Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Tym razem to znowu ja + ban x2

Do Polski wróciła połowa emigrantów

Polecane posty

Gość CzewonaTruskaweczka
A wiecie dlaczego PO tak walczy, żeby pozbawić emigracji możliwości głosowania ? Bo np USA to jest 12 mln ludzi a nie jakieś śmieszne 100 tyś. 12 mln ludzi w USA wybrało PiS i to 80% !!!

" 15:42 [zgłoś do usunięcia] kosmitka chyba Tym razem to znowu ja + ban x2, źródło alternatywne zostało podane, ale może nie zauważyłeś, bo skupiłeś się tylko na swojej misji i chyba się zawiesiłeś w dodatki, bo cały czas o tym samym hehe sorry, ale nie wytrzymałam " gddzie? bo nie zauważylem. hmm przelece wszystkie posty ps. to tych co maja mnie za propagandzste po hahaha czytać nie umiecie chyba:) powiem tylko że dane które posłużyły do tych artykułów jakich w necie pełno pochodzą z mteriałów marszałków województw ,od władz reginalnych równiez takich gdzie po jest w opozycji lub w koalicji z pis:) i co mi na to powiecie? to są oficjalne dane...nie z bloga jakiegoś fana tuska:D sugerujecie że województwa gdzie PiS rzadzi lub współrządzi w regionach to tez falszują dane o powrocie polakó z emigracji?:D:D:D::D

wy macie klpki na oczach i widzicie tylko jedna grupę emigrantów:D zyjcych na emigracji jak pączek w maśle:D ludzie wracają do polski np przywożąc kase i zakladając wlasny biznes, w celu rejestracji tu dzieci, ci któym sie nie udalo , narobili sobie tylko długó i wracają z podkulonym ogonem do rodziców myslicie ze tacy sie tym chwala???? poczytajcie sobie brytyjską prasę nie nastawioną wrogo do polków (nie jakies tabloidy) to zzobaczycie ilu bezdomnych polakow bląka się po w.brytanii... znam osobę która wróciła po 5 latach z francji i założyła własny biznes. tu wzięla ślub itd. tacy ludzie wracają. przecyztajcie o jakich emigrantch mowa. z jakiego okresu

Gość poipuoih
nie ma zadnych masowych powrotow, a jak juz sa to zamian za nich wyjezdzaja nowi, wiec suma sumarum ilosc emigrantow jest podobna a nawet jeszcze wzrasta tytul tematu jest po prostu klamliwy, bo sugeruje ze emigracja zmniejszyla sie o polowe- nieudolna proba manipulacji

Gość orzeszek........
witam, zastanawiam sie czy nie wrocic niedlugo do Polski, aktualnie mieszkam w Niemczech. pracuje jako fizjoterapeutka i zarabiam 2300 brutto, z czego na reke wychodzi mi 1500 euro. pracuje tu od 3 lat, zaczelam bez zadnego doswiadczenia w zawodzie, skonczylam tu kus terapii manualnej wg. maitlanda. w Polsce skonczylam magistra, nastepnie wyjechalam. czy ktos sie moze orientuje jak wyglada w tej kwestii rynek polski? wiem mniej wiecej, jak wyglada rynek lodzki ale co do powrotu do Polski myslalam raczej o nowym miescie. dzieki!

jak manipulacja??? przecież to oczywiste że ludzie wyjeżdzali cały czas , jedni wracali inni wyjezdzali "z 2,2 mln osób, które wyjechały z Polski do pracy za granicą po 2004 r., wróciła mniej więcej połowa, jednak tylko dla co dziesiątego było to związane z utratą pracy za granicą" oparte na danych z województw i regionów gdzie rządzi lub współrządzi pis. wiec albo razem z po manipulują albo nie wiem:O🖐️

Gość poipuoih
czytaj ze zrozumieniem, lamusie

gdybyście nie byli zaslepieni nienawiścią do rządu i wszystkiego co ma "PO" w nazwie...to byście może mogli trzeźwo ocenić sytuację:D wrzuciłem ten topik w kontekscie pogłębiającego się bezrobocia!!!!!! i dodatkowo powrotu polaków z emigracji... a ci co wracają z emigracji (mowa o wykrztałćonych, pracujących za grnaicą, majcych fajne cv) dla pracodawcy sa o wiele ciekawszym materiałem n pracownika niż ci co mają podobne kwalifikaje i staż ale zdobyty w polsce... tak że radziłbym się obawiać:D

Gość orzeszek........
witam, zastanawiam sie czy nie wrocic niedlugo do Polski, aktualnie mieszkam w Niemczech. pracuje jako fizjoterapeutka i zarabiam 2300 brutto, z czego na reke wychodzi mi 1500 euro. pracuje tu od 3 lat, zaczelam bez zadnego doswiadczenia w zawodzie, skonczylam tu kus terapii manualnej wg. maitlanda. w Polsce skonczylam magistra, nastepnie wyjechalam. czy ktos sie moze orientuje jak wyglada w tej kwestii rynek polski? wiem mniej wiecej, jak wyglada rynek lodzki ale co do powrotu do Polski myslalam raczej o nowym miescie. dzieki!

