Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie małolata

Czy tutaj większość matek to 20-stki lub nastolatki ?

Polecane posty

i co do patrzenia z gory-kazdy na kazdego tak patrzy. starsze matki na mlode, mlode na kolezanki bez dzieci, kolezanki bez dzieci na mlode matki i na starsze matki. kazda przekonana jest ze jej czas jest tu i teraz. jesli ktos jest szczesliwy we wlasnej roli-czy straszej matki, czy starszej nie matki, czy molodej matki czy mlodej nie matki-robmy to co chcemy robic. nie oceniajmy innych jesli nikt nie prosi o ocene. nie zauwazylam tu zadnej mlodej mamy ktora narzeka na swoj los. i o to chyba chodzi. nawet jak wpadlysmy to znalazlysmy szczescie. to nasze szczescie. wy macie inne.

Gość nie małolata
Uważam, że gdyby pisało tu więcej bardziej doroslych kobiet, styl i atmosfera forum byłaby mniej absurdalna,kłótliwa i chamska.

a tak wogóle to tyle wam powiem ze sytuacja ekonomiczna na rynku jest tragiczna i będzie jeszcze gorzej i niekt mi nie wmówi ze jest dobrze bo prace znalazł. i to że macie studia skończone i prace to nie jest nic stabilnego, z dnia na dzien możecie to stracic.

Gość a która z ręką na sercu?
lady wiedzę, że nie podjęłaś trudu przeczytania tego co pisałam... przykre to, bo widzisz potwierdzasz tylko stereotypowe podejście, że młode nie okazują szacunku. Ja w tym temacie stanęłam w obronie młodych matek, a Ty mnie zaatakowałaś... No cóż nie świadczy to dobrze o Tobie, szkoda, że będzie rzutować na inne.

Gość nie małolata
wśród Was tutaj widzę też, że niektóre Was mają łeb na karku mimo młodego wieku, ale ile tu jest takich smarkaczy, którzy mają tak kosmiczne problemy, że głowa boli.

śmieszne jest to ze któras doskakuje o to ze jakaś młoda matka pyta w sprawie danonków - a co to kogo obchodzi? to dobrze ze pyta

ja mam 19 lat i nie chcialabym miec teraz dzieci..moze kiedys ale teraz NIE..jak moja kolezanka ktora ma dwoje dzieci i teraz trzecie w drodze ledwo co szkole ukonczyla 2-letnia na kieunku kucharz malej gastronomii..ja czesto widze jak takie "gowniary" powiem za przeproszeniem chodza z brzuchem i jest im wstyd to jeszcze w dodatku po pijaku przezyja przygode no ale nie o tym mowa..toz to wyszalec sie nie mozna jeszcze mlody wiek a tu babo siedz w domu i pilnuj dzieci..

jesli chodzi o glupie tematy, to trudno. mozna odpowiedziec i z bani, albo olać. najgorsze są chamskie i wulgarne komentarze. choc, czesto tez w kulturalny sposob mozna kogos zranic. pamietajmy o tym ze czesto ludzie tu piszacy dziela sie z wami swoimi najglebszymi sekretami a komentarze w stylu "idz dawaj dupy dalej szmato" sa ponizej krytyki...

Gość nie małolata
lady , nie rozumiesz, o co chodzi, a chodzi o to, że laski tutaj potrafią zaszczuć na temacie kogoś, kto podał dziecku danonka, tylko dlatego, że same są przekonane o tym, że nie wolno ich dawać.I wyzwą od idiotek trujących swe dzieci, podobnie z podawaniem butelki 2-latkowi czy sikaniem w pieluchę 3 latka. Zaraz głupia krytyka i dziecinne argumenty, na moje to dowód niedojrzałości matek, ktore tak bluzgają.

Tutaj wiek nie ma nic do tego, tylko charakter. 20-latka nie wie jak umyć nocnik, a kobitka w dniu swoich 25-tych urodzin nagle dostaje olśnienia i wie już wszystko na temat dzieci? Bo to mogę wywnioskować po pierwszych komentarzach. I znam wiele młodziutkich matek, które dziecko stawiają na pierwszym miejscu, więc przestańcie gadać,że młode matki są do niczego!

a która z ręką na sercu ja widzę ze stajesz w naszej obronie aczkolwiek nie obraź sie ale mam wrażenie troszeczkę nam udowodnić ze racji tak do konca nie mamy. ale być może to tylko moja zła interpretacja twoich wypowiedzi, nie złość się ;)

Gość nie małolata
No ja w wieku 20 lat nie lubiłam wręcz dzieci nie wspominając o ich posiadaniu, a mając 25-26 już zaczaiły się pierwsze przychylne myśli w kierunku macierzyństwa.Te kilka lat to czasem bardzo dużo dla dojrzałości umysłu.

Gość ssaperska
W czerwcowym pudelku pelnowymiarowy szampon i odzywka do paznokci a takze krem do twarzy, plyn micelarny i blyszczyk, zaloguj sie i zobacz ze warto http://shinybox.pl/?ref=b820056

Gość dowody na niedojrzałość
głupie argumenty, że ktoś komuś czegoś zazdrości - zarówno ze strony jednych i drugich nie czytanie co się do was pisze, liczenie się tylko ze swoim zdaniem bo JA wiem lepiej i to też tyczy się i starych i młodych i ostatni do lady małgorzaty, bo ta tutaj wiedzie widzę prym - zanim komuś nawciskasz, to zobacz po czyjej stoi stronie bo naskoczyłaś na dziewczynę co cię broniła...samobój to się nazywa.

nie małolata a czy przypadkiem te twoje myśli nie wywiodły się pod presją społeczeństwa chodź by nawet tak podświadomie? chcieć dziecka to nie oznacza idealnego wychowywania

ja zawsze mowilam ze nie chce miec dzieci dlatego wiadomosc o ciazy byla dla mnie dramatem. nigdy nie mialam wczesniej do czynienia z malymi dziecmi, ale zaczelam wszystkiego sie uczyc. i teraz wiem ze za rok, dwa chcialabym miec rodzenstwo dla mojej coreczki:)

Gość A tu znów to samo
Dyskusja jak to na kafe -znów kto jest lepszy a kto gorszy. W sumie to zamiast wieku spokojnie można podstawić: cc czy sn, karmienie piersią czy mm itd., itp.

