Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tyyyyyyle bogatych w Polsce

W POLSCE LUDZIE BOGACI SĄ PRZEŚLADOWANI PRZEZ BIEDOTĘ

Polecane posty

jak się pracownikom nie podoba to niech założą własną firmę i płacą tyle ile chcą

a skąd wiesz doktorku jak wygląda moje cv? nie mam predyspozycji, a wręcz przeciwwskazania do pracy fizycznej więc czemu mam zapier*lać jak głupia w markecie lub na taśmie?

Gość Piotr B. dr dziennikarstwaa
Załóż własną firme jak taka mądra jesteś :classic_cool:

O widzisz i tu wychodzi twoje podejśćie, że ludzie co pracują w markecie to są głupi :classic_cool: A ty jesteś mądrym bezrobotnym leniem :D

to DAJ MI NA NIĄ KASĘ? nie wiedziałam, że założenie firmy jest za free. Dobrze wiedzieć, czemu jak głupia od dwóch lat na nią odkładam? :P

Daj? :classic_cool: Dobrze sie czujesz? Zarób sobie

W Polsce to jest prawda. Biedota stanowi większość i wybiera takich pajaców jak Tusk czy SLD, którzy w białych rękawiczkach okradają bogatych, którzy muszą utrzymywać bandę nierobów, którym nie chce się pracować, bo należy im się od państwa. Musimy płacić policjantom za wcześniejszą emeryturę, rolnicy okradają nas przez KRUS, bezrobotni biorą zasiłki i jednocześnie pracują na czarno albo zagranicą. TYLKO PRAWICA.

ja zarabiam w zależności od miesiąca minimum 8tysięcy, a inwestycja to było 10tysięcy, więc nie pitol o kosztach (razem z kosztami wykształcenia), taki kredyt wszędzie można dostać

SKORO TYLE ZARABIASZ, CO ZA RÓŻNICA, TYSIAK TU, TYSIAK TAM... wiesz, zarabiając sobie po tysiąc miesięcznie, ledwie starcza na czynsz i jedzenie, a co dopiero na odkładnie na założenie własnej firmy, ale dla ciebie to proste, bo pracujesz za taką kupę kasy!!!

Ty rzeczywiście jesteś śmieszny student Za rady polityczne to ci dziękujemy, zostaw je dla siebie

Niedrogo ale już przyzwoite

widzisz dziecko, już masz podejście "to mi daj". NIKT CI NIC NIE DA ! SAMA SOBIE ZAPRACUJ!

Gość rgrgrgrgrg
jesteście ostro jebnięci chyba po was naslała tu

W Polsce większość przedsiębiorców to nie są Gudzowaty czy Solorz, że mają miliardy na koncie. Większość przedsiębiorców to zwykli ludzie, którzy mają małe firmy, ale państwo ich dusi z podatków. Znam inżyniera, który pracuje na własną rękę i zarabia około 10-15 tysięcy złotych. Ale mniej więcej połowę w postaci VATu, ZUSu, dochodowy itd. A pracuje ciężko, grubo ponad 40 godzin w tygodniu.

Gość klfmbgjkb
a gdzie ma sobie zapracować jak z wielką łaską dajecie tysiaka-półtora miesięcznie za wykonaną robotę? i trudno znaleźć cokowliek lepszego osobie bez pleców?

póki nie będę miała znajomości, albo nie dam d*py to dla mnie żadnej, dobrze płatnej pracy nie będę miała, nie od dziś żyję w tym chorym kraju...

a to ciekawe nie dałam dupy nie miałam znajomości rodzice mi nie pomogli ALE UCZYŁAM SIĘ!!!! (nie na jakimś humanistycznym grzmocie, ale na porządnym kierunku) i ZARABIAM!

Gość po prostu większość,
zarabia dużo nieuczciwą pracą

Gość klfmbgjkb
a później obudziłaś się zlana potem ;) ja wiem, że to prowokacja, ale chcę się trochę podroczyć, "uwielbiam" takie mądralińskie i takich mądrali wyskakujących ze złotymi radami typu "to sobie zarób" "to załóż firmę". Dla was wszystko jest taaaakie proste...A powiedzcie to np. osobie na stażu z PUP (niecałe 800 złotych co miesiąc) 🖐️

Gość tiru riru bom
narzekacie strasznie. Sama znam co najmniej 3 osoby, które zarabiają ok 10-15 tyś/m-c. W wieku 26-29 lat. Bez znajomości. Można? Można. Ale lepiej jest siedzieć i narzekać, że w tym chorym kraju bez pleców nie można nic. To przez wasz brak zaradności nie możecie nic. I tyle.

Gość klfmbgjkb
aha i skąd w takim razie 13% bezrobotnych w Polsce? zbiorowe nieróbstwo? ciekawe, że w 2007/8 było 6%...wtedy może i zarzut o lenistwie miał ziarno prawdy, ale teraz..?

Ja np. mam kilka niezależnych źródeł dochodu bo taka jest specyfika zawodu, ale o tym trzeba myśleć na wiele lat przed a nie potem nagle sie obudzić z łapą w nocniku :D I potem sie zaczyna "daj mi" albo namawianie do głosowania na katolicko-komunistyczny PIS

Gość po prostu większość,
bardzo nielicznym się tak udaje niestety, bez znajomości, uczciwa praca

13% to jest nadal blisko standardowego progu, nie pamiętam nazwy, chodzi o to że ok. 10% to NORMA i zawsze jest w przybliżeniu takie bezrobocie, po prostu ok. 10% nie pracuje na własne życzenie (lenistwo, roszczeniowe postawy i inne)

to jak Ci zle to idz na studia porządne, medycynę, stomatologię, weterynarię, prawo, budownictwo, jest wiele kierunków po których NIE DA SIĘ nie mieć dobrej pracy

Gość rgrgrgrgrg
po prostu pierdolisz koleś ty jesteś z warszawki to jest inna kategoria, tak samo górny śląsk w kopalni każdego za 6k wezmą, ale w starych pgrach ni chooja zarobisz

Jak wam źle możecie wyjechać z kraju, do widzenia :D

Gość oderwało cie od rzeczywistości
"jest wiele kierunków po których NIE DA SIĘ nie mieć dobrej pracy"

Gość WARSZAWIAK OD POKOLEŃ
Kurwa gościu nie pierdol. Pseudobogaczy w Warszawie , zwolennikow Hanki nam nie brakuje. Przeważnie jest to wiocha która dostala cos od rodziców, przyjechali tu pracować i sie osiedlać , obstawili sie dodatkowo kredytami i zgrywają bogatych. wioche robia niemiłosierna Tacy oni bogaci tylko na wszystkich nowych osiedlach gdzie sie ta hołota sporowadza same zaleglosci z czynszami...