Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

d膮br贸wka

Przyjaci贸艂ki

Polecane posty

No w艂a艣nie...co tu tak cicho!? Czas leci Mon....mnie to cz臋sto zatrwa偶a jak szybko. Na reszcie mamy s艂o艅ce, bo tak to ci膮gle deszcze i burze. W sobot臋 to do po艂udnia ca艂y czas pada艂o i grzmia艂o tak偶e po po艂udniu tylko co brzegiem morza uda艂o nam si臋 przej艣膰 ...a rowery jak sta艂y tak stoj膮. Polecam gor膮co brownies z likierem kawowym - pyszne jak nie wiem co! Nie mog臋 namierzy膰 linku................. zobacz臋 w domu, bo mo偶e to nie by艂 przepis z Moich Wypiek贸w, hmmm?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Hej dziewczyny, ale by艂o mi dobrze w domu, robi艂am co chcia艂am, to le偶a艂am, to ogl膮da艂am telewizje, to spa艂am, by艂o mi Bosko. Chcia艂am Wam powiedzie膰, 偶e m贸j wnuczek Krzy艣 przypomnia艂 sobie jak b臋d膮c ma艂ym grali艣my w pi艂k臋, zaproponowa艂 偶eby艣my zagrali tak jak dawniej, a w trakcie tej zabawy m贸wi - ach te stare dobre czasy -, a ma 7 lat, no boki mo偶na zrywa膰 W tym tygodniu ju偶 ma by膰 wzgl臋dna pogoda, nie afryka艅ska a polska , a tak w og贸le co 臋ie dziej na tym 艣wiecie, w Rosji i u nas powodzie, w Ameryce po偶ary, a temperatura przekracza 40 stopni, chyba 21 grudnia faktycznie b臋dzie ten koniec 艣wiata. Brrrrrrr od pocz膮tku tygodnia zaczynam marudzi膰, no nic najwa偶niejsze jest czy zarodki odpady z invitro zamrozi膰 czy wyrzuca膰.......a zaj臋liby si臋 raczej rozruszaniem gospodarki aby ludzie mieli prac臋 Trzymajcie si臋 dziewczyny ciep艂o, co przy tej pogodzie nie b臋dzie trudno

Udost臋pnij ten post

Hahhaha, u艣mia艂am si臋 z tego twojego Krzysia....nooo 7 lat ma to ju偶 bardzo powa偶ny wiek tesso! Musz臋 kupi膰 sobie magnez, bo mi powieka lata od samego rana - nerwy, ehhh te nerwy :(

Udost臋pnij ten post

Czesc kobiety. Weekend znow zwariowany.Ale i sa efekty.W kuchni niemal koniec ,rozne graty na recycling wywiezlismy i jest juz czesciej na podworku.Maz musi jeszcze dokonczyc co nieco ,ale to juz po powrocie .Jeszcze lazienka czeka na malowanie i moge jechac na urlop. Dzis musialam natomiast wykopac i wyrzucic azalie ,jeden krzew jest wielki i cudny ,w oczach rosnie ,a drugi taki karzel i zamiast kwitnac to paki jakies dziwne i obumieraja i liscie w ruloniki sie zwijaja i zolkna .I przeszukalam na necie co mu jest bo juz wszystkim go pryskalam co znalazlam i nic.A to jakies chorobsko ,ktorego nie da sie pozbyc ,trzeba sie krzewu pozbyc szybko ,najlepiej spalic ( u mnie nie ma takiej opcji wiec wyrzucilam).No i mam puste miejsce w ogrodzie teraz i nie wiem co tam posadze .Musze sie zastanowic i cos kupic. Dabrowko -A to brownie to to?? http://mojewypieki.blox.pl/2009/03/Kawowe-brownies.html Faktycznie przepyszne??? Nie mam likieru i nie chce kupowac bo chce bez alkoholu przez ten dobry tydzie wytrwac ,taki maly detoks ,ale kto wie czy sie uda. Pogoda u nas?? Brak slow ,troche slonca rano ,leje popoludniu ,w ogrodzie raj dla kaczek na "trawnikach" ,a dla mnie zgroza wrecz .Wrrr No i kolejny taki tydzien zapowiadaja ,i co to za lato??? Tesso no i co my mamy mowic jak 7 latek ma takie teksty?? Nogi sie uginaja wrecz.A powiedz ,wybierasz sie gdzies na wakacje?Czy moze odwiedzasz wyspe?? Nic nie piszesz o planach czy ja gdzies to przeoczylam. Grazko milego wypoczynku ,mam nadzieje ze pogoda Ci dopisze i wypoczniecie z rodzinka.Ja trzymam kciuki ze bedzie ladnie w tych rejonach bo niebawem tez tam bede wypoczywac.Coraz wiecej rzeczy na bok odkladam ,tzn na wyjazd ,aby o niczym nie zapomniec.Ale i tak pewnie cos mi umknie,tradycyjnie zreszta,jak co roku. Pozdrawiam serdecznie ,rowniez te milczki ,buziaki

Udost臋pnij ten post

Mon- no w艂asnie to nie to. Patrzylam wczoraj i mam je z jakiej艣 strony wydrukowane ale nie wiem z jakiej, bo nie ma na wydruku. Nic to...dobre jest :) To kawowe te偶 przetestuj臋 kiedy艣. Tymczasem na ten weekend zachcia艂o mi si臋, 偶e zrobi臋 sernik na zimno z galaretk膮. Z ro艣linkami to tak jest, 偶e jedne rosn膮 jak dzikie a innym cos dolega. Ja uratowa艂am swoje margaretki, bo mam je posadzone w du偶ym wiklinowym koszu i jak sta艂y na balkonie od strony p贸艂nocno wschodniej to mimo, 偶e mia艂y pe艂no p膮k贸w to si臋 one zasusza艂y i kwiat贸w nie by艂o. Poczyta艂am w necie i dowiedzia艂am, 偶e s艂o艅ca im trza. Wobec czego margaretki przenios艂am na s艂oneczny przez ca艂y dzie艅 taras - kwitn膮 teraz niemi艂osiernie :) U nas znowu zapowiadaj膮 deszcze, och艂odzenie i burze ... a moje dzieci tak czekaja na pierwsz膮 w tym roku k膮piel w morzu! Jestem ca艂a nerwowa az mi si臋 rycze膰 chce...zadzwonili po m臋偶a by jecha艂 za tydzie艅 a tu w tym tyg. mo偶e wykluje sie praca u nas (ale nie wiemy co i jak i za ile)...co robi膰, co robi膰!?

Udost臋pnij ten post

Witajcie Dabrowko nie wiem co Ci poradzic. Jak ja wracalam z rozmowy o prace z Krakowa ( na ten wyjazd tutaj) to zadzwonilam do meza w sprawie pracy w Niemczech jako kierowca tira prawie od zaraz .No i tez mielismy mieszane mysli czy to ja mam jechac do Anglii czy on do Niemiec.On pisal o prace w rozne miejsca od jesieni i dlugo nic ,az ja zaryzykowalam i zadzwonilam styczniu tylko raz i juz jechalam na rozmowe.No i zobacz jaka to zlosliwosc losu.No ale nie zaluje ,bo tutaj jestesmy razem a w Niemczech to byla praca z zakwaterowaniem dla niego tylko ,a my pewnie z synem bysmy siedzieli i czekali na powrot meza i tatusia raz na kilka tygodni.I wowczas jaka bylaby z nas rodzina w komplecie???? I tak samo teraz Twoj maz tu ma juz date wyjazdu a tu cos w powietrzu wisi ,wykluwa sie powoli .I mysle ze jezeli bardzo zalezy mu/Wam na pozostaniu w kraju to moze warto poczekac ,bo do pracy za granica sie dostanie latwiej niz do tej w Polsce. Ale to jest Wasza zyciowa decyzja . Zal mi Ciebie kochana ,zycie plata Ci figle i wiedzie Was na rozstaje drog ,a myslalas ze masz juz dom ,dzieci ,zycie zawodowe ulozone i prosze.Czujesz sie jak podlotek szukajac najlepszego wyjscia z sytuacji. A ja wlasnie sie wzielam za pieczenie brownie z maslem orzechowym .Ciekawa jestem co z niego bedzie.Napisze jak nam smakowalo. Czekam dzis na fachowca do mojej gazowki ,bo zwarcie mi zapalniki robia i wywala bezpiecznik.Tak wiec dziewczynka z zapalkami jestem poki co. Mam nadzieje ze przyjedzie lada chwila ,bo na 13ta chce isc na pozegnalne spotkanie do szkoly mlodego ,cos tam dzieciaki przygotowaly .Wiec nie chcialabym aby sam stal jak kolek w plocie kiedy do innych dzieciakow przychodza rodzice i dziadkowie. Spadam juz ,milego dnia

