Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dajkaaa

dajecie zaproszenia rodzicom?

Polecane posty

Gość dajkaaa

pytam poważnie..

Gość my damy :-) też się nad tym
zastanawialismy,ale chcemy oficjalnie ich zaprosić..a zresztą to również pamiątka

Gość .T
Daje się teraz inne pamiątki rodzicom, zwykle przy piosence "Cudownych rodziców mam" na weselu :P.

Gość autorka pyta o zaproszenia
przy podziękowaniach też zapewne każdy cos rodzicom daje..więc nie musisz się podniecać,ze zaproszeń nie dajesz bo dostaną kosze kwiatow hehehehe

Gość powiem i ja .....
znam tylko jeden przypadek wśród moich znajomych gdzie rodzice dostali oficjalne zaproszenia mimo że wiedzieli że taka impreza się szykuje....para młodych sama bez niczyjej pomocy wyprawiała sobie wesele w mieście w którym aktualnie mieszkali

Gość klaudia1617
to zalezy, ale dla mnie to jest normalne ze rodzice beda bo sa współorganizatorami:)

Gość dajkaaa
my właśnie sami wyprawiamy wesele, dlatego sie zastanawiam.

Gość pm2011
My daliśmy rodzicom oficjalne zaproszenie. Po pierwsze: byli bardziej gośćmi niż współorganizatorami (sami wszystko finansowaliśmy i załataliśmy) Po drugie: na pamiątkę. Zaproszenia dla rodziców były bardziej inne niż te, dla reszty gości (większe i z innym wzorem).

Gość a w nas
U nas jest tak, że rodzice nie są głównymi sponsorami wesela, bo tylko dali moi nam 3 tysiące na alkohol, a teściowa załatwiła tort i ciasta za swoje. Rodzice nam pomogli, dołożyli się, ale większość sami sfinansowaliśmy kosztowało nas to jeszcze 30 tysięcy. Wszystko załatwialiśmy sami. I rodzicom zaproszenia wręczać nie będziemy. Tak czy siak. Ale zastawiamy się czy na zaproszeniach zamieścić tekst narzeczeni wraz z rodzicami mają zaszczyt zaprosić itd. Czy nie. Bo nie wiem czy są współorganizatorami czy nie.

My nie dawaliśmy, bo mieliśmy w zaproszeniach dla gości napisane ze "zapraszają Rodzice i Narzeczeni" więc rodzice byli traktowani jako współorganizatorzy. Ale jak robicie sami bez pomocy rodziców a oni przyjdą już na gotowe to można im zaproszenia dać.

Gość makatka03
u nas było dokładnie tak jak u pm2011: "My daliśmy rodzicom oficjalne zaproszenie. Po pierwsze: byli bardziej gośćmi niż współorganizatorami (sami wszystko finansowaliśmy i załataliśmy) Po drugie: na pamiątkę. "

Gość osiemnaście bordo
Zgodnie z zasadami savoir vivre w zaproszeniu powinno być że na ślub/wesele zapraszają rodzice. Często by zmiękczyć ten dzisiaj nie zawsze aktualny tekst wpisuje się Młodzi plus Rodzice albo odwrotnie. U mnie np. tak jest - mimo że sami wszystko organizujemy i za wszystko płacimy by z etykieta być ok, zapraszamy my i rodzice, mimo to zaproszenie wręczam rodzicom, bo jak mówiłam są gośćmi, jedynie formalnie występują w zaproszeniach. Ps. tak tak zaraz będziecie marudzić i się wymądrzać że jak młodzi za wszystko płacą albo jak jest niepełna rodzina to jak mają zapraszać rodzice. Wiem - też nie do końca zgadzam się z tym stanem rzeczy ale z savoir vivrem nie dyskutuję, a chcę być z nim za pan brat :P

Gość gregoriana
my daliśmy rodzicom, mimo że oni byli również współorganizatorami. Powód? Zaproszenia były po prostu bardzo ładne, ręcznie robione i chcieliśmy żeby je mieli na pamiątkę. Zmieniliśmy tylko w zaproszeniach dla rodziców tekst, żeby nie było że sami siebie zapraszają.

Gość dziewczyna wawa
My daliśmy rodzicom oficjalne zaproszenia tyle, że nie było tam imion i nazwisk, a po prostu napis, że zapraszamy memę i tatę.

Gość taaaaakaaaaaaaaaaaaaak
tak