Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Iza1508

Kraków, pierwsza ciąża-przygotowania do porodu i takie tam

Polecane posty

Gość Jopka
Na szczęście się poprawiło. Tzn, od jakiegoś czasu chodzę do południa i czekam max. godzinę. :) Ale kiedyś bywało gorzej. Iza, rzeczywiście sporo się krakusek uzbierało. :)

Kurcze no i wlasnie ja potrzebuje lekarza co przyjmuje popołudniami :) Wkurzyłam sie dzwonie do tych gabinetow co byłam ostatnio a laska do mnie ze za wizyte z usg 300 zł ja mowie jakim cudem skoro płaciłam dwieście i zapadła cisza. Oni chcyba sami nie wiedzą co i jak. Zreszta powiedzcie mi bo może ja jestem jakoś ograniczona :"Badanie USG jest wykonywane podczas każdej wizyty. Istnieje również możliwość wykonania tzw. badań genetycznych w pierwszym i drugim trymestrze. Dodatkowo po za badaniami USG, jest możliwość pobierania krwi do rutynowych badań u pacjentek ciężarnych. Koszt wizyty to 100zł." Fragment meila od lekarza czy tylko dla mnei wynika z tego ze wizyta z usg kosztuje 100 zł ?

Jopka no to fajnie. Pamiętam, że jak tam byłam umówiona na 15:00 to weszłam dopiero po 3-3,5h i kobitki mówiły, że u niego tak zawsze dlatego zrezygnowałam. Ale lekarz super, też mi się podobało to, że poświęcał dużo uwagi, słuchał i odpowiadał wyczerpująco na pytania :) Pomyślcie Dziewczyny nad tą tabelką i co by można było w niej wpisać. Moim zdaniem login, tydzień ciąży, data porodu i forma porodu(sn,cc) i może płeć?

Gość Jopka
Mnie się tabelka podoba, ale tc chyba bym wyrzuciła. :)

Angel ja bym tez tego maila tak zinterpretowała ale szczerze wątpie bo przy cenach w Krk to mało prawdopodobne. Wszędzie za wizytę płaci się oddzielnie a za usg dodatkowo. Ja tak w Sofimedzie miałam ;/ Zadzwoń jeszcze raz i się dopytaj Za usg genetyczne 250zł płaciłam+do tego badania z krwi ok 100zł ;/ żeby mogli wprowadzić do komp i obliczyć ryzyko.

Juz nie będę zmieniać ale zaczyna mnie to drażnić ze laski w ciąży są materiałem do nabijania kasy

Ten koles mi nawet sam mówił, że przy nastepnej wizycie zmakniemy się w 100 zł. Ehh

Gość Jopka
To jak chodziłam do A. Basty, to 200 za sama wizyte!!

Może sie umówie do tego Twojego jakoś na czwartek i pogadam z nim . Mam książeczkę założoną więc chyba moge bez problemu zmieniać lekarza ?aa powiedzcie mi jesczez zaświadczenie do pracy też jest odpłatne ?

Gość Jopka
Nie wiem, nie korzystalam, ale w cenniku ma tylko recepty. :)

No ja musze właśnie zaświadzcenie donieśc bo maja mi jakoś godziny przeliczyć, kurde i pewnie będę w plecy ehh

z ta tabelka to super pomysl :) tydzien ciazy, data porodu, plec dzidziusia mysle ze bylo by ok. A co do tych wizyt prywatnie to jakas paranoja jest... nie dosc ze czlowiek placi skladki to z wlasnej kieszeni jeszcze musi dokladac. Prawda jest taka ze te pieniadze co ida do ZUSu na zdrowotne, zostaly u nas w kieszeni to przy leczeniu prywatnym jeszcze by nam do konca zycia duzo zostalo.

Asia szkoda mówić normalnie, ja kiedyś nie chciałam um o prace bo po co skoro i tak , żeby sie dostać do lekarza to trzeba się naczekać. Potniej jak zaczęła myśleć o ciązy to stwierdziłam, że sie przyda a guzik z tego mam :( Będę mi macierzyńskie wypłacać w śmiesznej kwocie . Ja rozumiem jak ktos ma dużo czasu to sobie chodzi po przychodniach, ale ja np w pracy w połowie miesiąca muszę podać wolne bo ludzi mamy na styk i co zrobić .

Angel czy Ty nie jesteś też na działalności oprócz umowy o pracę? Zrobiłam wstępną tabelkę i teraz czekam na konstruktywną krytykę ;P A tak poważnie to zapraszam do jej przerobienia i dopisania jeżeli o czymś zapomniałam :) KRAKUSKI- przyszłe mamy: *Login *TC *DP *FP *PŁEĆ *W.Szpital * Iza1508----- 31------ 15.08---- CC?----córka----Sz. Rydygiera Asia1160 Angel KRAKUSKI -pomocna dłoń *Login Kanatika Krakuska123

Gość Jopka
*Login *TC *DP *FP *PŁEĆ *W.Szpital * Iza1508----- 31------ 15.08---- CC?----córka----Sz. Rydygiera Asia1160 Angel Jopka ----- 13 -----16.12 ----- CC? ----- ? ----- ?

Krakuski- przyszłe mamy: *LOGIN ------------*TC ---------- *DP------ *FP------- *PŁEĆ -----*W.Szpital * Iza1508----- ------- 31------ ----15.08---- CC?------córka------Sz. Rydygiera Asia1160 Angel Krakuski -pomocna dłoń *LOGIN Kanatika Krakuska123

Iza ja mam um o prace i zlecenie :) i pracuje po 11 h 5 dni w tyg i kurde dziś uświadomiłam kierownika mojego i w sumie spoko podszedł no, ale ze zaświadczenie musze mieć bo kadrowa musi przeliczyć godziny. Kuźwa umowę dostałam od 1 maja i tak głupio wyszło, no ale cóz. Pytanie tylko czy jak mi przeliczy godz to czy mi je wrzuci na zlecenie czy nie Mam siedząca pracę nie chę iść na wolne bo pieniądze sa potrzebne. Szaleństwo. No na działalności to lipa bo wiem, że tam tzreba iles ja prowadzić, żeby Ci przysługiwało chorobowe, no i składki duże bo prawie 1000 zł no nie

*LOGIN ------------*TC ---------- *DP------ *FP------- *PŁEĆ -----*W.Szpital * Iza1508----- ------- 31------ ----15.08---- CC?------córka------Sz. Rydygiera Asia1160 Angel---------------8--------------23,01---cc--------oby chłopiec----- Kopernik

Krakuski- przyszłe mamy: *LOGIN ------------*TC ---------- *DP------ *FP----*PŁEĆ -----*W.Szpital * Iza1508----- ------- 31------ ---- 15.08---- CC?---córka------Sz. Rydygiera Asia1160 Angel Jopka---------------13-----------16.12-------CC?-----?----------? Krakuski -pomocna dłoń *LOGIN Kanatika Krakuska123

Gość Jopka
Niestety nie. :(:)

Iza1508 Iza1508@tlen.pl'; Krakuski- przyszłe mamy: *LOGIN ------------*TC ---------- *DP------ *FP----*PŁEĆ -----*W.Szpital * Iza1508----- ------- 31------ ---- 15.08---- CC?---córka------Sz. Rydygiera Asia1160 Angel-----------8---------------------23,01-------cc----?---------sz. Kopernik Jopka---------------13-----------16.12-------CC?-----?--- -------?

Krakuski- przyszłe mamy: *LOGIN ---------*TC ---------- *DP------ *FP------- *PŁEĆ --*W.Szpital * Iza1508----- -----31------ ---- 15.08---- CC?---------córka---Sz. Rydygiera Asia1160 Angel------------8--------------23.01------CC--------oby chłopiec---Kopernika Jopka------------13-----------16.12-------CC?----------?----------? Krakuski -pomocna dłoń *LOGIN Kanatika Krakuska123

Gość Jopka
Angel, w 8 tc wiesz ktory szpital?

Dziewczyny jak sie wszystkie wpiszemy to ja tą tabele wtedy poprawię :) Tylko zastanawiam się co dodać do naszych "podpowiadaczek" :) może szpital w którym rodziłyście?

heh no wiem z którego jest Mój lekarz :D i w sumie na Kopernika mam w miare blisko :d