Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Gość anetka_1991
czesc dzieczyny:) u mnie wszystkie dolegliwosci ustały i jakoś dziwnie mi z tym... Martwie sie, że cos est nie tak, bo wogole nie czuje ze jestem w ciazy... A co do badania to mi moja gin powiedziala, że musze je zrobić w przeciągu najbliższych 2 tygodni (jestem w 12 tyg) czyli radziłybyście się pośpieszyć? moje konto - chodzę do dr Jakubowskiej - Woźniak. A Ty do kogo? I czy jesteś zadowolona ze swojego lekarza? buziaki:*

Gość anetka_1991
NICK........Data mies..Cykl.....Termin por...... tydz. ...... miejsc. Martituska81. 28.04......29........02.02.2013................Plumouth Inspektor1......30.04.....30........07.02.2013...... .......Tychy/Jastrz puszeknieokruszek..05.05....31...09.02.2013......7....... ..Rzeszów netta2..........04.05......26........11.02.2013 ..............Warszawa Anitka90.......08.05.......28........15.02.2013......... .....Kraków lista...............8.05.......28.......11.02.2013...... 8. ...... Poznań. moje konto....17.04.......28....... 24.01.2013................ Radom Bayer Lev.......24.04.................29-01-2013....16...........N iemcy qociakwawa...12.05.......28........15.02.2013............ .. Warszawa Ninkaa86......12.05......32..........15.02.2013.....11/12 .... ..Szczecin goska986......01.05........28.........5.02.2013.....8.... .....Brodnica BetiGl.........11.05........27.......15.02.2013....... .. .......Gliwice księżniczka...18.05.......26..........25.02.2013....9.. . ......Wrocław wrzesniowa mama...23.05...30......27.02.2013....11......UK Judka9876............15.05....28......22.02.2013......... ... Warszawa izmaizma............28.04.....31.......04.02.2013........ ......Inowrocław kati=) ..............???.........??.........12.02.2013.....13/14.. ...Rzeszów zielonazaba.....13.05......(26-32)......20.02.2012.....11 .....Rotterdam green-grass...05.05.......30.............12.02.2013.....1 4.....Bochnia anetka_1991...21.05......28............28.02.2013.....12......Radom

Gość kati =)
hmm no coz, czasu nie cofne, skoro mowicie ze to badanie robi sie w przeciagu 12-14 tydz...i tak tez wyczytalam w necie ale wyczytalam rowniez ze w 20 -22 tyg jest tzw polowkowe i wtedy tez jest duzo badan, no jeszcze sobie przypomnialam ze moj lekarz namawia mnie na 3d w 20 tyg wlasnie wiec moze dlatego nie mialam tego w 12 tyg? co sadzicie?

Kati dokladnie tak jak piszesz, polowkowe jak sama nazwa mowi robi sie w polowie ciazy i ma na celu glownie wykrycie wad serca plodu, wiec mysle, ze warto je zrobic. Napisalam wczoraj na tan temat dlugiego posta ale mi go zzarlo. Ja taz jestem z rzeszowa i usg genetyczne mialam bo chcialam miec przez to ze wczesniej poronilam, Ty pewnie chodzisz do PF prywatnie? Ja chodze do lekarza na NFZ ale te badania sa platne, polowkowe 250 zl a genetyczne 150. Tez mam 25 lat;-)

Gość anetka_1991
Dziewczyny orientujecie się może czy to USG genetyczne można zrobić na NFZ czy tylko prywatnie?

Gość green-grass
Chodzę prywatnie do jednego gin już od kilku lat, płace praktycznie tyle samo za każdą wizytę (badanie + usg). Nawet teraz jak miałam usg genetyczne to wizyta wyniosła mnie tyle samo więc mnie trochę zdziwiło że płacicie dodatkowo za to badanie. Rozumiem ze za komplet badań, które wykonuje się na początku ciąży takich jak cytologia, toksoplazmoza, cytomegalia, grupa krwi, kiła, HIV itd. płaci się kilkaset złotych, ale to się wykonuje w laboratorium. Płacimy nie mało za wizyty więc ciągniecie dodatkowej kasy to moim zdaniem zdzierstwo. Zauważyłam u siebie opuchnięte, czerwone dziąsła, a podczas szczotkowania zębów leciała mi krew. Przeczytałam, że w ciąży czasami tak się dzieje przez hormony i później sytuacja wraca do normy ale i tak się zaczęłam bać że do porodu to się zębów pozbędę :( Też mam 25 lat, chyba kilka z nas uznało, że to wiek idealny na pierwsze dziecko :)

