Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dziewczyna z wiolonczela

Czemu dziewczyny ktore uzywaja tamponiw wywyzszaja sie na tymi ktore podpasek

Polecane posty

Gość rehbtehnte
22:49 [zgłoś do usunięcia] Blair Witch Ze mnie żadne kawałki ciała nie wypływają, co jedna to lepsza. ok nox więc powiedz, czym jest menstruacja? co to jest w ogóle ten okres? dlaczego ta krew wypływa? skąd to się bierze?

Gość Noxeilamp;&aNoxa
Menstruacja (miesiączka, ang. period, łac. menses); krwawienie miesięczne fizjologiczne zjawisko polegające na cyklicznym złuszczaniu się nabłonka macicy (endometrium) pod wpływem charakterystycznych zmian stężenia hormonów płciowych (estrogenów i progesteronu), wynikających z układów wzajemnych sprzężeń zwrotnych między gonadami, przednim płatem przysadki mózgowej i podwzgórzem.

Gość rehbtehnte
no i masz, już nie musisz sama główkować :-D okres to tylko potocznie wypływanie krwi, a to głównie wydalana jest z organizmu złuszczona błona macicy + przy okazji krew. wstyd, że tego nie wiesz w twoim wieku

Gość Noxeilamp;&aNoxa
W klasyfikacji zaburzeń miesiączkowania wyróżniono: amenorrhoea brak miesiączki przez minimum 6 miesięcy pierwotny wtórny oligomenorrhoea rzadko występujące krwawienia miesięczne co 6-12 tygodni polymenorrhoea krwawienia miesięczne występujące częściej niż fizjologicznie hypomenorrhoea skąpe krwawienia miesięczne hypermenorrhoea obfite krwawienia miesięczne, odchodzenie skrzepów krwi dysmenorrhoea krwawienia miesięczne z towarzyszącymi silnymi bólami kolkowymi menorrhagia krwawienia miesięczne bardzo obfite i trwające zbyt długo metrorrhagia nieznaczna utrata krwi pomiędzy normalnymi krwawieniami menstruacyjnymi.

Gość NoxeilNoxa
co miesiac uwalniane jest jajeczko do zapłodnienia, jesli sie nie zapłodni to to jajeczko sie złuszcza i spierdala na zewnatzr wraz z krwią, kumasz Anka czy nie?

Gość Kiedy miałam skąpy okres
używałam cieniutkich podpasek, które zmieniałam albo nawet wkładek typu large. Jak można założyć na dzień, jeszcze przy skąpym okresie, gigantyczną always night, to naprawdę nie wiem. Jak można to wybrać, zamiast delikatnych rzeczy, które się bedzie zmieniać.

Gość rehbtehnte
nie jesteśmy na biologii, ale na biologii tego uczyli i o tym się powinno wiedzieć bo to dotyczy spraw nam najbliższych. dobrze, żebyś zdała sobie sprawę z tego, co z ciebie wypływa skoro masz zamiar nosić to w majtkach przez cały dzień

Gość NoxeilNoxa
Noxa do matury nie podeszła,na szkołe kamieniami rzucała to czego od niej wymagacie

Gość dffrfer
nie jesteśmy na biologii, ale na biologii tego uczyli i o tym się powinno wiedzieć bo to dotyczy spraw nam najbliższych. dobrze, żebyś zdała sobie sprawę z tego, co z ciebie wypływa skoro masz zamiar nosić to w majtkach przez cały dzień hehehe dokładnie niewiedza rodzi jednak różne patologie :D

Gość paniiiiiiiiii26
Ja używałam kiedyś podpasek, jako nastolatka, od ok. 8 lat używam tamponów, nigdy nie wróciłabym do podpasek, tampon zmieniam co 1,5-2 godz. zależy od dnia okresu, nie ma możliwości, żeby "przeleciał", podpaska to jest koszmar, czujesz ciągle "coś" w majtkach, nie ma mowy o stringach, które noszę na co dzień, czuje się jak kaczka i tak chodzę:p klei się to do Ciebie i zapach nieprzyjemny...a z tamponem nic nie czuć, wyjmuje się, wyrzuca i jest ok...czysto, świeżo, wygodnie...

Gość zaczęłam używać tamponów
w kwietniu, musiałam jechac autobusem 5 godzin i dostałam okresu , ciągle mam strach ze wpadnie i nie wyjmę ;) ale nie wróciłabym już do podpasek, czasem na chwilę założę ale szlak mnie trafia po 5 mminutach leje się, śmierdzi, sto razy oglądam czy nie brudze, never, nie jest to łatwe, narazie wkladanie idzie mi ciężko , ale powoli nabieam wpawy, to tak jak z soczewkami kontaktowymi po 3 miesiacach musialam sobie kartki pisać że miesiąc mija i trzeba zmieniać ;)

Gość szybuj temaciku wysokoooo
:D

Gość Noxa nie ma argumentów :D
Głupio się robi nie? Bo piszą i tłumaczą to ona i tak swoje, jedna opasła podpaska jest obleśna jakkolwiek to tłumaczyć. Dotarło już do Ciebie że prócz krwi nosisz ze sobą kawałki macicy? Albo może tak ciężko Ci się z nią rozstać że tylko raz dziennie wyrzucasz :D

Gość ja ją znam
przestań dziewczyno zarzucać wszystkim którzy piszą o tobie prawdę, że kłamią. znam cię jak i całe nasze osiedle. nie napiszę czyja to siostra, bo pewnie by sobie tego nie życzyła. ale o twoim smrodzie to legendy słyszałam a wszyscy co cię mijaja to to czują

Gość strażnike z teksase
Do góry :classic_cool:

