Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

prawie_ruda 30

a może Marzec 2013??

Polecane posty

a ja gdzies czytalam że to że piwo jest bezalkoholowe to swoją drogą ale ma w sobie mnóstwo chemii i bardzo niezdrowych rzeczy wiec może lepiej sobie odpuścić...ja wyjeżdżam ze znajomymi teraz na wakacje to będzie jedna wielka impreza i ja rodzynek niepijący - bede się musiała im pochwalic ciążą bo ja nie pijąca na imprezach to niespotykane zjawisko;p będę sobie robić drinki owocowe;)

Kfitek współczuje Ci przeziębienia. Człowiek cierpi, a tu kurcze można się jedynie domowymi sposobami leczyć, mnie drugi dzie boli ucho, przewiało mnie, normalnie zakropiłabym i wzieła lek przeciwbólowy silny, bo to taki nieprzyjemny ból a tak to kiepsko. Ajka86 fajnie, że na wakacje jedziesz, odpoczniesz trochę, przede mną też niedługo impreza, którą organizujemy z moim m naszą pierwszą parapetówę, też będę musiała się zadowolić soczkami, no i wiadomo towarzystwo się mocno zdziwi, że ja gospodyni nic nie piję ; p Powiem wam jeszcze, że dziś zgłupiałam normalnie. Poszłam do apteki poprosiłam farmaceutkę żeby mi dała coś na wzdęcia dla kobiet w ciąży. Powiedziała mi, że jedynie może polecić koper włoski bo tak to te wszystkie espumisany itp to absolutnie nie, ale niestety koper im się skończył. Więc poszłam do drugiej apteki, w której poprosiłam o to samo po czym Pani wręcza mi espumisan. Ja jej mówię, że słyszałam, że nie wolno go w ciąży zażywać, a ona a skąd można... i bądź tu człowieku mądry... Każdy mówi co innego. Dla bezpieczeństwa kupiłam w tej drugiej aptece ten koper.

Witam :) Właśnie zajadam zgagę i mdłości jabłkiem :) Mam nadzieję, że pomoże! Spałam godzinkę teraz i jestem taka zmulona :( A czeka mnie jeszcze spacer z psem.. Naczynia w kuchni zaczynają mi śmierdzieć, ale nie mam siły ich myć :( Jutro z rańca mam wizytę - trzymajcie kciuki! Mam nadzieję, że mi usg zrobi, musi mi zwolnienie do pracy przedłużyć.. A dziś poopalałam się troszkę nad jeziorkiem :) W sumie słońca to może z dwie godziny było, ale wtedy to ja ciągle w wodzie się chlapałam :D Bosko! Ja też wieczorem mam mega brzuch, aż mi się dziś w nocy śnił :D Waga mi spadła - przedwczoraj miałam 48 (!), a dziś skoczyło na 49..

Ja ze wspomagaczy chemicznych biorę tylko Gaviscon na zgagę. Espumisan też słyszałam, że można. Ale ja jednak się trochę boję. Z tym przeziębieniem to rzeczywiście kiepsko, Jedyne co to leki homeopatyczne. Np Stodal na kaszel. Na katar ja brałam Quixx, bo to woda morska, też bezpieczna nawet dla noworodków.

Gość Jula_2
ale ja to mam przechlapane. Moja córka od 2 tyg nie myśli o spaniu po kąpieli i po mleku. Dziarsko się trzyma do 23.30 potem pada a my z mężem od tego czasu nic a nic. Mąż mówi, że bardzo cierpi ale co ja mogę zrobić. Na dodatek jutro rano musimy jechać do szpitala zakaźnego do poradni dermatologicznej, bo od roku walczymy z czymś co pokazuje się na skórze we wloskach i bardzo swedzi. Już miała dwa sterydy ale na krótko były efekty. Jutro mają jej brać wymaz i próbować wyhodować jakiegoś grzyba. Może będziemy wiedzieli z czym walczymy i ciągle przegrywamy. Lecę się kąpać. Pozdrawiam. Dobrej nocy!

Gość Jula_2
i jak i jakk? Ja piję koper już dwa dni. Godzinę przed kolacja parze i jest chyba coś się poprawia.

