Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nusiaaa

IN VITRO - zapraszam te które przed, w trakcie i po

Polecane posty

Lunka tak jest trzymaj reke na pulsie kochana. Bedzie napewno dobrze ale lepiej byc zapobiegliwym w takiej sytuacji

Monjoc rozumie ze mialas przestumulowanie i dlatego nie robili transferu tylko zamrozili twoje komorki, tak?

Juloni, Szanse na ciaze z trojaczkami sa bardzo male ale jednak sa...Nikomu tego nie zycze bo jest to zwiazane z komplikacjami dla mamy i dla dzieci. Potem dbanie o 3-ke na raz tez nie jest takie proste. Wyobraz sobie spacerek - masz przeciez tylko dwie rece. Ale wkladanie ich do smaochodu na wizyte u lekarza. Pasc by mozna... Mimo to, my transferowalismy zawsze 3 ale u mnie po prostu szanse na ciaze sa bardzo, bardzo male :O a na trojaczki to mowiac szczerze szansy wogole nie ma. Gdyby jednak zdarzyl sie taki mega-cud to jestesmy na to przygotowani. Dlatego moze decyzja byla u nas latwiejsza. x Kto testuje jako nastepny? :) x Stefania, masz nerwy pokerzysty :) Ja nie zamierzam czekac dluzej niz jest to absolutnie koniecznie bo nie chce przedluzac sobie cykli i faszerowac sie lekarstwami nie wiadomo po co. Jedyne co mi krzyzuje plany to glupi zastrzyk HCG, ktory jszcze nie zniknal z oragnizmu :( x

Hej dziewczyny, mam pytanie Jakie leki stosujecie po transferze?? ja mam progesteron i estrogen. ale w internecie pisze ze nie wolno brac estrogenu w czasie ciazy. Nie rozumiem tego??

Stefania, ja biore progesteron, oprocz tego clexane (bo mam problem z krzepliwoscia) i prednisolon (na przeciwciala antyjadrowe). x U mnie wszytkie objawy nadchodzacej @ sie nasilaja dokladnie jak przy poprzednim IVF. Sadze, ze sie nie udalo :( Humor mam do doopy a jeszcze jestem dzisiaj sama bo M w elegacji...Ech... x

Stefania31 jak sie czujesz bo ja nic nie czuję jak ostatnio tak jak na @ piersi powiekszone brodawki obolałe i po lekach wyczuwam bardziej zapachy chyba nic z tego już nie moge sie doczekac piatku ale z drugiej strony nadzieja umiera ostatnia . co do leków to ja biore sporo oczywiście luteine , encorton progenową acart nospe magnez i faxiparne wiec połykam dziennie poł apteki i stat chyba te moje nastroje chwiejne i dziwne schizy a co tam u ciebie pozdrawiwm was wszystkie

Gerwaz.Malinowski mam pytanie czy te zapachy wyczuwalne u mnie to po lekach jak myslisz pozdrawiam

Dziewczyny mi tez ciezko, nie wiem jak do piatku wytrzymam! u mnie nic sie nie dzieje, czasami pobolewa mnie brzuch jak na @:(

Stefani a jestes wyczulona na zapachy ? Mówie wam ja juz swiruje pomału zaraz bede w ciazy ale chyba urojonej

na zapachy reaguje normalnie, jedynie skore mam bardzo przesuszona od paru dni, a leki biore takie: 3 x1 Estradiol 2mg 3x2 Utrogest 100 mg no i kw. foliowy

Stefania, to po co sie torturujesz? Przeciez to czekanie i tak juz nie zmieni wyniku. Mozesz spokojnie nawet dzisiaj isic na bete i bedziesz miec pewnosc. Ja tam wole wiedziec niz sobie nerwy rujnowac. x ja czekam tylko zeby zastrzyk HCG zniknal z organizmu i wtedy lece do gina na bete. O ile jednak @ si enie zacznie wczesniej bo dzisiaj juz czuje na calego, ze idzie :( x Pati, nic nie slyszalam zeby medykamnety powodowaly wyczulenie na zapach. To akurat moze objaw ciazowy :)

Gerwazy.Malinowski szczerze mysle że robie sobie złudne nadzieje plecy mnie bola jak przed @ i wogóle z tym zarodeczkiem co mi podali to male szanse podejrzewa ze ja nie stety nie przełamie tej zlej passy może i innym razem chyba zreszta u mnie jakoś dzisiaj nerwowo trzymam mocno za was kciuki aby bylo dobrze

Gość iaww
Chcecie, żeby Wasze dzieci żyły z brzemieniem poczucia, że potraktowaliście je jak przedmioty do nabycia, decydując się na in vitro?

Gość TO TOTRLLLLLL
DZIEWCZYNY TA WYZEJ iaww TO JAKAS WARIATKA NA JEDNYM FORUM O IVF TEZ UMORALNIA HAHAHHAHA OLEJCIE TEGO DEBILA...

Pati, no u mnie niestety to samo :( Zarodki sredniej jakosci a do tego juz mnie plecy bola w ten speficzny sposob na @. Ech...u mnie nawet do implantacji nie dochodzi, nawet chemicznej ciazy nigdy nie bylo. I nie wiadomo dlaczego. Wiec co tu leczyc??? x Moze wkoncu cudem trafimy z M na super zarodek i zostanie z nami. Dlatego bede dalej probowac...Zastanawiam sie nawet czy nie zaczac robic mini-IVF na naturalnym cyklu co miesiac :) No w koncu moze za 10 razem sie uda? :) x

Gość iaww
Nie debil-tylko pedagog i leży mi na sercu dobro dzieci.

Gość iaww
I jeszcze ten brak bezpieczeństwa, gdy jest się poczętem poza łonem matki...

Gość doo ] Gerwazy malinowski
powiedz mi ile cie na polskie kosztuje ivf? płacisz za kazda próbe? czy masz refundacje?

Nie wiem ile to w zlotowkach kosztuje. Na pewno nie jest to tanie. Razem z wszytkimi dodatkowymi testami/medykamentami/akupunktura to do tej pory wydalismy juz 13 tys. euro. Refundacji nie mam. Raz tylko moja kasa zaplacila za pewne rzeczy 2.5 tys. eura. Dobre i to :-D Wiadomo, ze w Polsce taniej ale nie wiem jak to pogodzic z naszymi pracami :( x

do iaww Powiem krótko-odpieprzcie się wszyscy od nas!!!!Może Ci, którzy tak krytykują in vitro zainteresują się wreszcie dziećmi które sa zabijane przez swoich rodziców,katowane,przechowywane w zamrażarce,a nam dajcie święty spokój!!!!

Racja Gerwazy - nie ma co reagować na osoby z ADHD, posrane i tyle !!

Lunede mam nadzieje, że synek się odwinie z pepowiny!! Mi dzisiaj pobrali tylko 7 , troche sie martwie bo ostatnio mialam 10. No ale teraz to ja juz nic nie zrobie. wszystko w rekach natury. takze czekam do jutra na telefon od embriologa. x Do testyjacych wkrótce TRZYMAM KCIUKI dziewczeta!!:)

Gość Aggie79
Izabelka 7 to super wynik i szczęśliwy :) no to czekamy do jutra oby sie wszystkie ładnie zaplodnily Dziś sie dowiedziałam ze niestety żaden zarodek nie przetrwał, przestały sie rozwijać w 4 dobie :( Więc nie mam zadnych mrozaczków

Izabelko super ja też mam 7,, to dobry wynik ;-) Aggi szkoda kochana, że nie ma sniezynek, mam nadzieję, że CI się uda ;-) Stefania i Gerwazy trzymam kciki za testy