Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hgvhjyjhjj

Jesteście dumni ze swojej polskości? Bo ja nie

Polecane posty

Gość mkmk
@rickymartinez Bo offermie samemu nie jest dobrze ze swoim ciałem więc się wkurwia jak inni się spełniają. Ja nic nie mam do grodzkiej czy biedronia. Zresztą offerma ma coś z głową, ma wiele kompleksów, jest łysym niskim grubasem do tego prawiczkiem :O

Gość anika 28047
no wlasnie bylam poza polska i wiem co pisze - wlasnie sprawa metalnosci, katolicyzm, pomoc dla rodzin , brak zlobkow, zasilek rodzinny 47 zl miesiecznie, 5m 2 pow. mieszkalnej na os. co to jest ?

"Ja nic nie mam do grodzkiej czy biedronia." a ja mam. tacy jak oni i tacy jak niektórzy z was niszczą naszą ojczyznę. banda cymbałów i zboczeńców w sejmie. po prostu ręce opadają. jak my się mamy stać normalnym krajem przy takich posłach i takich wyborcach? jak mamy rozwiązywać problemy, zmieniać ten nieszczęsny kraj na lepsze gdy tym zmienianiem zajmują się zboczeńcy i jakieś dziwolągi?

Gość ja kobietttaa
anika 28047 a coi, marzy ci się,ze narobisz dizeci i bedziesz na ich koszt zyła ,jak większosc polek za granicą.

Gość anika 28047
ej ludzie to czemu tak jest , czemu nic nie robimy ?

Gość Jestem Polką i jestem
z tego dumna... to czego mi wstyd to służalczośc Polaków i ich bezmyslność, konformizm i nepotyzm, zwłaszcza tych których mamy obecnie u władzy... nie oszukujmy się - to wasz wstyd i wasza bezmyslość każe wam wybierać rząd kierując się tym czy pan jest przystojny albo tym że obiecuje gruszki na wierzbie i tak pieknie opluwa tych którzy się z nim nie zgadzają

!offerma może jeśli ktoś z twojej rodziny lub przyjaciół okaze sie homoseklistą przekonasz się że nie warto kogoś tylko ze względu na orientację...

Gość DO anika 28047
politycy boją się kościoła, dlatego polska jest ciemnogrodem, bo zatrzymała się w okolicach średniowiecza, nie dla nas nowe technologie i SAMODZIELNE decyzje o własnym ciele, tego nie ma w biblii, a to ze u nas jest pełno ateistów i innowierców nikogo nie interesuje, ma być tak jak jakiś chuj kościelny powie

Gość Zuzanna Amelia & 7
Odbiegacie od tematu. Pytanie bylo o dume z polskosci. Moze duma narodowa nie jest nam zbyt mozco wpojona , a niekiedy kojarzy sie bardziej pejoratywnie , to jednak na pewno nie mamy sie czego wstydzic.

Gość polska nigdy nie bedzie lepsza
65 lat temu cala europa byla zrujnowana. A teraz taka grancja czy niemcy potrafily sie odbudowac i rozwijac czego nie mozna powiedziec o polsce.

DO anika 28047 Polacy dzięki kosciołowi mają jeszcze możliwość zatrzymania się w tym zatraceńczym biegu ludzkich lemingów do samodestrukcji...

polska nigdy nie bedzie lepsza 65 lat temu cala europa byla zrujnowana. A teraz taka grancja czy niemcy potrafily sie odbudowac i rozwijac czego nie mozna powiedziec o polsce. a uczyli cie na historii skąd popłynęła kasa na odbudowę i do kogo?

!offerma na serio czy ty jesteś jakimś psychologiem czy psychiatrą czy po prostu lubisz obrażać kogoś bo masz jego wyobrażenia raz z fujarką i raz bez??

"może jeśli ktoś z twojej rodziny lub przyjaciół okaze sie homoseklistą przekonasz się że nie warto kogoś tylko ze względu na orientację..." brakuje czasownika ale domyślam się z kontekstu o co ci chodziło. ja nie mam nic do ich "orientacji". ja mam tylko do tego że ze swojego dziwaczenia zrobili manifest i w sten sposób z sejmu paradę dziwolągów. już wcześniej wiele osób w sejmie, wielu posłów to były kompletne cymbały nie wiadomo skąd wzięte (tacy posłowie jak "big brotherzy": poseł dzięcioł czy poseł florek to tragedia. albo posłanka guzowska). ale z tymi dziwolągami od palikota to już nie jest sejm tylko cyrk.