Gość Muszynianka..
Witam ja właśnie wróciłam z nocki i nadrabiam zaległosci w czytaniu:)) zajadam śniadanko- juz czwarta bułka z rybką w pomidorach:)) i ide na chwile spać bo popołudniu mam troche załatwień. Jutro mamy i pogrzeb i wesele eh.. niewiem jak to obskoczymy bo pogrzeb aż 300km od domu , a wesele tylko 10... a już tak sie nastawiłam na to jedzonko że nie chce odpuścic:))

Przez ostatnie 3 dni tak się cieszyłam ,że nie mam mdłości... a tu dziś od rana prawie ciągle siedzę przy WC bo tak mi się chce wymiotować na razie nie poddaje się walczę :P

Jula_2 u mnie koper włoski zadziałał super, ogdazowałam się za wszystkie czasy a i nawet się załatwiłam ;p także zacznę go pić codziennie, smakuje jak te ziołowe herbatki dla dzieci. Muszynianka ale niefart z tym pogrzebem i weselem w jednym dniu, ech życie przewrotne jest. xNightmare ja także się na razie szczycę tym, że nie mam jakiś wielkich mdłości, korzystam z okazji i gotuję obiady, ale pewnie moja radość podobnie jak u Ciebie nie będzie długo trwać bo już zaczyna mnie mulić jak nie zjem zaraz po obudzeniu się albo w przeciągu 2 godzin od ostatniego posiłku.

koralowa- ile masz lat? ja mam 21, ciaza wydawalo mi sie ze wywrocila mi zycie do gory nogami, tymczasem po trudach pierwszego roku dziecka jestem dumna z nas i corci ze dalismy sobie rade. Wszystko zalezy od dziecka jaki trafi sie nam egzemplarz, wyjacy 24 godziny na dobe czy dajacy zyc i normalnie funkcjonowac. Bywalo ciezko bo przez pewien okres musialam ogarniac dom sama, a tesknota za mezem dawala sie we znaki. Teraz postanowilismy ze drugie dziecko bedziemy miec raz po raz i sie udalo i mimo naszego mlodego wieu jestesmy szczesliwi ze bedziemy miec dwojke dzieci. Co do stawiajacej sie macicy to w pozniejszy okresie ciazy stanie sie to jakby norma. I da sie wyczuc spokojnie ;) Jula- im wiecej ciaz tym brzuch wiekszy, to juz nie jest to samo co przy ciazy pierwszej, miesnie sa oslabione. Ja tez mam wieli brzuch, taki zwlaszcza jak pojem to mialam dopiero gdzies w 6m, slowo daje ;) Dobry do picia rowniez rumianek. Dobra jest zwyla herbata koperkowa najlepiej bez cukru, ta dla niemowlat zawiera cukier. A activia to pic na wode taki sam jak actimel. kejtiii- jak nic córa będzie ;) a przy córkach wiadomo- odbieraja urodę matce ;) ja mialam masakre na twarzy mniej wiecej od 5miesiaca ciazy, czulam sie po porstu brzydka i nie moglam na siebie patrzec. Teraz pieknosc wrocila. ;) wszyscy mowia ze macierzynstwo mi sluzy, a teraz w drugiej ciazy to samej sobie sie podobam. Pewnie bedzie chlopak ;) Pod koniec ciazy poozwalalam sobie od czasu do czasu i przy karmieniu piersia na karmi malinowe. w sumie tylko to mi smakowalo. Ono ma chyba 0,5 i jeczmien slodowy czy cos w ten desen co wplywa na mleko. Espumisan mozna w ciazy. Wiadomo nie przesadzac ze co chwila ale racjonalnie. Pozniej na kolki dobry dla maluchow. Choc my doraznie mielismy bobotic.Jednak jesli sa inne zdrowsze rozwiazania jak np koper czy rumianek to lepiej tego sprobowac. Probowalam herbate imbirowa, pierwszy posmak fajny ale pozniej paskudne. Dzis mam w ogole dziwne akcje smakowe, najpierw pozarlam czipsy serowo cebulowe, pozniej popilam imbirowa a na koniec zjadlam puszke skondensowanego mleczka.

cześć dziewczyny jestem po wizycie u gin, tak strasznie się bałam noc nie przespana z nerwów, a tu prosze usłyszałam serduszko!jestem w 6 tc i fasolka ma 5mm jestem po prostu przeszczęśliwa! w nocy wyjeżdżamy na wakacje więc troche mnie tu nie będzie pozdrawiam serdecznie:):)

