Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hgvhjyjhjj

Jesteście dumni ze swojej polskości? Bo ja nie

Polecane posty

Gość Zuzanna Amelia & 8
Offerma teraz juz zaczynasz byc nie tylko nudny ale i namolnie upierdliwy. Tp Ty jestes przesiakniety koscielnym oglupieniem bo nawet nie potrafisz tego zauwazyc. O to ostatnie nawet trudno Cie winic bo trudno jest zauwazyc cos w czym sie od lat siedzi po uszy, ma sie dookola i dostaje sie codziennie w rownych porcjach. Gorzej ze Ty nawet nie chcesz tego zauwazyc. Ale to juz nie moj problem. Ja zdania nie amienie tylko dlatego ze Ty mi naublizasz. Nikt nie zmieni zdania tylko dlatego ze go wyzwiesz. To TY udowodnij ze kosciol nie oglupia. Najlepiej udowodnij to na sobie.

Gość Zuzanna Amelia & 8
Skad wiem ze kosciol oglupia ? - widze po tym co pisza i mowia ci co do tego kosciola chodza lub sa od niego uzaleznieni. Myslalam , ze na tak prosta rzecz wpadniesz sam bez zadawania pytan.

to znaczy CO takiego mówią? ty np jesteś głupia jak but a trudno oskarżyć o twoje ogłupienie kościół bo do niego nie chodzisz, prawda? "trudno Cie winic bo trudno jest zauwazyc cos w czym sie od lat siedzi po uszy, ma sie dookola i dostaje sie codziennie w rownych porcjach." ty to skądś kopiujesz i wklejasz czy po prostu masz "wstukane" na pamięć i na nic innego cię nie stać? już to pisałaś o tym "siedzeniu po uszy i od lat". ja tutaj nie piszę po to żeby zmienić twoje "zdanie" tylko żeby poznać argumentację a na razie poza tym że powtarzasz jak zacięta płyta "kościół ogłulpia", "kościół ogłupia wszędzie", "kościół ogłupia i to widać po tobie" to nic nie jesteś w stanie wyprodukować. żadnego argumentu który by te bzdury potwierdzał.

Gość suza - przekroczyłaś 17
czy jeszcze z roczek :D

a i jeszcze żeby nie było że cię bezpodstawnie obrażam. uważam cię za bezdennie głupią bo tyle czasu tu rozmawiamy i ciągle powtarzasz tylko coś, czego udowodnić ani nawet w jakikolwiek sposób uprawdopodobnić czy uargumentować nie jesteś w stanie. dla mnie takie zachowanie świadczy o kompletnym wypraniu mózgu (nawet jeżeli jakikolwiek działający miałaś).

Gość Zuzanna Amelia & 8
offerma ty tu na pewno nie piszesz aby poznac czyjes zdanie bo ciebie niczyje zdanie nie interesuje. Ty tu piszesz zeby sie z kims poklocic albo komus naublizac. To jedyny powod dla ktorego tu piszesz.

Gość Zuzanna Amelia & 8
Udowodnij ze kosciol NIE oglupia. Udowodnij.

udowodnij , że jesteś pełnioletnia , aby z tobą dyskutować ;)

teraz to już osiągnęłaś granice desperacji :D skoro ty stawiasz zarzut że kościół ogłupia to ty musisz go udowodnić. takie to trudne do pojęcia? więc słucham.

zresztą dodajmy że gdyby to było twoje zdanie to nie było by go udowodnić trudno. gorzej gdy to jest zdanie kogoś innego które propaganda wstukała ci w głupi łebek i umiesz to tylko zupełnie bezrozumnie powtarzać.

Gość Zuzanna Amelia & 8
Offerma - to ze kosciol oglupia jest udowodnione i zadne twoje proby szykanowania mojej osoby tego nie zmienia. Oglupia cala swoja dzialalnoscia. Popatrz jak sie obnizyl poziom wiedzy i edukacji w Polsce odkad kosciol dorwal sie do wladzy. Zovacz ile negatywizmu, nienawisci , bezposredniej agresji rosnie w ludziach wyznajacych Twoja wiare. Popatrz chociazby na siebie. I nie opowiadaj mi ze to slogany. Pokaz mi chociaz jeden katolicki kraj na swiecie ktory bylby na topie rozwoju ekonomicznego. Nie ma takiego. Katolicyzm to wiara , ktora cofa , nie pozwala na rozwoj kaze jedynie spelniac z gory nakazane rehuly i prawa. Nie na darmo mowi sie o owieczkach. Ja mowie o stadzie baranow slepo idacych na rzez. To jest Twoj katolicyzm. A teraz sobie pojedz po tym tekscie. Podnies poziom adrenaliny, nabluzgaj. moze przy okazji sie spuscisz i ci ulzy. Bo zadnego argumentu i tak nie przedstawisz. Ty sam jestes najlepszym przykladem takiego oglupienia. A teraz ide ogladac film. Zajrze pozniej.

