Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamana bezrobotna

Bezrobotni od dłuższego czasu - łączmy się. Zapraszam

Polecane posty

Gość wyzwiska i bluzgi
:D jak cię prawda zabolała stosunkowo często zmieniasz nicki ale twój styl i sposób myślenia jest łatwy do rozpoznania ..są tematy na forum na których obrażałeś ludzi zamiast rzeczywiście zachęcac do swoich geszeftów ... w zakresie tzw. Public Relations jesteś na etapie jaskiniowca :D a teraz wybacz szkoda mi czasu na ciebie pieniaczu ( bo tylko pieniacz będzie się sądził z gównażerią z forum )

" tylko pieniacz będzie się sądził z gównażerią z forum" Tak, na wszelki wypadek, ta gównażeria ma 36 lat, 2 dzieci i żonę. :-D Poza tym, przestępstwo musi być ukarane, a on i jego kolesi popełnili przestępstwo kryminalne i poniosą zasłużoną karę. To logiczne, prawda? :-)

Z wielką przyjemnością chciałbym wrócić to głównego tematu tego topicku. "Nie wiem co robić bo na Urząd Pracy liczyć nie mogę, bo stażu kolejnego mi nie da, na szkolenie mnie nie chce wysłać, bo nie mam zagwarantowania od pracodawcy że mnie zatrudni, przygotowania zawodowego ani przekwalifikowań nie prowadzi. " Ktoś tu zarzucił mi, że pisząc o sieciowym biznesie wypowiadam się nie na temat. Chciałbym przedstawić inny pogląd na tą kwestię. Zobaczcie! Dziewczyna niema już pomysłu - co tu zrobić z tym problemem? Wszystkie znane jej sposoby wykorzystała i na końcu nic. Czy ma się poddać i żyć jak się ułoży? A jeżeli się ułoży bardzo źle??? Przy tym, proste i skuteczne rozwiązanie leży na powierzchni! Swojego czasu ja miałem jeszcze gorszą sytuację i właśnie sieciówka mnie nie tylko uratowała, ale pomogła całkiem dobrze się urządzić pod kątem finansów. Jeśli rzeczowo i konkretnie, to jestem gotów pomóc każdemu, kto jest w podobnej sytuacji jak autorka topicku. Na początek zapraszam do spokojnej i rzeczowej rozmowy! :-)

Gość smuteczek234
MLM przerobiłam pod koniec liceum i więcej straciłam niż zyskałam. Nie słucham już takich bajek o pieniądzach na wyciągnięcie ręki przy 0 wkładzie pieniężnym, a jedynie wysiłkowi. I nie są to wcale stosunki partnerskie i nikt nikogo do niczego nie zmusza. Jest dobrze, gdy zamawiasz i budujesz strukturę, gdy sobie odpuszczasz (a musiałam przed maturą) to miałam telefon za telefonem. Już nie wspomnę o niejednokrotnym wystawieniu mnie przez osobę, która mnie w to wciągnęła (wynajęłam salę, zaprosiłam ludzi i musiałam za to zapłacić z własnej kieszeni). W końcu odpuściłam, a naprawdę się zaangażowałam. Wydałam odłożone pieniądze na coś, co nie miało przyszłości. Mogłam za nie kupić coś bardziej wartościowego (np. książki, zapłacić za kurs lub inne opcje). Trzymam się od tego od tamtej pory jak najdalej i nie tylko ja, bo było nas więcej. Pozdrawiam!

Wiesz! A mnie kiedyś oszukali na kasie w hipermarkecie, ukradli portfel na dworcu i wcisnęli fałszywe dolary w kantorze. Czy z tego ma wynikać, że w każdym sklepie zawsze oszukują, na dworcach są wyłącznie złodzieje i każdy kantor to gniazdo fałszerzy pieniędzy? :-D Powiem ci, że mój obecny projekt jest u mnie daleko nie pierwszy. W większości poprzednich mi nie wyszło! Tak samo jak ty więcej straciłem niż zyskałem. Ale 3 ostatnie z nawiązką wynagrodziły mnie za poprzednie straty!!! Jeśli pójdziesz do pracy i za chwilę okaże się że to nie jest to o czym marzyłaś, na dodatek cię stamtąd wywalą, to - czy już nigdy do żadnej pracy nie pójdziesz? Chwytasz do czego zmierzam? :-D