Ajka86 To super wiadomość, bardzo się cieszę, że bejbuś pięknie się rozwija i usłyszałaś serduszko. Ja jeszcze muszę poczekać na tę chwilę 2 tygodnie. Ech powiem wam, że dziś taki koszmarny dzień miałam, że ze stresu skończyło się u mnie na silnych skurczach, porządnym bólu brzucha, i leżeniem całe popołudnie. Poszłam dziś do swojego lekarza pierwszego kontaktu, powiedziałam, że jestem w ciąży i chciałabym skierowanie na podstawowe badania, potraktował mnie jakbym miała 14 lai i wpadła z kimś w tą ciąże, na ty do mnie mówił, zmieszał mnie z błotem, ochrzanił z góry na dół, że to do ginekologa powinnam iść, że próbuje system wyrolować itd, że to kradzież pieniędzy państwowych i darł się tak na mnie przy innych pacjentach. Dał mi na odwal się tylko morfologię i mocz bo jak on to powiedział boi się myszy. Wyszłam z gabinetu trzęsąca się z nerwów jak galareta. Jak ja nie lubię naszej polskiej służby zdrowia!!! Wrrr

Ajka gratulacje :D Ja też dziś byłam na usg, poszłam popołudniu prywatnie,dostałam nawet fotkę :D Dorodny migotek, ciąża na 6t6d wygląda, migotek ma serce jak dzwon i mierzy 8,3mm :D Jestem przeszczęśliwa :D

KANCIALUPKA co za dziad! trzeba było mu równie mocno odpowiedzieć! Wiem, wiem, tak się mówi :D Ale następnym razem przygotuj dla niego jakąś wiązankę :D

Alfa_Beta_Omega ho ho to no super, to cudowne wieści ;) ja za 2 tygodnie mam nadzieję, że usłyszę serduszko. Powiem Ci, że tak mnie zaskoczyła reakcja lekarza, który zawsze był bardzo miły dla mnie i kulturalny, że szczęka mi opadła i zatkało mnie.

Alfa_... twoja fasolka to już byk!;) och niech nam pięknie nasze maleństwa rosną :) KANCIALUPKA rany ten lekarz to jakiś wariat, nie dziwie Ci się że Cię zatkało, kto normalny tak sie zachowuje no brak słow, 2 tyg to sporo czasu, musisz się uzbroić w cierpliwość (choć mi samej jej brak)

hej! ja dzis dzwonilam do ginka - wczesniej nie bylo zapisow bo mial urlop i termin wizyty dopiero na 8 sierpnia :( nie wiem jak wytrzymam bolą mnie bardzo piersi i krzyż - dzisiaj to już masakra, najchętniej bym leżała ale zazdroszcze takie fotki - tez chce!!! Kancia - ale masz niefajnego lekarza!

No mnie też by zatkało, każdy mądry po szkodzie, ale na następny raz bym mu się odpłaciła ;D No byk, byk aż sprawdziłam czy byka nie zrobiłam.. Ale nie! 8,3mm, a pęcherzyk ma 24,4 mm. Ale jaka faza nie wierzę, że widziałam to serducho, szkoda że tylko fotę mi dał, mogliby dawać też płytę :D

julka_kulka29 Mnie wychodzi na 29 marca, sprawdziłam sobie teraz na tym haczewskich i pokazuje na 4 kwietnia ale termin poczęcia na jaki wskazują zupełnie się nie zgadza.

Julka_kulka29 Gin tak coś przebąkiwał ale nie był pewny, powiedział, że teraz powie więcej na drugim usg jak dzidziolek troszkę podrośnie ;) Alfa_Beta_Omega fajna ta stronka, zaglądałam na nią kilka razy, mój m się już ze mnie śmieje bo na tylu forach i wątkach siedzę dotyczących dzieci, że pół dnia przed kompem w sumie spędzam i ekscytuje się nowymi wieściami formułowiczek ; p

No fajna, dlatego polecam :) Mój to nawet nie wie ile ja na necie siedzę przez tą ciążę :P Dobra zmykam popodziwiać małego migotka :D Do jutra!

Gość Jula_2
też uważam, że to fajna strona i daje dużo więcej mozliwosci. Ja jeszcze lubię forum na gazeta-pl. Mnie dziś znów porządnie zdeło i koper właśnie zaczyna działać. Ledwo się umyłam. Jak mi ten brzuch wysadzi to aż boli i chodzę zgarbiona i ciężko mi wtedy oddychać, zauważyłam, że nie nabieram w płuca za wiele powietrza. Przed chwilą jadłam kolację a już mnie ssie a zęby już umyte... :-P Dobrej nocy życzę Wszystkim.