Udost臋pnij ten post

Wiadomo, 偶e takich pieni臋dzy jak zarobi tam to tu nie dostanie (a tu musi dosta膰 wi臋cej ni偶 ma teraz, bo sie nie utrzymamy) ale za to b臋dziemy razem.......aaaaaaaaaaaaaaaaa... Brownies ze strony moje wypieki? Widzia艂am je i tez mam na nie chrapk臋 w przysz艂o艣ci - koniecznie daj zna膰 jak samokowalo.

Udost臋pnij ten post

Hejka Wracam do skomputeryzowanych w koncu :) Kompa mia艂am w naprawie a moj stary nie chcia艂 odtwiera膰 wszystkich stron, cos mu nie pasowa艂o hehehe:) Na dodatek mia艂am kontuzje kolana, mam naderwane wi臋zad艂o boczne wew i musze noge oszczedzac wiec teraz zadne 膰wieczenia nie wchodz膮 w gre buuu a tak si臋 wci膮gne艂am. Ale tak sobie pomy艣la艂am ze na joge zaczne chodzic i sie troche porozciagam, ale to dopiero jak moja noga troszke dojedzie do siebie, czyli najwczesniej za 2 tygodnie. M膮偶 by艂 na ten weekend, kt贸ry zlecia艂 za szybko, ehh, no ale co poradzi膰, wa偶ne ze si臋 widzieli艣my. Widze dziewczyny ze szalejecie w kuchni, no no ja teraz piek艂am tartee z truskawkami i masa z serka mascarpone i smietany 36% i murzynek z piernikowa nuta, mmm pyszny jest i to tez z moich wypiek贸w..uwielbiam go:) Je艣li chodzi o diete to z racji tego ze nie moge cwiczyc musze zabrac sie za planowanie posi艂kow zeby nie przytyc heheh, i tak sobie wymysli艂am ze bede jad艂a mniejsze posi艂ki ale cz臋sciej i zobaczymy co z tego wyjdzie. Uciekam jakas kawke sobie zrobi膰 i cos moze w mieszkaniu ogarnac i do angielskiego siasc bo nie mia艂am lekcji przez 2 tygodnie przez noge, wiec jestem troche do ty艂u. Mi艂ego dnia dla Was!!!

Udost臋pnij ten post

Olensjo witaj .No to masz tak jak i ja ,jak dwa lata temu wpadlam w rytm cwieczen to tez sobie kolano zalatwilam ,niestety do dzis nie podjelam sie cwiczen ,bo ilekroc probowalam bol kolana powraca,nawet jak moja sunia byla mlodsza i ciagnela na smyczy to stawianie jej oporu bylo nie lada wyzwaniem i nieraz kolano dalo sie odczuc .Teraz juz jest spokojniejsza ,ale bieznie sprzedalam a orbitrek w szoce na podworku stoi,nikt go kupic nie chce a wyrzucic szkoda.A w domu za wieszak robil i siedlisko kurzu,wiec go wystawilam. Nie moge szalec z kolanem bo mam polise na zycie i choroby ciezkie na zabezpieczenie kredytu domu a musialam wpisac stan zdrowotny z 3 lat i niestety ta kontuzje tez wykazac i zabezpieczyli sie gnojce ze jezeli moje lewe kolano bedzie szwankowac to polisa go nie obejmuje .I masz ,musze o nie dbac. Mam nadzieje ze Twoje kolano dojdzie do ladu szybko i bedzie w pelni sprawne .Fajnie ze maz przyjechal do domku w odwiedziny ,nie mogliscie sie soba nacieszyc,co?? A teraz kiedy przyjedzie?? I jak mu sie tam podoba??A te ciasta to oba z Moich Wypiekow??? Musze sie przyjrzec im z bliska.Mam jeszcze marscapone ktore musze zuzyc przed wyjazdem. Dabrowko http://mojewypieki.blox.pl/2007/11/Brownies-z-maslem-orzechowym-peanut-butter.html Zrobilam ,bardzo smaczne ,ale chyba moglo chwile krocej w piecu siedziec, bo zakalca nie ma.A powinien byc no nie?? Wyglada slicznie i smak dobry,niestety zamiast crunchy mialam smooth maslo orzechowe ,wiec brakuje mu tego chrupniecia ,ale jest smaczne ,nawet jeszcze cieplawe.Wieczorem sparze sobie kawke i zjem jeszcze kawalek.Mam nadzieje ze mlodemu podejdzie. A mam jeszcze oko na to oto http://mojewypieki.blox.pl/2009/05/Sernikobrownies-z-mieta.html Mam kostke twarogu w lodowce to moze na weekend zrobie.A ze lubie ,miete to i moze przekonamy sie do brownies.To z likierem musi poczekac na powrot z urlopu ,ale napewno sprobuje. Dzis na obiad chyba chinszczyzne popelnie ,bo mam wszystko co potrzeba i mlody lubi bardzo.Tak sobie mysle. Fachowiec byl ,gazowke obejrzal ,zasilikonowal cos tam ,bo powiedzial ze woda czy cos wykipialo i podcieklo gdzies tam i to dalo zwarcie .I to chyba przyczyna a jak sie powtorzy to znow wolac i wowczas bedzie dalej szukal,wrrr.A swoja droga powiedzial ze mam ladna kuchnie i ze z taka gazowka to on sie pierwszy raz widzi ,nowy model,na szkle .Alez bylam dumna.Obroslam w piorka ,skubana. ;)) Ide prasowac z nerwow ,bo bylam pewna ze dzis to spotkanie w szkole i poszlam z sunia na wczesniejszy spacer ,potem sie wykapalam ,wloski ulozylam ,nalozylam makijaz swiezy itd ,wystrojona jak choinka dzwonie do chlopa i mowie ze zaraz jade i mowie ze jutro maja dzieciaki imprezke w restauracji i on sie pyta na ktora ,to ja na to ze musze spojrzec na list ze szkoly i czytam ,sroda 11 lipca spotkanie w szkole o 13 ,czwrtek 12 lipca 16-18 imprezka w restauracji.I pytam chlopa co to za dzien dzis bo nie sroda ,bo w srody on zawsze wola od rana aby sprawdzic saldo konta bo wyplata wplywa ,a ja dzis tylko ciasta ogladam a na konta nie zagladalam.Nlo i co??? Starosc jest przykra ,pomieszlo sie babce w glowie. Maz mowi ze mam pojechac na zakupy jak sie juz wystroilam ,ale nie mam po co,powiedzialam aby sie odczepil ze poczekam jak jego wyplata wplynie ,bo mojej wydawac nie bede,hihi. I przestal sie ze mna draznic,;)) No to marsz do zelazka ,do milego.