W nasze czasy świat tak szybko się zmienia, że często nie nadążamy nawet zauważyć że coś pojawiło się i znikło. Biznes MLM też jest bardzo dynamiczny i ten biznes, jaki znaliśmy pięć lat temu w niczym nie przypomina biznes z przed 10 laty i z dnia dzisiejszego. Nie wiem kiedy kończyłaś liceum, ale z opisu wygląda mi, że byłaś w Amway, Herbalife bądź Oriflame. To są dinozaury MLM!!! Niestety mało poddane reformą zgodnie z dzisiejszą sytuacją rynkową. Mogę przedstawić ci zupełnie inną koncepcję. Też MLM, ale jak ktoś nie ma głębszego rozeznania, to nawet nie dostrzeże, że to ten sam system!!!

Dzisiaj w swojej grupie biznesowej mam ponad 3000 osób. Wszyscy mniej lub więcej zarabiają - zgodnie ze swoim zaangażowaniem i czasem pracy. A przecież ten projekt prowadzę zaledwie od roku! O tym trzeba mówić!!! :-)

"Ale wiesz może kto pisał ten tekst ?" Wiem. Tomuś Olma z Bielska. On lubi coś "fajnego" wymyślić i przypisać mi autorstwo. Taką ma póki co zabawę!!! :-)

To znaczy - część tekstu rzeczywiście moja, ale Tomuś to zawsze przerabia tak, żeby wychodziło to na głupotę. A jeśli poważnie, to dawaj rozpatrzymy wyodrębnione przez ciebie zdanie! "To znaczy, wykonujesz pewną robotę, a potem do końca życia masz pieniądze mimo, że nie pracujesz. Taka swoista przedwczesna emerytura. " Czy coś w tym tekście jest nie tak? Zobaczmy na przykładzie!!! Przyjmijmy, że znalazłeś sposób zarobić 1000000 zł i kupiłeś za to 2 mieszkań. Oddałeś te mieszkania pod wynajem i uzyskałeś dochód, po odliczeniu kosztów - 1000 zł miesięcznie. Razem 5000. Czy to przypadkiem nie jest tak, że " wykonujesz pewną robotę, a potem do końca życia masz pieniądze mimo, że nie pracujesz"? :-D Jeśli wg ciebie nie, to wytłumacz DLACZEGO?

"Nie do końca, zysk z czynszu to zysk brutto. Znasz znaczenie tego słowa ?" Wyobraź sobie - znam! A ty czytasz co piszę czy tylko przeglądasz i domyślasz resztę sam? Bo ja napisałem - "uzyskałeś dochód, po odliczeniu kosztów - 1000 zł miesięcznie"

"No ale ty wierzyłeś w to, że z Int Way zarobisz na zakup tych mieszkań ?" To ty wierzysz w Int Way, bo ja napisałem "Ta firma od ponad 2 lat nie istnieje!" :-)

"Był moderatorem tego forum ?" Nie. On kopiuje moje oryginalne teksty, przerabia je wg swojego uznania i wkleja na tym i innych forach, podając, że to mój tekst. W ten sposób tworzy "dowody" moich rzekomych przestępstw!!! :-D I za to między innymi pójdzie pod sąd, z czego niezmiernie się cieszę! :-)

Może zobaczmy, czy w MLM można zarobić na zakup 5 mieszkań? Oczywiście, w jakimś rozsądnym przedziale czasowym, nie po 1000 latach! Żeby to zobrazować, niezbędne jest przyjąć pewne założenia. Otóż, przyjmijmy, że budujemy sieć, gdzie każdy partner robi obrót miesięczny zaledwie 100 zł. Z tego niech firma płaci zaledwie 10%. Niech do naszej grupy dołącza zaledwie 1 nowy partner od każdego obecnego partnera miesięcznie. Co z tego wyniknie? po I miesiącu grupa będzie się składała z 2 osób. Po II - 4 Po III - 8 Czyli, co miesiąc liczebność grupy podwaja się. Po 12-tu miesiącach będzie tu 4096 osób. Generowany obrót - 409600 zł/mies. Dochód lidera - 40960zł w XII miesiącu, a przez cały rok zostało zarobione - 81920 zł. Jeszcze daleko do miliona, prawda? Idziemy dalej! Po kolejnych 6-ciu miesiącach grupa wyrośnie do 262144 osób z obrotem 26214400 zł i dochodem lidera - 2621440 zł. Czyli ponad 2 razy więcej niż zakładaliśmy!!! :-)

