Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
gugajnaa

zdrowy styl życia

Polecane posty

Hej laski! :) Ja ostatnio zaprzestałam dietkowania, ale ćwiczę za to codziennie około godziny :) Dziś znów zaczęłam liczyć kalorie, ale zobaczymy jak to później będzie, bo coś ostatnio nie mam czasu na takie notowanie :( Póki co nie jest źle :) Macham już hantlami po 4 kg na rękę i robię istne wygibasy na dupkę z taśmą gimnastyczną :D

Szczuple cialo, super ! Odzywaj sie, bo brakowało mi tu Ciebie.. U mnie kaszana, bylam u lekarza i jest zle, bardzo.. Zakaz cwiczen jakichkolwiek. Jedyne co, to basen.. Az mi sie pisac nie chce..

No ostatnio rzadko pisałam, bo mam full roboty w pracy. Ale teraz powoli już się uspokaja, to pomęczę was moimi wpisami częściej :) Karolina, co jest? Tzn nie musisz pisać nic jak nie chcesz, ale zmartwiłaś mnie bardzo! Mam nadzieję, że nic strasznego!

Karolinka :( przykro mi to slyszec.. u mnie ok, 4 dzien powoli mija bez zadnych wybrykow dzisiaj w koncu moze zaczac cwiczyc ;) pozdrawiam

Poczekam na opinie mojego lekarza we wtorek, tow tedy Wam wszystko napiszę, ok? Bo nie chce teraz gdybac i wywolywac wilka z lasu... Jutro ide sie zapisac na fizjoterapię, dostalam skierowanie na 3 zabiegi- laser, krioteriapia, ultradźwięki. Fajnego mam lekarza, ze wszedzie mnie wysyla, do reumatologa tez chcial dac skierowanie,ale zalezy mi na czasie, takze ide prywatnie. adziam... jak Szczuple Ciało Tobie doradzi, to jutro sie ruszyć nie będziesz mogła :D Zartuje oczywiscie :)

jestem byłyśmy na spacerze ale złapał nas deszcz, wiec wprosiłam się na kawkę do koleżanki, po wyjsciu od niej dla odmiany znowu się rozpadało zrobiłam zakupy i do domu wróciłam ja zjadłam obiad i czekam aż się mała zmęczy i na drzemkę Karola brak słów... a wiem, że basen masz daleko :(

Karolina, no to będę trzymać kciuki żeby wszystko poszło ok :) Co jak to, ale zdrowie jest najważniejsze! A co do ćwiczonek, to to sam lajcik jest :) Jak poranna gimnastyka: z 10 przysiadów, po 10 wypadów nogą w przód, brzuszki chyba ze 20 i do tego ćwiczenia rozciągająco-rozluźniające. Znalazłam w necie swego czasu taki przepis na 10 minut porannej gimnastyki - też fajny! Robisz tam: - 15 pajacyków (jako rozgrzewka) - 15 przysiadów - po 10 wypadów nogą w przód na każdą nogę - po 10 wykroków (przysiad wykroczny) na każdą nogę - 5 pompek - ćwiczenie "deska" przez 10 czy 20 sekund ale nie pamiętam tu dokladnie czasu - ćwiczenie kardio, robisz coś takiego: stanie->przysiad podparty->wyrzut nóg w tył->przysiad podparty->stanie i podskok->przysiad podparty... i tak 10 razy :D

mi mała nie chciała zasnąć więc ją wzięłam na spacer odebraliśmy Tomka z skm i poszedł z nią do parku a ja na 45 minut na bieżnię :) zbieram się do kolacji, twaróg z wazą i pomidor z cebulką

i jak tam konik-słonik :P ja grzeczniutka jak nigdy :) zaraz do wanny i spać jutro nie zaliczę mikroekonomii a co tam ;)

udalo sie ruszylam dupsko mialam 8 min stretching, 8 mins arms, 8 mins abs i 8 mins legs :D 8 mins na pupe juz sobie darowalam, ale nastepnym razem wlicze w seans ;) bedzie 40 min cwiczen modelujacych jednego dnia a nastepnego 20 min ostrego rowerka i 20 mins hula hoop mam nadzieje ze to pomoze :D 4 dzien diety za mna :) po cichu powiem ze jeste, z siebie dumna ;)

