Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hgvhjyjhjj

Jesteście dumni ze swojej polskości? Bo ja nie

Polecane posty

Gość jelonekkk..
czyli kto dokładniej ?

"Twoj kosciol jest zwyklym morderca." najwyraźniej jesteś zbyt wielką idiotką żeby z tobą dyskutować. zabierasz głos w sprawach o których nie masz zielonego pojęcia. bo właśnie nikt inny jak inkwizycja zakazała stosowania tortur w śledztwie. tortur które w ówczesnych czasach "władza świecka" czyli królewska stosowała powszechnie. jesteś zindoktrynowaną komunistycznymi bzdetami kretynką która stosuje odpowiedzialność zbiorową wobec instytucji kościoła sprzed wieków jednocześnie zapominając że ci którzy tak jak ty kościół zwalczali mają na rękach nieskończenie więcej krwi. "Na szczescie. I dlatego nauka rozroznia czlowieka od jego plodu." trudno współcześnie znaleźć cokolwiek bardziej idiotycznego. to właśnie medycyna ponad wszelką wątpliwość uznaje płód ludzki za człowieka. cała gałąź medycyny tzw PRENATALNEJ dotyczy człowieka przed jego narodzinami. trzeba być kompletnie odmóżdżoną feministyczną debilką żeby temu zaprzeczać.

„Właściwych proporcji nabierają te liczby dopiero na tle realiów epoki, w której - wedle osławionego prawa Magdeburskiego - każdy sąd grodzki, złożony z najzupełniej przypadkowych mieszczuchów i zadającego męki "mistrza", mógł wymierzyć 21 rodzajów „kwalifikowanej" (tj. połączonej ze specjalnymi torturami) śmierci za przestępstwa takie, jak kradzież czy cudzołóstwo. http://newworldorder.com.pl/artykul,2890,Artur-Gorecki-Mit-Swietej-Inkwizycji a ty odrywając działania kościoła od realiów epoki chcesz go przedstawić jako zbieranine psychopatów i torturantów nie marzących o niczym innym niż o tym żeby kogoś spalić. takich bzdur nakładała ci do głupiego łba komunistyczna propaganda jakby "mimochodem" pomijajać fakt że komuniści, tak jak i ty zwalczający kościół, twierdzący że "religia to opium dla ludu" wieki później wymordowali dziesiątki milionów ludzi.

Gość Zuzanna Amelia & 8
offerma jestes takim matolem ze az szkoda czasu zeby ci cokolwiek wyjasniac bo nawet prostego zdania bez chamstwa nie potrafisz sklecic. musisz miec wyhatkowo prostackich rodzicow skoro nie potrafili cie gnoju podstawowych zasad dyskusji nauczyc. Zrozum tepy kretynie ze najwyraźniej jesteś zbyt wielkim idiotką żeby z tobą dyskutować. zabierasz głos w sprawach o których nie masz zielonego pojęcia. bo właśnie nikt inny jak inkwizycja torturowala ludzi debilu.A zzakazała stosowania tortur w śledztwie - chyba tylko swoim przeciwnikom.. tortur które w ówczesnych czasach "władza świecka" czyli królewska uzalezniona od kosciola i jemu podporzadkowana , stosowała powszechnie. jesteś zindoktrynowanym koscielnymi bzdetami kretynem który probuje niezauwazac odpowiedzialności zbiorowej instytucji kościoła sprzed wieków jednocześnie zapominając nic sie tam nie zmienilo i dzisiaj. To ta sama instytucja z krwia na rekach. To tacy jak ty zasmiecaja ten swiat. A medycyna PRENATALNA sotyczy PLODU debilu

Gość siła prostackiej i chamskiej
bulgoczącej gołosłowiem, prosto z największej i zapadłej wiochy, kontra rzeczowe argumenty i fakty :D

