Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamanamamaaaaaaaaaa

Maz dal klapsa dwuletniej coreczce

Polecane posty

Gość ja urodziałam
I wice wersa...

wlasnie to jest najgorsze ze niestety czesto bwya tak,ze KAZDY powód dobry do wlania,i padaja hasla, bez powodów nie dostalo Z perpektywy czasu widze ze jak u drugiej córy dalo sie bez kar cielesnych egzekwawac jej posluch (szlaban i zakazy rowniez bywają dotkliwe i przykre) to zapewno u mojej starszej nie zawsze musial byc ten klaps wymierzony, i to wiem Kary w postaci odebrania przyjemnosci czesto przynosza o wiele lepze rezulatty niz uderzenie

Gość kochane mamuśki
między klapsem a biciem jest zdecydowanie wielka różnica

Gość jakie pokolenie klapsowane?
ja urodziałam twoje zdanie mnie nie interesuje

między klapsem a biciem jest zdecydowanie wielka różnica " to znaczy? klaps nie boli? jak nie boli to po co klaps? jaki sens? jak boli to nie jest biciem?

i jak sie powtórze 2 letnie dziecko za takie cos nie powinno zostac pokarane tak jak zostalo to zrobione, slowne upomnienie i wytlumaczenie musi byc, ale reakcja faceta przesadna.Kara zupelnie nie adekwatna do wieku dziefka ani do sytuacji Jka ludzie niepotrafią karcic,i blednie to robią,bo dają upist swoim nerwow w naprawde malopowaznej sytuacji, to niech wcale sie do wychwoiania nie zabierają

jaga bez baby zgadzam sie z toba.

Nie no, w zdecydowanej wiekszosci rodzicow, daje wlasnie takiego klapsa ,dosyc mocnego aby poczulo i zabolało,w innym razie nie ma sensu klepac jak podczas zabawy

Gość mecyje
o jej straszne i co z tego ? wołał a ile można ja wychodze z siebie to tez dam klapa w tyłek i co pieluche ma wiec nie przesadzaj a dzieci wykorzystuja takie głupie pozniej :D

Gość NUDY dajcie już spokój
.

Gość kochane mamuśki
dla mnie klaps jest pojedynczym ,lekkim klepnięciem tak aby dziecku nie sprawić bólu

a dla innych klaps musi dziecko zapiec ,i tez to nazwają klapsem czy tez kilkoma danymi. Wiec ile ludzi tyle definicji,i kazy pod siebie patrzy

no takie klepniecie by klepnac to faktycznie nie bicie ale jaki ma sens? a jesl ma zabolec czy zapiec to juz bicie moim zdaniem. problem w tym ze wiekszosc rodzicow uwaza przemoc za metode wychowawcza i mysli ze mozna dziecko nauczyc cos biciem czy klapsami. ale tak nie jest. ja juz uciekam spac. dobranoc 🖐️

Gość kochane mamuśki
może taki klaps dziecka nie zaboli,ale już wie ,że robi źle

a powiedz sama kochana mamusku chcialabys sie sama dowiedziec ze cos zle robisz przez klapniecie w pupe ???? nie mysle. dziecko zrozumie i nauczy sie bez klapa. nie rozumiem dalczego male dziecko jest takie bezprawne. ty jako dorosly czlwoeimmasz prawa,. nikt nie moze cie klepac, bic itp. dlaczego dziecko nie ma zadnych praw??????????????? myslisz ze one chce byc klepane? watpie.

wlasnie ze klaps musi zabolec aby dziecko poczulo w przeciwnym razie takie klepanie na nic sie nie zda Mma dzieci juz nie male,niemal odchowane, i spotykam sie z wieloma kobietami ktore wlasnie uwarzają ze klaps ma byc odczuwalny aby tyłek zaszczypał,bo takie klepaki to podczas zabawy sie stosuje a nie podczas kary.Ojj ludzie ludzie ,jacy wy jestescie niedoinformowani Nie jstem przeciwna klapsom w uzasadnionym przypadkach, ale napewno nie bede popierac klapsowanie 2 latki za to ze nie przyszla do taty aby sie ubrac bo staremu chuuuujowi dupy sie nie chcialo ruszyc, a przylozyc corce to raptownie sil nabral.Idiota a nie ojciec :D Do takiego malucha trzeba byc ostrzonym bo latwo mozna uszkodzic

w przypadku autorki, jej dziecka i meza to jest zupelnie straszne...2-letnie dziecko moze nie doslyszalo jak ojciec wolal albo akurat bylo zamyslone i od tego dostalo po tylku. litosci ludzie. to tylko dziecko. w dodatku same bronic sie nie moze :-( smutne to jest :-( i to strasznie :-( wiekszosc ludzi mysli ze jak osiagnie gore nad dzieckiem to juz dziecko bedzie robic to co rodzic chce. to jest blad. pozniej takie dzeicko rosnie i sie buntuje. popatrzcie na mlodziez...............

spadam 🖐️

Gość kochane mamuśki
jakie pokolenie klapsowane? chcesz to Ci powiem,dostałam w swoim życiu w wieku szkolnym kilka razy lańsko i to porządne,też mi się wydawało,że za nic ,ale nigdy nie miałam żalu do rodziców nie pamiętam klapsów,które dostałam jako małe dziecko,nawet nie wiem czy je dostałam

