z kurczaka a potem bedzie jeszcze jakas przekaska tylu- kanapka z maslem lub dzemem truskawkowym, pozniej danonek i kolecja mleko