"bo właśnie nikt inny jak inkwizycja torturowala ludzi debilu." oczywiście. ale właśnie inkwizycja zakazała wykorzystywania zeznań wymuszonych torturami. wcześniej tortury jako metoda śledztwa były powszechne. ty próbujesz przedstawić metody stosowane przez kościół w XVI wieku w kontekście XXI wieku. oderwać od realiów epoki w której funkcjonowały. jesteś popierdoloną komunistką oskarżającą współczesny kościół o jakieś czyny sprzed 500 lat a jakoś dziwnie "zapominającą" że twoje "postępowe" komuchy w imię właśnie tego "postępu" wymordowały na całym świecie dziesiątki jak nie setki milionów ludzi. i to w XX wieku, czyli nie całe 100 lat temu, w czasie gdy dla ich współczesnych było to niesłychane barbarzyństwo. gdy tymczasem metody kościoła na tle epoki w której istniały były łagodne i cywilizowane. szczególnie że trzeba pamiętać, że święta inkwizycja nie zabijała ludzi. inkwizycja przekazywała heretyków do trybunałów świeckich które były o wiele bardziej surowe, okrutne i bezwzględne. no ale to ci nie pasuje do propagandy. "A medycyna PRENATALNA sotyczy PLODU debilu" nie głupia kurwo, zajmowanie się PŁODEM oznacza właśnie określenie PRE-NATALNA, czyli PRZED URODZENIEM. bo tak się nazywa faza rozwoju człowieka do jego urodzenia. a określenie MEDYCYNA odnosi się do CZŁOWIEKA bo gdyby ten płód nie był człowiekiem tylko kozą albo chomikiem to by się nim zajmowała WETERYNARIA.

ale żeby nie było nieporozumień - medycyna z własnej woli, bez udziału kościoła rozwinęła specjalizację "prenatalną". no chyba że chcesz mi powiedzieć, że to "ogłupieni przez kościół lekarze" zajęli się leczeniem tego "czegoś" (bo przecież nie kogoś), co ty nazywasz "płodem". a czego chyba wg ciebie leczyć nie powinni "bo nie jest człowiekiem", to chcesz nam przekazać? jeżeli rozwój medycyny prenatalnej jest wg ciebie dowodem na "ogłupienie przez kościół" to tylko świadczy o tym jakie granice debilizmu przekraczasz. bo drugi zarzut (ten o czyny dokonane 500 lat temu przez inkwizycję) jest jeszcze bardziej idiotyczny jeżeli to ma być owo kościelne "ogłupianie". :D

to gdzie są te "dowody" na "kościelne ogłupianie" poza oczywiście twoją fanatyczną do kościoła nienawiścią?

Gość Zuzanna Amelia & 8
No wlasnie - gdzie masz dowody na te bzdety , ktore wypisujesz ? Medycyna prenatalna oczywiscie ze rozwinela sie wbrew marzenim kosciola. Co mowi Twoj kosciol o in vitro? To tez czesc medycyny prenatalnej.

"Co mowi Twoj kosciol o in vitro? To tez czesc medycyny prenatalnej." to jest kolejny dowód na to że nie wiesz o czym bredzisz. kościół nie jest przeciw in vitro. kościół uważa że życie ludzkie zaczyna się od zapłodnienia i dlatego jest przeciwny: zamrażaniu zarodków manipulacjom genetycznym handlowi zarodkami no i oczywiście wyrzucaniem "niepotrzebnych" zarodków do śmieci ale nie jest przeciwny samej metodzie in vitro (czyli zapłodnieniu pozaustrojowemu). i ja się z tym absolutnie zgadzam. to jest bardzo niebezpieczny obszar który jeżeli nie będzie ograniczany to może doprowadzić do potworności które do tej pory znamy jedynie z filmów fantastycznych. a tu chodzi o ludzi. przecież nie można z nimi postępować tak jak z jakimiś odpadkami w rzeźni.

to są podstawy etyki wcale nie kościelnej tyko uniwersalnej. ale pojebane lewactwo cofa nas pod tym względem do jakiegoś totalnego barbarzyństwa i wbrew tej etyce chce dla własnej wygody traktować dzieci/płody/zarodki jak przedmioty, jak jakieś odpadki. to jest barbarzyństwo dla mnie wręcz niewiarygodne, na miarę jakiejś sparty przed naszą erą gdzie kalekie dzieci zabijano lub zostawiano na śmierć. to są potworności na miarę stalina czy hitlera dla których życie ludzkie miało tylko o tyle znaczenie o ile ten człowiek był przydatny. a jednocześnie ci barbarzyńcy walczą o to żeby psy nie były trzymane na łańcuchach. po prostu trudno mi to pojąć szczerze mówiąc.

Gość ciastko1000
Zuzanna Amelia i offerma nie wyzywajcie sie, święta są, kultura zobowiazuje

Gość Zuzanna Amelia & 8
Offerma - jesli chcesz dalej ze mna syskutowac to sie doucz. Inaczej nie bede poswiecac wiece mojego czasu na pisanie z toba bo to naprawde zaczyna byc nudne. Doucz sie jakie warunki musza byc spelnione aby mozna bylo prowadzic in vitro. Doucz sie jak w ogole nauka doszla do in vitro. Poczytaj o przezywalnosci komorek w roznych warunkach to bedziemy moze dyskutowac. Powtarzam ci jeszcze raz ze wypisujesz bzdury . Nie po raz pierwszy zreszta.

