Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Tym razem to znowu ja + ban x2

Do Polski wróciła połowa emigrantów

Polecane posty

Gość bvfgh
ze opieka nad dzieckiem jest dosc kosztowna za granica....powaznie? no coś Ty a wszyscy tutaj mówią ze jest tak fajnie tanio;)

Gość Nie wiem skad masz te statysty
hahahaha. Jasne :D za friko Bardzo droga.

bvfgh, moze wszystko i jest kosztowne ale sie ZARABIA .. i to tyle, ze stac cie na to i jeszcze na wszystko inne, z przyjemnosciami wlacznie.

Gość czytac sie juz nie da tych co
a co uwazasz, ze analityka medyczna to badziew i prosty kierunek? Dobre:D Strzalka tyle zarabia sie na poczatku tym bardziej, ze ja pracuje w panstwowym laboratorium, a nie w nalezacym do prywatnej kliniki ( tam ciezko sie dostac bez znajomosci). Starsze kolezanki zarabiaja na reke 2200zl dlatego tez pisalam o takiej sumie za jakis czas.

To zalezy o jakim wieku dziecka mowimy od 6 mcy to rzad 1200 funtow, 3,5 letniemu przysluguja 3 godz darmowe dziennie. Ale to za malo, by pracowac w tym czasie, wiec dodatkowe to rzad 600 na mc.

Co do zarobkow w Polsce to zgodze sie i wierze kolezance wyzej. Moja przyjaciolka po studiach, w panstwowej firmie ( geodeta ) zarabia 2200 :O Moja ciotka, architekt w urzedzie miasta 2700. Wiec lipa maksymalna. Niedopuszczalne.

Nie wiem skad masz te statysty tak, jestem w ciązy dlatego na razie odłożyliśmy decyzję o wyjeździe, ale nie wykluczamy tego w przyszłości. Chociaż zobaczymy jak nam się tutaj życie ułoży :) bvfgh to przepraszam, trochę chaotycznie było to napisane ;) bo faktycznie takie pieniądze to często ludzie zarabiają po słabych kierunkach, które kończy masa ludzi i nie ma pracy... I zgadzam się, że to jest po prostu smutne, że ludzie są zmuszani wyjeżdżać... Mówi się, że żadna praca nie hańbi - ale dlaczego te zarobki są tak haniebne... Przecież wiadomo, że i taka sprzątaczka jest potrzebna, a płaci się jej głodową pensję za którą na nic nie może sobie pozwolić... Młodzi ludzie jeszcze mogą się kształcić, a jak ktoś koło 40stki straci pracę to już tragedia - często po maturze, całe życie w jednym zawodzie i nagle jest ogromny problem ze znalezieniem nowej pracy...

Gość bvfgh
sie zarabia hehe dobre

Co tu, na emigracji, jest pomocne, to, ze w razie utraty pracy, masz pieniadze od panstwa na dom, jedzenie, oplaty.

Zarabia sie owszem. Jak ktos jest obrptny, ma glowe na karku, dobrze zna jezyk. W innym przypadku zarabiasz 1000 lub mniej, co do kokosow nie nalezy, ale wyzyc sie da. Dlatego tez powinnismy pozegnac juz mit o wspanialej emigracji. Kiedys bylo inaczej. Teraz zbyt wielu jest tutaj, obnizaja zarobki. Ale tak jak mowie, jesli ktos chce, to zarobi i ma szanse robic tu co chce.( zawodowo )

Nie wiem skad masz te statysty siostra męża mieszka za granicą i faktycznie takie pieniądze jej idą na dziecko, za żłobek płaci 600 funtów (mała ma 3 latka)... dlatego jeśli nawet mielibyśmy wyjechać to na pewno mocno tę decyzję przemyślimy i przeliczymy czy się to opłaci ;)

Dokladnie Strzalka, ale z twoim zawodem, mozesz tu wyciagnac sporo, wiec warto sie uczyc.

Gość bvfgh
wiesz nie mozna tez oczekwac od pracodawcy który ma tam jakas firemke i zatrudnia sprzataczke ze bedzie jej płacił 2500k zarabia sie jak zarabia tylko ze ceny ogólnie zycie powinno być tansze no ale z tego co sie orientuje od moich znajomych;) za granicą przynajmniej w irlandii z pracą juz teraz tez nie jest tak kolorowo...inna sprawa jest taka ze taka irlandia ba bardzo dobre zaplecze socjalne tak nie oszukujmy sie pewnie 1/3 ludzi którzy tam wyjechali siedzą na zasiłkach tylko pytanie nie czy a kiedy to sie skonczy kiedy skonczą sie unijne pieniąszki na takie zasiłki dla darmozjadów i co wtedy? druga grecja? nie narzekajmy juz tak polska jeszcze nie zbankrutowała a grecja tak mieli dobrze zyli jak pączki w masle a teraz? no i jak to mówią wszędzie dobrze gdzie nas nie ma.....chyba trzeba sie zbierac na chate;) p.s. strzaka wiem strasznie to chotyczne było przeprosiny przyjęte;)

Gość bvfgh
nie wiem skad masz te staty jak ktos ma łeb na karku to i w pl sie dorobi;)

Wiesz co ? Chodzi o standard zycia. W Polsce mentalnosc jest przygnebiajaca, biurokracja i szwindel.

W Polsce dorobisz sie garba co najwyzej albo zjedza cie podatki. I tyle w temacie.

