Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie małolata

Czy tutaj większość matek to 20-stki lub nastolatki ?

Polecane posty

Gość kamień milowy
o właśnie o tym wątku pisałam wczesniej,ale nie chciało mi sie go szukac

matka nie idealna... no to żeś znalazła;p ok, przejrzałam ten topik i az mi gały wyszły na wierzch:P co za ludzie, tylko chamstwo, pierdoly i waga w ciazy:PP ale jak widzisz po tym temacie nie kazda mloda mama taka jest. a tak baj de łej ile misiunie przytyłyście w ciążuni?:D hahah, zart:)

Gość kamień milowy
czytala ktoras z was ten topic?jak pseudo matka zwyzywala jedna dziewczyne?

Gość a która z ręką na sercu?
Lady proszę bardzo 🌼 na zgodę :)

Gość oł noł
DO LIZABET Zalosna jestes. Juz to widze, jak wszystkie matki w parku zaczepiaja cie i inwigiluja, skad mialas kase na wozej i z czego zyjesz. Zreszta, po twoich wypowiedziach mozna sie domyslic, ze bajkopisarstwo to twoje hobby. Na kazdym kroku musisz podkreslac, jak to wszystko sobie zaplanowalas, maz prawnik, wysokie dochody... W jakim celu ciagle to przypominasz? "jak możemy sobie tacy młodzi pozwolić na takie mieszkanie" - rozumiem, ze wszystkie te mamusie goszcza u ciebie i zazdroszcza apartamentow? LEze i kwicze, nastepna kafeteryjna bajkopisarka :D:D:D Ach, i jak ty to robisz, ze od razu WIESZ, ktora ma kolo 30-stki, a ktora 40-tke? Legitymujesz je? :D:D:D

Gość matka nie idealna
zacna00 ale widzisz pozniej przez takie osoby uogolnia się większość młodych

Ignarashi Ganta Nastoletnie dzi**i, matkami to wy nigdy nie będziecie. Dziecko w wpadki, a matkami się nazywają. Gdzie spłodzone? Na melinie z jakimś dresem? a to? jak skomentujesz to?

Gość pannnnna nikt
Dla mnie to nie do pomyślenia, uważam, że 24 latka nie jest zbyt dojrzała na matkę a co dopiero 19latka. I tak utrzymywanie spada na dziadków lub partnera takiej dziewczyny. Tutaj niektóre piszą, że same utrzymują się, tylko takie pytanie - jak?

Gość matka nie idealna
zacna00 załozę się ze pisał to jakiś chlopak albo sfrustrowana kobieta już nie wnikam ilu letnia

Gość pannnnna nikt
przecież tej pracy nie ma w PL.

Gość oł noł
nie wiesz, ze na kafe kazda ma prace (i to nie byle jaka!)

Gość missszka
Za mąż wyszłam w kilka dni po zakończeniu licencjata. Dziecko urodziłam kilka dni po obronie magisterski. studiowałam na państwowej uczelni w trybie zaocznym żeby moc pracować. mamy swoje mieszkanie,mam doświadczenie zawodowe,w czym niby jestem gorsza od dziewczyny która później urodziła? magisterkę mam na 5,a poza tym w tym samym czasie robiłam 2 kursy w pracy. Czyli ogólnie ciągnęłam na ostatnim roku będąc w ciąży 3 szkoły i pracowałam do 37tc. Teraz dziecko ma 4 lata chodzi do przedszkola a na mnie po powrocie z wychowawczego czekało... 1000zł miesięcznie podwyżki :) nie czuje się gorsza w niczym.

Gość pannnnna nikt
matko, ja kończę studia i marzę o pracy za 1500, nie zamierzam wybrzydzać... a sądząc po waszych opiniach pracy jest multum. To może niepotrzebnie się przejmuję, skoro pracują również kobiety z małymi dziećmi?

pannnnna nikt Dla mnie to nie do pomyślenia, uważam, że 24 latka nie jest zbyt dojrzała na matkę a co dopiero 19latka. I tak utrzymywanie spada na dziadków lub partnera takiej dziewczyny. Tutaj niektóre piszą, że same utrzymują się, tylko takie pytanie - jak? co za bzdura... to ilo latka jest dojrzala na matke?

