Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamanamamaaaaaaaaaa

Maz dal klapsa dwuletniej coreczce

Polecane posty

Gość oooo masakra
"ale w domu ma luz i sie bawi i o tym wie" W domu też jest wiele niebezpieczeństw, Ty nie jesteś w stanie wszystkich przewidzieć, a dziecko nie jest w stanie zrozumieć i zapamiętać wszystkich zakazów. Jak będzie się bawić, wtykając palce do gniazdka, Ty zawołasz, a ona nic, to będzie dobrze?

Gość kasaa
To lejcie swoje dzieci bez litości ,tylko nie liczcie potem że jak dorosną będą was szanować czy kochac,stracicie je i nikt na starość nie będzie się wami opiekował,powodzenia.

Gość rozumiem Twoją złość
załamana - dobrze, że zareagowałaś. Porozmawiaj z mężem i powiedz mu jasno, że nie ma prawa bić dzieci. Ustalcie wspólnie jakieś zasady - kary i nagrody, jakie będziecie stosować wobec córek. Nie może siedzieć w kącie i wyć... to nie nauczy jej dobrego zachowania a przy tym bardzo zaszkodzi małej, jeżeli będzie na to patrzyła ;-( Na pewno jesteś sama zmęczona, nerwy Ci puszczają przy dzieciach, ale pamiętaj, że one się uczą, badają, szukają odpowiedzi a Ty musisz im mądrze wszystko wyjaśnić, wskazać, później będzie łatwiej ;-)

Gość i znów afera
Nikt tego dziecka nie bije. Ona jedynie dostała klapsa (boże, co za sprane mózgi, niedługo tu będzie druga szwecja :O )

Gość kasiakio
"Dziecko, gdy jest wołane, powinno przyjść i trzeba to egzekwować dla jego własnego BEZPIECZEŃSTWA." aż mi się krew gotuje jak czytam takie głupoty, nawet pies na zawołanie nie przychodzi a dziecko wg ciebie powinno! głupia baba!! co to wojsko, musztra jakaś??? a może dziecko się zamyśliło, zapatrzyło, rozmarzyło... sama czasem nie słysze jak się czymś zajmę jak mąż coś do mnie mówi, na szczęście nie przychodzi i nie wali mnie w pysk z tego powodu! dwuletnie dziecko zbić??? w głowie mi się nie mieści! mam w domu 5 i 3 latka, w zyciu klapsa nie dostali, jestem w stanie się wysilić i użyć innych cywilizowanych metod wychowawczych a nie jak ostatni burak wstać i walnąć dziecko, tak najłatwiej...

Gość już się zebrało stado idiotek
od jednego klapsa się nie umiera. Znam dziecko ktore dostalo od ojcia z trzy razy po dupie i dzis w wieku buntu ma respekt i w zyciu by do rodzicow nawet jezyka nie wytykala

Gość kasaa
Albo będą się wami opiekowali w taki sam sposób;)tak wkońcu je wychowacie,agresja rodzi agresję

Gość kefir--
"niedługo tu będzie druga szwecja" a co jest w szwecji ?

nie zgadzam sie z niektorymi, dziecko ma czuc szacunek do ojca a nie bac sie go moj ojciec byl twardy, niedostepny i apodyktyczny, nigdy nie byl dla mnie autorytetem, nie mialam z nim zadnego zdrowego kontaktu jaki powinna miec corka z ojcem, choc nie uwazam ze mnie nie kochal... nie chce tego samego muru dla swojich dzieci moje dzieci beda karcone za zle zachowanie ale nie powinny czuc strachu przed rodzicem

kretynki tu nikt nie pobił dzieciaka :o wezcie sie opanujcie, bo to naprawde niezdrowe :o

Gość z gilem
i znów afera - popieram w 100 %

Gość autorka jest odrzucajaca
same jestescie idiotkami skoro uwazacie ze mozna bic dzieci !!!!!!!! chyba czytalas jedna z druga ze dziecko autroki dlugo sie nie moglo uspokoic a wiec przezyla i strach i szok i bol !!!!!!!!!! zycze wam sadystyczne krowy aby wasze dzieci tez tak laly po ryjach jak bedziecie stare i bedziecie je wolaly !!!!!!!!!!!!!!!!

Gość akleikuk
Jak będzie się bawić, wtykając palce do gniazdka, Ty zawołasz, a ona nic, to będzie dobrze? ja mam gniazdka zabezpieczone, zatyczki kosztują kilka zł. Wolę to wydać niż bić dziecko głupia babo. a poza tym jest jeszcze tłumaczenie, ja jak czegoś nie wolno robić to zawsze wyjaśniam dlaczego, dzieci słuchają i jakoś to wystarcza.

Gość rozumiem Twoją złość
bicie to jedna skrajność a bezstresowe wychowanie druga. Ja osobiście jestem przeciwna wychowaniu bez zasad, ale jeżeli udaje się je wprowadzać bezstresowo to chyba dobrze? Przerażają mnie głosy "od klapsa nikt nie umarł"... żebyście wiedziały ile problemów mają dzieciaki bite przez rodziców, nawet karane klapsami, nie byłoby tych wpisów. Nie ma co rzeczywiście robić dramatu z powodu klapsa, ale sytuacja na pewno nie powinna mieć miejsca i nie ma prawa się powtarzać. Powinnaś autorko porozmawiać z mężem o innych metodach wychowawczych.

Gość i znów afera
poczytaj sobie co jest w szwecji, jeśli chodzi o nadzór państwa nad rodziną i odbieranie dzieci rodzicom, to może Ci sie odechce "nowowczesności".

