Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Tym razem to znowu ja + ban x2

Do Polski wróciła połowa emigrantów

Polecane posty

bvfgh sam kredyt ok, ale w PL są tragiczne warunki... i w wielu krajach stać ludzi na to aby wziąć kredyt na 10 lat a nie ma 30, i nie spłacą 200%... więc nie sam kredyt jest zły ale kredyt w PL już tak ;) hehe ;) Nie wiem skad masz te statysty noo w tym własnie sęk - większość rzeczy za granicą jest tańsze niż w PL a do tego zarobki wyższe, więc więcej zostaje w portfelu...

Polacy wracają z emigracji do pracy w Polsce. Masowo! Jest się czego bać? Polacy wracają z emigracji, gdzie pracują m.in. w pubach. Maja już tego dość? Wielu Polaków, którzy wyemigrowali zarobkowo po otwarciu granic, obawia się powrotu do pracy w Polsce. Głównym powodem jest wysoka stopa bezrobocia i związane z nią trudności ze znalezieniem etatuy. To jednak mit, który czas obalić. Pogłoski o wracających Polakach z emigracji stają się faktem. Polacy wracają z emigracji. W ciągu dwóch lat przyjechało pół mln Według szacunkowych informacji w ciągu ostatnich dwóch lat do kraju wróciło około pół miliona rodaków pracujących za granicą. Na konkretne dane trzeba będzie jednak poczekać. źródło : http://www.strefabiznesu.pomorska.pl/artykul/polacy-wracaja-z-emigracji-do-pracy-w-polsce-masowo-jest-sie-czego-bac-61709.html

Gość Nie wiem skad masz te statysty
Nie wiem jaki procent jest w Pl, ale ja mam kredyt na 7 lat, zostalo mi jeszcze 4, na 4 %, wiec chyba jest roznica, prawda ?

Gość bvfgh
no zesz kurwwwwa jebana zaluzja

Polacy wracają z emigracji do pracy w Polsce. Masowo! Jest się czego bać? Polacy wracają z emigracji, gdzie pracują m.in. w pubach. Maja już tego dość? Wielu Polaków, którzy wyemigrowali zarobkowo po otwarciu granic, obawia się powrotu do pracy w Polsce. Głównym powodem jest wysoka stopa bezrobocia i związane z nią trudności ze znalezieniem etatuy. To jednak mit, który czas obalić. Pogłoski o wracających Polakach z emigracji stają się faktem. Polacy wracają z emigracji. W ciągu dwóch lat przyjechało pół mln Według szacunkowych informacji w ciągu ostatnich dwóch lat do kraju wróciło około pół miliona rodaków pracujących za granicą. Na konkretne dane trzeba będzie jednak poczekać. źródło : http://www.strefabiznesu.pomorska.pl/artykul/polacy-wracaja-z-emigracji-do-pracy-w-polsce-masowo-jest-sie-czego-bac-61709.html

Nie wiem skad masz te statysty ileee? 4%??? chyba sobie żartujesz? w PL kumpel wziął kredyt na dom - 300tys. Do spłaty z odsetkami ma 800tys. Na 35 lat...

Ok. Niewazne statystyki niewiadomo skad i przez kogo przeprowadzone. Wazne jest, ze zadna polowa nie wraca a raczej wyjezdza. Powodzenia tak czy siak 🖐️

Gość aolkaaaaaaaa
"Minister finansów najwyraźniej nie wierzy, że można żyć godnie na starość za pieniądze uzbierane w ZUS-ie. On sam na jesień życia uzbierał prawie półtora miliona złotych, ale w... brytyjskim funduszu emerytalnym."

Gość kosmitka chyba
Tym razem to znowu ja + ban x2, źródło alternatywne zostało podane, ale może nie zauważyłeś, bo skupiłeś się tylko na swojej misji ;) i chyba się zawiesiłeś w dodatki, bo cały czas o tym samym hehe ;) sorry, ale nie wytrzymałam ;)

Gość bvfgh
taaa zywnośc na pewno jest lepsza i pewnie nie kupujesz w polskich sklepach dobra miło sie gadało ale i tak juz za duzo czasu straciłem zegnam was strzałka ...strzałka;)

Do:Tym razem to znowu ja + ban x2 Coś bym Ci napisał ty POwski propagandzisto, ale szkoda klawiatury na takiego przymuła jak Ty, pacanie jeden.

A dklaczego mam kupowac w polskich sklepach i przeplacac ? I co mam kupowac ? Pierogi ??? W tesco, asdzie i innych supermarketach masz polki z polska zywnoscia, wiec nie wiem co to ma sie do tego. Szczerze ? To nie specjalnie tesknie za polskim schobowym, majac tutaj do wyboru szeroki wachlarz kazdej kuchni swiata i owoce z kazdego zakatka i o kazdej porze roku. Za normalne, male pieniadze.

nie znam nikogo kto wyjechal i wrocil, chyba ze mowa o tych ktorzy wyjechali by zarobic by stworzyc sobie jakies godne warunki w Polsce

Gość aolkaaaaaaaa
poza Polską żyje 27 mln Polaków "Mino kryzysu w Europie poza granicami naszego kraju przebywa ok. 27 mln. Polaków !Najwięcej jest w USA (ok.8-12 mln), Niemczech (ok. 3.5 mln.), Brazylii (ok.2mln.) oraz Francji (ok.2.5 mln.). Uciekamy z Polski bo jest drogo ! Meczą nas ciągle afery ! Brak pracy ! I te .. ciągłe kłamstwa naszego rządu ,ze będzie lepiej " W ostatnich latach wyjechało kolejne 5 mln. "Jeżeli Polacy w dalszym ciągu będą masowo opuszczać kraj, to z pewnością niedługo w Polsce bedzie mieszkac rzad , emeryci i rencisci."

Gość kosmitka chyba
ja byłam kiedyś w anglii 3 lata i wróciłam. nie żałowałam, bo miałam bardzo dobrą pracę. po wielu latach znowu wyjechałam, ale nie ze względów finansowych. ludzie wracają, ale bez przesady...

Ja mieszkam juz troche w Niemczech i jak narazie nie ciagnie mnie za Polska. Nie wykluczam ze kiedys za pare lat wroce do PL bo odziedzicze domk po moich rodzicach. Nie wiem co bedzie za pare lat....

Gość quelleeDE
princezka to ty jesteś adoptowana ?

Gość quelleeDE
znaczy jesteś :)

Gość quelleeDE
znaczy jesteś :)

znów będziecie to roztrząsać ? przecież pisała że jest i całe kafe wie ! tu jest temat emigracji !

Gość rtr4v 4
A co to ma do emigracji. Jaki macie problem polaczyny do tej dziewczyny ?

Gość ula1984
Matki znajoma adoptowała chłopaka i ją okradł a na koniec spalił dom po narkotykach. Poszedł siedzieć a ona szwęda się po obych ludziach :( Straszne rzeczy. Mąż to dawno odszedł, bo nie chciał patrzeć co on wyrabia. Jak się nie może mieć dzieci to trudno ale nigdy adopcja bo te dzieci mają zespół alkoholowy i inne rzeczy.

Gość CzewonaTruskaweczka
Nie wierzę, że ktoś tu wraca :) Propaganda jak w Korei

Gość CzewonaTruskaweczka
Według różnych źródeł od maja 2004 r. z Polski wyjechało około 15 mln rodaków (rząd twierdzi ze około 1.5 mln to bzdura). Prasa pisze, jak kolejne osoby nie widząc dla siebie perspektyw w kraju wyjeżdżają na zachód.