Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie małolata

Czy tutaj większość matek to 20-stki lub nastolatki ?

Polecane posty

Gość nie małolata
Z figurą to i 40-stka może być zgrabna po porodzie. Ja rodziłam mając 30 i krótko po porodzie miałam już idealną figurę, zero nadwagi itp itd, A tak zapytam koleżankę 21 letnią z dzieckiem - planowałaś dziecko ? Świadomie wzięłaś ślub czy żyłaś z partnerem kilka lat i chcieliście rodziny w tym wieku ?

Gość nie małolata
Lady margaret - owszem, nie neguję, że wychowujesz dziecko źle,ale jakoś nie chce mi się wierzyć, że to wszystko planowałaś w tym wieku.

Gość żałosne ....
Do Was wszystkich- a uważacie że ten temat jest bardzo dojrzały i niezmiernie potrzebny? A może próba wywołania nieprzyjemnej rozmowy lub ubliżenia paru młodszym dziewczynom które zamiast zabaw i hulaszczego trybu życia wybrały dom i rodzinę? A jakaś zazdrosna starsza osoba z zazdrości musi dopiec? Czepiasz się tematu wakacji czy nocnika a Twój temat co nowego i dobrego wnosi na tym forum?? Żałosne to jest. Więcej się tu nie wypowiadam bo szkoda czasu.

Gość kamień milowy
czasami wiedza takiej młodej matki na temat wychowania dziecka jest powalająca i nie piszę,że każda 30 jest najmądrzejszą osobom na świecie,ale jakieś doświadczenie życiowe posiada i partnera też nie wybiera pierwszego lepszego

to zenujace co piszecie. nie kazda mamusia po 20stce jest wyfiokoawanam, chamska, zle jej z oczu patrzy, ma podwórkowe slownictwo i sie do niczego nie nadaje. kiedys kobiety rodzily jak mialy naście lub 20 lat i byly cudownymi matkami. a wy, dojrzale i mądre 30stki? ile wasze matki mialy jak was urodzily? na pewno mniej niz wy teraz. to nie kwestia wieku tylko charakteru i odpowiedzialnosci. troche pokory ludzie.

Gość nie małolata
żałosne - ja bym nie powiedziała, że "wybrały", tylko były zmuszone do założenia rodziny.Na palcach od jednej ręki policzysz 20-sto latki planujące dziecko i mające męża zanim zaszły w ciążę.

czyli jak sie ma 20 kilka lat to sie nic nt ychowania dziecka nie wie? co ma doswiadczenie zyciowe? zalezy jak sie zylo wczesniej, z jakich rodzin sie pochodzi, czy byly w niej dzieci. a partner? dlaczego pierwszy lepszy? bo 30tki to juz nie wpadaja? zenada

Gość kamień milowy
jasne nasze matki kiedy nas rodziły miały mniej niż 20 lat!to nie jest świadome macierzyństwo tylko efekt wpadki w tak młodym wieku

Gość nie małolata
zacna, owszem, kiedyś i 18 latki rodziły i to był standard, ale od tego czasu minęło sporo lat, ludzie teraz inaczej się zachowują, inaczej dojrzewają, mają inne priorytety i dzisiejsza 20-stka to nie to samo, co 20-stka sprzed 40 lat. A moja mama mnie rodziła mając 26 lat, tak że aż taką małolatą nie była.

mam w rodzinie 20 paro latke, wpadli jak miała 18 lat, następne dziecko 3 lata później, jest bardziej dojrzałą dziewczyną niż niejedna rycząca 40stka heh

no to jak Twoja matka wpadla to nie mierz wszystkich ta miara. moja miala 20 lat jak wyszla za maz a 21 jak urodzila pierwsze dziecko.

Bo moze takie mamusie 30-letnie są grzeczne i miłe dla siebie nawzajem :) w końcu sa jedyną właściwą grupą, która ma prawo do posiadania dzieci bez tłumaczenia sie z tego :p No bo np uważam za chamskie kiedy dwie obce dla mnie kobiety po 30 podłazą do mnie i zagadują np z czego sie utrzymuję, a ile mam lat, a co też tam pije moje dziecko, a dlaczego nie ma czapki na uszy tylko kapelusik, a skąd mam kasę na taki wózek, albo jak możemy sobie tacy młodzi pozwolić na takie mieszkanie - ja mam 21 a mąż 27 lat...i inne podobne teksty :o dla mnie takie zachowanie jest poniżej wszelkiej krytyki :o

Gość smieszne jestescie
nie wytrzymam.. mam 22 lata z obecny mezem jestem od 8 lat, w wieku 20 lat wzielam swiadomy, przemyslany slub- w rok czasu kupilam i odrematowalam mieszkanie, stworzylismy z mezem warunki do zycia a teraz jestem w ZAPLANOWANEJ ciazy.. to byl wybor a nie przymus.. ale jakas 30-stka ma byc lepsza bo czas ja goni i na sile zaklada w tym wieku rodzince bo pozniej to juz glupio???