Dzisiejszy dzionek jak dla mnie calkiem ,calkiem. Sniadanko - brak Obiad - kasza gryczana , kapusta kiszona i mielony ( bez sosu) Kolacja - salata , pomidor i ser bialy ( taki nasz wsiowy , pyszniutenki )

hej dziewuszki!! 🌻 po 1sze witaj karolinko :) przywołałas mnie.. :) ale smutno czytac,ze coś ci tam doskwiera.. :( oby wszystko było jak najlepiej.. widze,że nie próznujecie..juz 15 stron no i dietkujecie w przeciwienstwie do mnie Jak nie dietuje, to mi sie nie chce pisac.. moja waga grubo ponad setke..ech.. :( ale wyniki mam rewelacyjne ani cukrzycy, ani tarczycy, ani cholesterolu.. no ciutke podwyższony wynik watrobowy..juz nie pamietam alat czy aspat.. ale poza tym to okaz zdrowia ;) nie mam na co zwalic tego,ze jestem gruba..tylko na swój brak silnej woli i konsekwencji nie wiem juz co mogłoby wzbudzic we mnie motywację..ech..trudny przypadek ze mnie :( gugajnaa--a ty robisz licencjat czy mgr? kiedy Twoja mała konczy roczek? Jak ma na imię? mimo,że nie odnosze sie teraz do waszych wypowiedzi, to pozdrawiam każdą z osobna 🌻

hej hej! ja dziś poćwiczyłam sobie godzinkę, zjadłam kolacyjkę i teraz szykuję się do mycia, ale coś się ociągam :D Ciężko się oderwać od kompa :P binga, nie ma co czekac na motywacje tylko trzeba brac sie do dziela! :) Z mojej strony powiem ci, że NIE BIERZ sie na poczatku za diete! Jedzonko jest zbyt fajne zeby je sobie ograniczac i zawsze przy takim ograniczeniu przychodzi smutek - dlaczego musze rezygnowac z czegos co lubie i co sprawia mi radosc? I dlatego nie zaczynamy odchudzania od diety! :P Tylko od ruchu ;) To moze byc 10 minut tanczenia przy muzyce, spacery, poranna gimnastyka czy cos :) Diete wprowadzamy powoli, stopniowo najpierw rezygnujac z niezdrowego zywienia. Samo to da niesamowity efekt ;) Czyli po prostu ZDROWY STYL ZYCIA :P Polecam do poczytania: http://www.sfd.pl/Odchudzanie_Łopatologicznie,_czyli_odpowiedzi_na_najczęściej__zadawane_przez_kobiety-t585708.html

hej Binguś Iga roczek kończy 18.08 a co do nauki to zaczęłam od zera, ale magisterkę tez będę robić lecę do szkoły, może zajrzę z komórki do Was! Boli mnie kolano i kręgosłup grrrrrrrr ale na wadze wreszcie mniej! @@ sie już kończy bo na początku to było i 98 :O

Hej :) Binga:* Ciesze sie, ze mi sie udalo Ciebie przywolac :D Pisz, niewazne jak idzie, wazne zeby pisac, wtedy mniej odstepstw od diety:) Słuchaj, ja jem prawie wszystko, z mies wszystko na co mam ochote, uzywam tluszczu bo w diecie jest potrzebny, teraz jak nie cwicze przechodze na 1600 kcal, zobacze co sie bedzie dzialo. adziam, gratki za ruch i mobilizacje! Super, zobaczysz ze teraz z gorki pojdzie, bedzie Ci "dziwnie" jak nie bedziesz cwiczyla :) guga, prosze Cie, wez mnie nie strasz z tym kolanem,... Normalnie kalectwo jakies :D Powodzenia na egzaminie! Własnie mi się przypomniało, ze się mierzyć miałyśmy co piątek :D

dziendobereczek :* u mnie motywacja wagowa :) dzisiaj 5 dzien nawet maz wczoraj zastygl jak zobaczyl mnie cwiczaca po czym jak zobaczyl moj wieli zeszyt w ktorym wpisuje co zjadlam i wypilam - zbaranial ale powiedzial ze wspierac bedzie i pogratulowal :P Guga - u mnie tez koniec @ :) ChceMiecSzupleCialo - zgadzam sie z Toba w zupelnosci dlatego nawet prowadze ten zeszyt chcialabym udowodnic ze nie trzeba wcale drastycznych diet aby schudnac, wystarczy ruszyc 4 litery ;) ja jem normalnie ale zdrowo, mysle ze kalorycznie to i nawet do 1800kcal a jednak cos sie dzieje :) Binga - ja mysle ze motywacja to pic na wode, trzeba po prostu poczuc to raz a pozadnie, trzeba zalapac bakcyla i wiedziec ze to wlasnie TERAZ najgorsze pierwszych pare dni.. Balbi:) uwielbiam mielone Guga - dziekuje :* mysle ze w koncu zlapalam wiatr w zagle

witam!! guga--pytalam o te studia, bo mój brat tez studiuje w trójmiescie ale zaczął mgr..myslalam,ze moze zbieg okolicznosci i na jednym roku jestescie,..świat bywa mały.. ;) Iga..bardzo ładne imie :) adziam--tak z tą motywacja to ciężko.. dzis ide do fryca..moze mój nowy wizerunek pomoze mi cos ze sopba robic.. i wlasnie zauwazylam,ze sednem jest regularniosc posiłkow..tak obserwowalam menu jednej z dziewczyn na vitalii..wcale te jej posiłki nie sa głodowe..a chudnie..tylko,ze nie podjada jak ja.. :( miłej soboty!!

