Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość latam sobie w chmurach

coś szybkiego do jedzenia dla gości do meczu - doradźcie

Polecane posty

Gość myślę że na takie spotkanie
jeżeli chcesz coś przygotować to na prawdę pomyśl o kanapeczkach - kup chleb tostowy i każdą kromkę na pół przekroj. Na to masełko, wędlina, ser, warzywka itp. Nawet coś z lodówki jak masz np. końcówke sera to zetrzyj. Wychodzi nie drogo a jest co przegryźć. Myślę, że jeszcze możesz upiec pizzę, jest tanio i pysznie. Albo zrób sałatkę z kurczakiem a'la gyros - ja dziś robię na wieczór m.in. ;-)

a moze jakas sałatke hmmmmmmmmm?

u mnie to wiek po 30- tce grubo

Gość hygukyvgkbj
Grzanki - chleb, starty ser żółty, salami, przyprawy - do piekarnika - ketchup Pycha Można dodać pieczarki jak ktoś lubi

agnieszka, w sumie masz rację; ja chyba już "domowieję", żeby nie powiedzieć, że się starzeję i jednak jak mam gości to cokolwiek szykuję "domowego" - chociaż sałatkę, tosty, pizzę, tartę ... Albo zwyczajnie deskę wędlin, chleb, ogóreczki małosolne i flaszkę, jak zrobiłam w piątek ;-) mieliśmy na meczu brata ;-)

nie napisalas nic jakich masz tych gosci czy tacy co przyjda i sie najedza i wyjda, czy cos ze soba przynosza? u nas po tym piatkowym meczu byla impreza. siedzielismy do rana, a mimo wszystko te czipsy i paluszki wytarczyly ah przypomnialam sobie ze z kolezanka rozmrozilysmy sobie po golabku, wiadomo polowa imrpezy do kuchni sie przeniosla i tak jakos wyszlo ;)

tak tylko autorka napisala ze lodowka pusta, dowiedziala sie nagle o spotkaniu, 20zl w portfelu, wiec nic nie wymysli dajecie przepisy na jakies smieszne rzeczy gdzie autorka nawet pieniedzy na to nie ma! sama nie raz w domu robilam imprezy i faktycznie to jedyny raz zaszalalam z gotowaniem i przyrzadzaniem posilkow, jak mialam dwudzieste urodziny. to wtedy faktycznie cos na cieplo, jakies salatki koreczki itp ale jak jest typowa impreza albo przy tv albo przy alko to wlasnie takie rzeczy jak czipsy itp

Gość no to może tak
3zupki chińskie-2.10 weź z nich makaron i zrób sałatkę makaronową-makaron+warzywa mieszanka chińska 3.5+jogurt naturalny 1zł do tego mieszanka sałaty z sosem vinegre 4zł oliwa+cytryna+woda+zióła mizeria ogórek + śmietana 3zł za resztę chipsy

agnieszko - chyba jednak różnica wieku i sposobu "gościowania" ;-) ja jestem od Ciebie dyszkę starsza, mąż jeszcze kilka lat ... u nas chipsy to dodatek ... oczywiście autorka sama zadecyduje jak swoich gości przyjmie, ale ja coś bym pomyślała poza tymi paluszkami. Tak czy inaczej życzę milego spotkania ;-)

jesli wiedzialaby o spotkaniu wczesniej i miala wieksze fundusze, to oczywiscie! mozna robic i salatki, i koreczki, i rozne dania! ale kiedy to jest na teraz. i okazja nie jest jakas typowa do swietowania, typu urodziny, itp wszystko trzeba brac pod uwage, to ze ma 20zl w portfelu rowniez ;) a wiek tak naprawde nie ma nic do rzeczy :)

Gość ja Ci doradzę najlepiej
chipsy, paluszki i piwo ;) Piwo zapełni żołądek, a chipsy i paluszki tak od oka. Myślisz, że na TAKIM meczu będzie ktoś się bawił z jedzeniem sałatek czy innych pierdół. Że w ogóle ktoś będzie jadł?!

Gość jakie salatki jakie koreczki
jak na szybko to do piwa proponuje chilli con carne w bulce, kupujesz mielone, sos do chilli w proszku, czerwona fasolke w puszce, bulki, zielona salate, robisz chili na cieplo, nacinasz bulke, pakujesz do srodka sos ewentualnie z zielona salata i serem tartym, tanie, szybkie, smaczne, ostre, sycace, na cieplo - idealne do piwka do meczu :)

Gość jakie salatki jakie koreczki
a o ktorej jest mecz ?

w tvp1 20:20

to jest moja wypowiedz ja nie rozumiem w piatek bylo rozpoczecie spotkalismy sie w kilka osob u znajomych KAZDY cos ze soba przyniosl! nie wyobrazam sobie inaczej i do jedzenia i alkohol a jedzenie to glownie byly czipsy, jakies ciastka. gotowe rzeczy ktore tylko se otwiera z opakowania i do miski to nie jest jakas impreza, a do piwa czy do drinkow to najlepsze takie cos napisalam o czipsach i ciastkach cos jeszcze nie tak bo nie rozumiem? albo ty nie umiesz czytac