Gość kamień milowy
zauważyłam ze na kafee każda ma idealnego faceta albo meza(w dodatku bogatego)jest piekna,mają samochody,mieskania albo domy,kupe pieniedzy i milosc do smierci,normalnie sielanka

Gość oł noł
niektorym na pewno sie udaje, jednak dla wiekszosci po studiach praca z godziwym wynagrodzeniem jest marzeniem. Przeczytajcie posty niejakiej LIZABET :)

Gość oł noł
kamień milowy - pewnie, ze tak :D

Gość pannnnna nikt
zacna, mam dwie koleżanki - jedna w moim wieku, w ciąży miała problemy takie jak dziewczyny na kafe - rozstępy, jaki kolor pokoiku jakie ciuszki itp a na wszystko pracował facet. Druga - 27 lat, pierwsza powazna praca za 2 tysiące, rok po ślubie - dziecko chowane jest mądrze, nie rozpieszczane itp. A tamta pierwsza koleżanka doprowadziła już do próchnicy u malucha:O

Gość nie małolata
panna nikt - ja miałam dokładnie takie samo wrażenie jak kończyłam studia, człowiek się wyginał, żeby dostać pierwszą pracę za 1000 zł po studiach, a tu tylko czytam bajki, że mając 20 lat, czyli w domyśle, nie mając studiów, w Polsce dostaniesz normalną, super płatną pracę i wszyscy pracodawcy ciebie z otwartymi ramionami przyjmą nawet bez studiów i w ciąży.

pannnnna nikt matko, ja kończę studia i marzę o pracy za 1500, nie zamierzam wybrzydzać... a sądząc po waszych opiniach pracy jest multum. To może niepotrzebnie się przejmuję, skoro pracują również kobiety z małymi dziećmi? tak, pracują. moze nie stac je na nowy markowy ciuszek co tydzien, moze nie maja samochodów tylko jezdza autobusami. tylko powiem ci pewien sekret-czasem latwiej znalezc dobra prace z dobrym wynagrodzeniem majac doswiadczenie zawodowe niz bedac tylko po studiach.

a moja pierwsza praca była za540 zł, ale to było prawie 20 lat temu... i to była super kasa. potem w trakcie studiów niestety dziennych, bo potem żałowałam tego wyboru - dorabiałam sprzątaniem kibli i myciem podłóg i nigdy się tego nie wstydziłam. Teraz mam dobrą pracę, ale parę lat trwało zanim zaczęłam zarabiać sensowne pieniądze, początkowo byłam tu zatrudniona na umowę zlecenie i co miesiąc wielka niewiadoma czy przedłużą, potem na umowę o pracę, ale za najniższą krajową. Ale teraz nie narzekam - opłaciło się :)

I dla wyjaśnienia - miałam rok przerwy po maturze, bo chciałam odpocząć od nauki :)

jak bylam w ciazy tez mialam problem z rozstepami i waga w ciazy. to normalne ale o tym gadalam z kolezanka przy herbacie a nie na formu. z dnia na dzien problemy sie zmienialy i zmienialy sie priorytety. z praca nie jest latwo. a wiec posluchajcie mnie moje drogie- ja np nie mam sielankowego zycia, ale mam prace w ktorej jak na moj brak wyksztalcenia (nie mam jeszcze mgr przed nazwiskiem) zarabiam calkiem dobrze. z premiami oczywiscie;) moj maz tez zarabia dobrze ale to dlatego ze ma wyksztalcenie i fach w reku. nie mamy wlasnego mieszkania, samochod to gruchot. nie uklada sie miedzy nami wiec nie jest idealnie. tylko sęk w tym co znaczy "dobrze zrabiac". dla jednego dobrze o 1800, dla drugiego 2500 bedzie mialo. tą pracę złapałam cudem i się bedę jej trzymac bo wiem, ze jakbym a stracila byloby bardzo ciezko. nie kazdy sciemnia a wlasnym zyciu.

Gość nie małolata
Ale teraz jak takie pierwsze prace za grosze mają się do wychowania dziecka ? Kiedy masz niestabilną pracę przy zmywaniu naczyń czy czyszczeniu kibli i teraz dziecko wychowaj, mając nawet stałą w miarę dobrą pracę za przyzwoite pieniądze, jest ciężko, a co dopiero taka dziewczyna co dopiero zaczyna.

Gość pannnnna nikt
zgoda - ja w trakcie studiów dorabiałam czasem, tzn ulotki, wyjazdy na zbiory, sprzedaż na allegro, ale wiadomo, że nie wpiszę tego do CV w doświadczeniu zawodowym dla poważnego pracodawcy