Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czarna mala

nie wyjasnione pytania o religii. Kto mi odpowie?

Polecane posty

Gość ewewewer
a skoro wierzę w Jezusa logicznym jest ,ze nie mogę wierzc ,ze równie prawdziwy jest Zeus czyli ty po prostu nie chcesz wierzyc? ( pisze twoim bełkotem- bo ty tak samo mi odpowiedziałas)... I drugie pytanie: a skąd wiesz, że ktoś się nie pomylił? Przeciez słyszałas o tym od ludzi, którzy nie sa nieomylni, moze Zeus istnieje?

jak na człowieka " wysoko kształconego " bardzo niegrzecznie ise odzywasz :) ale pewnie jest tak jak mówię - kończyłaś mocno zaocznie a może nawet siedziałaś parę lat w gimnazjum i stąd twoje przekonanie o " studiowaniu " :D

nie uwierzyłam w Boga tylko na p odstawie rozmów z ludźmi a pprzede wszystkim czytając Biblię . Pismo ma wielką moc zmieniania i przekształcania ludzkiego serca , tylko trzeba chcieć czytać , trzeba być otwartym .

Gość ewewewer
"ze nie ma potrzeby sztucznie komplikować teog co jest proste i dla każdego" istotnie ,proste jak cep, i dla cepów chyba są te wszystkie nawiedzone nauki. Moim zdaniem pojęcie Boga powinno juz dawno isc do lamusa, Kiedyś ludzie nie pojęliby co to cząstka Higgsa albo Wielki Wybuch. Teraz jest inaczej, więc po co wierzyc w takie bajdy??? No i jestescie dowodem, że religia=ciemnota. Piszecie mi, że ni e mam pojęcia o postaciach historycznych, cały świat naukowy, profesorzy, którzy sa zgodni że istnienie Jezusa nie jest udowodnione, sa w błędzie. To jest własnie ciemnota i to totalna. Kiedyś na tej zasadzie negowano że Ziemia jest okrągła

n ie rzucaj ise tka króliczku , bo przeczysz sama sobie - przecież i twoje cząstki też odkryli ludzie ,a przecież o ni są omylni . Może wcale tych cżąstek w ogóle nie ma ?:D

No właśnie...otwartość...a nie z góry, że Boga nie ma, bo nie ma. Tutaj nikt nie musi niczego udowadniać, bo do końca się nie da. Nikt z nas Boga namacalnie nie widział, ale są jeszcze oczy wiary...

Ekscytujesz sie BB ale żaden ze znaanych ci profesorów i nakowców nie p otrafi powiedzieć co go zainicjowało :)

n ie rzucaj ise tka króliczku , bo przeczysz sama sobie - przecież i twoje cząstki też odkryli ludzie ,a przecież o ni są omylni . Może wcale tych cżąstek w ogóle nie ma ? - dobre :D ale to śmieszne. Taki mały człowieczek, będący tak naprawdę nikim wobec ogromu wszechświata, człowiek, którego istnienie trwa nie dłużej niż przysłowiowa długość palenia się zapałki, zadziera głowę do góry i żąda wręcz od Boga, żeby udowodnił mu swoje istnienie. Nie bądźmy śmieszni. Myślisz, że Bogu potrzebna jest nasza wiara? Ok, może trochę tak, bo On nie potrafi żyć bez nawet jednego człowieka. Ale to i tak przede wszystkim nam jest On potrzebny.

Gość ewewewer
http://www.polityka.pl/nauka/natura/1528711,1,czastka-higgsa-uchwycona-w-cern-ie.read Została uchwycona w Cernie, idiotki, bo inaczej was nie mozna nazwac. Ale wy pewnie w to nie uwierzycie, bo coś musi nie istniec, zebyście to przyjęły do waskich rozumków.

Gość ewewewer
Ja nie zadam od Boga zeby udowodnił istnienie, tylko pytam was, jak mozecie wierzyc w takie bzdury, tylko na podstawie, że ktoś wam o nich powiedział?

