fi6 0 Napisano Marzec 30, 2012 Dieta optymalna - mnóstwo o niej czytałam, zaczynając odchudzanie myślałam właśnie zeby najbardziej pod zasady tej diety podciągnąć moją. Ale ciężko jest mi uwierzyć, że przy jedzeniu tak ogromnej ilości tłuszczów można schudnąc... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fi6 0 Napisano Marzec 30, 2012 A przypomniało mi sie jeszcze zeby dzisiaj dopisać odnośnie wczorajszej dyskusji apropos słodyczy i Waszego polecania słodzików. Nigdy słodzików nie lubiłam, nie słodze zresztą herbat, a kawy nie piję. Więc słodziki służą do tuczenia świń. Słodziki są dodawane do pasz, którymi karmione są świnie. Zwiększają one apetyt, który jest ważny na etapie tuczenia świń. Słodziki przyspieszają przybieranie masy u świń. cały artukuł http://urodaizdrowie.pl/niebezpieczne-slodziki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mucha0811 0 Napisano Marzec 30, 2012 Cześć Ola :) Fakt faktem słodzik zdrowy nie jest,zwłaszcza aspartam. Mysle jednak ze podczas redukcji lepiej sie na jakis czas przerzucic na niego, chocby na Stevie (naturalna), bo większosc z nas uwielbia słodycze a to zawsze jakas alternatywa:) W artykule ktory podesłalas jest napisane o skoku insuliny po słodzikach. Jak w takim razie mozna uzasadnic to, że cukrzykom zaleca się stosowanie słodzika zamiast cukru? :) Dodaje link dod strony food-info, który znalazłam na stronie Sfd: http://www.food-info.net/pl/qa/qa-nut17.htm Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ChceMiecSzczupleCialo 0 Napisano Marzec 30, 2012 Cześć laseczki! Jak wam mija piątek? Ja niestety dopiero wstałam i jem śniadanie. Znów mi dzień uciekł :D Czuje lekkie zakwasy w ramionach i plecach po wczorajszych hantlach, ale do przeżycia. Dziś za to będzie cardio party, czyli dużo boksowania i kopania :D Co do wyciskania bica, to ćwiczę z obciążeniem 1,8 kg. A ile mogę maks, to nie sprawdzałam :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ChceMiecSzczupleCialo 0 Napisano Marzec 30, 2012 Bardzo fajne przepisy dukanowskie. Szczególnie te na placuszki :) My na święta jedziemy do teściów, więc niestety jestem skazana na MŻ, bo u nich gotuje się pysznie, ale toooona węglowodanów. Najgorsze są ciasta, bo sama prawie mąka i margaryna. Plus jest taki, że średnio przepadam za "tortowymi" ciastami, więc mnie do nich nie ciągnie:) No i u teściów ciężko jest odmówić jedzenia, bo zaraz są pytania: "nie smakuje?" i maślane oczka, ehh... Wezmę skakankę, żeby spalić te kalorie, bo zapowiada się walka o małe porcje :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fi6 0 Napisano Marzec 30, 2012 Dziewczęta! Ale pyszności jem :D Jajeczniczkę ;) nie wiem, też pościcie w piątki :> Najpierw poddusiłam jedną cebulę (wlałam wodę i ją odparowałam), do tego wrzuciłam 3 pomidory, odparowałam sok, rozlasowałam je i dorzuciłam 2 jajka :D pyszne :)dość ostre - takie lubie :) Porcja ogromna, a kalorii tylko 210 :) na dzisiaj już kończę konsumpcję :) bilans - 850 kcal :) i wcale nie jestem ani głodna, ani słaba, ani zła :) hehe, niedługo przeniosę sie na topik "500-600kcal - do wakacji" :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
harder bejbi harder 0 Napisano Marzec 30, 2012 i jak tam moje laseczki? Aneta hehe nie to ze chce od razu te 67 :D chodzilo mi o ze przykladowo jezeli powiedzmy chudne 0,1 na dzien.. dzis bylo z rana 68,1 to fajnie bylo by zobaczyc za te 2-3 dni to 67 ale na samym poczatku ;) przepisy wydaja sie pycha i proste do zrobienia na pewno skorzystam ;) u mnie 1 cel to 65 kg, a 58-60 marzenie :D nie wierze ze jeszcze sie trzymam, bo szczerze dziewczyny to ja juz w lutym cos probowalam, na tej samej zasadzie tyle ze nie wypalilo :O pozdrawiam wszystkie! ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