Gość kati =)
Puszek okruszek o jak miło,ze ktoś tutaj tez jest z rzeszowa :) az i razniej:P tak chodze do PF, ale na NFZ (tak tak) jest jeden lekarz ktory przyjmuje na narodowy, Szajner sie nazywa. Dosyc miły, opinie ma chyba nawet nawet. Ja osobiscie jestem zadowolona, tylko wlasnie zaczelam sie martwic tym bad.genetycznym ale pozniej sobie pomyslalam,ze skoro mam miec to 3d to pewnie tez wtedy beda e wszytskie szczegolowe badania (oby nie za pozno)... wiecie co, nie jestem pewna ale kilka dni temu poczułam w brzuchu"bulgotki" hehe wlasciwie bardziej je uslyszałam niz poczułam :P ale dzialo sie tak za kazdym razem jak mąz kladl ręke na brzuszku hehe, wtedy myslalam ze pewnie sie tam cos uklada albo cos, a wczoraj widzialam msie z przyjaciolka (rodzi na dniach) i ona mi wlasnie powiedziala ze tak jest, najpierw bulgotki a pozniej wyraznie czuc jakby rybki albo motylki byly, roznie to okreslaja ;)

Gość kati =)
Dodam ,ze u mnie 16 tydz :)

Cześć dziewczyny, w czwartek przerażona popędziłam do lekarza. Zrobił usg wszystko było ok a mi w żartach powiedział żebym od czasu do czasu setkę wypiła na odprężenie. Wiecie ma racje, strasznie się przejmuje wszystkim wzięłam l4 bo do pracy w takim stanie nie wrócę a dodam, że pracę mam bardzo stresującą. Praca na razie odpada. Powiem szczerze, że bóle mam nadal ale raz są większe a raz mniejsze. Co do badań to mam 30 lat i się trochę zastanawiałam ale z lekarzem jeszcze o tym nie rozmawiałam, moja koleżanka miała tylko połówkowe- chodzi do tego co ja, powiedział że jest za młoda na genetyczne ale jak chce to może zrobić moja rówieśniczka.

A ja jestem wlasnie po wizycie u lekarza i bedzie synek,zgodnie z moim przeczuciem i zyczeniem coreczki;)Bardzo sie ciesze,ze bedzie parka i na tym koncze produkcje;) Maly zdrowy,ladnie go sobie ogladnelismy w 4d jak zwykle,tylko ja mam hemoglobine 9,9,od dzis biore zelazo na recepte,tak jak w poprzedniej ciazy.

NICK........Data mies..Cykl.....Termin por...... tydz. ...... miejsc. Martituska81. 28.04......29........02.02.2013................Plumouth Inspektor1......30.04.....30........07.02.2013...... .......Tychy/Jastrz puszeknieokruszek..05.05....31...09.02.2013......7....... ..Rzeszów netta2..........04.05......26........11.02.2013 ..............Warszawa Anitka90.......08.05.......28........15.02.2013......... .....Kraków lista...............8.05.......28.......11.02.2013...... 8. ...... Poznań. moje konto....17.04.......28....... 24.01.2013................ Radom Bayer Lev.......24.04.................29-01-2013....17...........N iemcy qociakwawa...12.05.......28........15.02.2013............ .. Warszawa Ninkaa86......12.05......32..........15.02.2013.....11/12 .... ..Szczecin goska986......01.05........28.........5.02.2013.....8.... .....Brodnica BetiGl.........11.05........27.......15.02.2013....... .. .......Gliwice księżniczka...18.05.......26..........25.02.2013....9.. . ......Wrocław wrzesniowa mama...23.05...30......27.02.2013....11......UK Judka9876............15.05....28......22.02.2013......... ... Warszawa izmaizma............28.04.....31.......04.02.2013.............Inowrocław kati=) ..............???.........??.........12.02.2013.....13/14.. ...Rzeszów green-grass...05.05.......30.............12.02.2013.....1 4.....Bochnia anetka_1991...21.05......28............28.02.2013.....12. .....Radom