Jeżeli wierzysz to nie zadawaj takich pytań. Nawet jeżeli ktoś zna odpowiedz na to pytanie z pewnością nie może być to rzeczywiście zgodne. Wiara opiera sie na tym byś wierzył,w to czego nie widziałeś,nie słyszałeś. Każdy wierzący człowiek chciałby znać odpowiedzi na takie pytanie,zależy jak silny jesteś. Dla mnie ciekawszym tematem na tle religii jest reinkarnacja,co prawda nie zgodna z naszą wiarą ale jest wiele dziwnych sytuacji które pasują do tego aby o niej mówić.

Gość ewewewer
KK podobno wie o reinkarnacji, i chowa te informacje w archiwach watykańskich, bo oni musza ze wszystkiego robic tajemnice. LOL

Ewewewer - napisałam ogólnie. Wcale nie wierzę, dlatego że ktoś coś mi powiedział, nie mam 5 lat. Człowiek dorosły sam do pewnych faktów dochodzi, myślisz, że dla mnie wszystko jest takie proste? Że nie mam wątpliwości, pytań? Ale wiara właśnie to nie jest pewność. To postawa człowieka, codzienne wybieranie, czasami wbrew wszystkiemu, To może w końcu miłość; nie rozumiem, ale wierzę, ze jesteś...

2:05 [zgłoś do usunięcia] ewewewer KK podobno wie o reinkarnacji, i chowa te informacje w archiwach watykańskich, bo oni musza ze wszystkiego robic tajemnice. LOL Podobno :classic_cool: też ukrywa skarb Templariuszy, grób Matki Boskiej jak i Marii Magdaleny, o której powszechnie wiadomo :classic_cool: że była żoną Jezusa, mieli też dzieci z których wywodzi się dynastia Merowingów :classic_cool: Nie kończyłaś żadnej historii skarbie, po co to wciskanie ciemnoty?

Została uchwycona w Cernie, idiotki, bo inaczej was nie mozna nazwac. Ale wy pewnie w to nie uwierzycie, bo coś musi nie istniec, zebyście to przyjęły do waskich rozumków. to raczej ty jesteś idiotką bo rzeby w coś u wierzyć - musisz to zobaczć :) a j ka to wiara jesli coś j est namacalne ? to nie jest wiara tylko wiedza , doświadczenie :) Każdy idota wierzy w to co widzi , no bo przecież byłby jeszcze wiekszym idiota jakby temu zaprzeczał :) jaka więc w tym twoaj zasługa ?:D żadna . a co tAkiej postawie mówi Jezus ?:) (29) Powiedział mu Jezus: Uwierzyłeś dlatego, ponieważ Mnie ujrzałeś? Błogosławieni, którzy nie widzieli, a uwierzyli. (30) I wiele innych znaków, których nie zapisano w tej książce, uczynił Jezus wobec uczniów. (Ew. Jana 20:28-30, Biblia Tysiąclecia)

Gość Nie wiesz tego bo religia
to bzdura. Mohery.

smutną mam twarz :( - a Tobie za przeproszeniem o co chodzi, bo niezbyt łapię?

A już wiem :) jednak upały na mózg zgubnie działają :P

cześc smutna twarzo :) tak sobie myślę ,ze powinnam zrobić sobie taki FAQ i po prostu go wklejać jak sie pojawiają takie tematy , bo zawsze pojawiają ise w nich te same pytania i ta sama ignorancja . Ale po namyśle dochodzę do wniosku ,ze byłabym jak merkaba , no a to j uż byłaby przesada :D

Bóg może uczynić w naszym kierunku 1000 kroków, ale ten jeden musimy uczynić sami (Karl Rahner) - Bóg nie uwierzy za nas

Gość ewewewer
"to raczej ty jesteś idiotką bo rzeby w coś u wierzyć - musisz to zobaczć a j ka to wiara jesli coś j est namacalne ? to nie jest wiara tylko wiedza , doświadczenie " OMG. Z wami na serio nie ma co gadac... Brak słów ... :) Może ta wiara wam się jednak przyda, jak ktos jest półinteligentem i alalfabetą, że pisze "rzeby" to bez niej będzie ciezko przezyc życie... :p a na moich studiach kupa ludzi przechodziła na ateizm... Wiedza jest dla inteligentncyh, a wiara jest dla prostaczków...

A Markeby ze swoimi objawieniami to chyba jeszcze tu nie było? :D Najbardziej rozwalają mnie teksty pani "historyczki" która historię kończyła na stronie: racjonalista pl :D :P Ach ta kafeteryjna fantazja ;)