Udost臋pnij ten post

Witajcie kochane D膮br贸wko chleb z wod膮, ziemniaki z kefirem, ale rodzina razem, syn by艂 za granica dwa lata, rodzina nie w komplecie to koszmar, lata p艂yn膮 i nikt ich ju偶 nie wr贸ci, Tw贸j syn potrzebuje ojca, bo c贸rka to ju偶 na "wylocie", ale syn potrzebuje jeszcze wi臋zi z ojcem, jak macie mo偶liwo艣膰 jak膮 kolwiek w kraju, to niech m膮偶 zostanie, za troch臋 mo偶e znajdzie inn膮 lepsz膮 prac臋, Mon z moim urlopem to tak, syn od poniedzia艂ku ma urlop, i b臋d臋 chcia艂a poje偶dzi膰 z nim i dzie膰mi do ZOO i Weso艂ego Miasteczka, jak pogoda pozwoli, w nast臋pny poniedzia艂ek synowa ma urlop i chyba gdzie艣 razem wyjad膮, a w贸wczas ja b臋d臋 mia艂a pe艂ny urlop, no chyba, 偶e b臋d臋 chodzi艂a kwiatki podla膰 do syna, potem syn wraca do pracy a synowa zostaje z dzie膰mi, wi臋c mo偶e mnie od czasu do czasu potrzebowa膰, a potem ju偶 dzie艅 jak co dzie艅, natomiast we wrze艣niu lec臋 do c贸rki na 9 dni, bo wnuczek ko艅czy 3 lata i chc臋 by膰 na jego urodzinach Olensjo a kiedy m膮偶 znowu przyjedzie, zadowolony jest z pracy?, kolano oszcz臋dzaj, ja najbardziej rozci膮gam si臋 na tapczanie....hahahaha Gra偶ka dalej na urlopie, ale Jonica te偶 si臋 nie odzywa, wyjecha艂a czy co, no bo Rewelacja to ju偶 w og贸le o nas nie my艣li

Udost臋pnij ten post

Mysli mysli Tesso i czyta tylko, ze pracuje po blisko 10 godzin dziennie bez lunchu, potem silownia i cos ugotowac i juz czas spac :( Ale pamietam wciaz, ze obiecalam dabrowce przepis na indyjskie ziemniaczki slodkie z fasola i wstawie blizej weekendu moze. Jestem wykonczona i od jutro znow pracuje za dwie osoby do konca tygodnia :( Buziaki dla Was dziewczyny i nie piszcie mi, ze o Was nie pamietam bo jedyne wolne 4 minuty z ranka przy kawie spedzam czytajac co piszecie! :):):) Jeszcze tylko sie podziele dobra nowina - we wrzesniu przyjedzie do mnie mama po dwoch latach niewidzenia sie :):):) No i we wrzesniu urlop w Kalifornii jesli szefowa zatwierdzi :) Trzymac kciuki!

Udost臋pnij ten post

Olensjo- od razu czuj臋, 偶e masz inny nastr贸j po wizycie m臋偶a :) Rozumiem, 偶e te wypieki to specjalnie na jego przyjazd, co? Ja tez czaami mam co艣 z prawym kolanem...jakby mi co艣 w nim przeskakiwa艂o o konsystenci 偶elu, takie dziwne co艣 szczeg贸lnie jak t臋 nog臋 przeci膮偶臋 a czasami czuj臋 chodz膮c po schodach. Mon- tak juz ten przepis mam w segregatorze gotowy do wypr贸bowania. Teraz w Lidlu jest promocja na ma艂o orzechowe w zwi膮zku z tygodnim ameryka艅skim a ja mas艂o orzechowe uwielbiam. No mia艂a艣 nam przesla膰 swoj膮 kuchni臋..ja bym te偶 chcia艂a ja zobaczy膰, bo kuchnia to tak jak i u mnie g艂贸wne miejsce domu. Ja w zamian zrobi臋 zdj臋cie moich kwiatk贸w na balkonie ze mn膮 w roli ogrodniczki hehehe. A to dobre, 偶e tak ci si臋 wszystko poki膰ka艂o..Moooooooon.....lecytyny wiecej czy co ihihihihihi. tesso- syn jak si臋 dowiedzia艂 o wyje藕dzie to cho膰 bardzo stara si臋 by膰 ju偶 ma艂ym m臋偶czyzn膮 to si臋 pop艂aka艂 . M膮偶 widz膮c go te偶 zw膮tpi艂 w sens tego przedsi臋wzi臋cia. Ja wiem, 偶e m贸wi膮, i偶 "lepiej w biedzie ale u siebie" i nie straszne mi codziennie ziemniaki z kefirem ale banki sa bezlitosne a ja mam kredyty i tu caly szkopu艂. Psychicznie ten rzekomy jego wyjazd dla nas to na razie rzecz nie do ogarni臋cia. Wiedzia艂am, 偶e b臋dzie ci臋偶ko ale 偶e a偶 tak ..... Ja nie wiem Mon co ty czu艂as maj膮c zostawi膰 ma艂e dziecko, chyba ci serce p臋ka艂o i bylas na tabletkch uspakajaj膮cych, bo ja inaczej sobie nie wyobra偶am. P贸ki co los daje nam jeszcze szans臋 , bo wczoraj odwo艂ali ten wyjazd - niby przeniesli na miejscu ludzi z miejsca na miejsce i na razie dzi臋kuj膮 ale jeste艣my w kontakcie. Ucieszyli艣my si臋, bo mamy czas na poszukiwania a wszyscy znajomi w gotowo艣ci do pomocy i juz kilka ofert na wys艂anie CV otrzyma艂. Dzisiaj si臋 umawia na rozmow臋 w jednej z firm a CV 艣le dalej. Ja codziennie wertuj臋 strony z og艂oszeniami, wi臋c mam nadziej臋 偶e jednak tu co艣 rzeczowego si臋 trafi i zapomnimy o perspektywie roz艂膮ki. Moze jednak nie jest to nam pisane? rewelacjo- w艂asnie wczoraj pomysla艂m sobie o tym, 偶e mog艂abys mi podes艂ac jakies nowe przepisy, tak偶e te hinduskie ;) I masz....pami臋tasz! To juz 2 lata mine艂y jak wyjecha艂as?!!!! Pono膰 u was s膮 niez艂e upa艂y jakich najstarsi Indianie nie pami臋taj膮? 10 godzin pracy bez lunchu!!!???.....USA zabiera nam rewelacj臋! Odno艣nie ziemniak贸w z kefirem to na pi膮tek zaplanowa艂am ziemnaki z koperkiem i zsiad艂ym mlekiem. Mam mleko prosto od krowy z tej ma艂ej mleczarni co wam kiedys pisa艂am, 偶e produkuj膮 wg dawnych receptur, ekologiocznie, bez chemii, 偶e mleko jest mlekiem, twar贸g twarogiem a mas艂o mas艂em. Mleko wychodzi takie zsiad艂e jakbym 偶elatyn臋 doda艂a a prosto z lod贸wki w upalny dzie艅 jest niezast膮pione a jakie w smaku!

