Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dziewczyna z wiolonczela

Czemu dziewczyny ktore uzywaja tamponiw wywyzszaja sie na tymi ktore podpasek

Polecane posty

Nox poczucie humoru to ty masz :D Bo chyba nie nosisz 1 podpaski cały dzień,co ?

Gość upsa
hehe- jak juz to skrzepy chyba a nie czopy :)

Gość gongolla
blair masz zbyt skąpą wiedzę na temat własnego ciała najwidoczniej, tampon można wypchnąć siłą mięśni

Gość lalunia.,.,.,
tampony są wygodniejsze ale non stop używanie ich jest niezdrowe. jak używałam tamponów miałam II grupę w cytologii i musiałam brać jakieś globułki :(

Gość gongolla
ja używam tamponów nieprzerwanie od ok 7 lat, badam się regularnie. w cytologii zawsze wychodzi I grupa, nie mam żadnych problemów ginekologicznych

Nox ja to rozumiem, że jedna wystarczy ale to jest cholernie obrzydliwe, nie higieniczne i chyba nie co śmierdząca sprawa :D

Gość gongolla
blair tu nie chodzi o to, czy ci starczy i czy nie przesiąka tylko o fakt że chodzisz z tym cały dzień, nawet jeśli to jest mała plama :-O chodzi o czas a nie ilość. niemiły zapach, rozwój bakterii - to problem nad którym się powinnaś zastanowić, a nie przesiąkanie

Gość obleśna jest ta blair
co 4 godziny powinno się zmieniać !

Wiesz gdyby każdy miał takie podejście to by pupy nie wycierał bo to też natura ;)

Nox nie rozśmieszaj mnie, jeszcze jakieś młode dziewczyny przetaczają co tutaj piszesz i będą robić tak jak Ty.

Gość gongolla
jaka natura? naturalny to jest swobodny odpływ krwi, czyli jakbyś chodziła bez podpaski i bez majtek, nago. podpaska nie jest naturalna i powinniśmy ją zmieniać regularnie, żeby nie chodzić z tą krwią i złuszczonymi nabłonkami w majtkach

Gość Błyskotka w żelu
Może dlatego ,że to taka "nowocześniejsza" metoda :P ? Ja mam mega uraz do tamponów. Zrobiło mi sie kiedyś przez nie zapalenie bakteryjne w pochwie ( wiadomo, trzymasz w wilgotnym miejscu krew do której mają dostęp bakterię i to wszystko dzieje sie w środku pochwy) a wymieniałam je w miarę często. Wolę podpaski.

Nox, a chodziłabyś cały dzień w majtkach pobrudzonych krwią z okresu?

Gość gongolla
21:40 [zgłoś do usunięcia] Blair Witch Ja nic złuszczonego nie mam mam tylko krew, a krwi się nie brzydze akurat po pierwsze, masz "coś złuszczonego" bo na tym polega właśnie menstruacja, poczytaj sobie. po drugie, tu nie chodzi o "brzydzenie się" a o zagrożenie dla zdrowia

a dlaczego byś nie chodziła w zaplamionej bieliźnie? nawet jakbys miała pewnośc ze nie "przecieknie" na spodnie/

Czytam ten temat, i zastanawiam się czego dzisiaj w szkole uczą skoro takie brednie tu wypisujecie. Odkąd pamiętam, używam i tamponów i podpasek. Dla strażniczek estetyki - istnieje coś takiego jak tampon z aplikatorem. I nie sądzę by ewentualny, jak go nazwałyście - glut - był mniej estetyczny niż zaschnięta krew na której przez kilka godzin siadacie, a która też nie pozostaje obojętna na styczność z ciałem w tym miejscu. Po prostu okres nie należy do najbardziej estetycznych tematów - czego byśmy nie użyły. Więc jest to kwestia wygody a nie jakiegoś zagrożenia dla zdrowia. Dla panien nieuświadomionych - polecam dokładnie zapoznać się z instrukcją użycia tamponów - jest w każdym ich opakowaniu. W ten sposób rozwiejecie wątpliwości i odróżnicie plotki od faktów. Poza tym przecież ktoś ten produkt wypuścił na rynek. A biorąc pod uwagę jak jest popularny - więcej jest dzisiaj wypadków samolotowych niż przypadków w których stosowany zgodnie ze swoim przeznaczeniem tampon zaszkodził zdrowiu.