hej;) kati to pewnie to ja pamietam ze tez tak sie zaczynalo a w 18 tyg czulam juz kopniaczki ;)niesamowite uczucie ... Bayer lev gratulacje synka przeczucie Cie nie zawidło mam nadzeje ze moje tez sie sprawdzi ;) A tak z innej beczki moze wy dziewczyny spotkaliscie sie z czyms takim miesiac temu u mojej coreczki zobaczylam na dwoch trzech palcach biale plamy myslalam ze gdzies sie uderzyla ,ale dzis patrze a jej schodzi caly paznokiec i nastepny prawie tez i przy nastepnych paznokciach tez powstaly jak by pecherzyki powietrza jutro ide z nia do lekarza dzis probowałam cos znalesc w internecie ale nic konkretnego nie ma jedynie takie objawy pasuja do szkarletyny ,badz jakiegos wirusa ale ona ostatni czasem była zdrowa jedynie z cztery miesiace temu byla chora miala wysoka goraczke co by wskazywalo na szkarlatyne ale bylismy z nia u lekarza i stwierdzil przeziebienie sama nie wiem co mam myslec boje sie ze lekarz oleje sprawe i powie jak zawsze ze to normalne

Gość barbara_varvara
hej dziewczyny:) ja jestem luty ale 2012 :) tak wiec zycze wam powodzenia aby ciaza jak najlepiej mijala :) co do porodowki nie ma cie co sie bac :) odrazu jak urodzilam Błażeja to spytalam meża kiedy robimy nastepne:P?! zapewne slyszalyscie aby duzo spac w ciazy i ja tez to potwierdzam :) moj dziecko wstaje codziennie o 5 i nie ma mowy o wyspaniu sie :)

Gość kati =)
Bayer Lev Gratulacje! :) a w którym Ty dokladnie jestes? wg tabelki 17 to aktualne? pytam bo u mnie 16 idzie a wizyte u gin mam 31 i wtedy bedzie prawie 19...z calego serca licze na to ze sie dowiem.. pragne córci...ale ostatnio zaczełam myslec pozytywnie i o synku (hehe czyzby mi sie zmienialo?) wiem wiem niewazne kto,wazne byloby zdrowe i podpisuje sie pod tym obiema rekami, ale to chyba normalne ze kazda z as bardziej pragnie corci badz synka :) ja niby nic nie czuje, kto tam siedzi....ale czuje sie brzydsza hehe :P ciagle sypie mnie na buzi,pociag mam zdecydowanie do slodkiego, piersi urosly mi ogromnie...:) jesli wierzyc zabobonom :P

Wrzesniowa mama-hm..nie mam pojecia co moze byc twojej coreczce.. Dziekuje za gratulacje,a ty jakie masz przeczucie? kati -ja czuje ruchy jak sie w nocy przekrece na brzuch,chyba malemu niewygodnie wtedy i sie wierci.Super uczucie,prawda? Ja jestem w 17tc,mam robione za kazdym razem usg 4d,lekarz nie mial zadnych watpliwoscie,ze jest siusiak,w 19tc juz widac plec spokojnie,jesli oczywiscie sie dupka nie odwroci maluch;) ja mialam przeczuci w pierwszej ciazy,ze jest corka i nie dopuszczalam mysli,ze moze byc inaczej,slodkim sie zazeralam,ale wygladalam ladnie,nie przytylam,wlasciwie tylko brzuch mialam.Piersi mi urosly i w tej,i w tamtej ciazy bardzo i tak samo,natomiast teraz nie ciagnie mnie do slodkiego,a cera sie poprawila moim zdaniem,brzuch okragly i wiekszy zdecydowanie niz wtedy.To takie roznice w obu ciazach. A lekarz mi powiedzial,ze przeczucia sie bardzo czesto sprawdzaja, a ja bylam pewna i w tej,i w tamtej ciazy kogo nosze pod sercem;)

anetka ja chodzę do Wróblewskiego prywatnie, zadowolona jestem poki co :) w sumie to dzięki niemu zaszłam w ciążę :P green-grass ja też w sumie zapłaciłam tyle co normalnie za usg na ktorym robił mi tą przezierność karkową... ale to zależy od lekarza chyba... ja do niego chodzę cały czas to może dlatego, powiem Ci że mi czasem też krew pójdzie troszkę jak szczotkuję zęby ale też wyczytałam że to się zdarza. kati u mnei też ostatnio jak mąż połozył rękę to poczuł coś.... jak w sumie bardziej myślałam że to brzucho mój ale on się upiera że to nasz brzdąc :P bayer lev gratuluje synka :P fajnie mieć parkę :P ja może jutro się dowiem zaczynam 17 tydzień ale zobaczymy :P ja jutro mam lekarza ale powiem Wam że wyszły mi jakieś złe wyniki moczu.... i bakterie jakieś, leukocyty jakieś azotyny :/ mam nadzieję ze to nic poważnego... buziaki :)