moja dziewczyna ostatni rok fizjoterapi i pracuje jako opiekunka do dzieci w tym jedna mlodsza dziewczynka wymaga rehabilitacji i zarabia ok 2500 zl... pracy w zawodzie nie ma raczej a jak jest to stawka 6zl za godzine:D tak więc odradzam. chociaz skoro tam zarabiasz 1500 ero na rękę a tu byś wyciagała ok 1500zl to...hm lepiej posiedziec jeszcze odlozyc kase i typu cos samemu rozkręcić jakiś biznes;) ja swojej już wyjasniłem że nie ma sensu się nastawiac na jakieś etaty w placówkach bo sie namorduje za gówniane pieniądze. ps. jak by się mnei spytal ktoś komu dobrze się żyje na emigracji , bez fajerwerków ale ok to powiem żeby nie wracał chyba że ma naprawde dobry pomysl na biznes i środki na realizacje.

Gość orzeszek........
dzieki! prawie wszyscy, ktorych pytam o zdanie wypowiadaja sie w taki wlasnie sposob. mieszkam tu z mezem, mam 28 lat i niedlugo plnujemy dziecko. ale raczej nie chcialabym wychowywac dziecka tutaj, nie mam absolutnie nic przeciw niemcom, wrecz przeciwnie, ale jednak chcialabym wychowac dziecko wsrod rodziny albo chociazby w jej poblizu, nie 8 godzin drogi autem. tak w sumie jestem rozdarta miedzy tym wszystkim...lubie tu mieszkac, hamburg jest pieknym miastem, ale mimo to tesknie za polska. choc nie ukrywam, ze nieraz wkurzam sie juz po 2 tyg pobytu w polsce;) ale mimo to Polska to moj kraj i chcialabym wrocic. ale z tego co slysze, to za taka place nie za bardzo mozna cos przedsiewziac...:(

"mam 28 lat i niedlugo plnujemy dziecko. ale raczej nie chcialabym wychowywac dziecka tutaj, nie mam absolutnie nic przeciw niemcom, wrecz przeciwnie, ale jednak chcialabym wychowac dziecko wsrod rodziny albo chociazby w jej poblizu, nie 8 godzin drogi autem." to bardzo czesty powód powrotu polaków i nie tylko ogólnie emigrntów którym na emigracji się POWIODŁO!!! o tym bylo w tych nibyc zmanipulowanych artykułach.

Poczytałem troszkę (sporo stron się zrobiło :P) i trochę ze smutkiem zauważyłem, że zdecydowana większość osób uważa, że w Polsce jest chujowo...

Ja wrocilam do Polski po 7-miu latach i jest bardzo dobrze:-) Grunt to nie podlapac polskiej ,,szarej rzeczywistosci" i byz pozytywnie nastawionym i podjac troche ryzyka:-)

Dokładnie, Oliinka! Wszystko zależy od nastawienia :) W Polsce też można mieć fajne życie.

Gość hauhcolcndnlvcd
polska jest do dupy, szaro, biednie, brudno, bleeee

"hauhcolcndnlvcd polska jest do d**y, szaro, biednie, brudno, bleeee" A co konkretnie jest takie szare i do dupy?

Gość upokarzajace jest to,ze Polacy
to nacja, ktora w opinii swiat nadaje sie tylko do mycia garów. Niania, sprzatacka, co najwyzej magazynier . Nie jest tak? Nie rozumiem ludzi, ktorzy robia studia, zeby zmywac. . Ok, na wakacje w czasie studiów, ale nie jako sposob na lata zycia! Prawda jest taka,ze ci ludzie i wPolsce do niczego innego sie nie nadaja. I nie pieprzcie,ze to wina Tuska. Naprawde mozna wyjechac a granice i pracowac zgodnie z wykształceniem, fakt, trzeba sie wysilic. Rowniez mozna w Polsce zarabiac wiecej, niz owe 1300 euro. Ale ja kto dupa i po badziewiastych studiach to sam sobie winien, rząd nie ma nic do tego. Wstyd sie przyznac za granica,ze sie jest Polakiem. maja skojarzenia, jak my z rumunskimi Cyganami w Polsce, przenosi sie to na caly, Bogu ducha winiem, naród.

za granicą jest łatwiej. po prostu łątwiej w wielu róznych dziedzinach życia. są 50 lat przed nami. z powodu m.in komunizmu. w latach 30tych, okres międzywojenny nie było takiej różnicy. europa byłą wymęczona I wojną światową w równym stopniu. niestety póxniej przez polskę przetoczyła się IIw światowa , w doddatku np niemcy i wlochy dostali biliony dolarów na odbudowę a polska dostałą...50 lat komuny🖐️ więc co się dziwicie???? to że jestesmy w ue i nato to i tak jakiś cud.

bzdury i propaganda rządu, z kilkunastu moich sąsiadów z bloku którzy wyjechali do anglii nie wrócił nikt, przyjeżdzają czasem na wakacje i wracają do anglii

Gość zyga^^^
od dawna wiadomo ze (Tym razem to znowu ja + ban x2) to PeOwski przymuł