No to bląd, dziecko ktore uwazalo ze dostalo za nic to porazka i najwyrazniej tak bylo, i bląd rodzicow.Jka jzu karcic dzieco ,ono musi wiedziec ze cos powaznego bylo a nie karcic za nic

Gość kochane mamuśki
sama dostawałam,ale swoich dzieci nigdy nie biłam, ale zdarzały się klapsy

NA ZAKONCZENIE moich wywodow nie mniej jednak wole stosowac met antyklapsową.Przykald dwoch przewinien i dwoch moich reakcji,a efekt zostal osiagniety Corka (3 kl wtedy) przeprowadzilismy sie do nowego miasta, nie pozwolilam jej sie oddalac od domu,tylko miala byc na widoku, raz zniknela mi z pola widzenia na prawie godz, gdy ją znalalzlam, to byl ochrzan,dluga rozmowa,za kilka dni poszla do jakiejs nieznanej kolezanki bez pytania i informowania, nie bylo jej ponad 2 godz , gdy przyszla do klepaka na tylek otrzymala,efekt, taki ze od tamtej pory zawsze inf gdzie bedzie i tak bylo.Ma 18 lat i nadal powiadamia nas gdzie wychodzi Druga cora (4 kla) identyczna sytuacja,nowe miejsce zamiezkania, kazalismy jej nie oddalas sie z pola widzenia z naszego tarasu, niestety nie posluchala sie,jak wsiadla na rower to wrocila po prawie 2 godz a by nie wiedzilismy czy cos jej sie stalo czy sie zgubila,czy nie wiem co,komorke w domu zostawila, gdy przyszla do domu byla baaardzo dluga szczera rozmowa, i ARESZT na wychodzenie na podworko po szkole do odwolania, (ona kocha rower i byc na dowrze bardzo ten szlaban odczula) gdy kara po chyba 2 tyg minela ,nigdy wiecej nie poszla gdzies dalej bez uprzedzania nas.Efekt osiagniety bez lanska :p Bez bicia jednak lepiej cele osiagać.Dobranoc

Gość Bajkowa Syrrena
Ja swoje dzieci bije. Procz pregow na plecach jednym z efektow jest idealne wychowanie :)

Gość to mi zal twojich dzieci
sa zastraszone a na pewno nie idealnie wychowane durna jestes i tyle, spytaj swoje dzieci co mysla o tobie jako matce... choc pewnie sie prawdy nie dowiesz, bo beda sie baly powiedziec co tak naprawde mysla gratuluje glupoty i braku kontaktu z dziecmi, niszczenia im dziecinstwa i psychiki psychopatko

Gość biedne dzieci
sa zastraszone a na pewno nie idealnie wychowane durna jestes i tyle, spytaj swoje dzieci co mysla o tobie jako matce... choc pewnie sie prawdy nie dowiesz, bo beda sie baly powiedziec co tak naprawde mysla gratuluje glupoty i braku kontaktu z dziecmi, niszczenia im dziecinstwa i psychiki psychopatko

Gość Ktos przesle to na policje
a ja gratuluje odwagi aby chwalic sie tym w internecie.niech sie kobieta nie zdziwi jak namierzą jej IP i policje zapuka do drzwi z opieką spoeczną po tym wpisie chwaląc sie jak jej dzieci nosza pregi na plecach.bardzo madre, masz powod do dumy

kazdy z nas dostawal dlatego jestesmy fajnym pokoleniem :) teraz rosna dziwni ludzie

Gość Pssyttt
Niektórzy rodzą dzieci jak suki szczeniaki...

Nieznosze rozbestwonych bachorów, jestem za trzymaniem dyscypliny w domu, i do kazdego dziecka trzeba indywidualnie podchodzic i miec wymogi nic ponad jego wiek czy umiejetnosci,trzeba karcic dzieci bo inaczej nie da sie ich dobrze wychowac i tępic ich brzydkie zachowania, ale bicie to nie karanie.Bic nie mozna.Dzieciak ktory dostaje w skore gdy rodzic wychodzi z siebie ,wtedy uczy sie ze jak ma sie jaks problem i slowem nie mozna cos zalatwić, i gdy nerwy go biorą,rownez wtedy zaczyna lać "odbiorce" gdy jego sie nie slucha,bo bierze przyklad z rodzica ze w taki sposob problemy sie rozwiązuje

Gość zalamanamamaaaaaaaaaa
Ja dostalam raz lub dwa, za kazdym razem niewinnie, nie bylam niegrzecznym dzieckiem, ale bylam tylko dzieckiem i uwazam ze bicie jest straszna glupota raz od mamy dostalam klapsa za dreczenie kota i wiedzialam doskonale ze mi sie nalezalo, inne razy oberwalam za to ze sie zgubilam i ze przeze mnie padl mlody indyk na podworku... no nie byla moja wina, a kara bardzo ponizajaca, nie nalezala mi sie a to jak sie zgubilam-no sory nie puszcza sie kilkulatka samego na dwor i to w obcym miescie, to dorosli powinni zostac ukarani, bo ktos mogl mnie porwac, zrobic krzywde!!! A ja jeszcze za to oberwalam jak mnie obca kobieta znalazla i przyprowadzila do domu. Zenada :O