Gość Błyskotka w żelu
Ile kobiet tyle opinii. Jeśli którejś wygodniej używać tamponów to nie przekonacie jej do podpasek. Choć nie zmienia to faktu ,że podpaski są bardziej higieniczne bo bakterie mają dobierają się do krwi po za pochwą a nie w jej wnętrzu ale kto jak woli :)

Gość ...masakra...
Ta co chodzi caly dzien z jedna podpaska-kobieto co ty tam chodujesz między nogami? Krew która jest na podpasce od rana do wieczora to siedlisko bakterii i smrodu wspolczuje ludziom przebywającym z tobą. Jesteś zwykła brudaska... A do dziecko drogie-a co ma piernik do wiatraka? Mi chodziło o to ze trzy pierwsze dni miesiączki są "najbardziej obfite" a ty co chcesz tu ilości w l. Czy ml.? :)

Gość gongolla
blair a kiedy ostatni raz byłaś u ginekologa?

Gość gongolla
nie chodzisz w brudnej bieliźnie ale chodzisz w brudnych podpaskach, jaka różnica? tak, takie jest ich przeznaczenie - żeby móc je założyć i wyrzucić jak się zabrudzą, żeby tej krwi nie nosić w majtkach, a nie tylko po to żeby bielizny nie zabrudzić a krew niech sobie ze mną wędruje między nogami przez cały dzień :-O

Gość gongolla
21:54 [zgłoś do usunięcia] Blair Witch Nie chodze do gina wcale bo i po co? Jesli bym kiedys w zyciu poszla to tylko do kobiety, ale jak nie mam potrzeby to zwyczajnie po co Trzeba siebie szanowac. no tak myślałam, "nic Ci nie jest" = nie wiesz, bo się nie badałaś. tak, trzeba siebie szanować więc rób to i badaj się regularnie. o wielu dolegliwościach wiedzieć nie możesz, bo nie dają zewnętrznych objawów długo, a "tam" sobie sama nie zajrzysz

Jak to po co do ginekologa? I nie widzę związku z 'szanowaniem się" a brakiem wizyt u lekarza. Ginekolog robi badania, cos tam może się dziać i ty nawet nie będziesz wiedziec, Kiedy zacznie boleć będzie za poźno.

Ludzie! Rozumu!!! Ginekolog to nie jest człowiek który wybiera pracę żeby sobie popatrzeć. A co powiecie o dentyście? Że ma fetysz odsączania cudzej śliny? Do ginekologa przyjdzie nawet śliczna panienka z grzybem na pochwie i co? Pomoże jej tak samo jak i Miss Polonii, i tak samo jak brzydkiej grubej i zaniedbanej babie. Bo taka jest jego praca! A szacunek do siebie to również świadomość dbałości o siebie - w tym też regularnych badań. To nie średniowiecze że lekarza do kobiety wzywało się dopiero jak umierała w połogu!

A poźniej trąbią w tv, ze w Polsce bardzo dużo ludzi na raka umiera. Nox,tu nie chodzi tylko o raka,wiesz o tym?

wg. mnie po prostu się wstydzisz isc do lekarza. I dorabiasz sobie do tego teorie.

Gość też to zauważyłam
Kobiety używające tamponów uważają się często za bardziej higieniczne i nowoczesne. Dla mnie to bzdura, bo - sorry - ale aplikacja tamponu czy tego chcecie, czy nie, polega właśnie na wsunięciu go palcami do pochwy. Jest to obrzydliwe i mega niehigieniczne, inną wersję można sobie między bajki włożyć. Poza tym obrzydliwe jest tkwienie tego nasączonego krwią kołka wewtnątrz ciała. Każdy robi jak chce, ale też mnie wkurza, że tamponiary robią wielkie halo, że ktoś może używać podpasek. Ja używałam i tego i tego i tampon to dla mnie obrzydliwa trauma. Wolę stokroć cieniutką, zapachową podpaskę, którą wywalę kiedy chcę, bez konieczności nurzania palców we krwi.

Gość a ile jest przeterminowana?
czemu Blair Witch nazywacie Nox?

Gość mamcia87
Blair ty woiesz co piszesz? Mamy 21 wiek, halo :D