Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dziewczyna z wiolonczela

Czemu dziewczyny ktore uzywaja tamponiw wywyzszaja sie na tymi ktore podpasek

Polecane posty

Gość ja trzymalam dzsiaij ,
dobierz inny rozmiar, mnie też bolało, zaczęłam stosować tampony jak miałam 31 lat , i teraz nie wyobrażam sobie nic innego, po 5 minutach w podpasce dostaje szału że mi brudno albo coś pobrudzę , a teraz już właściwie nie wyczuwam że mam ,

ja nie mogłam sie przełamać psychicznie żeby uzywać tamponów :) ale wiem ż eto wygoda i w przyszlosci moze sie kiedys przelamię :)

Gość vio.
ale bzdura, to ze czlowiek spi nie oznacza ze jego organizm tez spi. W nocy krwawienie jest mniejsze, ale tylko dlatego ze czlowiek lezy, nie przemieszcza sie.

Gość blow jobbbbb
skoro przy wkładaniu tampona cie boli to znaczy, ze masz infekcje cipy

Gość fvevfev
wszystkie wyjmują ale ty nie wyjmiesz akurat?

Gość gibonss
Jak masz też nosić całe dnie, to dla własnego dobra nie próbuj blair :o

tampon im bardziej "suchy" tym wiekszy opór stawia przy wyjmowaniu ! Gdy noszony bedzie caly dzień ten sam to prędzej sam wypadnie niż bedzie problem z jego wyciągnięciem :P

Gość dr Piotr Gawryło
ak sie zastanawiam czy Blair uzywa wkladek? Nie podpasek ale wkładek higienicznych. Pewnie nie a jesli tak to JEDNĄ od konca jednego okresu az po nastepny, bo przeciez NIE ŚMIERDZI :D Dla niedoinformowanych:Blair miał też nicki m.in. Noxelia, Morticia Evedark, Shizuka Hiou. Poszukajcie w googlach jej "kwiatkow". Poza tym: - kiedyś twierdziła ze jest wampirzyca - twierdziła tez ze urodziła córkę po czym zaczęła zaprzeczać i jeździć po matkach- nie była u gin nigdy (ma chyba 24 lata ok.) bo..kto czytał ten top to wie - przyznała raz ze byla kiedyś w psychiatryku - twierdziła ze napisała książkę, a nawet nie zna zasad poprawnej pisowni ("chigieniczne", "bezsensu" :O ) - zawsze pisze ze spada juz z topiku a potem i tak siedzi jeszcze trzy godziny :D co zreszta miało miejsce i w tym top. Jak sobie przypomnę cos to dopisze :D :classic_cool:

Gość dfergre
15:54 [zgłoś do usunięcia] buahahahahahahahaaaaa ''Jesteś obrzydliwa i niehigieniczna, tyle ci powiem. a te skrzepy dziewczyny to nic innego jak skprzepnięta krew po prostu, no ludzie...więcej.'' a te znafczynie twierdziły że to ''kawałki ciała'' buahaha we dwie się dobrałyście idiotki! nie o skrzepy krwi chodzi a fragmenty błony wyścielającej macicę, nie wiecie tego? :-O nie wiecie, na czym polega menstruacja?

Gość musze sie wtracić
wkurvia mnie te gadanie o ''rozluźnieniu się'', próbowaniem różnych pozycji przed wkładaniem tampona itd. gówno prawda! próbowałam wiele razy i zawsze boli, a żadnej infekcji itd. nie mam, nie wiem czy nigdy nie słyszałyście o tym, ale można mieć taką yy ''ciasną'' budowę, że po prostu te wkładanie tampona będzie zawsze bolesne i utrudnione i nic z tym nie zrobisz , w każdym razie tak kiedyś usłyszałam od ginekolożki, i niestety do owych kobiet należę, spotkałam się kilka razy z podobnym ''problemem'' co mój na jakichś forach, więc chyba ta ginekolog miała rację poza tym są też różne wady budowy, np. tyłozgięcie macicy itd.

Gość musze sie wtracić
** próbowaniu

Gość ...masakra...
Nie uzywalam tamponow będąc dziewica i raczej bym nie użyła:)

Gość bimpirimpim
prawdą jest, że tampon może rozdziewiczyć ( tak samo jak palec- zależy JAKA jest błona, poza tym, nasiąknięty tampon jest dosyć gruby) i każdy DOBRY (a nie pseudo dobry) gin wam to powie. Ja tamponów nie używam (a jak już to baaaaaaaaardzo sporadycznie i tylko z podpaską, bo zawsze mi gdzieś tam przecieka). A dlaczego nie używam? Z prostych przyczyn: to wcale nie jest takie zdrowe- i to też powie każdy DOBRY ginekolog. Chodzi o to, że ta krew cały czas siedzi w pochwie zamiast swobodnie wyciekać. To jest świetna pożywka dla bakterii. Ponad to ile razy nie używam tamponu to: zawsze go czuje co mnie wpienia, a poza tym strasznie mi wydyma brzuch i bardzo boli (a tak to mnie prawie nigdy brzuch nie boli)

Gość Fantastyczna Fabienne
Tampony używają dziwki :)

tampony super sprawa,tyle ze przy silnych okresach mogą wywołać krwotok.Wiem,bo miałam-nie polecam:/

dodam jeszcze że w szpitalu najadłam się wstydu koszmarnego ,dodatkowo dostałam opierdziel że jestem nieodpowiedzialna.Na ulotce powinna pojawic się informacja ze stosuje się przy umiarkowanych okresach tylko i wyłacznie,dodatkowo nie powinno się stosować na noc,musi byc wolny "odpływ" kilka godzin na dobę.tampoty super ale na wyjscia z domu,w domu jednak powinno się przejsć na podpaski,niemiłe ale prawdziwe:/

Gość ...masakra...
Jesli czułas tampona to znaczy ze zle go umieściłas:) wiadomo ze wszystko niesie ze sobą jakieś zagrożenie i wszystkiego trzeba używać z głowa. Jesli niektóre jak tu pisały nie zmieniają go po 10 godzin to naprawde głupota i zdrowe to nie jest ale to samo jest z podpaska takze trzeba ja zmieniać. Byly tu opinie ze tampon ma skutki śmiertelne ha ha cóż za bzdura:) niektóre inteligentne wypowiadające się kobiety nawet nie mają pojęcia co to jest miesiączka:)

Gość gość
up, można się pośmiać

Gość gość
Ja nienawidzę podpasek, bo kleją się do tyłka, dlatego częściej używam tamponów. Nie czuję się z tego powodu "lepsza" czy "gorsza". Dziewczyny, które są przeciwniczkami i twierdzą, że tampony są niezdrowe, mają po części rację, bo w tamponie znajdują się dioksyny (przez to, że są bielone chlorem), które przenikają do błon śluzowych pochwy i mogą przyczyniać się do powstawania nowotworów, np. macicy... Jedyne tampony, które są "zdrowe", to te niebielone chlorem, ale one są jak dla mnie bardzo drogie i nie mogę sobie pozwolić na używanie ich, bądź te wielokrotnego użytku, które się pierze. Oczywiście, że podpaski także są bielone chlorem (stąd ich śnieżnobiały kolor, tak jak i tamponów), lecz noszone są na zewnątrz. Taka oto różnica. Postanowiłam zatem, że tampony tylko na wyjścia z domu, a podpaski w domu i na noc (choć nie trawię spać w podpasce).