Gość bvfgh
oj tam mentalnosc nie rozumiecie ze tak naprawde jestsmy do siebie podobni kazdy mamy wspólne cechyb narodowe które gdzies tam w różnych sytuacjach w zyciu sie ujawniają;)

Gość bvfgh
słuchaj no nie mozesz tak mówic ze garba ja czy Ty moze i owszem ale jest masa ludzi którzy zarabiają dobrze mają mieszkania lub domy samochody i jest git tak? prosze nie generalizowac;d

tvn oglądam ale nie wiadomosci bo są w godzinach w ktorych mnie akurat w domu ni ma;) poza tym NIGDZIE KURWA NIE NAPISALEM ŻE TO NAJPRAWDZIWSZA PRAWDA !!!! zciśnijcie poślady bo malo się nie posrali niektórzy z podniecenia i oburzenia...🖐️ chciałem tylko wywołać dyskusje, i czekam na dane przeciwne , odmienne. podające inną wersję. a tu juz ataki na mnie no kurwa ludzie dobrze się czujecie?:D

No właśnie to jest przygnębiające, że w PL na prawdę ciężko żyć "na poziomie", większość musi ładować się w kredyty na pół życia na bandyckich warunkach, niby każdy auto jakieś ma, ale kogo dziś stać na zatankowanie baku do pełna? A mój 20 letni gruchot ma naprawdę mały bak, hehe. Życie w Polsce jest koszmarnie drogie...

Wszedzie jest masa takich ludzi, ale nie oszukujmy sie, jest wieksza masa tych, ktorzy ledwie przeda lub siedza po uszy w kredytach i spac nie moga. Samo zaplecze socjalne jest zerowe. I zasilki dla bezrobotnych.

15:10 [zgłoś do usunięcia] klara londyn Tym razem to znowu ja + ban x2 -------> ale z ciebie idiota, gdzie sie tacy rodza?? moze sam podasz zrodlo tych klamstw?? bo od innych wymagasz ale sam nic nie podasz?? smieciem jestes i tyle, nie warto z toba dyskutowac bo nie ma o czym, glupim sie urodziles i glupim umrzesz idealny przykłąd osoby która nie ma w danym temacie żadnej wiedzy którą mogłaby poprzeć źródłami lub w ogóle cokolwiek w temacie się wypowiedzieć i stara się to zatuszować wyzwiskami:D to takie typowe:D::D:D

Gość bvfgh
uspokój sie ;) mało masz tu infrmacji z rynku zobacz ile osób Ci odpowiedziało jakies 50 postów od ludzi kazdy nie ma powiedzmy po no minimum 5 znajomych prosze masz tu najprawdziwsze info

Same leki :O masakrycznie drogie. Tu mam za darmo dla dziecka. Zywnosc, odziez, sprzety tu sa tansze. Masa produktow lepszej jakosci i duzo taniej niz w Pl.

Mam samochod, ktorego w Polsce nigdy nie moglabym miec albo moze mialabym, ale nie tankowala :D

Polacy wracają z zagranicy środa, 16 września 2009 19:37 Redaktor Statystyki potwierdzają, że emigranci zarobkowi którzy wyjechali z Polski 5-10 lat temu, wracają do kraju. Już 13 tyś. osób które ostatnio wróciły z zagranicy zarejestrowało się w Urzędach Pracy.Część z bezrobotnych zakłada nowe firmy. Powroty do kraju nasilają się, choć nikt nie prowadzi oficjalnych statystyk.Powodów do powrotów jest kilka.Zła sytuacja na zagranicznych rynkach pracy, nieprzychylne "patrzenie" na Polaków, rozłąka z rodziną. Przypomnijmy.W ostatnim czasie w Wlk. Brytanii zdarzały się incydenty pobicia Polaków bądź wypowiadania nieprzychylnych opinii pod ich adresem.Rodowici mieszkańcy argumentują to tym, że przyjezdni zabierają im pracę żródło : http://www.goldbank.pl/rynek/40-polacy-wracaj-z-zagranicy.html

Gość bvfgh
oj strzałka strzałka a powiedz mi w jakim kraju kupisz dom bez kredytu w zadnym nigdzie nie ma tak pięknie sęk w tym ze kogos stac na kredyt albo nie w anglii pewni tez znajdą sie tacy których po prostu nie stac na kredyt i całe zycie beda na wynajmie tak dobra spierdalam do domu pa

Tak, tak zdarzylo sie w newsach tutaj. Ale zaraz dodano i przeprowadzono eksperyment, ze prace, ktore proponowano, Anglicy odrzucali.

W Anglii masz szanse wziecia mortgate na shared ownership chocby, czyli kupujesz np 50 % domu, reszta w posiadaniu panstwa i placisz duuuuzo mniej niz za wynajem i zawsze mozesz sprzedac te 50 %, wrocic do Polski i zarejestrowac sie w urzedzie.

Europa Reemigracja: coraz więcej Polaków wraca z Niemiec do kraju W 2009 roku do Polski wyjechało na stałe około 123 tysięcy mieszkańców Niemiec. Od ponad dwóch lat polski rząd realizuje szereg inicjatyw w ramach kampanii „Powrót do domu. zródło http://www.dw.de/dw/article/0,,6354021,00.html to co ludzie tu piszą jest dla mnei źródłem wiedzy ale mniej pewnym niż te źrółą które wklejam. czemu???? bo nie nzam ludzi tu piszacych jakis pomarańćzy:D pisać to tu można wszystko , gdybym znal tych ludzi osobiście to inna rozmowa