"A czy sprzedaż "genialnych"pomysłów za złotówkę to też jakiś Tomuś proponował ?" Nie wiem. Tam jakieś nazwisko było. Ale może i Tomuś, bo on nawet moim nazwiskiem potrafi się podpisywać!!! Co też będzie przyczyną trafienia pod sąd. :-D

"Oczywiście, a po pół roku zabraknie ludzi, bo wszyscy już będą w "projekcie"" Ten przykład, to bliżej teorii, a praktyka jest taka, że obrót poszczególnych osób jest większy. W mojej firmie jest to minimum 350 zł. Tak więc, do osiągnięcia naszego miliona nie będzie potrzebne pół Polski! Mogę nawet policzyć jakiego rzędu liczba ludzi będzie potrzebna. Milion po roku, to średnio 100000 miesięcznie. 100000 u mnie to 600 kroków, albo 540000 punktów. Co daje 10800 partnerów. Wg wcześniej przedstawionego schematu to 11 miesięcy pracy!!! :-)

"No OK, wierzę ale dowiemy się w końcu jaka to firma ?" Dowiecie się!!! (A czemu ty o sobie w liczbie mnogie?! Mania wielkości? :-D) Mam na myśli firmę FFI, albo Forever Freedom International. www.lifepol.myffi.biz :-)

Widzę Tomciu, ze nie wytrzymałeś rzeczowej rozmowy?! Jak to u ciebie zwykle jest - zjechałeś na bluzgi i wyzwiska!!! :-D Szkoda, że taki dorosły człowiek jak ty, mający rodzinę emocjonalnie jesteś 3-letnim dzieciakiem. To naprawdę smutne. :-( Może w celi cię trochę wychowają?

"Przecież wystarczy kilka kliknięć w Google i jest cały twój życiorys Kogo ty udajesz ?" Myślę, że po sądzie ten życiorys ulegnie diametralnej zmianie. O ile będzie to możliwe, będę prosił sąd o wydanie postanowienia o usunięciu tych wszystkich oszczerczych wpisów oraz o opublikowanie publicznych przeprosin. I po tym wyimageowanym przez Tomcia i towarzystwo życiorysie! :-)

"Po za tym nie mam pojęcia o jakim Tomku piszesz, nazwisko owszem znam z innych for. " Tomcio! Nie udawaj greka. Przecież znam twój styl od prawie 5 lat!!! :-D

"Pokaż mi jakiekolwiek wyzwisko ?" A to niby co? "ty jestes głupszy niz ustawa przewiduje ,ciołek i totalny ćwok ...puknij się w ten głupi łeb baranie porąbany ... palancie ... kretynie ... malutki a gacie pełne smrodu cwaniaku z miodem w uszach .....spadaj na szczaw"

Poza tym, co to ma znaczyć? "zapraszam cię do nas na Gibalak w Warszawie tu byś był malutki a gacie pełne smrodu cwaniaku z miodem w uszach .....spadaj na szczaw" Rozumiem że grozisz mi? Wiesz że to już 4 artykuł kodeksu karnego na twoje konto?

"Człowiek jak widać nie ukrywał się jak ty za coraz to innymi nickami." Kto by to mówił???!!! Ty tylko na tej stronie 2 razy zmieniłeś nicka!!! :-D

"No ale powiesz w końcu jaką firmę polecasz bezrobotnym ludziom na tym wątku ?" Tomcio! Skup się!!! Napisałem to już. Teraz widać jak ty potrafisz dyskutować. Nie czytasz, domyślasz sobie co chcesz a potem przedstawiasz to jako prawdę ostateczną!!!

"Nie jestem Tomkiem i nie mam pojęcia kim ów Tomek jest ani co ci zrobił ?." Dobra, dobra! Pamiętasz jak nawijałeś że po IP mnie namierzasz i wiesz które posty są moje a które nie? Trochę racji w tym było. Bo namierzyć można. Admin forum bez problemu wyjaśni, czy ty to pisałeś czy nie? :-)

Gość smuteczek234
Zapachniało mi techniką obracania kota ogonem...