'Pamietam jak kiedys w towarzystwie powiedzialam , ze jestem dumna z tego ze jestem Polka to uslyszalam "faszystka" I tu chyba lezy sedno sprawy.' a od faszystek wyzwwały cię koleżanki - lewożydaczne , skoro na dżwięk słowa Polka , odpowiedziały - faszystka ?

"Pokaz mi chociaz jeden katolicki kraj na swiecie ktory bylby na topie rozwoju ekonomicznego." no coś tak niedorzecznego to się w głowie nie mieści. spójrz idiotko na tę mapę: http://pl.wikipedia.org/w/index.php?title=Plik:Catholic_population.svg&filetimestamp=20100311110601 prawie cała europa jest katolicka, w ogóle co ty bredziesz? najbardziej rozwinięte obszary świata to obszary religii katolickiej i bardziej ogólnie właśnie chrześcijaństwa. religię zwalczano w zsrr, w prlu w korei w maoistowskich chinach, na kubie. wszędzie tam gdzie panowała komunistyczna ideologia i wszędzie tam antyreligijni fanatycy doprowadzali do nędzy i głodowej śmierci milionów ludzi. to właśnie doktryna zwalczająca religię cofnęła całe narody o dziesiątki a może i setki lat w rozwoju. tymczasem właśnie chrześcijaństwo zbudowało najbardziej rozwiniętą cywilizację świata.

i nie napisze ci że to "slogany" bo to nie są żadne slogany tylko zwykłe kłamstwa. w polsce przed drugą wojną światową religia była normalnie w szkole i dopiero komuniści w prlu zaczęli zwalczać religię. czyżby wg ciebie wtedy nastąpił "rozkwit" naszego państwa? naprawdę jesteś taka bezdennie głupia?

"Zovacz ile negatywizmu, nienawisci , bezposredniej agresji rosnie w ludziach wyznajacych Twoja wiare." no ba, przecież w zsrr, w prlu to wręcz KWITŁA MIŁOŚĆ. gdy w 66 roku gomułka kazał aresztować obraz matki boskiej to z miłości. jak w prlu i w zsrr rozstrzeliwano księży to też z miłości przecież, bo to tacy nienawistnicy byli. :D

Gość Zuzanna Amelia & 8
22:45 [zgłoś do usunięcia] facet mało fajny Ja pie**olę co za tępa strzała Tu masz genialny przyklad wypowiedzi na katolickim poziomie 22:59 [zgłoś do usunięcia] !offerma spójrz idiotko na tę mapę: Pisalam ci juz matole ze zebys nie probowal odwracac danych. Na tej mapie tluku jest wyraznie zaznaczone hdzie jest tych katolikow najwiecej i to sa wlasnie najslabiej rozwiniete kraje. Ale taki debil jak ty nie potrafi zauwazyc nawet takiej prostej sprawy. "Zovacz ile negatywizmu, nienawisci , bezposredniej agresji rosnie w ludziach wyznajacych Twoja wiare." "no ba, przecież w zsrr, w prlu to wręcz KWITŁA MIŁOŚĆ." O czym ty w ogole piszesz? Zobacz na ludzi kolo ciebie katolikow z Polski. Jacy sa zawistni , nienawistni i chamscy. Przyklad - kolega powyzej.

ba, nawet współcześnie jak pełne miłości i dobroci są określenia stosowane przez tych "wyzwolonych z religijnej ciemnoty" wobec "religiantów": mohery ciemnogród katole sama zaszczyciłaś ich jakże pełnym miłości sformułowaniem "stado baranów". jednym słowem (a raczej dwoma) miłość i serdeczność, nie to co u tych "wyznających moją wiarę" :D

Gość Zuzanna Amelia & 8
Co ty znowu za pierdoly wypisujesz. A gdzie ja napisalam ze darze miloscia katolicyzm ? To Twoj kosciol obludnie wyciera sobie gebe miloscia do bliznich a prawda jest taka jak widac w twoich wypowiedziach. Chamstwo , wulgarnosc, prymitywizm.

