Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dziewczyna z wiolonczela

Czemu dziewczyny ktore uzywaja tamponiw wywyzszaja sie na tymi ktore podpasek

Polecane posty

Gość Dziewczyna z wiolonczela

uzywaja? Jak dla mnie to "tamponiary" sa obrzydliwe. Grzebia sobie po 2,3 razy dziennie w cipie aby wsadzic tampina a potem wyjmuja takiego gluta. Ani to higieniczne ani przyjemne.

Gość Księżycowa Kotka
eee, żałosna jesteś :O ja używam tylko podpasek i nie zauważyłam żadnej wyższości i powiem jeszcze, że fajnie jak się używa tamponów bo nad jeziorem nie trzeba się męczyć.

Gość galanta ######32
Tez to zauwazylam. Ze niby uzywanie tamponow to takie dojrzale.

Gość gongolla
używanie tamponów jest przede wszystkim wygodniejsze ale nie dziwię się, że autorka tego nie robi skoro jej się wydaje, że aplikacja tamponu wymaga grzebania "w cipie". 2 -3 razy dziennie? a fuuu... ja za wywyższoną z racji używania tamponów się nie uważam, ale na pewno współczuje użytkowniczkom podpasek i ich partnerom

Gość bxc
ja tez zauwazylam ze dziewczyny ktore uzywaja tamponow czuja sie jakies takie lepsze od tych ktore uzywaja podpasek nie mam nic przeciwko tamponom (ale tylko tym z aplikatorem) ale uzywam podpasek. z takiej prostej przyczny - do tamponow nie mam zaufania wiec i tak zawsze zakladalam dodatkowo podpaske. poza tym podczas wkladania tampona czuje takie jego ocieranie sie i jest to dla mnie mega nieprzyjemne.

Gość aniczkajajajajaja
no pewnie, przecież te z tamponami zaglądają do majtek podpaskowym i się z nich śmieją 🖐️

Gość gongolla
:-D dobrze to ujęłaś!

Gość ...masakra...
A tobie dobrze jest gdy idziesz ulica masz załóżmy drugi dzien okresu i leci ci krew w dodatku podpaska klei ci się do dupy, siadajac gdziekolwiek czujesz dyskomfort i strach ze przecieklo? Z tamponem okres jest mało odczuwalny:)

Gość upsa
kupcie sobie kubeczek menstruacyjny

Gość gongolla
jeśli chodzi o "zaufanie" do tamponu, to trzeba by go chyba nosić pół dnia, żeby przeciekał

Gość upsa
mi przecieka po 1h!! w najgorszym - 2gim dniu

Gość gongolla
dokładnie, odkąd używam tamponów właściwie nie odczuwam, że mam okres. Nie odczuwam dyskomfortu spowodowanego posiadaniem czegoś mokrego i lepkiego w majtkach, moge robić praktycznie wszystko, chodzić w obcisłych jasnych spodniach, w stroju kąpielowym, kąpać się, spać nago...szkoda życia na podpaski, przez które do pewnego czasu każdym okres był dla mnie męką

Gość daaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
hahaha z tym zaglądaniem do majtek 🖐️ :D

Gość gongolla
wydaje mi się, że to zależy od rodzaju i wielkości tamponu. ale jeśli tak masz to możesz sobie tego najgorszego dnia założyć dla pewności podpaskę, albo wkładkę. ja tak nie robię, nie mam potrzeby, okresu nie mam mega obfitego, stosuję dobre tampony, które i tak zmieniam regularnie i względnie często

Gość buahahhahihihuhuheheh
to jeden z tych kretynskich tematow wymyslonych przez jakiegos niedorozwoja

Gość ijabuba
To jakich ty tamponów uzywasz ? :) Mini ? Te oznaczenia na tamponach to nie rozmiar /wielkość tylko stopien chłonności :) W drugim dniu to sie uzywa super plus lub super :P Tampony sa naprawde wygodniejsze, mnie tam nic nie przecieka, nie przesuwa sie i nie brudzi.. Aplikacja jest prościutka , wymaga tylko troche wprawy..

Gość sdccfedfc
tamponow sie nie uzywa w najgorsze dni ani w nocy. Nie czopuje sie skrzepow ktore maja swobodnie wyleciec. Juz widze wasze zaczopowane syfiate cipska w srodku ktorych zbeiraja sie czopy i smierdza

Bo mają nawalone. To kwestia wygody, przyzwyczajenia. Kwestia wyboru. To tak jakby ten kto pije czarną herbatę - wywyższał się nad tym kto lubi sypaną kawę. Bezsens na kółkach. Gdyby jedno było niezaprzeczalnie lepsze od drugiego - na rynku nie byłoby takiego dużego wyboru, tak jak w przypadku w którym pralki wyparły tary do prania, a płyty dvd wyparły kasety.

Gość ijabuba
blair normalnie mozna :) przeciez tego nie czuc.. Spirali tez nie czuc :) Tampon moze przeszkadzać i sie go czuje gdy jest "do wymiany ".

Gość ghsgfhsgddye12
ile masz lat dziecię? 12? ja tam nie mam pojęcia jakich środków higienicznych używają znajome, koleżanki z pracy i sąsiadki, sama tez nie pokazuję swoich gaci postronnym osobom i nie prowadzę dyskusji na temat menstruacji i wyższości wkładek higienicznych nad tamponami z bio bawełny lub na odwrót.

Gość gongolla
haha a to dobre! a tobie zbierają się na podpasce i pachną fiołkami? :-D i podpaski i tampony powinno się zmieniać regularnie, wtedy nic się nie zbiera i nie śmierdzi , a już na pewno nie jakieś "czopy" o których piszesz oznaczenia mają związek z wielkością

Gość ijabuba
te sdccf czy jakos tam, jak masz jakies skrzepy to masz problem , zasuwaj do lekarza i sie lecz, ale nie mysl , ze wszyscy tak mają :)

Gość Dzieci drogie
może warto poczytac na ten temat ! Tampony nie powinno sie używać non stop bo są przeciwwskazaniem dla zdrowia - to powie wam każda ginekolożka Tampony można używać w sytuacjach wyjątkowych jak np. na basenie, w czasie dyskoteki ....... Podpaski używamy i ZMIENIAMY non stop. Należy pamiętać też o częstym podmywaniu się ze względów higienicznych i dla własnego zdrowia

Gość sdccfedfc
gongollas gdybys miaal troszke rozumu to bys pomyslala. mi czopy schodza i wymieniam non stop podpaski, poza tym czuje jak czop leci a Ty gdzie go czujesz?? przeciska sie rpzez tampona. Pomysl troche dziecko

Gość gongolla
poza tym moja wyobraźnia nie jest na szczęście aż tak daleko posunięta, żebym wyobrażała sobie twoje cipsko umazane w krwi i skrzepach które wypłynęły na podpaskę i na których siadasz, które w gaciach parują i "pachną" , a jak sie do tego nie golisz to już w ogóle porażka, bo nie mów mi że zawsze masz możliwość zmyć ta krew z cipska i włosów łonowych przy każdej zmianie podpaski...fuuu... cewka moczowa zainfekowana na bank

Gość upsa
podpaska na cały dzien? kobieto - chcesz zebysmu sie tu zrzygały od tego co piszesz?

Gość Dziecko drogie
2.06.2012] 21:01 [zgłoś do usunięcia] ...masakra... A tobie dobrze jest gdy idziesz ulica masz załóżmy drugi dzien okresu i leci ci krew w dodatku podpaska klei ci się do d**y, siadajac gdziekolwiek czujesz dyskomfort i strach ze przecieklo? Z tamponem okres jest mało odczuwalny >>>>>>>>>>>>> A wiesz ile krwi "leci" przez czas trwania okresu ? Mam co do twojej wiedzy w tym zakresie, powazne wątpliwości :(

Gość upsa
pójdzie w góre pod wpływem ruchu?kobieto!- ogarnij sie!!!!!!!

Gość gongolla
ty mi nie pisz o żadnych czopach dziecko, bo mi żadne czopy nie wypływają a ewentualnie fragmenty nabłonka. doedukuj się, bo może to nie kres skoro ci jakieś czopy wypływają