Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie małolata

Czy tutaj większość matek to 20-stki lub nastolatki ?

Polecane posty

Gość matka nie idealna
po samym sposobie pisania zaraz widać róznice wiekową.Która z was uczciwie napisze że dziecko u was to efekt wpadki a nie przemyslanej decyzji?pewnie żadna!a która napisze że jest samotną matką albo przyszłą samotną matką?pewnie tez żadna

ja np ostatni rok studiow ciagnelam bedac w ciazy a teraz mam 2 miesieczne dziecko i zostal mi jeden egazmin. i wiecie co, ten rok poszedl mi znacznie lepiej niz poprzednie, bo poczulam motywacje i chec. tyle.

Gość nie małolata
No właśnie, kolejny przykład typowego młodzieńczego myślenia, nianie, babcie, przedszkola, zapomnialaś chyba o tym, że to nie zawsze tak prosto i łatwo zostawić dziecko babci czy niani. A poza tym chcesz rodzić dziecko i dać je na wychowywanie babci ? Ty jesteś matką, nie babcia.

Gość nie małolata
A poza tym po powrocie dziecka od niani masz obowiązki domowe na glowie, pracę, dziecko, gdzie tu miejsce na naukę jeszcze ?

ok, ja wpadłam. ale nie jestem ani samotna matka ani przyszla samotna matka. a nawet jesli bede-wiek tu nie ma roznicy.

Co Ty opowiadasz :D sto razy pisałam że moja ciąża to efekt wpadki :) ale też uważam że nie jest to niczyja sprawa i nikogo nei powinno to interesować

Gość wanessa94
hej dziewczyny co wy tak nalatujecie na młode mamy ? sama zostałam młoda mamą. Czy nie najważniejsza jest miłość do dziecka? czasami warto pomyśleć ze młode dziewczyny niektóre obdarowują swoje dzieci pełną miłością:) Zdarzają się dziewczyny około 30-stki które biją swoje maleństwa wyzywają się nie kochają ich :( oczywiście nie wszystkie i tak samo jest z małoletnimi dziewczynami ? dziewczyny czasami i te młode są bardziej dojrzalsze od starszych .. Nie ma na to reguły

dziewczynki wami żądzą pieniądze a nie uczucia:) wszystko to co piszecie kręci się wokół tego żeby nie mieć dzieci żeby mieć większą możliwość zarabiania pieniedzy

Gość nie małolata
No i właśnie o to mi chodzi, można być matką wspaniałą niezależnie od wieku, skończyć studia, ułożyć sobie życie, ale jednak w młodym wieku ma się inne podejście do życia, jeszcze trochę dziecięce, no i raczej nikt w młodym wieku dzieci nie planuje i zazwyczaj jest to takie układanie życia na siłę, które owszem, może zakończyć się sukcesem, ale jednak jest to na siłę.

Gość matka nie idealna
zacna00 a z perespektywy czasu,gdybyś mogła cofnęła bys czas?wiem na pewno kochasz swoje dziecko-tego nie kwestionuję!!!!ale zdecydowałabys się na taki sam krok jeszcze raz?

ależ mi nowosc..ja mam kolezanke ktora miala 18 lat i ma dwoje dzieci i teraz chyba trzecie w drodze..wielkie mi cos..

Gość a która z ręką na sercu?
Lady nie odpisałaś mi...

Gość nie małolata
I znów na siłę argument - pieniądze. Nie koleżanko, nie o pieniądze tu chodzi tylko, tylko o ogólne priorytety w życiu człowieka na różnych etapach jego wieku.Na pewno w wieku 20 lat tym priorytetem nie jest ciąża.

Gość matka nie idealna
kylie2585 fajną masz koleżankę-na pewno te dzieci oczywiście wszystkie planowane!!:)

Gość kamień milowy
tak czytam i czytam i nie wierzę w to co czytam

Gość pannnnna nikt
Ja się wtrącę. Mam 24 lata i w życiu nie chciałabym mieć teraz dziecka. Moje koleżanki chodzą właśnie na zaliczenia i egzaminy z brzuchami co dla mnie wcale nie jest jakąś oznaką dojrzałości:O Ale one patrzą na otoczenie z góry:D Generalnie kończę studia, chcę pomyśleć co dalej, gdzieś się zaczepić do pracy, zarobić choć trochę i wtedy ewentualnie myśleć o dziecku. A argument figury rozwalił mnie:O litości.

