Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość TrochęKulturyGłupcze

dieta wysokobiałkowa profesora Charlesa Clarka-OD JUTRA KTO ZE MNĄ??

Polecane posty

stopki nie mam , jutro się rano pomierze i wpisze w stopke cm a teraz ide na zakupy i cos w domu zrobic, zagladne pozniej :)

ja chyba nie dam rady , tylko 5 jajek tygodniowo i jogurt co 2 dzien to juz na dukanie je sie ile chce , :(

ac o musisz jeść tylko jajka? na dukanie je się ile chce i przez to wyniszcza nerki tu są ograniczenia jak w każdej diecie. ja zamówiłam właśnie jego książkę,bo muszę się dowiedzieć czegoś więcej i konkretniej.Zależy mi poza tym aby wejść w to 36 nie robiąc krzywdy organizmowi.

jajka lubie, jakies omlety itp, nalesniki bez maki ale tam tez musi byc jajko :) nie mowie ze zaprzestaje diety ale trudno mi bedzie na poczatku przynajmniej

a co z kapusta ? i kapusta kiszona, ? nic o nich nie ma a miałam zamiar zrobic kapusniak jutro z kiszonej na chudym miesie wiesz cos o tym?

ale chyba tam malo osob jak na razie :) zamowie ksiazke pozniej teraz ide powiesic pranie i odkurzyc dom

Gość ,pol
a grzyby można jesc w waszej diecie/ np pieczarki?

Gość ,pol
malutki wybor warzyw tu jest atych co maja mało kalori i sie je stosuje przy kazdej diecie odchudzajacej , nie ma wogole

Gość ,pol
wszystko jest opisane w skrociev . pobieznie

Dieta wysokobiałkowa - bezpieczna dla zdrowia: 5 kg w miesiąc Tej diety nie należy mylić z inną, modną dietą proteinową, dr Dukana, która drastycznie ogranicza jedzenie węglowodanów. Nowa, wysokobiałkowa dieta opracowana przez dietetyka prof. Charlsa Clarka i jego żonę Maureen, jest dietą bezpieczną dla zdrowia. Aby schudnąć, nie trzeba przygotowywać pracochłonnych posiłków, ani liczyć kalorii. Pomysły na proste i smaczne dania znajdziesz w książce (autorstwa tej pary) "Bezpieczna dieta wysokobiałkowa". Dla kogo: Dla osób, które lubią smacznie i dobrze zjeść. Chcą szybko schudnąć, pozbywając się tłuszczu (nie mięśni!). Ale jeśli masz jakieś problemy zdrowotne, np. z wątrobą, skonsultuj ją z dietetykiem. Jak działa: Rezygnujemy ze wszystkich węglowodanów oczyszczonych i cukrów, czyli: białej mąki, makaronu, ryżu, pieczywa, ciastek, cukru i produktów, które go zawierają. Tak naprawdę organizm tego nie potrzebuje. Gdy zabraknie węglowodanów oczyszczonych, organizm zacznie intensywne spalanie tłuszczu, by dostarczyć sobie energii. Dlatego na tej diecie nie można oszukiwać. Jeśli zjesz małe ciastko, proces zostanie przerwany. Ważne zasady: Ta dieta składa się z dwóch etapów - fazy pozbywania się zbędnych kilogramów oraz fazy utrzymania wagi. W pierwszej fazie można jeść bez ograniczeń produkty białkowe. Najważniejsze jest ograniczenie ilości węglowodanów (nieoczyszczanych) do 40 g-60 g dziennie. Nielimitowane produkty to: mięso, drób, ryby, owoce morza, jaja. Można jeść też sery i twarogi - nawet tłuste oraz śmietanę, masło, oliwę. Nielimitowane są także warzywa, które nie zawierają skrobi. Gdy schudniesz, w II fazie diety możesz jeść już 60-80 g węglowodanów dziennie. Przykładowy jadłospis: Śniadanie: Jajecznica usmażona z dwóch jaj, na plasterku szynki. Kromka chleba graham z masłem. II Śniadanie: Cztery orzechy włoskie. Obiad: Gulasz wołowy z warzywami. Mięso wołowe umyj i pokrój w kostkę. Oprósz solą oraz pieprzem. Podgrzej dwie łyżki oliwy na patelni i obsmaż na niej mięso. Następnie dodaj oczyszczoną z nasion, pokrojoną w kostkę żółtą i czerwoną paprykę, jedną małą papryczkę chilli oraz cebulę. Dodaj pomidory z puszki, bez skórki, a także łyżeczkę przecieru pomidorowego. Mieszając, dolewaj około szklanki rosołu (może być z kostki). Dopraw gulasz ziołami - świeżym tymiankiem i zieloną pietruszką. Duś mięso z warzywami przez godzinę. Podaj z łyżką kwaśnej śmietany. Podwieczorek: Pomarańcza obrana i pokrojona w plastry, posypana łyżeczką tartych migdałów. Kolacja: Pasta z wędzonej makreli. Rozdrobnij wędzoną makrelę, usuwając ości. Włóż mięso do pojemnika od miksera, dodaj kwaśną śmietanę, serek kremowy, posiekany szczypiorek. Dodaj łyżeczkę soku wyciśniętego z cytryny. Zmiksuj na gładką masę. Przełóż do salaterki i schładzaj w lodówce przez 2 godziny. Zjedz pastę rozłożoną na liściach cykorii lub zielonej, kruchej sałaty.

Gość ,pol
no grzyby nie maja skrobi , wiec chyba mozna ta kapusta beacia chyba tez nie ma skrobi wiec tez raczej mozna

jestem:) skad ten artykuł? dziekuje za opis. tez mysle ze kapusta moze byc, a swoja droga to ksiazka jest potrzebna ja mam do kazdej diety jaka stosowałam i ta tez kupie jezeli ja bede robic , jak dam rade wytrzymac : w ksioazce jest na pewno wiecej info a tu sa w skrocie , takie przykłady zeby wiedziec o co chodzi w diecie

Gość paolaaaa1
czytam was i mam pytanie, co sie pije na tej diecie ??

wode,zielona herbate,wode z cutryna,kawy nie mozna i mocnej herbaty ale ja kawe musze z rana jedna wypic

Gość broms
kultura kulturą,ale o pisownie tez nalezaloby zadbac.Interpunkcja siedzi i ortografia tez-"pomarańcz" to czyba kolor,a nie owoc.