Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem kobieta przedsiebiorcza

Mój pomysł na BIZNES. Ocenicie moje szanse?

Polecane posty

Dzieki z Kokardą ja tez tak myślę, zresztą jak sie nie zaryzykuje to się człowiek nigdy nie dowie. Może byc kicha ale moze się okazać ze własnie na to ludzie czekaja.

Gość beniooooo
Taaaaaa, jaaaasne, już szperamy w necie szukając pomyslu jak tu wywalić do śmieci trochę forsy...

benio a co ty taki pesymista jesteś co?:-)

Gość kurfffa przecież ludziska
to jest pomysł na biznes. truć ludzi i to jak dochodowy i odchodowy!!!

A ja juz chciałam obkleic mój zielony samochód wielką naklejaną zielona sałatą , mało tego kupiłam już na allegro peruke imitująca zieloną sałatę, wydałam tylko niepotrzebnie pieniądze:-( Okropni jesteście! :-D

ona jest przekonana o wspanialosci swojego pomyslu wiec nie ma co z nia dyskutowac. najpierw prosi o ocene szans a potem probuje odwrocic kota ogonem.

ciasteczkowa bo jeśli ktos otwierać chce biznes to musi byc przekonany o sukcesie i być nastawiony pozytywnie. Ty rozumiem doradzasz aby sie zniechęcac od początku i szukać od początku dzieury w całym?Tego was w angli uczą?:-)

Calluna nie znam osobiscie nikogo kto bada rynek rpzed otwarciem biznesu. A wierz mi ze znam sporo osób które prowadzą swoja firme

Gość mieszkam w Poznaniu
no co wy autorka ma badać rynek, robić biznes plan, przecież ma taki nowatorski pomysł jeszcze nikt nie wpadł na dostawe jedzenia do klienta, normalnie nowosć na rynku światowym :D

Mieszkam w Poznaniu,a wiesz ze cos w tym jest?:-P

Gość fwfewfew
kurwa jak ja nienawidzę pyrusów :O

Moi znajomi zastanawiali się nad otworzeniem czegoś takiego w marcu. Ale ZBADALI RYNEK i z rezygnowali :)

Gość beniooooo
HA HA HA HA HA!!!!!!!! Jasne, NIKT nie bada rynku przed otwarciem biznesu. Super. Skaczą na główkę, otwierajac kolejny warsztat samochodowy na ulicy gdzie jest ich juz 5, mają po prostu kasy jak lodu i uwielbiają niespodzianki... Faktycznie, albo od jakiegoś czasu pisze tu podszyw, albo autorka próbuje udowodnić, że jednak nie jest normalna.

Masz takie pojęcie o biznesie jak ja o prowadzeniu farmy. Ok jestem po studiach ekonomicznych i ogólnie uważam, że masa rzeczy tam jest niepotrzebnych, ale jedna rzecz jest ważna dobre przygotowanie. i rozeznanie w okolicy . Tak Ci się tylko wydaje, że nikt nie robił nikt Ci nie zdradzi swojego sposobu działania

benio W mojej rodzinie wiele osób prowadzi biznesy, mam znajmoych co maja swoje fimry i wierz mi ze nikt z nich nie robił zadnego badania. Otwierali firmy i jakos im idzie. Mała firma wcale nie potrzebuje koniecznie biznes planu.

Gość kurfffa przecież ludziska....
autorka i tak nic nie zrobi, bo nie ma charakteru i potrafi tylko pieprzyć. Ludzie coś robiący nie siedzą na forum. Ja jak mam zamiar na 100% coś zrobić, zacząć jakąś pracę nie pytam się ludzi z forum tylko to robię. Autorka chce pokazać jaka jest nowatorska i inteligentna, a tak naprawdę jest ograniczona i leniwa. A po co ci opinia ludzi z forum? Masz niskie poczucie własnej wartości?

Gość krkkk
Dajcie spokój, ludziska, rozmawiacie z podszywem - autorka wymiękła już jakiś czas temu, bo zabiliśmy jej marzenia o wspaniałej kasie za friko.

No chyba ze masz jakiś inniowacyjny pomysł albo chcesz otworzyć biznes za 100 tyś zł wtedy oczywiście że warto bawic sie w badanie rynku

Kurde, czasem warto przy nie innowacyjnym, bo co sie sprawdza w Wawce,nie musi sie sprawdzic w Pcimiu... Ale jesli masz kase na probowanie, baw sie do woli

Gość krkkk
Dziewczyny, karmicie trolla... Nie warto.

Gość Kobieta przed 40
Autorko dam ci radę - próbuj. Co najwyżej stracisz parę złotych, jeśli interes nie wypali. Koniecznie zadbaj o reklamę np. ulotki. Wg mnie to może się udać. Życzę powodzenia.

Gość konserwowowa
ja uważam że masz duże szanse tylko kanpaka duża za 4 zlote wtedy to się by opłacało ludziom i tobie jesli się nie wstydzisz ludz, i jak cie wygonią drzwami to wejdziesz oknem. masz samozaparcie i lubisz handel a pomieszczenie- majątku nie wydasz jak zrobisz w domu malutkie pomieszczenie zgodne z przepisami sanepidu- przeciez nie potrzebujesz dużo miejsca- jak robią całe obiady w budce wielkosci kiosku to tobie tez wystarczy podobna przestrzeń

To jest tak mała inwestycja, dodatkowa firma więc wytłumaczcie mi po co mam sie bawic w jakas analizę rynku?Naprawdę lubicie sobie chyba komplikować zycię:-)Otwieram, chula to super a jak nie chula to zamykam stragan z dnia na dzieńi po sprawie.

Gość Kobieta przed 40
,,krkkk Dajcie spokój, ludziska, rozmawiacie z podszywem - autorka wymiękła już jakiś czas temu, bo zabiliśmy jej marzenia o wspaniałej kasie za friko." Jakie friko? Prowadzenie własnej firmy to nie lada wyzwanie. To o wiele cięższa praca niż na etacie. Za friko nie ma nic.

Kobieta i konserwowa dziękuje za podtrzymanie na duchu bo juz tu nie wyrabiam:-D