Gość paniiiiiiiiii26
[zgłoś do usunięcia] Blair Witch dobrze to idz sie kurvic i w dodatku na pewno na faceta idz, dla mnie swiat na lbie stanal i tego nie ukrywam. oczywiscie akceptuje kobiety ginekologow, ale faceci to jest patologia i srac sie chce na nich, ich pacjentki i ten caly syf a ich zony to juz w ogole, bez komentarza. tyle Matko, to dla Ciebie wizyta u ginekologa-faceta to kur wienie się??? To Ty jesteś patologią moim zdaniem, nie mieści mi się w głowie, że takie poglądy ma kobieta w dzisiejszych czasach, byłam w swoim życiu u 3 ginekologów-mężczyzn i 1 kobiety i zdecydowanie polecam mężczyzn i zapewniam Cię, że żaden nie próbował mnie zgwałcić i nie czynił żadnych seksualnych aluzji, pomimo, iż jestem atrakcyjna. A odnośnie tematu, jeszcze tyle powiem, że ja wcale nie czuję się lepsza od kobiet, które noszą podpaski, po prostu uważam, że tampony są wygodniejsze, jednak zarówno tampon jak i podpaskę trzeba często zmieniać, inaczej nie spełniają one należycie swojej roli:P

Gość usmialam sie do lezzzzzzzzzzz
Hahahaha ale tu sie jaja dzieja :D dajcie jej juz spokooj:P chce niech nosi jedna przez 5 dni:p jej sprawa ;P a wy aby sie przyczepic i doczepic. kazdy niech robi co uwaza za sluszne. wazne abysmy my robily tak jak nam wygodniej;0

Gość ...masakra...
A potem się dziwimy ze są różne kobiece choroby, to takie brudaski je "produkują":) tego smrodu z cipska po całodniowym noszeniu jednej podpaski to na bank doszorowac nawet szczota nie można.

Gość alllllllllllajjjka
Tampony sa uzywane glownie przez dziwko

Gość ...masakra...
Ja uzywam tamponow i za dziwke się wcale nie uważam pustaku:)

Gość wyluzujcie troche
ale jesteście dziwne... jak zwykle ocenianie po tym jak WY MACIE, nie rozumiecie że nie wszystkim leci jak z kranu? ja niestety również tak mam i wtedy trzeba po prostu zmieniać podpaski kilka razy dziennie, ale jednak pod koniec okresu kiedy krwawienie ustaje oraz jest o wiele słabsze, również wtedy noszę 1 podpaskę na dzień i nie widzę w tym nic dziwnego, znam dziewczynę która nie nosi nawet ani podpasek ani tamponów w trakcie okresu, a jedynie wkładki - twierdzi że ma tak skąpy okres że zwykłe wkładki jej wystarczają, niektóre mają tygodniowy ''krwotok'' a inne 3-dniowe lekkie plamienie, tyle, niehigieniczne i niezdrowe to by było wtedy gdyby nosiła jeden tampon cały dzień, bo ich jednak nie można tyle nosić i są co do tego przeciwskazania, ale podpaske? cóż, kwestia ewentualnego ''smrodu'' którą tak ohoczo roztrząsacie jest indywidualna, ja tam powiem tyle iż kiedy mam już te słabsze krwawienie + podpaskę jedną na dzień nic ode mnie śmierdzi, może dlatego że nie tylko podmywam się a porządnie ''wymaczam'' w wannie

Gość juliaaaaaaaaaaaaaaaa
Ja mam tak obfity okres ,ze w pierwszych 2 ,3 dniach musze uzywać i tamponu i podpaski gdyby przeciekł :P a jak ide na miasto np to z sama podpaska w pierwszych dwoch dniach bym sie bała wysjc

Gość noxa-podpaskolizak
Dajcie sobie dziewczyny spokój w debatach z noxą(Blair) Ta panna w innym temacie napisała że czasami liże swoją podpaskę bo lubi krew i że uważa to za całkiem naturalne oraz że wie o tym ze inne dziewczyny też na pewno próbowały jak smakuje ich krew miesięczna więc....naprawdę szkoda na nią czasu czy nerwów. Dobrze by było żeby chociaż noxa wiedziała co zlizuję blehhhhh;/

Gość fdvrvrd
oo fuj jak mozna krew z podpaski zlizywac o kurwa!!

Gość noxa-podpaskolizak
Może uważa że naturalne jest to jak czyszczą się pieski,sama sie wylizuje i jest czyściutka i nie śmierdząca ;))))

Gość ...masakra...
Niech sobie brudas zmienia raz dziennie, jej sprawa a my zmieniajmy tyle razy ile chcemy

Gość hahhahahahahaaha
wszystkie tutaj takie czyścioszki, a nie raz ciotą wali od niektórych, i to właśnie tych z pozoru najbardziej zadbanych i wymalowanych paniuś haha🖐️

Gość a po co jej
w ogóle podpaski czy tampony? niech sama wszystko z pod siebie wychlapie,mistrzyni ekonomii i higieny;D

Gość co za pitolenie
Buahaha widzę że co poniektóre naprawdę są nieźle zacofane, jak słyszę że podpaska jest fuu bo się klei, że jak pampers itd. to coś mnie strzela. Idiotki naprawdę nie słyszałyście o specjalnej siateczce zatrzymującej wszystko w środku? Albo o tym że teraz podpaski mają 1-2 mm? Odkąd noszę te cieniuteńkie podpaski z siateczką + mocno przylegające majtki nic mi nigdy nie przeciekło, ani się nie kleiło, nawet nie czuję że mam podpaskę, więc przestańcie pieprzyć, same pewnie nosiłyście jakieś szajsowe, grube podpaski z biedronki skoro macie takie wrażenia, ale to nawet nie ma co porównywać, w tym wypadku podpaska podpasce nie równa 🖐️