Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ssssttttrrraaammpaa

po co brac slub???

Polecane posty

orzech-Skoro nie chcą ślubu to się nie kochają i nie chcą wiązać na całe zycie - nie trzeba ich do tego zmuszać! to są twoje słowa. A bez miłości nie ma związku i ty o tym wiesz,a później Dareiosowi piszesz, że : A kto pisał,że przed slubem to nie związek? No ludzie! No chyba własnie ty to napisałaś. nie wprost ale to ma takie znaczenie i kazdy się tu chyba zgodzi

orzech-Skoro nie chcą ślubu to się nie kochają i nie chcą wiązać na całe zycie - nie trzeba ich do tego zmuszać! to są twoje słowa. A bez miłości nie ma związku i ty o tym wiesz,a później Dareiosowi piszesz, że : A kto pisał,że przed slubem to nie związek? No ludzie! No chyba własnie ty to napisałaś. nie wprost ale to ma takie znaczenie i kazdy się tu chyba zgodzi

tylko krowa n ie zmienia zdania :) i nastolatki :) ale im tylko sie tak wydaje :D

Gość Myślę , ze
Dareios , ja Ciebie doskonale rozumiem , też tak kiedyś mówiłam.Teraz już 10 lat po ślubie i staramy się o pierwsze dziecko , ktore mam nadzieje dopełni nasza miłość .

Gość dżuliaxoxo
Moim zdaniem jedynym sensownym argumentem przemawiającym za ślubem jest szczera miłość partnerów. Jeżeli któreś z nich chce brać ślub bo -kobieta bez slubu to nie ma do siebie szacunku -wszędzie łatwiej wszystko pozałatwiać i inne tego typu dyrdymały to niech lepiej od ślubu trzyma się z daleka.

Gość goryidoliny
Nie pieprzcie, że każda kobieta marzy o ślubie. Przykładowo ja 2 lata temu odrzuciłam zaręczyny faceta, który już po 3 latach związku upierał się na ślub. Tłumaczyłam, rozmawiałam i myslę, ze dał się przekonac, ze slub nie jest wyznacznikiem milosci. Nadal jesteśmy razem, wiem, że on planuje kiedys w przyszlosci ponownie mi się oswiadczyć ale ja nadal uważam, ze to zbędne. Chcę układac z nim zycie, budujemy swoje gniazdko i jesli kiedykolwiek do tych oswiadczyn dojdzie to moze się zdecyduję, bo skoro chcę byc z nim na zawsze to i tak bez roznicy czy bez papierka czy z nim, ale nie jest mi to do szczescia potrzebne tak samo jak nie było wtedy.

Gość milaga
Ja młodych do slubu nie zmuszam.Jak się dowiedzialam ,to takie bylo moje pytanie-kiedy ślub.Po przemyśleniu,doszlam do wniosku,że ślub wezmą kiedy będą do tego gotowi,a nie dlatego ,że jest ciąża.gdybym naciskała, a nie wyszlo im w małżeństwie,pewnie by mnie obwiniali ,że był nacisk.Nie o to mi chodzi....męczą mnie pytania ludzi ,dociekania,ich wspołczucie jaka jestem biedna ,że syn wpadł i tak sie żle uklada ,że nawet slubu nie chca.Mieszkam w nietakim mieście ,ale podwórko gada.Usłyszałam nawet ,że żle syna wychowalam -może racja...ale chociaż nie ucieka od problemu tylko szuka pracy i chce zapewnić dziecku i jego matce byt,nawet kosztem swoich studiow.Nigdy nie lubilam plotek ,a teraz muszę sie z nimi zmagac.Przecież nawet zawarte małżeństwo nie gwarantuje jego dlugości i szczęścia.Znam pare ,chodzili ze sobą siedem lat ,a malżeństwem byli dwa lata.Pewnie,że jako matka chcialabym ,żeby najpierw był slub,dziecko,ale stało sie inaczej i dalej kocham syna,wspieram i bede pomagać w takim stopniu w jakim będzie chciał.Tylko te litościwe spojrzenia...ale może wkońcu się znudzą ,albo znajdą nowy temat:PNajbardziej przejechalam sie na dobrych koleżankach-takie zszokowane ,że aż po nocach spać nie mogły ,jak on coś takiego nam mogł zrobić.Cóż....byleby dziecko urodziło się zdrowe i młodzi jakoś ułożyli sobie życie razem.Amen:)

Gość orzech w czekoladzie
donia miałam wrazenie że rozumiesz o co mi chodzi ale się myliłam. no cóż nie mam ochoty tłumaczyć wszystkiego jeszcze raz z rozkładem na czynniki pierwsze. Nie zrozumiałaś to i nie zrozumiesz.

Orzech-to ty nie zrozumiałaś bo pogubiłaś się w argumentach bo jak inaczej wytłumaczysz mi ten paradoks , który tu napisałaś? jak ktoś nie chce slubu to się nie kocha, ale związek bez ślubu to nadal związek...to nie ma sensu