Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dziewczyna z wiolonczela

Czemu dziewczyny ktore uzywaja tamponiw wywyzszaja sie na tymi ktore podpasek

Polecane posty

Gość ja pani wasza
WIEM CO ONA WIPISUJE BO JESTEM TU CZESTO ALE TO CO W TYM TEMACIE PISALA NO NIE MOGE AZ PO OCZACH DAJE

Gość ...masakra...
Nie czuje się lepsza od dziewczyn używających podpasek, czuje się lepiej sama przed sobą i ze soba że używam tamponow:)

Gość ...masakra...
Jest milion sposobów na jakich mozemy dostać grzyba. Np za duzo cukru w organizmie druga rzecz antybiotyki co może też mam ich nie brać?

Gość co za nieuki
a wy myslicie ze w '' srodku'' to nie ma bakterii? haha :D wlasnie dlatego tampony trzeba wymieniac czesciej niz podpaski - co 3/4 h, aby nie doprowadzic do infekcji, poza tym uzywanie tamponow przy nawet z pozoru niegroznej grzybicy (na ktora cierpi sporo kobiet, ba a nawet czesto jest tego nieswiadoma) moze sie skonczyc bardzo zle

Gość ...masakra...
I tepa dzida to ty jesteś kretynko wierząc w każą pierdole wypisana w necie

Gość ...masakra...
Jak można byc nieświadomym grzybicy?nie masz o czymś pojęcia to nie pisz:) Przecież objawy są okropne!

Gość co za nieuki
owszem, nie mozna popadac w paranoje, ale jednak nie slyszalam nigdy o smierci spowodowanej uzywaniem podpasek, natomiast tamponow - jak najbardziej

Gość bzdura ten artykuł o zabihaniu
przez tampony co wklejałaś moja siostra używa tamponów 21 lat nigdy w życiu nie .użyłą podpaski nawet na minutę, ma dwoje dzieci, żandej,grzybucy, zakażeń żadnych chorob, a ona potrafi nosic tampony i 10 godzin jak ma mniejszy okres,

Gość ...masakra...
Omg w życiu bym nie trzymała tampona 10 godzin sory ale to tak samo oblesne jak podpaska po całym dniu

Gość co za nieuki
nie wiem, nigdy nie miałam :) grzybica może przebiegać bezobjawowo lub z bardzo subtelnymi objawami, w kazdy razie nieraz o tym czytalam

Gość bregbehb
14:57 [zgłoś do usunięcia] co za nieuki a wy myslicie ze w '' srodku'' to nie ma bakterii? haha wlasnie dlatego tampony trzeba wymieniac czesciej niz podpaski - co 3/4 h następna noxa? skoro co 3-4 godziny to dla ciebie "często" i uważasz, że podpaski zmienia się rzadziej to nie mam pytań :-O

Gość ja trzymalam dzsiaij ,
ja trzymalam dzsiaij , zasnelam o 3 wstalam z lozka o 13 tej to chyba nawet wiecej :P mam se przerywac sen tylko poto zeby isc tampona zmienic, wreszcie sie moge wyspac, bo przy podpasce to vbudzilam sie co kwadrans sprawdzajac czy aby lozko nie mokre a teraz spie sobie wygodnie nago jak lubie bez stresu

Gość ...masakra...
Nie no sory u den tampon gorszy po 10 godzinach niż podpaska z wierzchu się umyłesz a w środku już nie:) twoja siostra robi sobie tam syf ja tampona średnio zmieniam co 3 godziny:)

Gość co za nieuki
takich artykulow jest w necie wiecej, naprawde myslicie ze sa one wyssane z palca? sa raczej ku przestrodze, i gdzie ja napisalam ze kazda musi tak miec? wszystko zalezy od organizmu, ja w kazdym razie wole nie ryzykowac, tyle🖐️

Gość co za nieuki
co za nadinterpretacja, sek w tym ze tampon nawet przy koncowce okresu nalezy wymieniac co 3/4 h, a podpaski juz nie trzeba, wybacz ale po co mam zmieniac podpaske co 4 h jesli jest ona malo co zabrudzona krwia ? nie widze sensu

nawet jak mam koncowke okresu to wymeinaim pdopaske, rzedziej, bo nei co 2 godizny jak to ma miejsce dnia 2, ale minimum 4 razy dizennie, bo 1. śmeirdzi, po drugie to zbiorowisko bakterii, mnir by wszytko szczypało gdybym chodizła pół dnai w jednej podpasce :O

masakr aco 3 godziny latasz w nocy zmieniać tampon? sory ale dla mnie to bylooby chore

Gość ...masakra...
No sory wole co 3 godziny w nocy zmieniać tampon niż chodowac syfa w pochwie

musialabybyc chora zeby se co 3 godziny nbastawiac budzik, ja przesypiam ciagiem teraz 10 godzin