Udost臋pnij ten post

Hello kobietki Od rana mam dobry humor ,otrzymalam dzis przesylke z gratisowymi 3 ostrzami do mojej nowej maszynki ,takie dekoracyjne ,karbowane.Ale mnie to ucieszylo ,bo warte troche kasy ponad 40 funtow jak bym to sama chciala kupic .A tak warzywka beda pieknie pokrojone. Nawet pogoda mi nie zepsula nastroju bo listonosz byl pierwszy ,zanim sie rozpadalo. Dzis oczywiscie ide do szkoly mlodego i chce kuchnie wysprzatac porzadnie.Wczoraj przycielam kudelki mojej suni i wyglada berdzo elegancko,jeszcze porzadna kapiel i jest gotowa na wyjazd. Moze jutro .... .Brownie dzis smaczniejsze niz wczoraj ,z lodowki to pychotka ja dla mnie.A poza tym znalazlam piekny przepis na ciasto z kremem wiec zaznaczylam i chce na weekend zrobic ,bo do kremu dodaje sie marscapone,sa tam tez pomarancze i wizualnie az slinka cieknie.Tu jest link ,dam znac czy dobre bo napewno bede robic http://www.domowe-wypieki.blogspot.co.uk/2011/12/ciasto-czekoladowo-pomaranczowe.html A poza tym znalazlam strone z fajnymi przepisami sb i nie tylko ,o tutaj http://cheesecakesserniki.blogspot.co.uk/p/south-beach_13.html i tu ,duzo fajnych przepisow http://makaronirodzynka.blogspot.co.uk/ Rewelacjo witaj ,witaj .SZkoda ze nie znajdujesz czasu aby skrobnac chociaz na powitanie dnia do nas trzech slowek .Podejrzewam ze sporo osob podczytuje ale nie ma checi sie odezwac i wyglada jakbysmy same ze soba tylko pisaly a reszta sie od nas odkleila na dobre . No trudno ,ciesze sie ze wszytko w porzadku ,nadmiar pracy to twoja druga natura chyba bo zawsze Ciebie obciazaja ,ale tak to jest jak sie jest dobrym w tym co sie robi.A wakacje w Kalifornii ,mmmmm,gorace plaze ,co tu dodac?? U mnie znowu deszcz .Wiec chyba nie musze dodawac ze za taki urlop bym sie dala poszatkowac na dzien dzisiejszy!!Potrzeba mi slonca ,oj potrzeba.Na jak dlugo Mama przylatuje??? Stesknilas sie strasznie przez dwa lata ,wiec naciesz sie ,milych chwil zycze. Tesso chociaz Ciebie rewelacja slucha jak ja wywolasz.;)) Wycieczki do zoo,powiadasz??Brzmi wesolo,fajnie popatrzec jak malpy sie wiskaja z pchel ,hihi.Kope lat nie bylam ,moj syn mial chyba 3-4 lata jak ostatnio bylismy w zoo. A to male corki juz 3 latka bedzie mialo?? Wow. No dobra ,bo znow przynudzam.Do uslyszenia moze pozniej

Udost臋pnij ten post

Dabrowko rozminelysmy sie z postami.He.Teraz dopiero widze ze tez pisalas.Co do tego co czulam jak zostawilam malucha w Polsce to wiedzialam ze tesciowie sie nim zajma jak nalezy ,bo przez 3 lata jak zamieszkalismy w nowym domu to oni pilnowali syna ,karmili ,patrzyli jak rosnie bo ja z mezem za przeproszeniem Wys**** ac sie nie moglismy ganiajac aby jakos trzymac biznes w kupie i nadazyc za wszystkimi oplatami ,zusami,wyplatami ,vatami i calym tym wielkim G**** jaki nasz szanowny rzad narzuca na przedsiebiorcow. To co zostawalo po tylu godzinach ciezkiej pracy zakrawalo na smiech a nie bylo w stanie zaspokoic mlodej rodziny ktora chce sie czegos dorobic z malym dzieckiem,ktore chce sie wyksztalcic jak najlepiej . Tak wiec wiedzialam ze to jedyna szansa na wybicie sie z tego szamba i staniecia na nogi.Kiedy wyjechalam bylo mi strasznie przykro,smutno ,bylam wystraszona bo w koncu nie wiesz co Cie czeka z tymi wszytkimi przekretami wkolo.Myslalam tez ze moze lepiej gdyby to maz jednak wyjechel ,ale wowczas napewno bysmy byli w dwoch osobnych krajach i ten pomysl mi sie nie podobal.Od razu zakladalismy ze o ile bedzie dobrze i da sie wyzyc to zamkniemy caly nasz biznes i maz dojedzie do mnie z synem.Ppojechalam wiec na przeszpiegi .Bedac tu jak juz zaczelo sie to kolo toczyc to nie mialam czasu na myslenie o niczym bo wszystko nowe ,a wolny czas spedzalismy czesto na dyskotece ,nie zyby sie napic ale aby nie myslec o bliskich.Po 2-3 miesiacach czesc znajomych zaczeli sciagac rodziny ,a ja bylam w stanie oplacic dom ,jedzenie,bilety na autobus i jeszcze wyslac co nieco do meza.A jeszce kolezanka mnie wyciulala i zostawila sama po miesiacu z kontraktem na wynajem domu na 6 miesiecy ,wyprowadzajac sie do Polski bez slowa.Suuuuka wredna.Ale powiedzialm ze sie nie dam!! Tym bardziej stwierdzilam ze trzeba dzialc szybko i rodzinke sciagnac. W lipcu pojechalam na urlop gdzie rozmawialismy o tym z naszym biurem ,rodzina i wszystko zaplanowalismy.Uwierzyc nie moglam ile moj synek urosl i ile stracilam nie widzac go. Po powrocie z urlopu nie moglam juz doczekac dnia kiedy pojade po nich ,za miesiac ,w sierpniu.Juz widzilam mlodego biegajacego po domu ,i az mi serce roslo.Maz w miedzyczasie powyprzedawal co sie dalo ,zrobil kawal dobrej roboty ,ale i tez powiedzal co i jak ,bo ludzie to zaraz mowia ze nie masz kasy ,bankrutujesz ,a on powiedzail ze sie wyprowadzamy na stale .Nie wierzyli .Niektorzy mysleli ze moja nieobecnosc byla spowodowana ciaza i siedze w domu .A tu niespodzianka . Tak wiec caly czas mialam jedno na uwadze ,dobro bliskich ,i nawet rodzina przytaknela ze zycie jakie prowadzilismy tam to nie bylo zycie ,a najwazniejsze abysmy my byli szczesliwi. Ale to jest bardzo osobista decyzja ,i wazne aby rodzina wspolnie ja podjela co chce robic i gdzie zyc. Mam nadzieje ze przeznaczone jest Wam pozostac w Polsce i bedziecie szczesliwi i maz znajdzie dobra prace .Trzymam kciukasy!! Zdjecia wysle w tym albo przyszlym tygodniu ,bo bede robic dla rodziny wiec i Wam podesle .Czekamn na dabrowke w kwiatkach!!!

Udost臋pnij ten post

Powita膰 :) Oj widze ze rozmowy o wyjazdach...ehh ci臋偶ki temat. Weekend z m臋偶em sp臋dzi艂am bardzo intensywnie bo ci膮gle gdzie je藕dzili艣my, a to na zakupy a to do rodziny, ci膮gle w rozjadach, dopiero w niedziele troszke odsapn臋li艣my i w poniedzia艂ek na lotnisku :) Teraz planuje przyleciec 10 sierpnia na 2 tygodnie na urlop, ale co bedziemy robic to jeszcze nie wiem. Ja musze wyleczyc moje kolano, w sensiu musze si臋 oszcz臋dza膰 偶eby mnie nie bola艂o :) Narazie nie wiemy jak dalej bedzie, kiedy ja pojade do niego, my艣le ze co艣 si臋 okre艣limy dopiero w okolicach wrze艣nia, pa藕dziernika, wtedy On ju偶 b臋dzie tam jaki艣 czas, b臋dziemy musieli wynaj膮c mieszkanie tutaj w Polsce jak ja pojade, bo szkoda p艂aci膰 tam za wynajem a tutaj za kredyt, i powiem Wam szczerze 偶e jakos sobie tego nie wyobra偶am, w sensie co z tymi rzeczami mam tutaj zrobi膰, cz臋艣膰 na pewno wyrzuce, czesc oddam po ludziach, czesc mo偶e sprzedam, hmmm zobacze co i jak...ale na razie wole nie mysle膰...chyba wola艂abym tu dosta膰 jakas fajn膮 praca i zosta膰, ale z drugiej strony zyc roz艂ace to tez bez sensu...no nic, zobaczymy co los przyniesie... U nas burza w艂asnie sie zaczyna delikatna ale juz pada, ehhh co za pogoda..dopijam kawe i zabieram sie za nauke angielskiego bo jutro lekcje a ja w lesie :) Mi艂ego dnia :)

Udost臋pnij ten post

Aaaaa zobaczymy co mi los zgotuje w najblzszych tygodniach :) Sama jestem ciekawa jak si臋 wszystko potoczy. Mon ale ty to byla艣 odwa偶na jednak- dobrze, 偶e tak to si臋 sko艅czy艂o i decyzja by艂a trafna, bo nie zawsze tak jest. Olensjo - jakbys wyjecha艂a na sta艂e do m臋偶a to faktycznie co tu zrobi膰 z tym ca艂ym majdanem?! Gdy moja ciotka wyje偶d偶a艂a za granic臋 na kilka lat to wynaj臋li kontener i statkiem caly potrzebny maj膮tek doplyn膮艂 do celu.

