Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dalaylamka

Kobiety, ktore sa na utrzymaniu mezow - nie boicie sie?

Polecane posty

Gość Pracująca niepracująca
w sumie nadal się nie dowiedziałyśmy czym się zajmują kobiety niepracujące poza wykonywaniem tego samego co pracujące również robią...

Gość mireczkowataa
sasulodekas- Jesteś współwłaścicielem tylko z mężem? Macie po 50%udziałów?

Gość sasulodekas
tak

Gość mireczkowataa
to jak wyobrażasz sobie prowadzić firmę po śmierci męża, kiedy będziesz jedynym udziałowcem?

Gość taka sobie jaaaaaaaa
znajdzie wspólnika... albo firmę sprzeda, chyba, ze zna się na tym.

pracujaca niepraujaca powiem ci co robie wstaje o 6.45 dziecko do szkoly na 8,codziennie bi

Gość mireczkowataa
taka sobie jaaa- taaa, a Ty założysz włąsna działnosć jakby co :) Dobra, ode mnie tyle w temacie. Nie widzę sensu rozmawiać z babkami, które żyja w jakimś równoległym świecie :) Pozdrawiam

Gość AghaHol
Pracujaca niepracujacych - proszę bardzo ja zajmuje sie poza oczywistym samodzielnym remontem naszego domu jestem wykwalifikowanych hydraulikiem a moja pasja jest wykończeniowka wnętrz głownie lubie zajmować sie ukladaniem instalacji wodnych , glazury i terakoty . Poddasze i łazienkę mam juz zrobione teraz zabieram sie za ubikacje , ogrodzenie ogródka i kończę skrobac sufit w salonie. Chętnie pokaże niedowiarkom zdjęcia moich prac nie tylko u mnie w domu ale i u klientów !!!!! Wieczorami zajmuje sie w zależności na co mam ochotę , czytaniem, filmem, rekodzielnictwem ( druty, szydelku, haft, wiklina, akwarela). A jak juz mnie bardzo przydusi chęć tworzenia szyje ubrania bo jednym z moich zawodów jest technolog odzieżowy. Aaaa zapomniala bym ze jestem tez świetna kucharka :)

Gość AghaHol
Mireczkowata dziewczyna ci przecież napisała ze otworzylaby coś związanego z jej poprzednia praca czyli tańcem. Mając znajomych w branży i papiery instruktora a do tego zabezpieczenie na 2 lata w gotówce nawet tresowana małpa da radę odwiedzić wszelkie możliwe urzędy , biblioteki itd zeby tylko dowiedzieć sie jak założyć firmę !!!!! Z jej wypowiedzi wnioskuje ze jest kumata rezolutna osoba i wierz mi zdaje sobie sprawę ze to nie łatwa sprawa ale jak ci napisała nie bedZie sobie teraz tym głowy zawracać a zacznie jak bedZie potrzeba bo do tego czasu przepisy sie mogą jeszcze 10 razy zmienic prawda?

Gość sasulodekas
nie musze sama prowadzić moge sprzedać i za to zyć a wy jak poradzicie sobie same z opłatami itp a jak mąż was zostawi !!??

Gość pytskaaaa
wstaje o 8 razem z dzieckiem na 9 przychodzi niania ja do 12 zajmuje się sprawami firmy męża poźniej zakupy (sporzywcze,ubraniowe coś do domu ) czasem jakieś dokumenty trzeba wysłać pocztą iść do banku us, zus , co drógi dzień mam angielski 2 h o koło 14 wracam do domu mały idzie spać niania do domu ja w tym czasie sprzątam ,gotuje o 17 wstaje mały i to jest nasz czas do 19-20 wraca mąż jemy rozmawiamy oglądamy telewizor jak wraca wczesniej lub w weekend jezdzimy na pizze do znajomych na zakupy różnie czasem mam dużo dokumentów do zrobienia jak dzis (nie ide na zakupy ani na angielski tylko klikam FV itp czasem nie mam na więcej niż 1 h więc umawiam się z kolezanką na kawę TAK wygląda moj dzień od 4 lat tęsknie za dreszczykiem emocji znajomymi wyzwaniem ambicjami itp ale są w życiu rzeczy których się nie da przeskoczyć !!! i nie dam rady pracować bo ktoś musi zajmować się tym czym ja się zajmuje w firmie mojego męża

Gość dlmcc
upup

Gość kociakitka
niepracujace darmozjady wszytskie gotuja obiadki i prasuja ubrania na niedziele do kosciola :-D :-D :- D :-D