harder bejbi harder 0 Napisano Marzec 30, 2012 Ola jak dla mnie diety ponizej 1000 kcal to prawie glodowka.. nie rob tego.. lepiej zwieksz kalorie i dodaj jakas aktywnosc fizyczna, tak jest zdecydowanie lepiej, do slubu spokojnie zrzucisz te 13 kg.. ale nie warto pakowac sie w takie diety jak 500-600 kcal, czesto konsekwencja takich diet jest zwisajaca skora, a flak chyba ladnie nie wyglada? przy czym jezeli tej zwisajacej skory jest bardzo duzo.. ciezko jej sie pozbyc, zadne kremy nie pomoga wtedy. do tego jeszcze dochodzi to ze takie diety nie sa zdrowe i czesto koncza sie problemami zdrowotnymi, pomimo iz na diecie mozemy sie czuc dobrze i nie odczuwac glodu! poszarzala cera, lamliwe paznokcie, wypadajace wlosy.. niekiedy jest jeszcze gorzej, wiec odradzam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
harder bejbi harder 0 Napisano Marzec 30, 2012 i pisze to bo znam przyklad dziewczyny ktora tak sie wlasnie odchudzala, czula sie swietnie ale do czasu.. a potem masa problemow, zatrzymanie miesiaczki, wypadajace wlosy,.. zreszta w dodatku w bardzo krotkim czasie dobila do swojej bylej wagi, moze nawet i wiekszej niz przedtem.. sama nie wiem trudno na oko stwierdzic... ale powaznie.. na takich dietach jezeli nie wystapi efekt jojo to chyba jakis cud.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fi6 0 Napisano Marzec 30, 2012 może i masz rację, patrząc na mój miesięczny bilans na dieta.pl widzę, że jedynie kilka razy w marcu miałam 800kcal, generalnie zazwyczaj jest ponad 1000. A średnia wynosi 1100kcal czyli nieraz jest dużo. Zdaje sobie sprawę, że takie wahania kalorii też nie są dobre... Muszę sobie ustawić zegarek co 3 godziny i coś wtedy jeść :) to bedzie dobre rozwiązanie :) Dziewczyny! Ze tak zapytam o krępującą, ale przecież ludzką rzecz ;) , jak u Was z wypróżnianiem? :) Ja nie mam problemów. Raz to praktycznie zawsze sie załatwiam, a czasem dwa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
harder bejbi harder 0 Napisano Marzec 30, 2012 Ola jezeli wydaje ci sie ze metabolizm zwolnil to na to jest rada, pisalam juz to jednej dziewczynie na poczatku tutaj.. przerwij diete na pare dni, ale bez szalenstw nie wiadomo jakich w tym czasie, a potem wroc do 1000-1200kcal, choc najlepiej bylo by jakbys jadla 1500 kcal i wlaczyla cwiczenia do tego :) jezeli jestes leniuszkiem to polecam w szczegolnosci rower, tak jak pisalam wczesniej. nie spiesz sie.. do slubu hohoho.. czasu a czasu, spokojnie dasz rade i to w zdrowy sposob te kg zrzucic :) i bez jojo. u mnie brak problemow z wyproznianiem :D tak jak bylo przed dieta, tak jest teraz ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fi6 0 Napisano Marzec 30, 2012 Tzn u mnie też brak zaparć :) raz dziennie sie załatwiam, a czasem dwa razy dziennie :) nie raz na tydzień :p Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ChceMiecSzczupleCialo 0 Napisano Marzec 30, 2012 Wooo Ola ale mało jesz! 800 kcal to ja tyle dziś zjadłam, a to dopiero obiad był :P Na kolację zjem sobie sałatkę z tuńczyka, brokuła i fasoli! Zaraz zabieram się za ćwiczenia - dziś cardio! :) Trzeba spalić te kalorie :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fi6 0 Napisano Marzec 30, 2012 a o której zjesz kolacje? i o ktorej zasypiasz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ChceMiecSzczupleCialo 0 Napisano Marzec 30, 2012 Hmm trudne pytanie :D Kolacja pewnie tak o 23-24, a spać to o 3-4... Dziś piątek można szaleć :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mucha0811 0 Napisano Marzec 30, 2012 Magda, mądrze prawisz ;) Ale Ola jest ortodoks :D W sumie Olka ja tez uwazam ze 1000 to za malo ale skoro czujesz sie dobrze, chudniesz i bierzesz na klate ewentualne konsekwencje jojo to jedz te swoje 1000-1100. Tak czy siak, gdyby Ci sie zwolnił metabolizm w końcu i chcialabys zwiekszyc ilosc kalorii to podsyłam naszego świetgo linka topikowego :D patrz punkt 19 http://www.sfd.pl/Odchudzanie_%C5%81opatologicznie,_czyli_odpowiedzi_na_najcz%C4%99%C5%9Bciej__zadawane_przez_kobiety-t585708.html A jajecznica zajebista sprawa :) ja tez dzis z 2 wielkie jaja (165 gram :P ) zżarłam na maśle ale pomidorki oddzielnie :) Emi, ja wyciskam 4 na bica :D