Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mojemail

Poszukuje dobrego samochodu :)

Polecane posty

Gość inzynier serwisowy//
Innych nie dostaniesz :) c3 to to samo technologicznie co c1 i blizniak 1007. Tylko w małych kupisz młodsze i z systemami asr itd. Golf to ta sama płyta co stilo tylko brzydsze i drozsze. Części jedne. Golf c3 i stilo to ta sama wielkość + - 20cm. Najwięcej miejsca. Najbardziej technologiczne będzie stilo. Najmniej palące będzie c3. Najmniej awaryjne będzie golf bo będzie goły. Może jedynie klima i szyby. A co do belki w 206. Patrz na koła :) Jak zaczną się robić / \ co widać optycznie czas na renowację / wymianę belki.

Obecnie nie posiadam żadnego auta poza firmówką - focusem. Nie polecam. Kocham kafe...

Gość mojemail
Na Pandzie robiłam prawo jazdy 2lata temu :) I w Kłodzku ( czyli tam gdzie bede jeździć do szkoły) jest tego pełno jak grzybów w lesie

Gość automanniak
panda jest twarda i niewygodna;/ sama taka mialam 2 lata i odradzam kazdemu

panda to plastikowy samochodzik porównując do powyższych.... Nie widzę sensu porównania. Spalanie pandy 5l spalanie stilo 5,5 c3 4,7 Panda jest cała z plastiku i skrzypi. Mało miejsca. Jedyny + to manetka zmiany biegów która mi odpowiada. Lubie jak jest w tym miejscu. Porównanie pandy i c1 jest totalnie bez sensu. Pierwsza lepsza oferta http://allegro.pl/citroen-c1-1-4hdi-2008r-okazja-i2453837183.html W pandach chyba nawet klimy nie było.

Polo to droższy golf. Droższy bo MNIEJSZY. I przez to na każdej dziurze skacze. Kolejny bezsens porównawczy. Dopłacać kilka tyś za to że auto jest 30cm mniejsze. Nigdy nie zrozumie sukcesu tego auta. Wytłumaczcie mi czy nie lepiej kupić większe, mniej skaczące na dziurach i tańsze ?? Gust gustem dla mnie golf i polo z wygladu to samo.

Gość mojemail
Własnie oglądałam Polo IV, bo to akórat jest trójka alee też ładne :)

Gość msciciicicicccw
autorko a nie lepiej poradzic sie taty, pewnie sie zna na samochodach

jestem debilem:)

Gość prawiczek 28 lat
No i na jaki model się zdecydujesz ?

Gość mojemail
Radziłam się jużtaty, mechanika, brata i każdy ma swoją opinie i chciałam sprawdzić wasze pomysły :) A co powiecie o peugocie 307 ??

Gość prawiczek 28 lat
z wyglądu tak , ale mechanik podświadowmie za naprawe wiekszego samochodu bierze więcej pieniedzy , bo sądzi ze masz więcej kasy. Jesli stac cie na wiekszy samochód , to stać cie na jego naprawe .. Dlatego własnie Polo jest tańszy w utrzymaniu od Golfa .

Gość prawiczek 28 lat
Najlepiej jesli wybierzesz jeden z samochodów który podałem w linku

Gość prawiczek 28 lat
Jesli zepsuje ci sie mercedes to mechanik chetnie zajrzy głeboko do twojej kieszeneni. Tak własnie jest .

Gość mojemail
No dobra podobają mi się trzy samochody : C3 Polo IV nO i ten Stilo też jest fajny ii Punto FL ( PO fejsliftingu) Kiedyś podobał mi się też Nissan Micra K12 ALEE stwierdziałam że jest nieco mały i mechanik powiedział, że się psuje

Gość ja tam wolę japońce
sory już się wcześniej wkleił link, ale popatrz sobie jeszcze na japońskie auta

Gość mojemail
Tylko,że Combi to już wogóle wielka landara

Gość inzynier serwisowy//zablokwal
sory ale ja znikam Widze ze nawet sie podszywa dorobilem Polo nie jest tansze w utrzymaniu ma 99,9% tych samych części co golf. Kosz wymiany cześci podstawowych w normalnym serwisie jest stały. Np 50pln za klocki. Ale tak jak piszesz masz rację jeśli jesteś kobietą i pojedziesz do obcego zakładu dużym nowym autem cena *3 307 to totalna krowa w porównaniu do podanych a stilo niby za długie. Punto po lifcie ma problemy z układem kierowniczym. Na naszych dziurach max 5 lat i generealny remont. Na japońskie dobre auta ją nie stać. Bo wówczas można by proponować zwykłego niepsującego się yarisa 1,4 d4d.Auto nie do zajebania połowe przedstawicieli na tym jeździ a teraz na i20. A nie porownojmy stillo do japońca 20 lat do tyłu. I zamiast space stara wolał bym kupić volvo s40. Tylko po 1 duże po 2 koszty utrzymania.

http://allegro.pl/toyota-yaris-1-4-d4d-bezwypadkowy-japonczyk-okazja-i2433864867.html Sprawdziłem ceny... No niestety jaw yaris z klimą to kwestia 15 tyś minimum. I nie będzie miała w nim ani navi ani nic. Porównując do powyższych........ wychodzi zastanawiajaco czy warto dopłacać aż tyle za małe autko. Ale wówczas jest to najmniej awaryjne małe auto jakie kiedykolwiek wyprodukowano poza starletem.

Gość mojemail
podoba mi się zdanie dotyczace yarisa, że połowa przedstawicieli na tym jeździ ( bo uczę sie w tym kierunku ;D ) aLE tak czy siak Dziękuje bardzo za opinie :)

Gość bringoo
bmw e36

Przedstawiciele i taksowkarze jezdza najlepszymi autami :) I są to głównie i20 i30 Yaris octavia auris avensis corolla focus II kia ceed dawniej mondeo Stare bmw i merole pa pa