Gość ndvhgwvdhwe
:-) i znowu pracujące dewotki zamaist pracować ,to zajmują się dotrzymywaniem towarzystwa niepracującym :-)

Gość kociakitka
najlepsza byla kobieta tutaj ktora byla cala dumna, ze po studiach pracowala ROK, a potem urodziula 5 dzieci, i od 25 lat siedzi w domu :-D :-D :-D PRACUJE oczywiscie tez w domu, bo wychowanie dzieci i siedzenie w domu to tez PRACA i to jaka ciezka :-D :-D :-D obiboki :-D :-D

Gość a ja tak soie myślę
mireczkowata, na co komu wiedza nt zakładania działalności DZIŚ skoro być może będzie się zakładało działalność za lat kilka ? piszesz byle pisać, przepisy co chwile się zmieniają, zasady opodatkowania również a ty sugerujesz że teraz trzeba być na bieżąco...niby po co ? po to by potem swoją wiedzę weryfikować moja mama zawsze mawia "będzie czas będzie rada" problemy się rozwiązuje gdy się pojawią a nie myśli się o nich na zapas być może gdy pojawi się problem okoliczności będą inne więc i rozwiązanie, które by się wydumało na zapas okaże się nieadekwatne do sytuacji

Gość kociakitka
mireczkowata ma racje i jest tutajjedna z niewielu madrych kobiet, a wy zyjecie z kasy ktora inni na was zarabiaj ai nie macie pojecie jakw yglada prawdziwe zycie

Gość ndvhgwvdhwe
A ja jetem dumna,że urodziłam dziecko,które teraz studiuje,a ja nie pracuję od Jego urodzenia :-) Proszę pracujące kobiety o zbawainie mnie swoimi wylewnymi postami :-)

Gość ndvhgwvdhwe
kociakitka Ja żyję z kasy,którą zarobi maż :-) coś Ci się nie podoba,masz żal?

Gość kociakitka
nie mam zalu, tylko po prostu stwierdzam ze jestes nierobem i pasozytem, wiecej nic, twoje dziecko pewnie tez wyroscnie nanieroba no bo najlepszy przyklad patrzac na mamusie :-D :-D

kocia kito z twojej kasy nie zyjemy darmozjadzie jeden! co robisz na kafe o tej porze? za co kase bierzesz nierobie?

Gość a ja tak soie myślę
no tak, napisałam ale badziew że muszę wyjechać pozałatwiać sprawy a ona od razu kpi że do kosmetyczki się wybieram do kosmetyczki nie chodzę bo nie jestem próżna w wolnym czasie robię to czego nie robią pracujące, np gotuję obiad nie wiem jaki to powód do dumy chwalić się tak jak ale badziew że zamiast jeść zdrowe domowe jedzenie stołują się z mężem non stop na mieście też czasem zjemy coś na mieście gdy mamy na to ochotę, ale źle bym się czuła gdybym wiedziała że nie dbam o zdrowe odżywianie męża co mi na codzień zajmuje czas ? np zakupy: robię je codziennie, nie planuję obiadów na tydzień bo nie potrafię, wstaję rano i zastanawiam się co ugotować, czasem pomysł przychodzi dopiero gdy w sklepie widzę co jest świeże i dostępne

Gość ndvhgwvdhwe
kociakitka jestem nierobem,leniem :-) lubie nim być :-) Prosze o więcej negatywnych wpisów na mój temat :-)

Gość ndvhgwvdhwe
pracusie,macie żąl.to piszcie ZAŻALENIE DO PANA BOGA :-)

Gość a ja tak soie myślę
no i tak sobie rozmyślam, kobieta gdy siedzi w domu i nie pracuje to taki nierób na utrzymaniu innych, nie rozwija się nie ma o czym z mężem rozmawiać ciekawe czy to samo powiecie o swoich matkach na emeryturach czy rentach ? mało ambitne kury domowe ? ano nie bo one już odpracowały pańszczyznę, a teraz nikt ich od kur domowych nie wyzwie bo zapewne zajmują się dziećmi swych córek które robią kariery zastanówcie się czasem co piszecie

Gość kociakitka
buu z toaba to w ogoel nie rozmawiam bo twoj poziom jesz zenujacy

Gość kociakitka
moi rodzice i moi dziadkowie cale zycie pracowali wiec nie do mnie te smety

kocia koto dostosowalam sie do Twojego zebys zrozumiala