green - grass - zmagałam się z opuchniętymi i krwawiącymi dziąsłami w pierwszej ciąży . Mój gin zalecił mi wtedy oprócz specjalnej pasty Rutinoscorbin. Bayer lev - moje gratulacje:) Ja nie mam przeczuć, po cichu myslę, że może córka, ale jak będzie chłopczyk to tez dobrze:) Jutro mam badanie na przeciwciała a w poniedziałek za tydzień wizytę.

Dawno mnie nie było ale u mnie nic ciekawego się nie dzieje :) Maluch rośnie ma 4cm- jest trochę malutki ale to może wynikać, że do zapłodnienia doszło później i ciąża jest trochę młodsza.. lekarz powiedział, że ma przpuklinę pępkową ale żeby się nie marwtić bo pewnie na następnym usg jej nie będzie..:) więc nierazie nie panikuje.. Badanie genetyczne miałam za darmo.. wszystko wyszło oki.. Następna wizyta 30 sierpnia.. oczywiście już nie mogę się doczekać ale i boję się jak zwykle .. Na razie nie kupuje nic-mam już wybrany wózek, oglądałam kilka rzeczy ale nie kupiłam :) wolę jeszcze poczekać aż dowiem się kto tam siedzi we mnie :)

hej dziewuszki :) no ja wróciłam od lekarza i zbadał mnie ale liczyłam na to że poznam płeć ale tylko pokazał mi jak bije serduszko :P powiedział że płeć już na kolejnej wizycie wtedy jak będę miała połówkowe usg... będzie to wtedy 21 tydzień :P ale mam problem......... niestety mam złe wyniki moczu, jakieś bakterie, leukocyty i wogóle i dostałam antybiotyk.... amotaks.... :/ sama nie wiem... no ale przepisał mi go lekarz... później badanie moczu i zobaczymy.... aj....

Gość marmag
Cześć Ja też jestem lutówką :) Dwa brzdące już pędzają po domu, teraz czekamy na trzeciego - niespodziankę. Jestem w 15 tc wg om, ale wg usg małe jest starsze. Pewnie czasem coś skrobnę, choć z czasem u mnie nie najłatwiej ;) Nie wiem czy znacie tę piosenką: www.youtube.com/watch?v=vOQdrya3vck Jak dla mnie bomba :) Pozdrawiam Was wszystkie lutóweczki i stycznióweczki :) i trzymam za nas wszystkie kciuki.

Gość Kaja-@@@@@
Witajcie dziewczyny dzis mam pytanie z innej beczki. Jak wyglada wasz seks teraz w czasie ciąży, czy jest normalnie, mniej, a może wcale? Ja z mezem nie uprawialismy seksu od 13 tygodni czyli tyle ile jestem w ciąży. Mam straszny lek przed współżyciem. Ginekolog nie zabroniła, ale ja obawiam sie ze cos zrobię maleństwo, przeczytałam masę artykułów na ten temat i nadal mi ciezko. Mąż jest bardzo wyrozumiały, ale tez nie ukrywa jak mu tego brak. Ja też nie jestem z lodu :-) Czy może ktoras z was borykala się z podobnym problemem?

Gość anetka_1991
moje konto - ja też właśnie brałam niedawno amotaks. Tylko, że ja miałam zapalenie węzłów chłonnych... Ten lek ponoć jest bezpieczny w ciąży... Też się bałam brać i konsultowałam z 2 lekarzami... Więc się nie przejmuj - jak trzeba to trzeba, a maleństwu na pewno nie zaszkodzi:) Kaja - u mnie z tymi sprawami jest tak jak wcześniej chociaż dużo rzadziej mam na to ochotę :P Lęku nie mam - uważam, że jeżeli wszystko jest w porządku i lekarz nic nie zabrania to nie ma przeciwwskazań:) A dzidzia podobno wtedy czuje lekkie kołysanie - więc nic jej przez to nie szkodzimy:)