Udost臋pnij ten post

Witajcie kochane Rewelacjo biedna Ty jeste艣 kochana, ale tak jak pisa艂a Mon, jak jeste艣 dobrym pracownikiem to doceniaj膮 to i obci膮偶aj膮 prac膮 - hehehe, fajnie, 偶e zobaczysz mam臋, wierz臋, 偶e t臋sknisz, a to ju偶 dwa lata, strasznie ten czas szybko leci, trzymam kciuki kochanie, aby Ci si臋 wszystko dobrze u艂o偶y艂o i z przyjazdem mamy i z urlopem Mon u mojej c贸rki ten starszy ko艅czy trzy lata, m艂odszy w czerwcu sko艅czy艂 rok, ten starszy jak by艂 mniejszy nie potrafi艂 m贸wi膰 babcia to ochrzci艂 mnie Pati, teraz ju偶 m贸wi babcia, czekam na zdj臋cia, bo jak piszesz o swoim domu to jako艣 go widz臋 i ciekawa jestem czy moja wyobra偶nia du偶o odbiega od rzeczywisto艣ci Dabr贸wko trzymam kciuki za Was, aby wszystko dobrze si臋 u艂o偶y艂o, praca na miejscu i tak p艂atna, 偶e bez problemu mo偶na kredyt sp艂aci膰, a syn ma ojca pod r臋k膮, no ju偶 nie m贸wi臋, 偶e i Ty m臋偶a blisko serca Olensjo no faktycznie jak b臋dziesz mia艂a wyje偶d偶a膰 to k艂opot z manelami, a nie masz kogo艣 w rodzinie, aby mu to sprezentowa膰, te pozosta艂e, kt贸rych nie sprzedasz, ja mia艂am taki problem jak umar艂a moja mama, ale poniewa偶 nale偶a艂a do pokolenia ludzi gromadz膮cych wszystko " bo mo偶e si臋 przyda膰", wi臋c z c贸rk膮 pakowa艂y艣my jak leci do work贸w i na 艣mietnik, a tam od razu znalaz艂o si臋 dw贸ch facet贸w, kt贸rzy brali to chyba na handel Dziewczyny dzisiaj w nocy nie mog艂am spa膰, w艂膮czy艂am telewizor a tam Wojew贸dzki ze swoim programem, i wywiad z Czeczenem, kt贸ry ma obywatelstwo polskie, m贸wi艂 艣wietnie po Polsku, i facet mia艂 takie poczucie humoru, 偶e mo偶na by艂o boki zrywa膰, muzu艂manin, wi臋c Kuba, jak to Kuba, na temat wiary, a p贸偶niej stwierdzi艂 - muzu艂manin, Arab, turban i samolot - po jakim艣 czasie s艂ycha膰 leci samolot, Kuba pyta si臋 faceta, ale to nie Ty a on /Czeczen/ " Spokojnie" - i nachyla si臋 do zegarka i m贸wi "akcja odwo艂ana, wszystko w porz膮dku" - posika艂am si臋 ze 艣miechu Dzisiaj kupi艂am sobie perfumy, nie wod臋 tylko perfumy, firma Van Cleef nazwa Feerie, i tylko p艂aci艂am 489,-, a co 偶yje si臋 raz Bywajcie kochane

Udost臋pnij ten post

Tesso mi tez by sie terapia perfumowa przydala,uzywam moje pachnidla .Ostanie swieta zoowocowaly u mnie Jimmym Choo ,pieknie pachnie i dluuugo .Bardzo ladnie sie nosi ,i w dzien i wieczorem i nawet swetry w szafie po kilunastu dniach jeszcze pachna .Ale mam ochote na Diora ,dobre ma opinie i dlugo pachnie . Wacham Chanela ale jakos za ostre dla mnie wychodza ,tak mi sie zdaje .Poki co pozostane przy moim Choo i poczekam na kolejne swieta .Juz blizej jak dalej .A jak sie wyda kase na cos takiego czy ciuchy to nie ma sie wyrzutow sumienia ,w przeciwienstwie do takich wydatkow w dni powszednie.Tak ja czuje i od kilku lat sklaniam sie do takich prezentow glownie.A na promie jest okazja sie nawachac w bezclowym do bolu glowy,hihi.Wiec bede znow jak snieta ryba chodzic po tych zapachach.;)) A napisz Tesso jak sobie moja kuchnie wyobrazasz??? Ale jestem ciekawa??? A Ty dabrowko?? Masz jakas wizje mojej kuchni??? Olensjo kuzyn meza z zona i dzieckiem tez tu przyjechali ,pisalam niedawno ze mieszkali w Szkocji i sprowadzili sie nizej bo ze Szkotami nie mogli sie dogadac.Jak to mowi maz panstwo w panstwie.Teraz mieszkaja w Anglii, i czuja sie lepiej.Ale wracajac do tematu ,zaledwie dwa lata mieszkali w Polsce na "swoim" ,w nowiutkim mieszkaniu .I zdecydowali sie je wynajac i wyjechac .No i wszystko pieknie ,bo wynajeli bratu czy kuzynowi jakiemus ,ale po kolejnych chyba 2 latach zdecydowali sie sporzedac to calkiem ,i tak zrobili.Pozostaja na stale na wyspie a za pieniadze ktore mieli po sprzedaniu splacili kredyt i zainwestowali w ziemie,dzialke jakas w Polsce.Tak wiec sa na czysto.No niemal .Bo okazalo sie ze mieszkali za szybko ,bo to bylo nowe budownictwo ,a tam jest jakos ze przez 5 lat nie mozn sprzedac albo trzeba zaplacic jakis podatek czy jakos tak.Tak wiec skarbowka ich teraz wzywa.Nie wiem czym sie skonczylo ,dowiem sie jak pojade na wczasy. Ale tak jak mowisz ,urzadzili sie w swoim domku i wszystko sprzedali.I zaczeli od nowa tutaj.A tak sie cieszyli jak kupili to mieszkanie w Polsce kilka lat wczesniej ,ze tak im ladnie idzie .I zarobki mieli piekne ,ale tutaj tez maja dobre prace . Nie masz dzieci wiec bedzie Ci latwiej sie zadomowic ,bo najbardziej zal tych malych skrzatow,dzieci kochanych ,ktore tesknia za babciami i dziadkami i kuzynami i ciotkami i wujkami,ehhh.Przechodzilismy to i do teraz wszyscy ryczymy jak bobry w dzien odjazdu bo zal ze przez caly rok sie znow nie zobaczymy.Ze nie mozemy spotykac sie na urodzinach ,imieninach ,swietach i roznych takich okazjach i bez okazji.Ja to juz nawet sie nie maluje w ten dzien ,dopiero na trasie jak juz emocje opadna.Ciezkie te rozstania,pokiwac komus na do widzenia. A maz zadowolony z pracy ?? Jak ocenia zycie tam???

