Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

elli30

czekam na 2 kreseczki ... :) - dla nowych

Polecane posty

Calineczka - bo maz ma slabe wyniki nasienia. Najpierw bylo 1.8. Teraz jest 3.3 przy najnizszej wartosci 5 . Norma jedt miedzy 5-10 . Poerwsza inseminacja byla na cyklu naturalnym . Teraz lekarz powiedzial ze dostane jakies hormony ale to najpierw musze sie umowic znowu na wizyte. Powiedzieli ze nawet jak okres dostane to i tak mam bete zrobic zeby bylo napewno wiadomo i jak bede dzwonic po wyniki to wtedy umowic siena kolejna wizyte. Agnes - trzymam kciuki aby sie udalo !!! Prosze cie bardzo o dobre wiesci w poniedzialek po becie.

Bullitka - na bete pojde we wtorek. wogole nie czuje sie na ciaze. czasami jak nuz pisalam dol brzucha boli. a piersi nie.

Dziewczyny jak mija weekend?agness jutro napisz jak zrobisz test jaki wynik ci wyszedł oby pozytywny:) bullitka czasami bywa że jest się w ciąży a okres występuje więc nie wiadomo.my z moim przed wczoraj mieliśmy przytulanko prawie po2 tygodniach .jutro mamy odpust i gości ale rano jadę na badanie krwi chociaż już brzuch i jajnik nie boli czasami zakluje i tyle.ciekawe kiedy teraz będę mieć @ po ostatnim zdarzeniu.wogóle bolą mnie strasznie sutki dosłownie nie mogę dotknąć ich pewnie za jakies2 tyg będzie@.chyba wybiorę się do innego gin aby sprawdzić u niego czy ok wszystko bo przynajmniej on od razu przyjmuje a do tego dobrego trzeba2 miesiące czekać:/

dziewczyny zrobilam dzisiaj test i negatywny wyszedl. raczej na bete nie pojde tylko do lekarza na badanie.

Gość PoRobejRo
hej dziewczyny W połowie cyklu miałam 3 dni brązowego plamienia tydzień później tylko 1 dzień. Na biuście mam tak jakby pajęczynkę z żył które są dość widoczne i przecinające obręcz '' sutków '' I w dodatku przytyłam 3 kg gdzie u mnie było to nie możliwe od 2 lat ważyłam 45 kg i nic się nie ruszało. Jednej nocy miałam takie jakby rwanie w pochwie ale tylko chwilowe jak się przekręcałam na drugą stronę. Mogę już wykonać test z apteki czy lepiej poczekać te 4 dni do spodziewanej miesiączki ? Bo chce żeby wyszedł wiarygodny.

agnes agnes a ty brałaś tabletki anty bo mi kiedyś lekarz powiedział ze one zaburzają plodność kobiecą i po odstawieniu bardzo dlugo organizm powraca do swojego naturalnego stanu ja brałam tylko rok anty i mi zaszkodziły a powrót mojej płodnosci trwał prawie 7 lat ja zachodziłam w ciążę i miałam masę poronień na bardzo wczesnym stadium a po 9 latach zaszlam z blizniakami i po przerwie 13 lat staram sie znowu i też zachodze ale niemogę jej jakos utrzymac moj lekarz mówi ze nietrafiam na odpowiednią komórke jajową i jak będę dalej prubować kiedyś mi sie uda a kiedy sama niewiem ja staram się odziecko do grudnia tego roku jak niezajdę daję sobie wtedy spokój bo w pazdzierniku koncze 42 lata i taka podjelismy z mężem decyzje bulitka a powiedz mi dobre są te testy co ty kupilas bo wiesz te co ja kupuje clearblue są strasznie drogie 50 euro za 20 sztuk a ty mówiłas ze kupilas 7 szt za 13

calineczka- tabletki anty bralam cztery lata temu i to krotko i wtedy zaszlam w ciaze. poronilam. od tamtej pory nie biore. i zajsc nie moge:-(:-(