Gość aglomeriaa
Normalnie szok, co za temat hahahahha:D Niezłych rzeczy można się dowiedziec. Blair piszesz takie bzdury że aż się śmiac chcę. Twierdzisz że nie masz potrzeby aby zmieniac często podpaskę, jesteś śmieszna! Na podpasce gromadzi się wiele bakterii i dlatego wszędzie trąbi się o tym że należy je często zmieniac a nie dopiero wtedy kiedy będzie cała zalana. co za zacofanie:O Jesteś obrzydliwa i niehigieniczna, tyle ci powiem. a te skrzepy dziewczyny to nic innego jak skprzepnięta krew po prostu, no ludzie... każdy organizm ma coś takiego jak "krzepliwosc krwi" i wiadomo że krew miesiączkowa może w mniejszym lub większym stopniu zmienic się w skrzep, nic w tym dziwnego! jedna ma mniej druga więcej. a tampony niby są niezdrowe, też tak sądze ale używam tamponów od czasu do czasu bo są super wygodne ale wtedy zmieniam je bardzo często! i te które twierdzą że im tampony przeciekają. Po prostu używacie zbyt małą chłonnosc tamponów! ja w najgorsze dni okresu stosuję tampony OB Super, i nigdy mi nic nie przeciekło. Raz użyłam tamponu OB Normal na taki okres to w sekundzie wszystko wyleciało. Po prostu trzeba rozróżniac kiedy użyc grubszych tamponów a kiedy cienszych (bo tak jest, jedne są grubsze a inne ciensze)

Gość ghgfhgfhgf
jak zwykle każda widzi tylko czubek własnego nosa, tymczasem każdy dobiera sobie tampony lub podpaski wg własnych potrzeb i tego z czym się czuje komfortowo. jak widać laseczki, które mają skąpą miesiączkę i coś im tam ciurka raz na 2 godziny nie pojmują, że można krwawić jak zarzynana swinia i że tampony w takiej sytuacji po prostu nie zdają egzaminu. ja używam tylko tamponów- owszem są bardzo wygodne i w ogóle nie czuję, że mam okres, ale to, że mam czysto i sucho w gaciach nie znaczy, że jest to środek higieniczny i zdrowy dla pochwy. i paradoksalnie- chodzenie z "zasyfioną" podpaską jest zdrowsze! to że jest wygodnie i komfortowo nie znaczy, że jest zdrowo!

Gość musze sie wtracic
fiku miku - nie każdemu musi tak śmierdzieć jak tobie, to kwestia indywidualna jak ktoś wcześniej napisał, i w nocy również leci, tymbardziej jeśli ktoś ma obfite krwawienia na noc dlatego właśnie najlepiej zakładać podpaskę, bo jeden tampon nawet na te 8 godzin to tak niezabardzo

w nocy leci, ale tylko przed zasnieciem czy po przebudzeniu, jak czlowiek spi to organizm też "śpi" (tzn. jest w stanie spoczynku)

do soby wyzej, ja nei czekam az mi bedize śmierdzieć :) poza tym to czuj sie neikomfortowo (nieswiezo) dlatego wolę czesciej zmienaic jezlei mam mozliwosc :)

Gość agatynka__876
mnie boli przy wkładaniu(a nie jestem dziewica), zawsze wtedy czuję dyskomfort, i nawet samo to mnie odstrasza od tamponów, a ja jestem nadwrażliwa na ból, zwłaszcza w tym miejscu, jak sobie pomyślę że w trakcie obfitego krwawienia mam zmieniać tampon co dwie godziny i za każdym razem będzie nieprzyjemnie, niedyskomfortowo i boleśnie to wole podpaski.

Gość buahahahahahahahaaaaa
''Jesteś obrzydliwa i niehigieniczna, tyle ci powiem. a te skrzepy dziewczyny to nic innego jak skprzepnięta krew po prostu, no ludzie... każdy organizm ma coś takiego jak "krzepliwosc krwi" i wiadomo że krew miesiączkowa może w mniejszym lub większym stopniu zmienic się w skrzep, nic w tym dziwnego! jedna ma mniej druga więcej.'' a te znafczynie twierdziły że to ''kawałki ciała'' buahaha :D zawsze rozwala mnie brak wiedzy w takich dyskusjach :D

Gość ...masakra...
Pierwsze dwie noce mi leci caly czas nawet i w nocy i nie nastawiam budzika i nigdzie o tym nie pisalam ze nastawiam niewiem skad taki wniosek- z głupoty?

Dziewczyny przestancie na siebie naskakiwać co i ile zmieniać podpaske czy tampon . Wiadomo, że tampon tak jak i podpaskę powinno sie zmieniać jak najczęsciej ale przeciez nie każda kobieta ma taka mozliwość by biec do toalety co godzine ! Po to zostały stworzone te tampony wlasnie ! Ta ktora siedzi w domu caly dzień może sobie z łazienki nie wychodzić :P Ale co powiecie gdy nie ma mozliwości zmiany tampona przez 3 godziny ? Co zrobić wtedy ? Dlatego tez dostepne sa w róznych wielkościach ;) Dlatego nie nazywajcie siebie nawzajem brudasami bo to głupie co najmniej...