Co do diety, to tutaj Chalean daje kilka przydatnych trików ułatwiających schudniecie http://chomikuj.pl/mychaa6/fitness/ChaLEAN+Extreme-+Fitness+(plan+90+day)/00.5+-+Healthy+Eats+-+Kitchen+Makeover,959650802.rmvb ;) Np żeby wszystkie zdrowe rzeczy umieszczone byly w lodówce w widocznym miejscu. ALbo żeby rzeczy na przekąski popakować w porcje - wtedy nie masz otwartej paczki i i nie jesz aż sięgniesz jej dna, tylko zjesz przygotowaną porcje i juz :) A co do przekąsek, to można zawsze podjadac tylko zdrowo! Moja ulubiona przekąska to gruszki + melon z jogurtem naturalnym, albo wafle ryżowe z masłem orzechowym (MASŁEM, nie mylić z kremem!). Czasem na takiego wafla z maslem orz. kładę jeszcze plasterki banana! http://2.bp.blogspot.com/-sUWqbVxf31I/T1oxGS1moXI/AAAAAAAAAik/D6KE_4CBiVk/s1600/DSC08040.JPG Pycha ;)

CHCE MIEC SZCZUPLE CIAŁO-- widze,ze Ty to olatana jestes w tym zdrowym odzywianiu i ćwiczeniach..masz fajne rady proste i konkretne.. :) po fryzjerze ok. :) zadowolona :) refleksja jednak jest taka..że odchudzac sie musze KONIECZNIE nie to,ze nowy odświezony wyglad i chce sie odchudzac..zmieniac wszystko.. ale to,ze jak zobaczyłam siebie w lustrze fryzjerskim, to załamka :( jak usiadłam na fotelu to myslałam,zeby jak najszybciej przykryła mnie ręcznikiem, bo wszedzie sie cielsko wylewało.. boniu..tragedia.. :(

Binga, nie łam się! Nie wiem czemu, ale w lustrze fryzjerskim ja ZAWSZE wyglądam tragicznie! Włosy jakies takie sianowate sterczą na wszystkie strony, makijaż tez jakiś taki straszny, no i ogólnie wyglądam na 10 kg więcej! Nie wiem z czego im tam robią te lustra, ale w lustrze w domu to ja zwykle wyglądam "normalnie" :D Jak masz mega leniuszka, to zapraszam cię na power walk! Nic nie robisz, tylko idziesz! :) Żadnych trudnych kroków czy wygibasów - normalny marsz w rytm muzyki! Pozwolę sobie wkleić link do chomika, bo laseczka ma tu tego całkiem sporo: http://chomikuj.pl/caroline008/fitness/LESLIE+SANSONE Spróbuj sobie 1 milowy, to tylko 20 minutek marszu :)

dobre z tym chomikiem.. :) :) :) hehe.. jednak świat jest mały.. :) poczytam sobie.. musze zaczac od jakis małych rzeczy.. dzieki!!!

Bylam dzisiaj na pikniku ,wiec byla kielbaska , kaszanka i karczek ( malo i bez chleba) , na kolacje salata i ser bialy. Dziewczyn y nie mowcie nic o lustrze u fryzjera, to moja zmora........nigdy w nie nie patrze :P Gugus zdrowka!!!!

co tam laseczki? ;) Ja właśnie skończyłam godzinkę ćwiczeń. Powiem wam, że siłowe to definitywnie moje ulubione ćwiczenia! Wolno, spokojnie pakujesz mięśnie :D Uwielbiam! Teraz zgłodniałam, to muszę poszukać czegoś na kolacje :)

hej:) ja wczoraj zrobilam 30 min rowerka w dosyc szybkim tempie :) i kolejny dzien 5 na + :D ChceMiecSzczupleCialo - ty to masz werwe do cwiczen :D Balbi - mniaaaaam, kielbaska z grilla, nie ma nic lepszego :D co do luster u fryzjera mam to samo!!, zawsze moja twarz wydaje sie stara i blada...hmmm hehe ale swiat jest maly!!!! (chodzi mi o chomika):D dobre dobre Binga -ja tez jem regularnie - 8, 11, 13.30, 16, 18.30

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować