Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wzgorza maja oczy

Jaki macie stosunek do klauzuly sumienia?

Polecane posty

Gość to czekamy na ta liste
zabiegow bo na 99,9% jestem pewny ze lekarze czy aptekarze o ile beda odmawiac to wszystko bedzie skupione wokol antykoncepcji. Juz widze fale prostestow wscieklych kobiet ktore domagaja sie swoich "praw czlowieka" :D

Maciek - nie, to nie było do ciebie :) Ja takiej miary nie uznaję, to tylko opinia, ktoś inny z tym wyskoczył.

"Przerywanie ciąży i tak jest i będzie z tym, że nasi sąsiedzi na takich Polkach zarabiają krocie" możemy również sprzedawać naszych zmarłych na karmę dla świń. też się na tym da "zarobić krocie" :D

BR Primo i jednoczesnie secundo: pisalem glownie do Moorland:) A to ile krajow wykonuje aborcje, a ile nie, nie ma dla mnie absolutnie zadnego znaczenia:) Jesli jest legalna w Niemczech, to jezdzij tam:)

Moorland "Poza tym nie chodzi tylko o aborcję, a o całą masę innych zabiegów które można podciągnąć pod sumienie sugestywnie wyciągając łapkę." Pewnie, ale oni tego nie rozumieją i jeszcze z wypiekami na twarzy przytakują sobie i popierają tę klauzulę, oczywiście dopóty nie padnie na nich i to oni będą zmuszeni 'podsunąć' kopertę z gotówką takiemu specjaliście, który się wycwanił na klauzulach.

!offerma "możemy również sprzedawać naszych zmarłych na karmę dla świń. też się na tym da "zarobić krocie"" Chyba nie zrozumiałeś...

Maciek - to ciekawe czemu akurat do mnie, ja się tej aborcji najmniej uwiesiłam, a jakoś cały czas ktoś o to zaczepia :) Rozia - na razie o tym nie myślą, bo ta klauzula kojarzy im się tylko z aborcjami i antykoncepcją hormonalną (która może być przepisana równie dobrze ze względów zdrowotnych).

Gość facetow to posrednio dotyczy
gumki mozna kupic nawet w kiosku

dziecko? Przecież lekarze nazywają je PŁODEM, dopóki nie wyjdzie na ten parszywy świat. Ojciec, a co kiedy oboje zdecydują,że aborcja jest ( dla nich ) najlepszym rozwiązaniem? A co kiedy ojciec nie chce znać dziecka, ma je w poważaniu.Często kobiety zostają z tym problemem same....tak samo często psy na nich wieszają wszechwiedzący i wszechmocni panowie.

Moorland "Rozia - na razie o tym nie myślą, bo ta klauzula kojarzy im się tylko z aborcjami i antykoncepcją hormonalną (która może być przepisana równie dobrze ze względów zdrowotnych)." I to też pisałam na początku, ale Offerma nie mógł zrozumieć, że pigułki antykoncepcyjne mogą również leczyć, i kto tu jest betonem?

"I to też pisałam na początku, ale Offerma nie mógł zrozumieć, że pigułki antykoncepcyjne mogą również leczyć, i kto tu jest betonem?" ależ ja przyjąłem do wiadomości ten fakt. i to niczego nie zmienia. wciąż uważam że jak ktoś nie ma ochoty sprzedać drugiemu jakiegoś towaru to jego prawo. i to samo powinno dotyczyć każdego a nie tylko aptekarzy. nawet jakby ci w spożywczym czekolady nie chcieli sprzedać.

najmadrzejszy na swiecie "Primo i jednoczesnie secundo: pisalem glownie do Moorland" A to ciekawe, bo na początku tematu, kiedy mówiłeś, że kończysz dyskusję nie było Moorland, a teraz odpowiadałam na twoją wypowiedź skierowaną do mnie (godz. 23.37), więc nie wiem o co ci chodzi.

Sama nie biorę tabletek anty, tak samo nie zdecydowałabym się na aborcję.ALE różnie w życiu bywa i różne ludzie mają zdanie na ten temat, pozwólmy im decydować.

ja pieprze, tyle czasu tu na bzdury zmarnowałem. a miałem dzisiaj znowu zrobić z 10 kilosów. kończę z tą kafeterią bo ani z tego pożytku ani przyjemności.

Gość to jak
rezygnujesz i odchodzisz na zawsze?

Gość offermo nie rob nam tego
kto bedzie wkurwial nasze tutejsze babochlopy?!?!

najmadrzejszy na swiecie "Ale teraz rozmawiam z Moorland, a nie z Toba." Ale ja nie piszę o tym co TERAZ robisz, tylko o wcześniejszych postach, co za głąb.

Off - jak ktoś nie ma ochoty zaaplikować chemii osobie chorej na raka to niech idzie na kasę w markecie, a nie pracuje w szpitalu. I tak, masz rację, pobiegaj, dobrze ci sto zrobi... Maciek - bo on się tak produkuje, nazywa mnie kretynką, idiotką, betonem, a nawet wymyśla byle tylko mnie wyzwać...a tu żadnej obrazy majestatu. Jak jesteś zacietrzewionym frustratem to niezacietrzewieni frustraci doprowadzają cię do dzikiej, internetowej furii :P wkreciara - a ja tabletki biorę od 16 roku życia i teraz pytanie: czy jako 16latka miałabym spodziewać się żenującego tłumaczenia dlaczego w tak młodym wieku (a wyglądałam na jeszcze mniej) muszę kupować antykoncepcję hormonalną?

"ALE różnie w życiu bywa i różne ludzie mają zdanie na ten temat, pozwólmy im decydować." weź przestań opowiadać takie brednie. jak płód ma 8 tygodni to ma już ręce, nogi, działający mózg i bijące serce a ty mi tu opowiadasz że ktoś ma decydować czy go zabije czy nie? weź się w dekiel puknij. ja to się zawsze zastanawiam czy w tych wszystkich aborcjonistkach to coś z człowieka jeszcze zostało.

"bo on się tak produkuje, nazywa mnie kretynką, idiotką, betonem, a nawet wymyśla byle tylko mnie wyzwać" trochę przesadzasz z tym wyobrażeniem o zainteresowaniu jakie budzisz. dopókiś się nie zwróciła do mnei bezpośrednio to słowa do ciebie nie napisałem a i później też niewiele. przeceniasz się zdecydowanie.

Gość najsruszb
najmadrzejszy na swiecie ile masz lat ?

!offerma "wciąż uważam że jak ktoś nie ma ochoty sprzedać drugiemu jakiegoś towaru to jego prawo." A ja uważam, że jego obowiązkiem jest sprzedać artykuł, który jest u niego w ofercie, to jest tak oczywiste, że aż nie chce się wierzyć w tę bezsensowną dyskusję. Jak ktoś 'nie ma ochoty' pracować w swojej profesji, to droga wolna, może się przekwalifikować.

!offerma Tyle tutaj dzisiaj pisałes o WOLNEJ WOLI, a zabraniasz jej kobietom. Nikt od tak sobie, nie decyduje się na aborcję! Więc jesli juz sie zdecyduje, to jego sprawa. Nie jestem przeciw, ani za. Jak to powiedziałes, każdy ma swoje sumienie i postępuje względem jego.