"A gdzie ja napisalam ze darze miloscia katolicyzm ? " aha, czyli jak katolik cię zbluzga to to jest "wina kościoła bo kościół ogłupia", tak? a jak ty bluzgasz na katolików to czyja to jest wina? też kościoła, też cię "ogłupił"? ty jesteś tak bezdennie głupia że chyba nie rozumiesz co sama piszesz. no bo inaczej tego nie jestem w stanie sobie wytłumaczyć. piszesz mi coś takiego: "Zovacz ile negatywizmu, nienawisci , bezposredniej agresji rosnie w ludziach wyznajacych Twoja wiare." skoro "agresja i negatywizm" to cechy "kościoła" to dlaczego wy, odcinający się od kościoła tak nienawidzicie obrażacie i bluzgacie? a ty, tępaku jeden, nawet nie rozumiesz co ja do ciebie piszę :D

Gość a-red
musze cos sprostowac, najbardziej rozwiniete kraje to w wiekszosci kraje protestanckie a nie katolickie

Gość chonolulu
i w najbardziej rozwiniętych krajach rządzi lewica, która jest otwarta na nowe możliwości, tym samym rozwija kraj i robi mamonę, a taki kaczor to by na nic nie pozwolił, kobiety to by miały z nim jak w średniowieczu

Gość Zuzanna Amelia & 8
23:25 [zgłoś do usunięcia] facet mało fajny Zuzanno Amelio Nie zapominaj że Kościół dużo robi dla biednych ludzi. I lepiej działa niż państwówka. Poprawka. Kosciol nie robi kompletnie nic dla biednych ludzi. Kosciol robi troche dla swoich i tylko swoich biednych wyznawcow. Oczywiscie pod warunkiem ze beda za to odpowiednio wdzieczni i posluszni. Offerma - cywilizacja europejska zaczela sie rozwijac dopiero wtedy kiedy zaczela jednoczesnie wystepowac przeciwko kosciolowi, zadac zmian i ograniczac jego wladze. "skoro "agresja i negatywizm" to cechy "kościoła" to dlaczego wy, odcinający się od kościoła tak nienawidzicie obrażacie i bluzgacie?" Odpowiadamy pieknym za nadobne. Z katolikami nie da sie inaczej tak samo jak teraz z toba "a ty, tępaku jeden" Wlasnie matole niedouczony.

"musze cos sprostowac, najbardziej rozwiniete kraje to w wiekszosci kraje protestanckie a nie katolickie" trochę prawda. ale protestanckie to są niemcy, anglia. francja hiszpania czy włochy już nie. ale to rozróżnienie jest bez znaczenia dla dyskusji bo to wciąż "religianci" a nawet chrześcijanie i nie jest przedmiotem tej dyskusji ich stosunek do papieża. natomiast wszystkie zarzuty wobec religii jakie tu podnosiła zuzanna (stosy, tortury) odnoszą się jak najbardziej do protestantów.

Gość Zuzanna Amelia & 8
Katolicyzm w Polsce a katolicyzm we Francji to dwa rozne swiaty.

"Odpowiadamy pieknym za nadobne" a łagry i obozy koncetracyjne, miliony ludzi wymordowanych przez was i kolejne miliony które umarły z nędzy i głodu to za co? to się stało właśnie tam gdzie zwalczaliście religię. tam gdzie wprowadzaliście "lewicowe wartości". hołodomor na ukrainie - 7 mln ludzi zmarło z głodu wielki skok w chinach - nawet do 40 mln. to tam właśnie wyzwalano ludzi z religijnej ciemnoty.

"i w najbardziej rozwiniętych krajach rządzi lewica" i jak wszędzie gdzie tylko dorwie się do władzy, doprowadza te kraje do upadku.

Gość Zuzanna Amelia & 8
No wlasnie - to gdzie do cholery byl ten Twoj katolicki bog skoro na takie rzeczy pozwalal ? Nie potrafil czy nie chcialo mu sie? Masz wyjatkowo morderczego boga skoro bedac bogierm przygladal sie z zalozonymi rekami cierpieniom swoich wyznawcow. Vo to , kurwa , za bog ?