Udost臋pnij ten post

Tesso- ja te偶 dzisiaj 藕le spa艂am, bo co艣 mi si臋 艣ni艂o, 偶e obudzi艂am si臋 z l臋kiem (nie pami臋tam co to by艂o). Wtuli艂am si臋 w m臋偶a i ponownie zasn臋艂am ale wybudza艂am si臋 ju偶 do rana, tak偶e jestem niewyspana. A ja tez lubi臋 dobre perfumy - aktualnie u偶ywam Issey Miyake a potem czeka na u偶ycie Channel - zielony (uwielbiam ten zapach). Kupuj臋 je od znajomej, kt贸ra plywa na promach i sprzedaje du偶o taniej ni偶 w sklepie. Mon- ja twoj膮 kuchni臋 wyobra偶am sobie nieco w stylu rustykalnym. Bie艂e fronty, drewniany blat, w niekt贸rych szafkach szybki. Co艣 takiego: http://www.google.pl/imgres?q=bia%C5%82a+kuchnia&um=1&hl=pl&sa=N&biw=1024&bih=571&tbm=isch&tbnid=4U6TvDm6vzn1cM:&imgrefurl=http://www.domosfera.info/biala-kuchnia-ikea/&docid=_VwiCWSkHeCnEM&imgurl=http://www.domosfera.info/_img/gallery/biala-kuchnia-ikea/biala-kuchnia.JPG&w=464&h=261&ei=cYH-T5P5PMfJtAbGtcWyBQ&zoom=1&iact=hc&vpx=67&vpy=89&dur=1922&hovh=168&hovw=300&tx=148&ty=87&sig=114205912293826727852&page=2&tbnh=89&tbnw=158&start=8&ndsp=20&ved=1t:429,r:15,s:8,i:187 I co du偶o si臋 myl臋? Tak jest taki podatek jak si臋 sprzeda wcze艣niej mieszkanie ni偶 przed up艂ywem 5 lat - podatek od wzbogacenia. Nie zazdroszcz臋 im zadarcia ze skarb贸wk膮. Mon a nie mo偶ecie si臋 cz臋sciej widywa膰? Przecie偶 samolot kosztuje naprawd臋 ma艂e pieni膮dze - moja kuzynka potrafi przylecie膰 za 50 z艂 jak zabukuje wcze艣niej bilety a tak to p艂ac膮 w okolicach 100 z艂. W por贸wnaniu z wypraw膮 samochodem to naprawd臋 ma艂e koszty a paliwo na tak膮 podr贸偶, koszty promu - lepiej lecie膰. Szybko i bez zm臋czenia.

Udost臋pnij ten post

Czesc Dabrowko nie napisze nic o kuchni ,bo poczekam jak Tessa ja widzi,ok?? Nie chce ulatwac jej zadania. ;)) Co do lotow ,fajnie jest jak sie nie ma dzieci i nie trzeba patrzec na ich wolne dni ,bo nie chce syna ze szkoly wyrywac aby gdzies wyjechac ,do tego do lotniska mam 1.5-2.5 godxziny zaleznie ktore wybiore .Do tego kosztu parkingu dla samochodu ,hotel dla suni ,ale nie mam serca jej zostawic i tak ,i po przyjezdzie do Polski znow musze wynajac samochod ,bo nie am mnie kto odebrac za bardzo a pociagi to smiech wrecz,tak czesto kursuja w moje strony i poza tym nie wyobrazam sobie tluc sie pociagami przeladowanymi z masa skarpetkowych odorow.Bleh. A i tam gdzie mieszkamy autobusy kursuja chyba tylko w dni szkolne ,jest jeden maly sklepik z cenami z kosmosu i glownie piwem i winem na polce i papierosami.Nawet tesciowie robia wyprawe raz w miesiacu do miasta a w sklepiku to jak zabraknie cukier i chleb na biezaco kupuja,zaluja ze rzadne z nich nie ma prawa jazdy bo by im sie autko przydalo ,bo ani do kosciola ani do lekarza nie maja sie jak dostac.Wiec bez auta sie nie da.A wierz mi ze jak to podlicze to rowna sie to z moim wyjazdem autem raz do roku ,bo okolo 500 funtow podroz mnie kosztuje z promem juz .I jade jak chce i kiedy chce i nie jestem od nikogo ani od niczego uzalezniona.Dlatego wybralismy auto.A ze auto jest wygodne wiec spoko. Jesli uda sie sprzedac domy i tesciowie przeprowadza sie do miasta z lotniskiem to bedzie latwiej .Poza tym mnie na wies juz nie ciagnie ,lubie miec komfort posiadania wszystkiego pod nosem niemal. Zrobilam sie wybredna ,przeszkadza mi masa piasku przenoszaca sie pod butami i brudne paznokcie i tony kurzu codziennie na szafkach.Lubie jedynie lato ,z kwiatami wkolo ,ryczaca krasula sasiada i grillami wieczorem .I to na tyle co lubie na wsi.

Udost臋pnij ten post

Jejku Mon- w jak wspania艂ym miejscu mieszka twoja rodzina! Daleko od tej gonitwy, kork贸w na drogach i w og贸le cywilizacji. Marz臋 by si臋 tak od艂膮czyc od wszystkiego w takim w艂a艣nie miejscu ..ale czy u mia艂bym 偶y膰 na dlu偶ej w takiej ciszy to nie wiem. Nie raz juz m贸wilam mojej rodzince, 偶e my to nie umiemy wypoczywa膰 na odludziu bo szybko zaczyna nas nosi膰 i brakuje odg艂os贸w miasta .... a ja tak kocham wie艣! Co weekend jak wiesz staram si臋 ucieka膰 za miasto aby jak najdalej ale chwilowa ucieczka a d艂u偶szy pobyt to r贸偶nica. NA stare lata pewnie dobrze bedzie mie膰 blisko do lekarza i innych 艣wiadcze艅, kt贸re s膮 pod nosem. Zapomnia艂am, 偶e wy daleko od lotniska mieszkacie, ja widz臋 z tarasu (bo mieszkam na wzniesieniu) jak podchodz膮 do l膮dowania lub wybijaj膮 si臋 po stracie cho膰 do lotniska mam troch臋 ale w 3 city wszystko jest daleko, wi臋c dla mnie to normalne takie kilugodzinne nawet jak s膮 korki przemieszczanie si臋. Czy twoi te艣ciowie przystosuj膮 si臋 do 偶ycia w mie艣cie po tylu latach "daleko od szosy"?

Udost臋pnij ten post

Dabrowko no kilka lat temu to by nie pomysleli o tym ze na starosc beda marzyc o miescie.A ze sa sami i musza to wszystko oporzadzic wlasnymi silami to zdali sobie sprawe za codzienne czynnosci staja sie trudniejsze ,a na wsi to masz zajecie non stop.Taraz to sie juz doczekac nie moga czy i kiedy sprzedadza i co za to uda im sie kupic.Tak wiec urlop w napieciu,najpierw "troche" malowania w celu odswiezenia wizerunku ,potem wielka chwila na ile to wyceni biuro nieruchomosci i potem dlugie czekanie.A w miedzyczasie bedziemy szukac co w tych funduszach mozemy oczekiwac.Tesciowa juz od ubieglego roku sledzi to na necie.A prawda jest taka ze chyba juz maja dosc tego zycia na odludziu ,tesc lubi pomadrowac z kazdym i juz go widze jak idzie po pieczywo rano a wraca na obiad niemal.On juz taki jest,z kazdym podagac musi .Tesciowa bardziej w krzyzowkach ,kwiaty doglada ktorych ma mnostwo a od czasu jak ma neta to siedzi i tam roznosci czyta .Mysle ze dadza sobie rade.Idealem by bylo gdybysmy mogli jakas dzialke na uboczu kupic albo chociaz gdyby balkon mieli aby kwitki tam hodowac. No zobaczymy co z tego bedzie. A ja od rana poswiecilam sie porzadkom ,najpierw wyczyscilam samochod ze smoly ,bo zmieniali nawierzchnie tu i tam i moje auto stalo sie pstrokate .Co za robota ,wrrr. Potem wysprzatalam kuchnie ,okna ,drzwi ,korytarz i teraz musze juniora na impreze do restauracji zawiezc i Coco na spacer wziac ,bo czeka biedna kiedy skoncze .Po drodze jeszcze male zakupy musze poczynic takze . Na jutro pozostawiam salon i gore do ogarniecia. Uciekam sie przebrac i w droge .Do uslyszenia