Gość tabletki1342
nie wiem czy tak do końca jest jak pisze Calineczka. Oczywiście tabletki zaburzają płodność, bo po prostu w trakcie cyklu nie ma owu. Jednak ja biorąc tabletki przez 6 lat, w drugim miesiącu po odstawieniu antykoncepcji zaszłam w ciążę. Czasem organizm potrzebuje trochę więcej czasu na regeneracje, jednak czy to jest aż 7 lat? Nie chcę Cię urazić, ale mogłaś mieć już wcześniej problemy i o nich nie wiedzieć, no i wcale nie musiało to być spowodowane tabletkami.

Dzien dobry Calineczka - ja jestem zadowolona z tych testow. Ja kupilam w kruidvat marki kruidvat. 7 szt za 13 euro. Byly tez drozsze ale ginekolog mi powiedzial zeby kupic najtansze bo sa tak samo dobre jak drogie. I mi lekarz powiedzial ze mam zaczac robic testy od 10 dnia cyklu. I faktycznie pierwsze 3 testy byla slaba kreska a w 4 pojawila siemocniejsza niz kontrolna. Agnes - to koniecznie umow sie do lekarza. Wkoncu musisz porobic badania a teraz masz swietna okazje zeby wkoncu sie zmobilizowac. Oczekujaca - ja napewno nie jestem w ciazy niestety :(. To najprawdziwszy okres. A odpusty to nie powinny byc w niedziele? A moze to twoj maz ma problemy a nie ty? Ja tez myslalam ze to pewnie moja wina a jednak sie okazalo ze to maz ma slabe nasienie. A ja wczoraj mialam male zalamanie. Nie sadzilam ze tak mnie to zalamie ze 1 inseminacja sie nie udala. Choc wiedzialam ze tylko jest 15% szans i wiedzialam ze nic z tego to i tak czulam sie okropnie.

Dzien dobry Calineczka - ja jestem zadowolona z tych testow. Ja kupilam w kruidvat marki kruidvat. 7 szt za 13 euro. Byly tez drozsze ale ginekolog mi powiedzial zeby kupic najtansze bo sa tak samo dobre jak drogie. I mi lekarz powiedzial ze mam zaczac robic testy od 10 dnia cyklu. I faktycznie pierwsze 3 testy byla slaba kreska a w 4 pojawila siemocniejsza niz kontrolna. Agnes - to koniecznie umow sie do lekarza. Wkoncu musisz porobic badania a teraz masz swietna okazje zeby wkoncu sie zmobilizowac. Oczekujaca - ja napewno nie jestem w ciazy niestety :(. To najprawdziwszy okres. A odpusty to nie powinny byc w niedziele? A moze to twoj maz ma problemy a nie ty? Ja tez myslalam ze to pewnie moja wina a jednak sie okazalo ze to maz ma slabe nasienie. A ja wczoraj mialam male zalamanie. Nie sadzilam ze tak mnie to zalamie ze 1 inseminacja sie nie udala. Choc wiedzialam ze tylko jest 15% szans i wiedzialam ze nic z tego to i tak czulam sie okropnie.

tabletki... ja nie twierdze ze to przez tabletki nie moge zajsc. bralam tylko pare miesiecy i w trakcie ich brania zaszlam w ciaze. dziwne ale tak bylo. Bullitka- tak do lekarza pojde naprwno i porobie badania.

witam wszystkich bulitka ja juz sama niewiem co sie zemną dzieje 1 maja miałam wyciągnęte resztki małe łozyska bez skrobania macicy a po całym zabiegu jak doszlam do siebie zapytałam się lekarza o to czy mam jakąś przerwe robic a on odpowiedział ze nie bo niebył łyzeczkowane i moge się starac odrazu po zakonczeniu krwawienia ,krwawienie umnie trwało tylko 5 dni i spokój do wczoraj ,wczoraj dostałam brązowe plamienia a dziś temp 36,8 i ponowna @ i terz niewiem czy to jest ta prawidłowa czy nie czy znów coś sie z hormonami pokickało w srodę zadzwonie do lekarza i sie wypytam czy to dobrze czy zle

