Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość r tr tt et

Ciaza a umowa czy cos mi grozi?

Polecane posty

Gość ale idiotyczne prowo
gdyby cię cenił to już dawno miałabyś umowę o pracę masz cały czas umowę na zlecenie bo pracodawca nie chce byś poszła na macierzyński większość pracowdawców właśnie tak robi, nie daje umowy na stałe bo boi się że laski od razu zaciążą i pójdą na L4

jeśli pójdziesz do szefa i powiesz o ciąży, najprowdopodobniej dostaniesz wypowiedzenie a on poszuka nowej pracownicy miesieczne wypowiedzenie równie dobrze możesz dostać bez obowiązku pracy naiwna jesteś sądząc że pójdziesz powiedzieć szefowi o swoim szczęściu a on zmieni Ci umowę i jeszcze będzie czakał kiedy pójdziesz na L4 bo się źle czujesz

Gość r tr tt et
Dzieki. Co do mojego pracodawcy, to on nigdy nikomu kto u niego pracuje nie dal umowy. Nie pytam czy mnie lubi i ceni, gdybym miala mozliwosc bardziej sensownej pracy, to bym tu nie pracowala, to chyba jasne...

na Twoim miesjcu zamiast pertraktować z szefem wziełabym zwolnienie i szukała nowej pracy, może znajdziesz gdiześ kogoś kto zatrudni na etat ozywiście na rozmowie kwalifikacyjnej nie chwal się ciażą

" Co do mojego pracodawcy, to on nigdy nikomu kto u niego pracuje nie dal umowy. " i liczysz że dla Ciebie, ciężarnej zrobi wyjątek ?

ty naprawdę jesteś głupia i do tego w ciąży podejrzewam że zaszłaś bo nawet nie umiałaś poprawnie stosować tabletek

Gość r tr tt et
* nie dal sam z siebie ale kolezance ktora zaszla w ciaze dal etat na tych samych warunkach\ co do reszty, pracuja na umowe zlecenie albo o dzielo

Gość r tr tt et
Nie chce isc na L4, bede pracowac poki dam rade

masz stawkę godzinową na zleceniu ? Ja tteż miałam i jak bym miała dostać takei same warunki na umowie o pracę to chyba by koles z torbami poszedł (oczywiście to przenośnia proszę nie brać dosłownie )

Gość mnio
wiesz ty możesz chcieć a życie twoje chęci weryfikuje. co potem zrobisz gdy na l4 będziesz musiała iść? czytałaś artykuł który ci zalinkowałam czy nie? bo mam wrażenie że nie.

Gość r tr tt et
Przeczytalam, ale o co Ci chodzi? Teraz tez jesli choruje nie ma problemow ze zwolnieniem. widzisz, ja moge prace wykonywac zdalnie

to czy chcesz pracować nie ma znaczenia gdy będziesz musiała iść na zwolnienie to on i tak Cię zwolni, bo prawo Cię nie chroni, nie ma obowiązku przedłużania umowy bo jesteś w ciąży i tak zostaniesz bez pracy

Gość r tr tt et
O matko, tak latwo mnie nie zwolni, bo nie tak prosto przyuczyc nowego pracownika do moich zaczetych projektow, ktore sa specyficzne. A jesli mnie zwolni, to bede wtedy szukala nowej pracy na zlecenia, trudno. Moje pytanie nie dotyczylo dywagacji czy szef mnie zwolni czy nie, tylko czy jak mnie zatrudni teraz to za te 7-8 mcy cos mi grozi od ZUSU

Gość mnio
chodzi o to że i na umowie zleceniu możesz otrzymywać zasiłek macierzyński -to przede wszystkim

Gość mnio
a o Zusie też ci napisałam ale coś wybiórczo czytasz jak widzę. :O dobra szkoda mojego pisania jeśli nie raczysz przeczytać postów.

twoje projekty faktycznie musza być specyficzne skoro pytasz czy coś Ci grozi od zusu.... a niby co wg Ciebie ma grozić za to że ktoś otrzymał umowę o pracę ? kara chłosty ?

ja nie wiem czy beda jakies konsekwencję , ale jak chcesz zwracac składki to tak jak pisałam koło 600 zł miesiecznie

Gość r tr tt et
Chodzi o to, ze otrzymal bedac w ciazy. Dzieki

Gość r tr tt et
Fakt, przeoczylam, dzieki. A raczej z racji tego niewyspania przegladajac na szybko potraktowalam jako jednorazowy. Jestem ubezpieczona, emerytalnie tez (ale co to bedzie za emerytura)