Udost臋pnij ten post

Witajcie dziewczyny Mon Twoj膮 kuchni臋 widz臋 bia艂膮, z bia艂ymi szafkami, i srebrnymi urz膮dzeniami, bo co艣 pisa艂a艣, 偶e nie by艂o jakiego艣 urz膮dzenia srebrnego i musia艂a艣 wzi膮膰 bia艂e, z przemieszczaniem si臋 mi臋dzy krajami to ja ostatnio kupi艂am bilety lotnicze tam i z powrotem za 194.- , jestem zarejestrowana w Wizz Airze i mam zni偶k臋, a do lotniska samochodem mam 20 minut, jak syn nie ma czasu to jad臋 autobusem, a z mieszkaniem na wsi, to D膮br贸wko m贸j te艣膰 mieszka艂 na takiej bardzo g艂臋bokiej wsi, 3 km od granicy ukrai艅skiej, i na pocz膮tku by艂am zachwycona, a potem ba艂am si臋, ubikacja na podw贸rku, do kurnik贸w podchodzi艂y lisy i dziki, o czwartej rano psy szczeka艂y, i w og贸le by艂o mi tam za g艂o艣no, jestem od urodzenia mieszczk膮 i za nic nie wymieni艂abym tej sytuacji, m贸j by艂y mia艂 ci膮goty na wie艣 ale ja ba艂abym si臋 mieszka膰 w jakim艣 domu na skraju wsi, a mieszkam na trzecim pi臋trze i tu czuj臋 si臋 bezpieczna, a do gwaru miasta jestem przyzwyczajona i nie s艂ysz臋 go Dziewczyny wczoraj do tego mojego perfumu do艂膮czono mi w Sephorze pr贸bki krem贸w na dzie艅, na noc, i pod oczy, dziewczyny rewelacja, tylko nie wiem jakiej to firmy, ile kosztuj膮 i tak dalej, ale p贸jd臋 w sobot臋 i zrobi臋 rozeznanie bo zachorowa艂am na nie Dzisiaj zosta艂am zaskoczona - jak chodz臋 z Wer膮 po schodach to licz臋, dzisiaj s艂ucham co to dziecko m贸wi a ona wrzuca klocki do pojemnika i liczy, bez b艂臋dnie policzy艂a do 10, a smarkata ma 20 i p贸艂 miesi膮ca, co to b臋dzie dalej........ U nas troch臋 ch艂odniej, nareszcie bo tych upa艂贸w by艂o a偶 nadto, a do tego ile zgon贸w...wczoraj w Biedronce klientka umar艂a, upa艂 na dworze w sklepie klimatyzacja i serca tego nie wytrzymuj膮 Trzymajcie si臋 kochane

Udost臋pnij ten post

No to Mon mo偶esz juz s艂ac zdj臋cia swojej kuchi. Tesso widzi j膮 bardziej nowocze艣niej ni偶 ja :) Ciekawa jestem jak szybko znajd膮 si臋 nabywcy na posiad艂o艣膰, bo teraz to jest okropny zast贸j na rynku nieruchomo艣ci. Mieszkania sprzedaj膮 si臋 po roku a nawet wi臋cej, domy sprzedaj膮 w cenie mieszkania i te偶 stoj膮....banki bardzo zaostrzy艂y mo偶liwo艣膰 kredytowania a i spo艂ecze艅stwo coraz biedniejsze - ju偶 w mediach m贸wi膮 i pisz膮 o zwolnieneiach, o kt贸rych wiedzieli艣my ciut wcze艣niej. Jak widz臋 twoi te艣ciowie ch臋tnie opuszcz膮 swoje gniazdo ale mysl臋, 偶e to dobry pomys艂 by mieli niedaleko jak膮艣 dzia艂eczk臋 czy ogr贸dek ( cho膰 w tym temacie te偶 w艂a艣nie nasz kochany rz膮d uchwali艂 ustaw臋, 偶e wiele os贸b mo偶e straci膰 sw贸j ukochany kawa艂eczek ziemi) skoro te艣ciowa tak lubi kwiaty. W Bydgoszczy b臋dziecie im szukali mieszkania? Wczoraj w Faktach m贸wili 偶e do ko艅ca roku 膰wier膰 tysi膮ca os贸b zostanie bez pracy w PL....masakra. Na Interii wczoraj by艂y 3 artyku艂y o setkach zwolnie艅 g艂贸wnie w bran偶y spo偶yczej i meblowej. Budowniczy autostrad te偶 na bezrobocie p贸jd膮. To si臋 nie moze dobrze sko艅czy膰, ja mysl臋 偶e jeszcze troch臋 i ludzie wyjd膮 na ulice protestowa膰. Tak jak przedwczoraj m贸wili, 偶e w PL mamy najta艅sze paliwo ale robili sonda偶 na stacji z tankuj膮cymi lud藕mi i ka偶dy jak jeden m贸wi艂, 偶e owszem dla europejczyka to nasze paliwo jest tanie ale w obliczu naszych zarobk贸w jest dla nas drogie a my z naszymi zarobkami jeste艣my daleko za Europ膮. I taka prawda. tesso- mi te偶 czasami pr贸bki podpasuj膮 ale pami臋taj, 偶e pr贸bka jest zawsze intensywniejsza, bardziej pachn膮ca i og贸lnie zach臋caj膮ca do zakupu produktu...wi臋c ja jestem ostro偶na potem przy zakupie, bo okazuje si臋 偶e w gotowym produkcie konsystencja ju偶 nie ta i og贸lnie jaki艣 inny ten np. krem ni偶 by艂 w tej pr贸bce. Przeczytaj te偶 czy nie ma parabent贸w i innych chemicznych dodatk贸w, kt贸re jak wykazuj膮 badania s膮 rakotw贸rcze. Dzieci lubi膮 zaskakiwa膰 - nauczylas j膮 liczy膰 mimo woli ;) U nas na szcz臋艣cie od mimionego pi膮tku nie ma duchoty ani na nie szcz臋艣cie pla偶owej pogody. Jednak skoki ci艣nienia daj膮 si臋 we znaki sercowcom. Codziennie pada i jest burza - tyle burz to ja nie pami臋tam aby by艂o. Od 2 tyg. niemal codziennie burza albo nawet dwie, trzy dziennie - nienormalne toto. Szkoda mi tych ludzi, kt贸rzy wal膮 nad morze, szczeg贸lnie na p贸艂wysep helski a tu zimno, mokro, wietrzne - polskie all inclusive jak ju偶 u nas m贸wi膮 miejscowi. Jeden plus - pono膰 w lasach s膮 ju偶 grzyby o dorodnych jagodach nie m贸wi膮c. Dzisiaj robi臋 na weekend sernik na zimno z galaretk膮 - nie pami臋tam kiedy ostatnio robi艂am, bardzo dawno temu.