To ja muszę przyznać, że co prawda wyfiokowana nie jestem ale na 100% źle mi z oczu patrzy :D jak już widzę te wszystkie odpowiedzialne kobiety...:p

czy nie wydaje sie wam ze ta dyskusja jest totalnie jalowa? 18 latka moze byc cudowna mama, a 30latka chujowa. koniec kropka. takie zycie. sa mlode mamy nieodpowiedzialne ale sa tez super mlode mamy. nie ma co generalizowac. a co do debilnych tematów? nie chcesz, nie odpowiadaj na nie. kazdy ma prawo napisac co chce. chocby to bylo najglupsze pytanie takie są uroki for internetowych.

Lisabet, a tak z ciekawości - jaką pracę wykonywałaś przed ciążą że dorobiłaś się tego wszystkiego i ile miałaś lat kiedy zaczęłaś zarabiać? Bo rozumiem że tak się chwalisz wszystkim bo sama na to zapracowałaś? I oczywiście jeśli Twój mąż by od CIebie odszedł jesteś na tyle niezależna finansowo że sobie bez problemu poradzisz?

lisabet a cóż to za babsztyle mnie by było głupio wypytywac sie o takie szczegóły i nigdy tego nie robię, to nie moja sprawa

co do debilnych pytań to ja mówię, że "nie ma głupich pytań" tak mnie uczono

jaheira1 a co ma do tego tp czy sama na to zarobila i czy bedzie mogla sie utrzymac???!! jestes smieszna i bezczelna. czy wy nie mozecie zrozumiec ze nie kazda kobieta w mlodym wieku w ciazy to efekt wpadki?

Gość matka nie idealna
smieszne jestescie a ty zaczynałas swoje dorosłe zycie w wieku 14 lat?

Gość łahahahaha
ale to jest dojrzaly temat nie ublizajacy niekomu! pitolenie. a co wy 30tki myslicie ze jestescie lepszymi matkami niz taka 20ltaka? a co ona swojego dziecka nie kocha? przynajmniej taka dziewczyna nie pisze tutaj bzdur ze nie da rady zajmowac sie dzieckiem. ma sile zeby wstawac w nocy po kilka razy. jest energiczna i w lepszej kondycji fizycznej. i wbrew pozorom to starsze kobiety sa bardziej zazdrosne i ciagle marudza ze a to maz nie pomaga, a to tesciowie zli, a to ze dostala uzywane ubranka a ona ich nie chce. w kazdym wieku trafiaja sie debile. nie ma reguly

Jestem niezależna finansowo i niczym sie nie chwalę, nie opowiadam wkoło obcym mamusiom że mam to i to a one nie mają :) podaje tylko przykład chamstwa obcych ludzi i wpieprzajacych sie w cudze życie :) bo nie wyobrażam sobie podejść do obcej osoby w celu wypytywania sie

cóż, przecież nie ma straszniejszych bab niż te w okolicach 30-stki, więc pewnie jestem straszna i bezczelna....w końcu taki wiek... no akurat dla mnie ma to znaczenie...bo nie bardzo mam szacunek do kobiet, których jedynym życiowym osiągnięciem jest urodzenie dziecka...i życie na garnuszku męża i z tego co się dostało od innych...a potem są tematy " mąż mnie zostawił - nie mam środków do życia" itp

i tu sie mylisz. bo w wieszosci wlasnie jak juz maz zostawi to mloda dziewczyna szybciej zabierze dupe w trokki i wezmie sie do pracy, nawet byle jakiej zeby utrzymac siebie dom i dziecko niz 30tka ktora bedzie narzekac, zalic sie na forum i pisac ze przeciez nie pojdzie sprzatac gdzies bo jest mgr!!

Gość nie małolata
I czego ja mam zazdrościć małolatom z dzieckiem, bo zaraz pojawiły się opinie, że piszę to z zazdrości. No wpadki raczej nie zazdroszczę. Mi jest dobrze z tym co mam,zaplanowałam po kolei, najpierw szkołę, potem pracę, potem męża i dziecko, wszystko w swoim odpowienim czasie i nie musiałam zdawać egzaminów na studiach z wielkim brzuchem czy między jednym a drugim karmieniem piersią.Miałam czas na porządne poświęcenie się nauce i swój rozwój.Dopiero jak to osiągnęłam, zabrałam się za zakładanie rodziny.

i na garnuszku u męża w wiekszosci wlasnie zyja starsze laski. dlaczego? bo mlodego faceta nie bedzie stac na to zeby utrzymywac i ją i dziecko wiec mloda mama nie raz musi zajac sie domem, dzieckiem, praca i niejednokrotnie studiami. a laska 30 lat, facet przed 40stka utrzymuje mamusie i dziecko, bo mamusia tyle sie w zyciu napracowala ze teraz ma bogatego meza i moze spelniac sie w roli matki;)

Gość matka nie idealna
nie małolata - nie widzisz że wszystkie sa tutaj zamężne,bogate a dziecko to każdej z nich to przemyslana sprawa-dzisiaj życie zaczyna się od dupy strony