Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość minos

Jakie macie wykształcenie?

Polecane posty

Gość a ja mam średnie techniczne
do bycia mamą wystarczy :)

a mi sie akurat moj mgr inz. zdobyty na polskiej Polibudzie przydal za granica. Teraz robie doktorat na uniwersytecie w Lund :) a pracuje w Norwegii :D

Gość Taka jedna Ola
proszę, proszę.... jaki wykształcony naród- to w polsce już nie ma matek z zawodówką ? ;) Napisać to i ja mogę, że kończyłam Hogwart...

Gość uhuhuhuuuu
no myslisz, że wszyscy będa nieukami tak jak ty? co w tym dziwnego, że ktoś się uczy? trzeba tylko chwalić, a nie wyzywać zobacz ilu jest studentów w większosci miast, to ci oczy zbieleją teraz mało kto nie ma wyższego wykształcenia

Wyższe+podyplomówka. Skończyłam architekturę na PG, pracuje w zawodzie.

a w którym roku kończyłyście tabou i gryzzelda?;) po 2000 czy przed?

a, przyznam sie chociaz na kafe pewnie zostanie to kiedys uzyte przeciwko mnie :) 2008

Gość Taka jedna Ola
uhuhuhuuuu- a kogo ja niby wyzwałam? Ja jedynie zapytałam czy już nikt u nas nie ma tylko zawodówki.... ja mam wykształcenie średnie i od kilku lat prowadzę własną działalność.... A mentalność na kafe jest jedna- 99% ma wyższe wykształcenie, dobrą pracę, super mężów oraz dochód minimum 5 tys.... a więc przy takiej krainie miodem płynącej skąd się bierze tyle próśb o pomoc????

Gość gosiakkkkkkk
mgr inż budownictwa;)

Gryzzelda :):). Ja kończyłam w 2005.

Gość uhuhuhuuuu
ale tak moze być czemu się dziwisz, tutaj nikt i tak nikogo nie sprawdzi to po co kłamać? albo można kłamać, ale po co? większosc osób które znam ma wykszt. wyższe, dobrych mężuś, dobrze zarabiają, albo przynajmniej jedno z nich i w czym problem po co wogóle takie topiki zakładać, jak nikt w nic nie wierzy

Gość Mamuśka007
Wszyscy wykształceni, ale że dr się bez kropki pisze, to już nie wiedzą. Widać do tego trzeba być profesorem zwyczajnym.

Gość uhuhuhuuuu
nie każdy wykształcony zwraca uwagę na kropki tu i tam wykształceni też są dyslektykami, robią błędy ortograficzne i inne rzeczy,a el wykształcenie zdobyli po co sie czepiać, wykształcenie wyższe to normalna sprawa, jak zjeśc śniadanie

..A mentalność na kafe jest jedna- 99% ma wyższe wykształcenie, dobrą pracę, super mężów oraz dochód minimum 5 tys.... a więc przy takiej krainie miodem płynącej skąd się bierze tyle próśb o pomoc????.....""" Bo powiem tobie ze jest przepaść zrobkowa, w naszym kraju albo duzo sie zarania albo bardzo mało, malo kiedy jest po śrdoku.Ja osobiscie znam sporo ludzi ktorzy zarbiabiają 5-7 tyś mies. i takze tylu samych ludzi co zarabia 1400 zł , noi widac ta kolosalną przepaść

Gość uhuhuhuuuu
chociaż jedna zna życie wam sie wydaje wszystko nieosiągalne i trudne i co gorsza nikt tego mieć nie może

dokladnie, w dzisiejszych czasach wyksztalcenie wyzsze to w zasadzie norma. tak swoja droga zaczelam sie zastanawiac kto z moich najblizszych znajomych nie jest po studiach? i tylko kilka osob mi wyszlo, z ktorych czesc jeszcze studiuje :)

Mamuśka007 " bo tam NIE miala byc kropka, ale mialam przecinek postawic, lecz przez przypadek omylnie kropke wstawilam zamiat przecinka i tak wyszło, oo!! :) I co najwazniejsze , to że mam wykształcenie wyższe, to nie robie z siebie bóg wie jakiego inteligentna ,który pozjadał wszystkie rozumy, ja nie z tych i masz błedne myslenie o ludziach z wykształceniem wyższym że sa nieomylni :) wystarczy pospiech,zagolopowanie się, i błąd juz sie przytrafi każdemu .Pociesze cię, po mgr kropki nie postawilam,no widzisz, taka ze mnie ciemna masa nie jest :D