hej dziewczyny ;) Bayer mam przeczucie ze to tez bedzie synek ,ale zobaczymy z corcia sie nie pomylilam wiec i moze tym razem mnie przeczucie nie zawiedzie i tak jak Ty tez bym zakonczyla na dwojce ;) Jesli chodzi o moja corcie wczoraj bylismy z nia u lekarza ale jak zwykle stwierdzil ze wszystko ok a paznokcie jej schodza bo sie uderzyla i tyle bede ja obserwowac i czekam na witaminy z Polski zobaczymy jak dalej sie sprawy potocza .... kati dokladnie oby bylo tylko zdrowe;) i tez mam problemy ze skora na twarzy i dekoldzie z corcia tak nie mialam ... moje konto czasem antybiotyk mniej szkodzi niz nie wyleczone chorobsko ja tez juz mialam niestety okazje brac antybiotyk na zapalenie pecherza marmag gratulucja ;) kaja u Nas jest mniej ,nie mam zbytnio ochoty niby to normalne w pierwszym trymestrze pozniej wszystko wraca do normy u mnie jeszcze dochodzi lek po poronieniu Wczoraj mialam pierwsze usg w koncu widzialam swoja dzidzie wszystko w porzadku caly czas sie ruszal/a ma 6cm i 2 mm ;) jestem dokladnie w 12 tyg i 5 dz. termin mi sie zmienil z 26 lutego na 22 dzien po urodzinach mojego R heh smialismy sie ze prezent mam juz z glowy ;) czuje duzo ulge ;) milego dnia ;)

Gość green-grass
Dziewczyny kupujecie już jakieś rzeczy dla dzidziusia? Ja jeszcze nic nie mam, myślę, że powstrzymam się do września, bo wtedy mam usg i może będę wiedzieć w jakim kolorze kupować ubranka. Oglądam od kilku dni wózki, łóżeczka, przewijaki na allegro, i powiem szczerze, że mam mętlik w głowie. Cz naprawdę dziecko potrzebuje wózka za 2500zł? Liczyłam ze na wyprawkę starczy mi 3000zl ale teraz jestem pewna ze to za mało Dziewczyny wydaje mi się, że zaczęłam czuć prawdziwe ruchy maluszka, już nie takie bulgotanie/przelewanie tylko delikatne ruchy żywej istotki we mnie, cudowne uczucie :D ŻonaĄcka- jaki model wózeczka wybrałaś? marmag- super ta piosenka, wzruszyłam się jak ja słuchałam wrześniowa mama- mój dzidziuś w 12tyg i 6 dniu miał 6cm i 4mm ale terminu mi nie zmienili hmm. Gratuluje zdrowego bobasa moje konto- na problemy z pęcherzem pomaga zjedzenie codziennie ok 7 suszonych owoców żurawiny Kaja-@@@@@- a mnie jest odwrotnie, o wiele bardziej cieszę się seksem niż przez ciążą, nie wiem czy to sprawa hormonów, ale doznania są o wiele przyjemniejsze. Ciągle mam ochotę , ale wiadomo, trzeba być delikatnym :D Chyba jestem jakaś dziwna.

Gość marmag
Cześć no wypadałoby coś więcej o sobie napisać: należę do nie najmłodszych mam - mam 35 lat i 2 córcie: 4 i 2 lata. Nie miałam przeczuć co do ich płci i teraz też nie mam. Z jednej strony to fanie byłoby mieć synka, ale z praktycznego punktu widzenia, to lepiej, żeby była córcia - mam tyle dziewczęcych szmatek ;) Ale jak będzie synuś, to też się nie przydadzą - siostra męża ma termin na październik i ponoć będzie dziewczynka :), a przed ewentualnym przekazaniem wybiorę sobie te, które i na chłopaka się nadadzą. To małe to niespodzianka, cosik mi się poprzestawiało w cyklu... w sumie myśleliśmy o trójce, ale może za rok..., może to i lepiej, bo latka lecą ;) Mieszkam w Lublinie, do lekarza chodzę na nfz i szczerze - jestem zdziwiona że niektóre z Was płaciły za jakiekolwiek badania, czy to badania krwi, czy też tzw usg genetyczne. Niby służba zdrowia jest taka sama, ale co przychodnia - to zasady :( Trochę się obawiałam nfz-u, bo poprzednie ciąże prowadził lekarz z prywatnej przychodni (miałam abonament z pracy), ale chyba dobrze trafiłam, bo lekarz jest ok, no i te badania... Zgodnie z usg w 12t0d małe miało 72 mm, stąd termin z 14 lutego przesunął się na 4. Kości nosowe obecna, nt 15 mm, serduszko pięknie pika... Jest ok :) To było moje pierwsze usg na kolejne wybiorę się dopiero na połówkowe, mam nadzieję, że uda nam się wypatrzeć, kto tam we mnie mieszka ;) Póki co nie czuję ruchów, ale też się specjalnie nie wsłuchuję - nie ma kiedy... Kaja, jeśli przeciwwskazań brak, to można się seksić ;) U nas jest póki co w normalnym trybie, bo brzuś jeszcze nie przeszkadza. Miłego popołudnia ;)