"Powtarzam ci jeszcze raz ze wypisujesz bzdury ." bo ty tylko to potrafisz powtarzać. nie masz żadnych argumentów i wydaje ci się że jak kolejny raz napiszesz do mnie "oferma piszesz bzdury" to nagle stanie się to prawdą i zwolni cię z konieczności uzasadnienia swoich racji. a pisanie ze mną jest dla ciebie "nudne" bo cię gaszę na każdym kroku i już przywiedziona do zupełnej desperacji każesz mi czytać o "przeżywalności komórek w różnych warunkach" jakby to miało cokolwiek wspólnego z "kościelnym ogłupianiem". tymczasem ogłupiona jesteś ty bo naczytałaś się jakichś bajek o czarnej legendzie inkwizycji i na tej bzdurnej podstawie chciała byś uznać kościół za najbardziej represyjną i zbrodniczą instytucję w historii. tymczasem sama lewacka rewolucja francuska ma na rękach dziesięciokrotnie więcej ofiar niż święta inkwizycja przez 300 lat funkcjonowania. oczywiście to prawda że kościół przez lata był związany z państwem i można metodami stosowanymi przez państwo obciążyć kościół ale wtedy należy też wszelkie wynalazki, wszelki postęp, rozwój społeczeństwa i cywilizacji na przestrzeni wielu wieków przypisać kościołowi. tak postawiona sprawa była by uczciwa. ale ty tak nie robisz. ty wybiórczo wskazujesz pewne fakty, w dodatku wyrywając je z kontekstu historycznego, z realiów epoki i wrzeszczysz PATRZCIE JAKI TEN KOŚCIÓŁ POTWORNY. to jest zwykła, prostacka propaganda.

Gość a-red
offerma ty masz jakis kompleks wobec lewicy, otworz sie na lewice, na lewicowe wartości, na lewicowe ideały, idee, na krytyke polityczną, studiuj lewicowe idee, polecam ''nurty marksizmu'' Kołakowskiego,pisma Lenina, Marksa, Engelsa, studiuj lewicowe nurty polityczno-społeczne, zainteresuj sie gender studies

twoje metody są takie że chętnie napiszesz/przypomnisz o tym że dzieło kopernika "o obrotach sfer niebieskich" znalazło się na indeksie ksiąg zakazanych ale o tym że kopernik, autor tego dzieła był biskupem to już byś chciała "taktownie" zamilczeć. jesteś zwykłą manipulatorką i tyle.

"offerma ty masz jakis kompleks wobec lewicy" bo to kurwy i złodzieje i wszystkie ich "dzieła" sprowadzają się do jednego: jakby tu dorwać się do cudzego jak świnia do pomyj. każdy uczciwy człowiek gdy chce coś mieć musi pracować, gdy chce realizować jakąś ideę musi mieć na to środki lub zainteresować nią innych którzy te środki mają. a jebane komuchy uważają że mogą ukraść innym ich własność i nazywają to "redystrybucją". tylko że taką "redystrybucję" to uprawia każdy oprych w ciemnym zaułku.

niestety tvn skasował z youtuba rozmowę jaką przeprowadził z sierakowskim tomasz sommer. tam było widać histerię lewaka gdy sommer proponował żeby w związku z kryzysem zamiast podnosić obywatelom (których przecież też dotknął kryzys) podatki to obniżyć wydatki m. in. na takie cele jak sierakowski i jego "krytyka polityczna". to się wtedy lewacki złodziej zaperzył, jak zaczął piać że to "zamach na kulturę" jest. tak właśnie wygląda owa "lewicowa wrażliwość" - ukraść podatnikom ile się da, dorwać się do tego i żreć pełną mordą.

Gość Zuzanna Amelia & 8
Offerma ale to nie kto inny niz TY , ty wybiórczo wskazujesz pewne fakty, w dodatku wyrywając je z kontekstu historycznego, z realiów epoki i wrzeszczysz PATRZCIE JAKI TEN KOŚCIÓŁ POTWORNY. to jest zwykła, prostacka propaganda. Nie vede szukac dla ciebie zadnych zrgumentow bo ty i tak tego nie czytasz. Kiedys szukalam. Podalam Ci dane z instytucji o uznanym miedzynarodowym dorobku naukowym /oczywiscie nie podajac zrodla/ A Ty jedyne czym odpowiedziales to obelgami. Od miedzynarodowych placowek naukowych jestes madrzejszy ? Ty chyba chory na glowe jestes. Wiec nie bede ci wyszukiwac zadnych argumentow. Nie chce mi sie. Nie jestes tego wart. Ty nie wyszukujesz zadnych argumentow. Nawet tej dyskusji teraz nie trzymasz w temacie. Chcesz sie wymadrzac to podaj jakis temat na ktorym naprawde sie znasz. Znasz sie na czyms ? Net, kompy ?