Gość Mamuśka007
Tak, dziś wykształcenie wyższe to norma, szczególnie zaoczne albo na prywatnej uczelni. A potem wypowiedzi nieskładne, niegramatyczne. Co do zarobków - może najpierw zapoznajcie się z pojęciem mediany i dominanty? Ze statystyk jasno wynika, że najczęstsza pensja w PL to 2500 zł brutto. Czyli jakieś 1700 zł na rękę. A generalnie 80% Polaków tej stawki nie przekracza. Zostaje nam więc ok. 20% z wyższymi zarobkami. Co wcale nie oznacza, że te zarobki to od razu 7000 zł brutto. No i jak widać wszyscy ci "dziani" siedzą na kafe. W necie wszystko można napisać, nawet że się jest królem afrykańskim.

statystyki można sobie kant tyłka rozbić,bo do statystyk są brane psnsje polityka razem liczone z pensją kasjerki pracujaca w markecie, i stąd taka srednia wychodzi calkowicie odbiegająca od rzeczywistości,tak samo jak pieprzone statystyki ilosci osób bezrobotnych przedstawiają co innego a realia całkowicie co innego mówią.

Gość uhuhuhuuuu
ależ jaga, nie dasz rady przekonać kogoś kto nie ma pojęcia co to jest wykształcenie wyższe nie musisz być wtedy alfą i omegą we wszystkich dziedzinach, a jedynie w tej, w której owo wykształcenie zdobyłaś i to nie zawsze czy to aż tak trzeba tłumaczyć czy co? nie muszisz wcale składnie i pięknie pisać, bo polonistyki nie skończyłaś, a co ma ekonomia czy medycyna do składni to nie wiem

Gość .To ja Was zaskoczę
nie każdy wykształcony zwraca uwagę na kropki tu i tam wykształceni też są dyslektykami, robią błędy ortograficzne i inne rzeczy" Ja zwracam uwagę , mimo, iż nie mam wykształcenia. Skończyłam podstawówkę, zaczęłam technika ekonomistę i w 3 klasie przerwałam . Chciałam skończyć zaocznie, ale jakoś do tej pory czasu nie było :-) Nie wiem, może kiedyś zmotywuję się i skończę, ale nie widzę sensu.

Spiny duupy ludzie dostali i dlatego tacy znerwicowani i zestresowani popadający w tryskanie jadem,gdy u kogos makament sie przyuważy,wtedy idealnym alibi jest wypomnienie wykształcenia, Dobrze ,że jeszcze koloru skóry tutaj nie podalam,wtedy by było ,że ja przedstawiciel rasy białej zrównuje sie poziomem do murzynów :p

Gość .To ja Was zaskoczę
A znacie takich, co sobie kupili wykształcenie?

Gość uhuhuhuuuu
to i ja was zaskoczę dobrze, ze zwracasz u siebie uwagę, ale inni nie muszą tak jak jaga napisła, ze spiny duupy ludzie dostali, bo juz bez przesady rozczytaj lekarza, i co powiesz, ze nie jest wykształcony? a jest i to nieźle kazdy tylko patrzy drugiemu "na ręce" i cieszy jak jest źle, ale w oczy współczuje jak by tu każda napisała, że jest po zawodówce, to zaraz chętna by sie znalazła, żeby dopiec i nazwać łajzą i nieukiem, olewaczem i że polacy to durnie i niewykształciuchy a tu kolps, troche ludzi jednak sie uczy jak widać

Ojj bez przesady, DROBNE makamenty z rozpędu u niemal każdego sie zdarza czasami,, bez względu na wykształcenie Moja młodsza córka powiedziała,że gdy skonczy gimn.ona idzie do zawódówki drzewnej albo mechanicznej , no bo czesto tak jest że osoby takie potrafią wiecej zarabiać w swoim fachu niż po studiach, gdzie jest aktualnie plaga bezrobotnych . Oczywiście napewno wyslemy ją do szkoły z maturą ,chociaż by technik co bardziej korzystny niż zwykle Lo.Czesto ludzie po studiach mają mniejsze perspektywy pracy niż człowiek po szkole zaw/techn. z dyplomem zawodowym I taka prawda, zarobki w naszym kraju są albo bardzo niskie ,albo wysokie. Osobiście znam wielu takich co mają mies. dobrych kilka tys. i rowniez wilelu co NIE przekraczają nawet 1500 zł.