Gość kiedyś upadnie,
"od bezstresowego wychowania" tylko czasu trzeba

[zgłoś do usunięcia]już się zebrało stado idiotek od jednego klapsa się nie umiera. Znam dziecko ktore dostalo od ojcia z trzy razy po dupie i dzis w wieku buntu ma respekt i w zyciu by do rodzicow nawet jezyka nie wytykala TY INTELIGENCJA NIE GRZESZYSZ :-O bo dziecko 3 rqazy dostalo po dupie to daltego teraz ma respekt tak???? jezu jakas ty durna :-O

mam kolezanke szwecji tam jej syn 3.5latek przyszedl do domu i powiedzial mamo nie krzycz na mnie bo wezwe policje !!! tego go nauczyli w przedszkolu ...

Gość kasaa
Nie popieram bezstresowego wychowania,ale bicia też!Są inne metody,kary itd,żadna skrajnośc nie jest dobra,a dziecko ma innąpsychikę,wrażliwszą,wszystko chłonie i to od was zależy jakie bedzie

Gość kasia marysia,
boże co się dzieje w domach... az mi ciarki przeszły... tyle dzieci cierpi.. dlaczego bijecie swoje dzieci???? w głowie mi się to nie mieści... chwalą się na cafe jakie to inteligentne, zaradne a w prostej kwestii wymierzenia kary idą na łatwiznę, wykorzystują swoją przewagę fizyczną... inteligencji trudniej użyć, pięść zawsze w pobliżu, rozum nie!!!

bylabym wdzieczna gdyby w temacie sie wypowiadaly TYLKO osoby posiadajace dzieci majace jakies doswiadczenie

Gość oooo masakra
" Jak będzie się bawić, wtykając palce do gniazdka, Ty zawołasz, a ona nic, to będzie dobrze? ja mam gniazdka zabezpieczone, zatyczki kosztują kilka zł. Wolę to wydać niż bić dziecko głupia babo." Chyba nie przeczytałaś, co napisałam - nikt nie jest w stanie przewidzieć wszystkich potencjalnych niebezpieczeństw, w domu i poza nim, ani wszystkiego zabezpieczyć w 100. Czyżbyś Ty była wyjątkiem - nieomylną? I przy okazji "kultura" z Ciebie wylazła :O Ja nikogo nie wyzywałam.

autorka jest odrzucajaca bo ty jesteś bardzo inteligentna wyzywając innych od krów. Rzeczywiście poziom godny geniusza 🖐️

Gość kawa kawa aw
wiecie co mnie też ojciec lał w dzieciństwie, do dziś pamiętam to poniżenie, bezradność i złość!!! jak tylko skończyłąm liceum, wyprowadziłąm się z domu, przez niego, poszłam do pracy, wynajełam pokój, nie szanuję swojego ojca, rzadko go odwiedzam, jest mi obojętny. jak chcecie aby wasze dzieci o was szybko zapomniały, nie szanowały was to lejcie je dalej.... SADYSKYI!!!!!

[zgłoś do usunięcia]już się zebrało stado idiotek a ty wyzywasz od idiotek a sama idiotka jestes ZAPAMIETAJ SOBIE KRETYNKO OD IKROW WYZWAM BABYTUTAJ KTORE BIJA SWOJE DZIECI !!!! ROZUMIESZ??????????? BO KLAPS TO JEST BICIE TO JEST PRZEMOC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! PSA TEZ BIJESZ JAK NIE CHCE PRZYJSC???????????? K R O W O

Gość kiedyś upadnie,
to szwecję czekają wkrótce problemy, na bezstresowym wychowaniu daleko się nie zajdzie

Gość gshryhrhbertbhetrh
jak dziecko sobie zasłuży to w klapsa powinno dostac bardzo dobrze zrobil, nastepnym razem bedzie go słuchac

Nudna jesteś, niestety. I strasznie rozemocjonowana.

Gość arianka
Takie małe dziecko nie rozumie jeszcze o co chodzi. Nie można go bić. W sumie w ogóle bicia nie pochwalam bo jak można kogoś uderzyć za to,że nie przyszedł czy czegoś nie zrobił? W pracy czy w szkole też bijecie innych jak zrobią coś nie po waszej myśli? No i fakt, że tę dziewczynkę pewnie aż wykrzywiło całą od takiego klapsa, bo jednak to mała istotka a faceci maja duże łapy :(

Gość co za.....
już się zebrało stado idiotek od jednego klapsa się nie umiera. Od wpierdolenia tak, że zęby wylatują też, wiesz? Dlatego właśnie bite żony nic z tym nie robią. Bo tak, ma być, bo przysięga i przecież nie umierają. Trzeba zmienić myślenie i odchodzić do tego, co złe, a nie tylko bo dawniej i dawniej. Dawniej mnie ojciec też lał i myślisz, że mam do niego szacunek? Jest dla mnie jak obcy, nawet nie wiem, jak z nim rozmawiać. Dlatego ja swojego dziecka nigdy nie uderzę, ale niestety mój mąż, który również był "tylko klapsowany" z czego teściu się szczyci do dziś, uważa inaczej i z tego powodu bardzo się pospało w naszym związku. On nie umie do dziecka inaczej mówić, jak wrzaskiem lub groźbą klapsa, jak chce coś od niego wyegzekwować. A mały ma.... 14 miesięcy :O Raz już na niego wrzasnął tak, ze się dziecko przestraszyło, a spędza z nim może godzinę dziennie, GÓRA! Nie znałam go kompletnie od tej strony... Jak tak dalej będzie, to będzie źle...