Gość kati =)
Hej :) Dzisiaj wolne i wszystkie sie rozpisały, az miło :) :) :) Dziewczyny a prop's seksu,ja juz sama niewiem niby mam checi niby wszytsko ok, a jak przyjdzie co do czego nie czuje wiekszej przyjemnosci... :( sama niewiem czemu, moze to przez to ze nie kochalismy sie ostanio zbyt czesto, no sama niewiem...moze to jakis lek psychiczny niewiem...napewno troche tez to ze mnie czasem zwyczajnie boli...ehh niewiem, ale przykro mi. z innej beczki, coraz bardziej przyzwyczajam sie do tego zeby spac na boku,staram sie pilnowac aby to byl lewy...nawet mi to wychodzi wczoraj wieczorem ogladalam film "plan b" z jennifer lopez, polecam tym, ktore nie ogladaly ;) bardzoo fajny :D i jeszcze takie male pytanie, dziewczyny czy ktoras z Was odczula ze jej wlosy sa w lepszej kondycji niz dotychczas? jestem przewrazliwona na punkcie wlosów :P zapuszczam odkad pamietam, a tyle sie slyszy ze wlosy szybciej rosną :P narazie puki co zaobserwowalam szybszy wzrost paznokci :D

green grass jesli chodzi o mnie to jesli bedzie dziewczynka to zostawilam sobie rzeczy po corce bo wiedzialam ze bede chciala w krotkim odstepie miec jeszcze jedno chyba ze bedzie chlopak to czeka Nas zmiana garderoby musze jeszcze dokopic wozek i pare innych rzeczy Jesli chodzi o wozek to przy pierwszym dziecku kupilam uzywany w bardzo dobrym stanie za polowe ceny ktory uzywalam pol roku a potem kupilismy nowa spacerowke ktora sluzy nam do tej pory i teraz tez mam taki zamiar dla mnie jest glupota wydawac tyle pieniedzy na pare miesiecy bo i tak pozniej czy predzej wymienia sie na taka spacerowke ,ale to jest moje zdanie kati moje wlosy napewno sie polepszyly nie zauwazylam zeby rosly szybciej ale napewno przestaly mi wypadac a mialam z tym duzy problem

Gość green-grass
wrzesniowa mama- Piękne zdjęcie maluszka! Czytałam opinie na temat wózków, mamusie zachwalają te drogie, wielofunkcyjne, bo maja atesty itd. Czytając to poczułam się jak jakaś wyrodna matka która chce zaoszczędzić na bezpieczeństwie i wygodzie dziecka... Tylko te ceny są kosmiczne dlatego tak jak Ty myślę żeby kupić używany, w końcu czeka nas tyle wydatków. Na pewno wózek i łóżeczko kupie w neutralnym kolorze, bo nigdy nie wiadomo czy usg nie kłamało :D i dla kolejnego bobasa będzie jak znalazł. Bardzo dziękuje za pomoc, powoli zacznę monitorować sytuacje na aukcjach ;D kati =)- Paznokcie mam naprawdę super, nie łamią się i nie rozdwajają. Na początku ciąży bardzo wypadały mi włosy, teraz jest trochę lepiej, ale szału nie ma

Witam Mam nadzieję że mnie przyjmiecie do swojego grona, z tego co czytam wszystkie mają termin na luty 2013. U mnie wychodzi 24.02 choć lekarka się śmiała że może i 14 będzie Walenty. Póki co po 1 badaniu prenatalnym wyszło że będzie "Alunia", no ale znając życie może się tam coś ujawnić jeszcze :D, po badaniu wszystko ok i maleństwo w 13 tyg i 1 dniu miało 6,6 cm. Z czasem postaram się odpisywać bardziej konkretnie ale muszę poczytać i poznać kto co gdzie i kiedy :D Pozdrawiam