Dzien dobry Agnes - umowilas sie juz do lekarza? Calineczka - a masz taki prawdziwy okres z bolem brzucha? Mi lekarz powiedzial ze mam zawsze zaczac liczyc od dnia kiedy mam bol brzucha i wtedy przychodzi ten prawdziwy okres. Bo czesto mam tez krwawienia przed okresem samym ale to nie okres. Chodzisz tez do szpitala do lekarza?

Gość Ladylondoner
A ja byłam dziś u lekarza, rodzinnego bo tu do innego nie mozna.. Nawet mnie nie dotknęła, zrobiła test ciazowy i test na infekcje jakieś tam, stwierdziła ze infekcji żadnej nie ma a test jest negatywny.. Zapytałam o badanie krwi ale ona nie widzi potrzeby skoro test moczowy wyszedł negatywny (tu badania beta sie nie praktykuje..). Dała mi skierowanie na usg, na które maja mnie zaprosić w przeciągu 3 miesięcy.... Nie wiem juz co robić :( bol nie znika, wyraźnie czyje go teraz w obu jajnikaxh ale najczęściej i najmocniej w prawym. Poradzi ktoś coś? :( Wklejam moja poprzednia wypowiedz dla tych którzy nie wiedza o czym mówię: Ja juz sama nie wiem co jest grane. Od 2 tygodni czuje sie 'dziwnie', bóle jak na okres, które ustały na 2 dni przed spodziewanym krwawieniem. Zawsze mam regularne miesiaczki a tym razem spóźniala sie o 3 dni, po czym miałam dużo lżejsze niż zwykle krwawienie trwające zaledwie 2 dni (zwykle 5-6 dni). Po skończeniu krwawienia bóle wróciły, nie są silne ale odczuwalne, po prostu czuje sie inaczej. Zrobiłam test w dniu tego dziwnego krwawienia i był negatywny, zrobiłam kolejny ponieważ bóle powróciły 6 dni pózniej i pojawiła sie znów jedna kreska i po 5 minutach svhowalam go. Pare godzin pózniej sprzątaniem i zobaczyłam druga bardzo blada jednak zdecydowanie widoczna drugi kreskę. Nie wiem kiedy sie pojawiła, pomiędzy 5 a 4 godziny po robieniu ... Czuje wciąż klocia w macicy, wczoraj siedziałam w samolocie prawie 3 godziny i musiałam pokładach coś pod plecy żeby nie dusić brzucha bo było to naprawdę dziwne i nieprzyjemne uczucie. chce jeszcze poczekać z kolejnym testem ponieważ tamten robiłam wczoraj i rownież wiem ze Jesli jestem w ciąży to nie wiecej niż 3 tygodnie bo wiem dokłada datę kiedy mogło do tego dojść, i wiem ze poziom hormony moze wciąż byc za niski do wykrycia. Bardzo nie chce sie nastąpić jednak nie wiem jak to opisać ale moje ciało mi mówi ze coś jest 'inaczej'. A do tego bieganie do toalety za 2 godziny, czy to nie za szybko?? Wmawiam sobie!? Był ktoś w podobne sytuacji?