Gość pannnnna nikt
I też mam starszego faceta, jednak on rozumie mnie i nie naciska na zakładanie rodziny.

Gość nie małolata
panna nikt, no dokładnie, takie plany powinna mieć dziewczyna w wieku studenckim.

Nic nie jest na siłę. Wiadomo że nikt normalny nie urodzi dziecka którego nie chce, a to że sie czegoś nie planowało nie znaczy ze czlowiek sie z tego nie cieszy.

jakbym wtedy mogla wybierac to chcialabym zajsc w ciaze troche pozniej, choc to i tak uwazam calkiem dobry wiek-23 lata. ale teraz czasu bym nie cofnela, bo bardzo wydoroslalam, zmienilam swoje podejscie do zycia. zakochalam sie w tym dziecku do szalenstwa:) nie czuje ze cos mi umyka, ze cos mnie omija. nie ukladam swojego zycia na sile w sumie samo sie ulozylo. nie ma takiej rzeczy na ktora nie moglabym sobie pozwolic a co robilam przed ciaza poza podróżą autostopem przed siebie. ale jak mała bedzie miala wiecej lat to czemu nie?:)

Nie rozumiem dlaczego Wy wszyscy uważacie że wasze plany na przyszłość i to co robicie jest jedyne właściwe i każdy kto ma inaczej nie jest tak właściwy jak wy :o dla mnie to głupota totalna

Gość pannnnna nikt
I taka prawda - ciąża w chwili kończenia studiów to jak strzał sobie w stopę bo pomyślcie - która zostanie zatrudniona: koleżanka w ciąży czy panna bez dziecka? Chyba oczywiste...

Gość nie małolata
Lisabeth, ale ja nie mówię, że nie cieszy, ciąża z reguły cieszy i dziecko daje radość, nawet to z wpadki, bardzo dobrze, że się cieszysz,ale fakt jest faktem, że gdybyś miała planować, nie zaszłabyś w ciążę,stało się i już, kochasz dziecko, ale pewnie poczekałabyś jeszcze, gdybyś nie wpadła z tą decyzją o dziecku.

a która z ręką na sercu napisze ci tak: ja po prostu uważam że dziecko to absolutnie największe szczęście jakie może spotkac człowieka i takie nalatywanie jest bezsensowne bo co komus kto jest szczęśliwy wpajac że szczęście jest nie dojrzałe albo tylko pozorne bo ktoś kto patrzy z boku ma inne wrażenie

Gość bdheudfeuw
Lisbet wracaj do pieluch gówniaro!

A co do patrzenia z góry :o to jak ma patrzyć taka dziewczyna kiedy wszędzie wkoło każdy sie tylko wpierdala w jej życie i uważa siebie za wyrocznię :o też pewnie patrzysz z góry jeśli np jakaś starsza osoba wyraża sie niepozytywnie o dzisiejszych młodych ludziach...

akurat co do pracy to bywa roznie. zalezy jakiego masz szefa. ale tu masz racje, matkom ciezej znalezc prace. choc ja akurat zaszlam w ciaze pracujac, szef z umowy zlecenia zgodzil sie na umowe o prace, teraz jestem na maciezynskim i niedlugo wracam do pracy. tylko ze... wiek tu akurat tez nie ma znaczenia. no, chyba ze to ma byc pierwsza praca w zyciu a juz ma sie dziecko, to moze byc bardzo klopotliwe.

Gość nie małolata
Ale zeszliśmy już z tematu, ja nie czepiam się tego, czy ktoś się cieszy naprawdę, czy cieszy z pozoru, to już inny temat. Mnie w temacie chodzi tylko o to, że młode matki zachowują się jakoś mniej poważnie i dojrzale niż starsze i zaśmiecają forum ciężkimi dyskusjami na temat danonka. A to, czy któraś jest szczęśliwa i czy kocha dziecko, to już inna sprawa, nie mnie to oceniać, każda wie najlepiej, czy kocha i czy się cieszy.

No i co z tego? Przecież to samo dotyczy wielu innych dziedzin zycia, każdego jednego wyboru. I nie życzę sobie być oceniana bo komus sie nie widzi to że młodo wygladam. Nic od nikogo nie chcę i nic nikomu do tego co w życiu robię dobrze albo źle.

Gość matka nie idealna
zacna00 podoba mi się to co napisałaś i widac że to co napisałaś jest szczere