Udost臋pnij ten post

Czesc Jestescie blisko ,calkiem niezle .Az mnie zaskoczylyscie .Kuchnia nie jest biala ale jest kremowa .Reszte zobaczycie na zdjeciu.Acha ,sorki dabrowko nie ma szybek ,nie cierpie ich niestety ;)) Robie wlasnie to ciasto czekoladowo-pomaranczowe i jak zakoncze balagan to zrobie fotki i przysle ,moze nawet dzis . Wiem ,wiem ze sprzedac cos to jest za kare w dzisiejszych czasach dlatego trzeba sie oglosic juz bo nie wiadomo ile czasu uplynie zanim to sie stanie ,a tesciowie nie sa mlodsi ale coraz starsi i coraz ciezej im.Ale liczymy sie ze to moze potrwac,nawet kilka lat.Oby nie .Jako za dzialka jest duuuza i w dobrym miejscu na uboczu to mysle ze to moze byc plus dla kogos szukajacego.Bo sa i tacy.I latwiej nieraz sprzedac cos co jest w takim miejscu niz w centrum.No nie dzielimy skory na niedzwiedziu.O ile bedzie jakies zainteresowanie to juz bedzie jakas nadzieja . A co do Bydgoszczy ,tak ,chcielibysmy aby to byla Bydgoszcze ,dla nas idealnie.Tesciowie jeszcze maja oko na Tuchole ,ale nie zmienia to dla nas sytuacji z lotami a i do lekarza trzeba czesto do Bydgoszczy niestety i tak pojechac .My wolelibysmy aby to bylo duze miasto. I masz racje co do zycia na wsi .Ja lubie tam byc na te 2 tygodnie ,kiedy wiem ze mam wszystko czego potrzebuje pod nosem ,nikt mnie nie goni,i chce sie odciac od wszystkiego .Ale po tym czasie cala szczesliwa wracam do mojego zycia ,wsrod ludzi . Grazko jak tam??? Dalej urlopujesz??? Odezwij sie jak bedziesz miala czas.Pozdrawiam Tesso ale wnusia robi niespodzianki,hehe. Tez sie z Toba zgadzam w sprawie zycia na wsi.Ja mieszkajac tam kochalam fakt ze w dzien mozesz chodzic niemal nago i nikt Cie nie widzi ,wieczorami mozesz imprezowac az do bialego switu bez obawy ze sasiada zdenerwujesz ,ale najgorsze jak zapanowala cisza w nocy.I nagle psy zaczely szczekac zanim dzien sie obudzil i wowczas to nasluchiwanie ,czy ktos nie chodzi pod domem ,nie majsterkuje gdzies .A jeszcze tesc z tekstem ze trzeba na noc pozamykac wszytko porzadnie aby nie rozkradli... Przy tym bezrobociu ludze lapia sie za wszystko.Nie raz bylo ze jakies zelastwa poginely z tylu ogrodu.Nie mile to uczucie.A i zwierzyna podchodzi w nocy blisko ,a o poranku grzybiarze .A teraz jeszcze psy uciekly i sie nie znalazly i tesciowie maja tylko malego mieszanca ktory sie do nich przywiazal od sasiadow (swoja droga sasiedzi bardzo szczesliwi ze sie pozbyli psiny),i jakiego tereiera czy yorka od wnuczki ,bo juz sie jej znudzil,wiec nie mozna tego zaliczyc do psow strozujacych.Takie sa uroki wsi ,fajne na chwile ,ale na dluzsza mete.... trzeba to lubic. Tak sie zaprzyjaznilam ze slodyczami ze na wadze znow wiecej,wrrrr. Wkurzylam sie sama na siebie ,durna baba jedna. A jak u Was na wadze?? Wczoraj napieklam placuszkow cukiniowo-pomidorowo-paprykowo-cebulowych z dodatkiem otrab i platkow owsianych aby sie trzymaly kupy.Zostalo jeszcze sporo na dzis to na lunch bede miala .a teraz zmykam dokonczyc ciasto i chce drozdzowe na cebularze zarobic .A potem sprzatanie i prasowanie. Za oknem znow deszcz ,co za lato.

Udost臋pnij ten post

U mnie na wadze zwyczajowo 2 w t膮 lub we w t膮 z tendencj膮 na w t膮 czyli na plus ;) Cebularzy jeszcze nigdy nie robi艂am a mam przepis. Pono膰 s膮 pyszne..szczeg贸lnie do piwa... Hmmm mam dro偶d偶e w lod贸wce, cebul臋 to zawsze mam, wi臋c moze i ja je zrobi臋?! Narobi艂a艣 mi smaka na nie Mon. Takie cebularze mog膮 byc fajne do zapakowania na wycieczk臋 czy grilla.

Udost臋pnij ten post

Mam nadzieje ze mlodemu zasmakuja. Tak z mysla o nim je robie ,bo maz napewno lyknie ,on lubi wszelkie moje wytwory. Dam znac jak wyszly.Czekam az ciast podrosnie ;)) bo cebula juz czeka .

Udost臋pnij ten post

Hejo :) W艂asnie kawe popijami tak was podczytuje :) Mon - ja sobie wyobra偶am Twoj膮 kuchnie nowoczesnie ale jak bedzie to zerkniemy na zdj臋ciu :) Co do tego majdanu - no to na pewno cz臋sc rozdam, czesc wyrzuce a conieco moze i sprzedam, zawsze to jakies grosze bede zeby cos tam kupic, ale ale, nie ma co dzieli膰 sk贸ry na nied藕wiedziu bo jeszcze nic nie wiadomo. Na razie to si臋 zastanawiam jak tu schudnac chociaz ze 2 kilo to sierpnia jak maz przyjedzie hehe, skoro nie moge 膰wiczyc :( musze chyba zabra膰 sie porz膮dnie za patrzenie na to co jem, a moze jakas pierwsza faza z owocami, bo nie dam rady bez owoc贸w teraz. Podziwiam Was ze tak pichcicie szczeg贸lnie Mon i D膮br贸wka, ci膮gle co艣 dobrego, mmmmm Ja mam zamiar zrobi膰 dzisiaj leczo na p贸藕ny obiad albo kolacje, to bede mia艂膮 pewnie te偶 na jutro, a co tam:) a tymczasem dopije kawe i poodpoczywam troszke, noge wyci膮gne niech troche odetchnie :)

Udost臋pnij ten post

Dabrowko cebularze pyszne ,posypalam chili w proszku aby dac im troche "kopa".Pyszne ,parzy w usta .Mlody sie zajada takze ,mysle ze z ketchupem byloby imitacja wegetarianskiej pizzy.Bardzo chrupiace .Na ta pogode za oknem i nasze przemoczone plecy idealne. Ja robilam o takie: http://pracowniawypiekow.blogspot.co.uk/2009/07/cebulniaczki-podlaskie-krok-po-kroku.html Olensjo ja tak sie nastawialam ze schudne do wyjazdu i na koniec to co schudlam mam spowrotem.Zawsze wpadam w jakis obled przed wyjazdem .Chyba to na tle nerwowym,bo inaczej nie moge sobie tego wytlumaczyc.A za Ciebie trzymam kciuki,aby udalo Ci sie schudnac ile chcesz do sierpnia .Uda Ci sie. ;))

Udost臋pnij ten post

Witajcie Mon czekam cierpliwie na zdj臋cia U mnie dziewczyny z wag膮 to tak - w grudniu wa偶y艂am 63,3 a teraz 66,3 i niestety od czasu do czasu siedz臋 w s艂odyczach, a przedtem nawet na nie nie popatrzy艂am, i czuje si臋 baaarrrdzo gruba, i ci膮gle my艣l臋 o jedynce, ale na my艣leniu si臋 ko艅czy, w dodatku nic nie gotuj臋, bo gdy wracam od syna jestem g艂odna i jem mix sa艂atkowy z chlebem, a potem jestem najedzona i nic mi si臋 gotowa膰 nie chce Dzisiaj, to za przeproszeniem szlag mnie trafi艂, bo mam podatnika, kt贸ry handluje owocami, i podgl膮dn臋艂am ile on p艂aci na gie艂dzie na przyk艂ad za czere艣nie, i wiecie co za kilogram 4,50, a u nas na straganie s膮 po 13,50, wi臋c jakie przebicie, i kto zarabia naszym kosztem Czekam na telefon od przyjaci贸艂ki, mamy jutro p贸j艣膰 na kaw臋, a syn od poniedzia艂ku ma urlop, i ja nareszcie zabior臋 si臋 za moje ukochane puzzle, przynajmniej mam nadziej臋, 偶e b臋d臋 mog艂a uk艂ada膰, bo r贸偶nie to bywa, ju偶 mam zapowiedziane, 偶e w czwartek b臋d臋 potrzebna Olensjo a Ty za jedynk臋 chcesz sie zabra膰 czy zastosowa膰 inn膮 metod臋 odchudzenia Moi znajomi wyjechali w ubieg艂膮 niedziel臋 do Egiptu, a tu s艂ysz臋, 偶e znowu jakie艣 biuro podr贸偶y upad艂o, i 艣ci膮gaj膮 tych z Egiptu, jestem ciekawa czy to czasem te偶 nie dotkn臋艂o moich znajomych Bywajcie kochane

Udost臋pnij ten post