"Chcesz sie wymadrzac to podaj jakis temat na ktorym naprawde sie znasz." no to jest po prostu szczyt arogancji. sugerujesz że jesteś tak wybitna że bez względu na temat jaki podam będziesz mogła ze mną podyskutować? dziwne że jakoś tego nie widać. zamiast argumentów słyszę ciągle "przeczytaj sobie, bzdury opowiadasz, już podawałam" a konkretów nie ma nigdy i nigdzie. do tego przepisujesz jak dziecko to co ja napisałem do ciebie i sugerując że to samo odnosi się do mnie. i nawet nie stać cię żeby pozmieniać to na tyle żeby to miało choć trochę sensu. ośmieszasz się tylko.

Gość Zuzanna Amelia & 8
Offerma - przyjmij do wiadomosci ze zaczynasz byc nudny: A w temacie Duma narodowa to cos czego nie ma w naszej polskiej mentalnosci. Pamietam jak kiedys w towarzystwie powiedzialam , ze jestem dumna z tego ze jestem Polka to uslyszalam "faszystka" I tu chyba lezy sedno sprawy. My tak wlasnie kojarzymy dume narodowa. nas tej dumy nikt nie uczyl. Jesli ktos z normalnych ludzi jest zainteresowany dyskusja:

Myślałam że czasy kompleksów minęły wraz z upadkiem słusznie minionych czasów.Myliłam się-kompleksy niektórzy wypijają chyba z mlekiem matki. Ja jestem dumna że jestem Polką i nie bedę się z tego tłumaczyć.

pewnie że "zaczynam być nudny" bo zamiast ci przytakiwać krytykuję. zamiast zgodnie z lewacką propagandą o wszystko obwiniać kościół to zadaję proste pytanie: o co ci chodzi z tym kościołem? twierdzisz "kościół ogłupia, hamuje rozwój..." to ja cię pytam GDZIE HAMUJE ROZWÓJ, GDZIE OGŁUPIA? na to ty mi tutaj jakieś lewackie brednie sprzeczne z nauką podajesz że płód to nie człowiek albo że 500 lat temu to inkwizycja torturowała ludzi. to przecież jest żenujące. faktycznie w ten sposób to rozmowa ze mną jest "nudna" bo nie masz co na to odpowiedzieć. a to przecież nie kościół zajmuje się badaniami płodu. to lekarze robią mu ktg, usg, określają płeć i różne inne badania. lekarz po usg twierdzi że "to chłopiec" a ty nabuzowana lewacką propagandą twierdzisz że "nie człowiek". to co, ci lekarze są przez kościół "ogłupieni" czy jak? no słucham cię, gdzie ten kościół tak "ogłupia"?

Gość Zuzanna Amelia & 8
21:55 [zgłoś do usunięcia] suzanna czy rachela ? I to jest dokladnie to o czym pisalam w poprzednim poscie.

Gość przecież to małolata
a ty dyskutujesz i podniecasz się :D

Gość Zuzanna Amelia & 8
Offerma - kosciol oglupia wszedzie. Na kazdym kroku. A najlepiej to widac w tym co Ty piszesz. I nie radze nikomu okreslac plci na podstawie USG - moze byc mylne.

a kościół jak to kościół, to po prostu instytucja. są tam ludzie którzy czasami rację mają, czasami nie mają. ale żeby oskarżać go o jakieś "ogłupianie" czy "hamowanie rozwoju" jakby co najmniej czytać książki zabraniał albo rozpowszechniał teorie o tym że "ziemia jest płaskim dyskiem spoczywającym na grzbiecie słonia" to trzeba być lewackim psycholem.

"Offerma - kosciol oglupia wszedzie. Na kazdym kroku. A najlepiej to widac w tym co Ty piszesz. " to znaczy w czym? słucham. to są twoje kretyńskie bredzenia nawiedzonej lewaczki która do powiedzenia nic interesującego nie ma ale ma antykościelną manię prześladowczą.

i jeszcze jedno pytanie: skąd wiesz ze "kościół ogłupia" skoro do kościoła nie chodzisz jak sama powiedziałaś?