Przebijesz mnie? :D Poza tym ogarniam ten Twój cały Turbo Jam :P Właśnie z chomika zasysam wprowadzenie do kroków bo kick and punch bardzo mi sie spodobał :) Zrobiłam dziś obwodowy po 10 ćwiczeń siłowych na najwazniejsze partie, 10 obwodów : powórzenia 10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 Polecam, zmachałam sie :) A teraz do nałóki ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ChceMiecSzczupleCialo 0 Napisano Marzec 30, 2012 Cześć! Ja już po treningu! Zrobiłam 50 minut cardio, ale było mi mało to wzięłam się za kolejne 30 min. Bardzo dziwne - tyle minut, a ja nawet zmęczona nie jestem! :D Co za dzień! :D Po treningu banan, a teraz szykuje kolację :P Aneta Mój facet zrobił mi "test na bica" i wyszło, że 30 kg nie byłam w stanie nawet podnieść, ale 8 kg spokojnie zrobiłam jedną serie :D Bica mam jeszcze spoko, ale tricepsem to bym w życiu tego nie podniosła!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ChceMiecSzczupleCialo 0 Napisano Marzec 30, 2012 A Turbo Jam bardzo lubię, bo są tam elementy boksowania i kopniaki:P Taki aerobik ze sportem walki :D:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ChceMiecSzczupleCialo 0 Napisano Marzec 31, 2012 Dziewczyny wiecie może jak dobrać długość i kolor taśmy/gumy gimnastycznej? Nie mam pojęcia jaką kupić :-/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
harder bejbi harder 0 Napisano Marzec 31, 2012 rowne 68 dzisiaj rano wiec mam nadzieje ze jutro zobacze 67,9.. w ciagu dnia wachania wagi mam masakryczne :O teraz jestem po obiedzie i pomimo iz porcja mala byla to wazac sie przed chwila bylo 69,3 :O jaja normalnie.. :D pozdro laski! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mucha0811 0 Napisano Marzec 31, 2012 Hej ekipo Biggest Loser :D:D Kurcze, musze uciac z twarogu na noc i dodac wegle do potreningowego bo coś widze po sobie że mi obwody'stoją' ;) A i z treningiem słabo, miałam dzis pobiegac a tu w Stolnicy pada :( Ale w Gdańsku pada śnieg więc i tak tu jest komfort :D Hoduje gołebia na balkonie tzn mama gołebiowa zniosła u mnie 2 jaja na czerwonej szmatce, która tak sobie tam leżała :D I przez ta pogode zrobiłam gołebiowi mini zagrodę, żeby na łeb mu nie padało :P Instynkt macierzyński sie we mnie obudził ;) Emi: Ładnie :P Ja swojego rekordu nie znam bo mam hantle 2 razy 2 wiec z dwoma hantlami bicki robie Magda: Jeszcze tylko 100 gram :D Ale to jest tak że węglowodany trzymają wodę więc spoko, na swieta jajek sie najesz i paschy to troche moze ta woda odpusci ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ChceMiecSzczupleCialo 0 Napisano Marzec 31, 2012 Cześć! :) Ja dziś padam! Zrobiłam sobie godzinę ćwiczeń na "gruszkę" i nogi mi odpadają :D Aż miło czuć zmęczone mięśnie ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
harder bejbi harder 0 Napisano Kwiecień 1, 2012 łeeeee.... 68,3 :( a ja sie tak napalilam na to 67,9... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fi6 0 Napisano Kwiecień 1, 2012 U kobiet częstoch są wahania wagi ze wgzlędu choćby na cykl. Może jesteś przed okresem? :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mucha0811 0 Napisano Kwiecień 1, 2012 Cześć dziewczyny :) Utyłam 4 kilo i postanowiłam przejść na dietę ogórkowo-rzodkiewkową 400 kalorii i zrezygnować z ćwiczeń na ten czas. Myśle,że mogę schudnąć około 25 kilo do lata tym sposobem. :) Co myślicie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ChceMiecSzczupleCialo 0 Napisano Kwiecień 1, 2012 Dobre! :D Prawie się złapałam! :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość fedfdsgr Napisano Kwiecień 1, 2012 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość fedfdsgr Napisano Kwiecień 1, 2012 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
harder bejbi harder 0 Napisano Kwiecień 1, 2012 Ola no tak, spodziewam sie @ za jakis tydzien, jednak nie moge sie jakos powstrzymac od codziennego wazenia sie :D Aneta hmmmm ....:D ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach