Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Iza1508

Kraków, pierwsza ciąża-przygotowania do porodu i takie tam

Polecane posty

dziewczynki ja dzisiaj tylko na sekundkę dzień doberek w ten paskudny wstrętny dzień (pod względem pogody). Ja dzisiaj myślałam ze zwariujęposzliśmy kupic butki na zimę dla małęgo a on nie i nie...w końcu nie kupiliśmy, bo nie chcielismy go męczyc.. ale w sumei głupia porę wybraliśmy, mogłam poczekać aż wstanie z drzemki popołudniowej i zje a tak to taki marudny był od wejscia. Ogolnie nie ma z nim problemów żeby jakieś grymasy itd, ale ostatnio coraz częściej ma humory, związane to moze z buntem dwulatka? hmm... a i te piątki feralne nie chcą wyjść...chwała Bogu, że juz ostatnie..mamy już 16 zębisków :-D

Doberek :) Angel - a te worki próżniowe też niby w tej hurtowni ??? gdzieś coś czytałam że jest ta hurtownia ale szczerze mówiąc nigdy nie byłam, może się przejdę w tygodniu jak nie będzie padać. Te worki próżniowe fajna sprawa, jak się kiedyś taką dziewczyneczką opiekowałam to jej rodzice takowe zakupili , dają radę i sama na takie poluje, miały być w lidlu ale jak pojechałam to było wszystko oprócz worków wrrr 🌼 Kanatika-Pudełko fajna sprawa, może kupić surowe z nielakierowanego drewna podobną szkatułkę i zrobić ją np w dekupażu lub postarzając, podaje linka, http://www.tipy.pl/artykul_6516,jak-postarzyc-komode-metoda-decoupage.html co prawda tu jest komoda tak robiona ale szkatułkę też tak można zrobić, dokupić do tego pudełka na biżuterię ozdobne np tak jak w tej z linka Twojego i można fajnie ozdobić takową szkatułkę.

Cześć Myszki jestem i ja ;) coś nie mogłam się zalogować ;/ ile ta moja kupa robi problemu :d ale uf udało się ;) hhahahha Gosia dzięki za wsparcie ;) ale kochana pomarańczakami nie ma co się przejmować ;) kupiłam dziś mandarynki i winogrono i jesce jogurty do picia grejpfrutowe z zieloną herbatą ;) oczywiście nie wszystko na raz, ale mam nadzieję że pomoże no i szklanka ciepłej wody z rana ;) może uda mi się wytrwać bez czekolady ;) Lalki są niesamowite wyglądają jak żywe ;) moja siostra ma te worki z ikei jest zadowolona Szukałam łóżeczka jeszcze na necie ale bierzemy to co Wam pokazywałam bo jest najlepsze pod względem estetycznym + finansowym :) Musze się zebrać do jyska bo są materace podobno 50% tańsze a musimy kupić do sypialni a w tą pogodę to za bardzo się nie chce Angel zgadamy się w tygodniu :) :) :)

Kantaika super że Natala już siada :):):):):):)):) jakbyście zobaczyły jak nieraz ja wstaję :d mój to się śmieje że dźwig na 9 mies będzie potrzebny ;)

Gosia te worki to na all widziała:D Ania spoko jakos sie spiszemy :") Wrzucam Wam cały zestaw ubrań co mam własnie przed chwilą spisałąm 2 h mi to zajęło: Body krótki rękaw: 56 - 1 szt 62 - 4 szt 68- 9 szt 6-9 m * 74-80 nie wiem sama) - 2 szt Body dł rękaw: 50 - 1 szt 62-68 - 8 szt 74 - 3 szt 80 - 1 szt Pajace: 56 - 1 szt 62 - 5 szt 68 - 1 szt 74 - 2 szt 6-9 - 1 szt 80 - 2 szt Kurtki: 62-68 - 2 szt 12-18 m -1 szt Kombinezony 62 - 1 szt 68 - 2 szt spiwory - 2 szt śpiochy 60 - 1 szt 62 - 13 szt 68 - 7 szt 80 - 1 szt Bluzy 60- 4 szt 62-8 szt 68 - 2 szt 74 - 2 szt 80 - 1 szt 9-12 m - 2 szt 2-4 l -2 szt 3-4 l - 1 szt rampersy 62 - 8 szt 68 - 4 szt 74 - 1 szt 86 1 szt 12-18m - 1 szt spodnie (dresy jeansy, szmaciane) 56- 2 szt 60-1 62 - 2 szt 68 - 7 szt 9m- 1 18m -1 Póśpiochy 68 - 1 Rajtki 62-1 68- 2 74 1 Skarpeyki 0(malusie) - 4 p 3-6 m - 2 p Czapki - 13 szt w tym zimowe n a lato bawełniane, z daszkiem itd) reczniki kapielowe 3 szt koce -4 pościel 2 komplety Jak cos to prosze dopisac co brakuje:D aaa wiem rekawiczki tez mam a nie dopsiałam:D

Angel ja z krótkim rękawem body 56 mam chyba z 15 :O w sumie dobry pomysł z tym spisaniem ;) w rosmanie są na promocji wkładki laktacyjne :)

Angel niezle juz tego zgromadzilas! Do konca ciazy to chyba braknie Ci miejsca w szafkach ;-) Gosiaq lale pieknie wykonane (widzialam kiedys film o ich powstawaniu), ale budza we mnie mieszane uczucia (czesto powstaja na zamowienie rodzicow po stracie). A co do wykonania samodzielnie pudelka... Zaszczepilas we mnie ochote i chyba sie pokusze :-) tylko musze zglebic technike - dzieki za link! Maz obiecal mi zrobic skrzyneczke :-)

Ania, przyznam się szczerze, że nie raz myślałam, co tu robić, żeby zarobić siedząc w domu ;-). Wiec może to jest myśl! Tylko, że materiały drogie! ale to byłoby fajne hobby, bo ja się lubuje w tego typu rzeczach. Uwielbiam robione kartki, zaproszenia itp. tylko mnóstwo tego na rynku, wiec ciężko byłoby się przebić!

Kanatika, to fajno ja też rzeczy potrafię zrobić ale mi się nie chcę :D ja leniuch jestem, ja bym nie mogła manualnie w domu zarabiać bo po prostu bym nie umiała się zdyscyplinować :) Wyślę Ci na maila jakie sobie zaproszenia na swój ślub zrobiłam :)

to widze, ze mamy cos wspolnego ze soba! Ja rowniez swoje zaproszenia robilam :-), ale to bylo 8 lat temu... I nie mialam cyfrowki, wiec dziela nie uwiecznilam - ale napewno mam gdzies papierowy projekt! Czekam na @

ooooooooooo ja też lubię, miałam zaczac robić choinki i gwiazdki z makaronu ale nie mogę się zmotywować :( Gosia superowe :)

Hej dziewczyny :) Angel hurtownia margot z tego co mi się wydaje jest czynna od pon do pt w godz 8-16 - czyli najbardziej beznadziejna pora jaką mogli sobie wymyślić a w sobotę chyba mają nie czynne! U nas ostatnie dni odbyły się bez wieczornych wrzasków, mimo to brzuszek ją męczy bo się biedna pręży i wygina, ale ból musiał być słabszy bo nie wrzeszczała. Co do butelki hmm wygląda kosmicznie bo ja mam tą taką wygiętą jak banan i nie wiem po co się w niej dno odkręca? Jakiś super efektów nie zauważyłam, jedyne co mi się rzuciło w oczy to na pewno wolniej z niej leci, bo karmienie trwa zdecydowanie dłużej niż z butelek avent. I smoczek jest mniejszy - węższy mała tak mocno, głęboko go zasysa, że nie wiele brakuje a tą plastikową nakrętkę mocującą smoczek by w buziunie wepchnęła. Moja mała też ostatnio coraz mniej sypia, w ciągu dnia potrafi między jednym a drugim karmieniem w ogóle nie spać i najgorsze jest w tym wszystkim to, że nie zawsze ma ochotę leżeć w łóżeczku czy w moim łożu tylko marudzi, kwęka, i popłakuje aż do chwili, kiedy jej na ręce nie wezmę :/ a nie chcę jej tak na rękach nosić, żeby się nie nauczyła, bo jest coraz cięższa i już mnie ręce bolą a co dopiero będzie za jakiś czas jak klocuszek nie będzie ważyć 4kg tylko np 6? Zastanawiam się, czy nie kupić jej już leżaczka bujaczka może w tym leżaczku mała by lepszą pozycję do obserwowania i była by spokojniejsza jak bym jej jakieś wibracje włączała. Obawiam się tylko tego, że wydam kasę na leżaczek a jej się nie będzie podobało siedzenie w nim... Popytam wśród znajomych może ktoś mógłby mi na parę dni pożyczyć jakiś leżaczek czy huśtawkę, żebym mogła przetestować czy jej się podoba.

inka witam :-) - jeśli mogę doradzic, wiadomo że każde dziecko jest inne, ale u nas bujaczek to byl traf w dziesiątkę. Synek się wyleżał ile wlezie, brałam sobie go do kuchni, spokojnie ugotowałam obiad, nakarmiłam go (jak juz byl większy to w nim jadł póki nie siadał do krzeselka); i ogólnie bardzo mi to bardzo bardzo pomogło. Ja go nosiłam bardzo mało bo on lubił od początku łóżeckzo ale wiadomo że nie będzie tak dziecko leżało pół dnia tym bardziej, że u nas łóżeczko bylo wtedy jeszcze w naszej sypialni i do kuchni mam daleko :-) a tak, byl pod okiem i wiedzialam że jest w porządku..tak smao mogę polecic matę edukacyjną, super sprawa :-)

w zasadzie do mam prośbę do Kanatika - nie chcę Was zanudzać tematem przedszkoli... ale jeśli mogę wrócić to chciałam Cię spytać jako osoby doświadczonej i wkwalifikowanej w tej kwestii - czy uważasz że dziecko w wieku 2,5 lat jest gotowe na przedszkole? Co powinno tak naprawdę umieć, jak mogę poznać to? Mam pewne obawy bo tak naprawdę to mógłby iść rok później, ale już bym chciała żeby jego horyzonty" siętroszkę poszerzyły. on jest w domu ze mną, kontakt z dziećmi ma często, ale to nie to samo co przedszkole zapewne. Początkowo planujemy go dać na 4 godziny 8 - 12 mniej więcej..jakbyś mogła mi cokolwiek napisać to będę ogromnie wdzięczna Biedroneczko ;-* :-)

Gość Gazela303
Czesc Dziewczyny! Przyznam,ze czytam Was, od czasu do czasu, lubie bo wydaje mi sie ze nie jestem sama. Rozpoczynam 6 mc ciazy I jestem z Baczyna. Tak wiem nie Krakow, ale blisko;-) Pozwolicie ,ze napisze cos od czasu do czasu?

witajcie dziewczyny! W ten zimowy dzionek! Ja rowniez polecam lezaczek! Sluzyl nam przez 9 mcy, nawet mala w nim spala przez dzien Mama Nasturcja, z mojego doswiadczenia (nie tylko zawodowego) wynika, ze dziecko 2,5 letnie jest sobie w stanie dobrze radzic w przedszkolu. Mowie tu o moim synu, ktory jako wlasnie 2,5 latek poszedl do przedszkola. Na pewno wazna jest gotowosc emocjonalna, ale piszesz o 4 godz wiec mysle, ze nie bedzie problemu. W przedszkolu u mnie, czesto bylo tak, ze dzieci 2,5 l. Lepiej adoptowaly sie w nowym srodowisku od dzieci np 4 l. Wszystko zalezy na kogo sie trafi (chodzi mi o nauczycielke) i o nastawienie rodzicow i to, jak wytlumacza dziecku rozlake. Poczatki sa trudne, ale dzieci fajnie sie rozwijaja wsrod rowiesnikow (chociaz tak male dziecko nie potrzebuje jeszcze kompana do zabawy - dz. W tym wieku bawia sie obok siebie, a nie z soba). Ale na pewno mozna w przedszkolu milo spedzic czas. Jest mnostwo zajec, ktorych nie robi sie z dz w domu np. Rytmika, j. Ang., ceramika - wszystko przez zabawe, dz to lubia. Jak cos to pisz na seba.kasia@op.pl chetnie opisze co i jak, zeby tu nie zanudzac dziewczyn. Mysle, ze Ania tez cos moze dodac - bo w koncu ma ten sam fach! Milego dnia - my po obiadku zmykamy do kuzynki na kawke i do jej 7 miesiecznej corci! Papa

Cześć kochane :) Mama Nasturcja Kanatika wszystko Ci opisała więc nie mam co dodawać ;) wszystko się zgadza, że dzieci się lepiej rozwijają, adaptacja też jest mniejsza niż takie 4 latka, bo taki maluch po płacze 2-3 tyg (a ja miałam taką 5 latkę że płakała od wrzesnia do czerwca :O masakra !) Witaj Gazela303. Napisz coś o sobie :) Miłego :*

Gość Gazela303
Mam na imie Ania;) mam 30 lat, I spodziewam sie pierwszej dzidzi:-) bedzie miala na imie Gabrysia. W Baczynie mieszkam od urodzenia, moj maz 3 lata mlodszy . Obecnie nie pracuje, na szczescie Maz prowadzi prywatna firme budowlana wiec dajemy sobie rade.Ogolnie nie przepadam za internetem ,ale tak dobrze mi sie Was czyta ze postanowilam napisac. Czy moglybyscie mi prosze doradzic w temacie wyboru wozeczka. Jakie sie sprawdzaja po wyboistych drogach?

witaj Gazela - milo Cie poznac. Fajnie, ze masz meza przy sobie, dlatego bedzie Ci pewnie latwiej zrobic zakupy dzieciaczkowe, ale pewnie ciezej z kasa! No ale nie mozna miec wszystkiego! Co do wozka, to napewno jakis na duzych kolach, z wieksza gondola i tani (np. Uzywany) a potem zainwestuj w lepsza spacerowke - bo ta posluzy pewnie do 3 rz!

Gość Gazela303
Dziekuje za mile przyjecie. Nie z pieniedzmi jest dobrze ,a maz nie pozwoli kupic uzywanego wozka;-(

Gazela jak Was stac to kupujcie nowy. Po prostu napisalam z wlasnego doswiadczenia. Ale rozumiem tez, jak to jest przy pierwszym dziecku - wszystko nowe...przechodzilam przez to! :-) Ja teraz mialam wozek Quiny Buzz 4, super wygodny w prowadzeniu, mniejszy, latwy w obsludze, jednak mala gondola, ktora posluzyla nam 5 mcy, potem spacerowka - w quinym jest kubelkowa - dziecko jakies takie scisniete! Zrezygnowalam z tego wozka w 7 miesiacu zycia dziecka, na rzecz Casualplay S4 - jest wiekszy niz Quiny, ale dla dziecka wygodniejszy, szerokie siedzisko, z regulacja na pasku, bardzo duza buda, dla aktywnych z hamulcem recznym. Oba wozki sa dosc drogie, ale ja akurat oba dostalam od kuzynki :-) teraz czekam do wiosny/lata i kupuje lekka spacerowke!

Jak na wyboje to ja moge tako polecic ma duze pompowane koła:D i w sumie nowy nie wychodzi jakoś masakrycznie drogo tzn cos w granicach od 1100 -1500 mozna cały zestawk kupić*gondola, spacerówka , nosidełko(

i już po weekendzie ... teraz master chef ;) na tvnie obiad u teściowej ;) deser u mamy ... :) Co do wózka zgadzam się z Angel koła muszą być pompowane bo jak są wyboje to ciężko takimi małymi ;)

Gazela - wózek, który pokazałaś owszem ładny, ale typowo miejski! zobacz na przednie kółka, po wybojach nie dasz rady tym jeździć! ja myślę, że warto pomyśleć o wygodzie dziecka! to najważniejsze! Szukaj dużej, wygodnej gondoli i kół pompowanych jak piszą dziewczyny. a na kiedy masz termin? Gosia zaproszenia piękne, subtelne! ...lubię to! Taaakkk i już po weekendzie! i tak ciemno od piątej! ech tego nie lubię! Buziaki!