Lady chyba masz trochę paranoidalne podejście i szukasz wrogów tam gdzie ich nie ma. Ja szanuję podejście KAŻDEGO i matki w wieku 19 i w wieku 30 i w wieku 40 lat, bo każda jest matką i o ile kocha dziecko, to niech żyje swoim życiem.

bo co stawać w obronie 20letnich mam a potem sie wynieść tym ze pod 30tke wyszło się za mąż i urodziło dziecko mają przy tym stabilizację zawodową i wykształcenie. to takie jakieś nie szczere wg mnie

lady, ona po prostu pokazala ze nie jest mloda mama (tzn jest ale nie w tym pojeciu) a ma takie samo podejscie. chyba o to chodzilo, poprawcie mnie jesli sie myle.

Otóż to. Wszystkie matki-nastolatki wrzucone do jednego worka z napisem "puszczalska, zła matka". I to ma być sprawiedliwe?! Z mężem chcieliśmy dziecko, urodziłam jako 20-latka i wcale nie uważam się za złą matkę. I co Was niewątpliwie zdziwi- dziecko było chciane.

zgadzam sie z szaloną matką. 20letnia matka bez mgr przed nazwiskiem tez naprawde moze być dobra, kochająca i szczesliwą matką

Gość oł noł
DO LIZABET Zalosna jestes. Juz to widze, jak wszystkie matki w parku zaczepiaja cie i inwigiluja, skad mialas kase na wozej i z czego zyjesz. Zreszta, po twoich wypowiedziach mozna sie domyslic, ze bajkopisarstwo to twoje hobby. Na kazdym kroku musisz podkreslac, jak to wszystko sobie zaplanowalas, maz prawnik, wysokie dochody... W jakim celu ciagle to przypominasz? "jak możemy sobie tacy młodzi pozwolić na takie mieszkanie" - rozumiem, ze wszystkie te mamusie goszcza u ciebie i zazdroszcza apartamentow? LEze i kwicze, nastepna kafeteryjna bajkopisarka :D:D:D Ach, i jak ty to robisz, ze od razu WIESZ, ktora ma kolo 30-stki, a ktora 40-tke? Legitymujesz je? :D:D:D

Gość oł noł
wózek*

tak zacna dokładnie o to mi chodziło:) i napisałam to do Ciebie lady wcześniej, że podałam w jaki wieku zostałam mamą, żeby pokazać, że nie byłam młodą mamą a mimo to potrafię zrozumieć osoby, które wcześniej urodziły dzieci i ich za to nie krytykuję. Bo znając kafe to zaraz byłby tekst, ze sama też jestem młodą mamą i dlatego bronię innych młodych mam. Ja młoda nie jestem już niestety :( choć nadal młoda się czuję ;) ale czterdziestka już wkrótce i w takich chwilach jak dziś, kiedy to z głupiego kataru zrobiła mi się rozszalała grypa i leżę zakichana i zasmarkana w wyrku czuję swój wiek ... Także chciałam pokazać tym starszym, że liczy się tolerancja, że ja jako starsza mama umiem szanować młode mamy, bo wszystkie jesteśmy mamami i nie zgodzę się, że tutaj taki jad i nienawiść sieją młode. sieją ją wszystkie i te starsze też baaardzo często są agresywne. może nie są wulgarne, ale bardzo agresywnie atakują.

Gość matka nie idealna
ixidscisdnsd tak, od roku uzywalam plastrow i teraz akurat w TYM CYKLU cos zrobilam zle. czlowieku, nie znasz sie, nie wiesz co wez mi nie wkrecaj. lekarz tez sie zdziwil i mowil, ze albo plastry mialy jakis defekt, albo zwyczajnie bylam przeziebiona. stalo sie, i wiecie co wam powiem? w piatek widzialam moje dziecko ktore machalo nozkami i raczkami, a pozniej wsadzilo palec do buzi. poza tym- zycie sie nie konczy, studia koncze niedlugo, mam rodzicow ktorzy sa najlepsi na swiecie i na pewno beda sie cieszyc z wnuka. i cudowna rodzine, kuzynka juz mi zaproponowala, ze jak w Polsce nie znajde po studiach pracy to mam jechac do UK do niej mowie wam, bede miala jeszcze takie zaj**iste zycze, ze wam sie w pale nie miesci- a wy, szarzy ludzie, ktorzy o dziaciach mozecie sobie pomarzyc bo nich was nie chce, albo nie mozecie- zazdrosccie, wasze zdanie i tak bede miec w dupie bo gowno o mnie, o moich chlopaku i o dziecku wiecie, wiec stulcie mordy.

Gość matka nie idealna
i co byście powiedziały na taką mloda matke?a to tej samej osoby pod innym nickem-ja jestem ze swoim chlopakiem od uwaga! 6,5 roku! pewnie wtedy k**wilas sie na prawo i lewo i do apteki latalas po gumki jak jakas szalona! wez zamilcz, niewazne ile KOBIETA ma lat, ma taki sam instynkt jak inna po 30 czy nawet 40!