Gość Zuzanna Amelia & 7
Zachodnia Europa nigdy nie byla zniszczona w tym stopniu co Polska. Dodatkowo po wojnie dostala pomoc Marschala.

Gość anika 28047
ja kobita- ja w polsce 3 dziei urodzilam - raz bylo dobrze a raz zle - ok dobrze bylo czasami - mielismy prace . dzieci 20 lat 12 lat i 4 lata - planowane co 8 lat . nigdy nie zylam na ich koszt, i nie bede. wieszi ile kosztuje wyprawka do szkoyl ? , do zlobka ? oczywiscie moglam miec jedno dziecko - ale chcialam miec 3 . wiec zamias nazekac i biadolic , siedziec na dupie , wzielam spraw w swoje rece - nic od polski nie dostalam i nie liczylam na to - ale jesli nie ma dobrej polityki dla rodzin - a wszyscy mowia ze dzieci jest za malo - no to ja tego nie lapie. pracowac trzeba wszedzie . tylko jak sie zyje za woja prace i jakie sie ma zarobki to jest roznica.

Gość ggfxxddx
Mi sie nie podoba w Polsce przede wszystkim to, ze to kraj gdzie jest pełno złodziei. Ja na szczęście nie jestem taką osobą.

Gość ocztwiscie niemcy dostali
pomoc od USA :D i dlatego teraz maja 10x wiecej autostrad niz my :D

Gość my jestesmy marginesem
bo nie potrafilismy sie magac swego zaraz po wojnie no i tak do tego czasu pchamy swoj wozekuzalezniony do EU rosji czy stanow

"65 lat temu cala europa byla zrujnowana. A teraz taka grancja czy niemcy potrafily sie odbudowac i rozwijac czego nie mozna powiedziec o polsce." ale zdaje się że po wojnie te kraje nie trafiły pod okupację sowiecką, prawda? nie sprawowali w nich władzy takie "człowieki honoru" (wg pana michnika) jak generał kiszczak czy jaruzelski. nie miały stanu wojennego i człogów na ulicy, mordowania opozycji i innych atrakcji. a teraz do sejmu wybraliśmy sobie faceta w którego gazecie publikował po wyjściu z więzienia morderca księdza popiełuszki. i to bydle chce teraz byc wyznacznikiem moralności i normalności.

Gość palin
to byl amerykanski plan Marshalla dla zachodniej europy czy mamy byc z czego dumni? z transformacji ktora nie bardzo sie udala, z milionow biedakow i nedzarzy , z wszechogarniajacej korupcji, syfu, lokalnych sitw, cwaniactwa, wyzysku ludu

Gość Zuzanna Amelia & 7
Zaraz po wojnie podzial Europy byl jasny. Polska wpadla pod skrzydla ZSRR i zadna Ameryka nie pierdnela w tej sprawie. Tak naprawde moglo sie ruszyc w Polsce dopiero jak sie ruszylo za Bugiem. A jak bylo referendum to wszyscy chcieliscie do EU i do NATO. To o co teraz chodzi ? Na co liczyliscie ludzie do cholery? Ze jakis dobry wujek zamieni zlotowki w dolary i wszyscy beda zyli w dobrobycie ? Tak to nigdy nie ma.

"czy mamy byc z czego dumni? z transformacji ktora nie bardzo sie udala, z milionow biedakow i nedzarzy , z wszechogarniajacej korupcji, syfu, lokalnych sitw, cwaniactwa, wyzysku ludu" "lud" chce wybierać wyzyskiwaczy to i go wyzyskują. ludowi marzy się darmoszka to i głosuje na tych co mu darmoszkę obiecują a potem oczywiście się okazuje że darmoszki dla wszystkich nie wystarczy i trzeba podnieść vat i wiek emerytalny. ale jak lud jest taki głupi to nie ma co go żałować. i nie ma to nic wspólnego z polską. tylko takie osły tego nie rozumieją. polska to moja ojczyzna i fakt że tę oczyznę akurat obsiadły hieny niczego nie zmienia. fakt że wyborcy to banda kretynów którzy tym hienom pozwalają rządzić też nie. to wciąż jest moja ojczyzna.