Dzień dobry dziewczyny.bullitka u nas odpust jest w jaki dzień wypada nie tylko w niedzielę,mieliśmy gości trochę ale jakoś słabo się czuje.u mnie dalej upały są teraz juz20 stopni jest.miałam wysadzić pomidory i papryke ale za gorąco jest i się nieprzyjmą.może masz rację bullitka że to nie moja wina że zajść nie mogę albo poprostu to psychika blokuje i nie wychodzi.pójdę do lekarza i zobaczę co mi powie tyle że ten lekarz wszystko robi prywatnie usg badania i leki daje naprawdę drogie :/ agness ją brała tabletki rok i od listopada miałam regularnie tylko ostatnio się przedluzylo ty powinnas jak najszybciej zgłosić się do lekarza .miłego dnia dziewczyny

Ladalondoner- sprobuj jeszcze raz test sikany zrobic. Jesli nadal nic nie wykarze to idz jeszcze raz do lekarza. Wnioskuje ze mieszkasz w Londynie? Oczekujaca - bo u nas go odpust zawsze w niedziele jest. Kiedy macie zamiar porobic badania? Agnes - a co u ciebie? Bylas na becie albo u lekarza? Ja wlasnie wrocilam od mojego lekarza. Jeszcze 2 razy musimy podejsc do inseminacji na naturalnym cyklu a potem zobaczymy. Jakos spermy sie poprawila wiec narazie bez wspomagania hormonami. Powiedzial ze wszysto idzie w dobrym kierunku i ze napewno sie wkoncu uda ale on nie wie za ktorym podejsciem. Mimo wszystko i tak podlamana jestem :(. Echh

czesc dziewczyny na tescie bety nie bylam u lekarza tez nie. dzisiaj dostalam okres. wnioskuje ze tamte plamienia to byl okres. wczoraj mialam 25 dc.

Bullitka a jakie twój mąż erze witaminy i poprawiła się jakość spermy?my narazie nie bardzo mamy czas ale ją chyba pójdę jeszcze do gin i zapytam o jakieś tabletki i jak nie uda się jeszcze do lipca to będę kazała mojemu zrobić badania.ją chyba kupię sobie jeszcze olej z wiesolka i mu jakieś witaminy.narazie to nie myślę o ciąży i w sumie rzadko jest przytulanko może dzisiaj coś będzie a tak od2 mają było tylko2 razy a ostatnio to16 mają.agness ją nie rozumiem czemu ty nie pójdziesz do lekarza jak masz takie problemy?

Agnes - wiesz moze teraz taka pora jakas dziwna bo ja tez teraz mialam tylko 2 dni okresu a w ciazy nie jestem. Moze ta pogoda tak na nas wplywa?

oczekujaca- u mnie w miescie nie ma dobrego specjalisty tylko zwykly ginekolog-poloznik. do endokrynologa musze jechac do innego miasta zaplacic za wizyte a teraz niestac nas niestety. musze poczekac z miesiac albo dwa kiedy sytuacja materialna nam sie troche poprawi. teraz oktes dostalam i jest oki.

Oczekujaca - ja kupilam mezowi cynk i witamine c. Kaze mu lykac po 1 pastylce dziennie i jakosc sie poprawila juz po 2 miesiacach stosowania. Z 1.8 na 3.3. Jeszcze jest nisko ale duzo duzo lepiej. Jakosc prawie o polowe sie podniosla. Ja bym ci radzila zadnego wiesiolka nie brac bez konsultacji z lekarzem. Niby nic a jednak. Ja odkad zaczelam brac wiesiolka i castagnus to tylko dostalam plamienia przed okresem . Nigdy wczesniej tak nie mialam dopiero po wyzej wymienionych. Niby ziola a jednak nie dobre dla mnie. Dlatego warto najpierw skonsultowac sie z lekarzem. Taka moja rada :)

Oczekujaca - ja kupilam mezowi cynk i witamine c. Kaze mu lykac po 1 pastylce dziennie i jakosc sie poprawila juz po 2 miesiacach stosowania. Z 1.8 na 3.3. Jeszcze jest nisko ale duzo duzo lepiej. Jakosc prawie o polowe sie podniosla. Ja bym ci radzila zadnego wiesiolka nie brac bez konsultacji z lekarzem. Niby nic a jednak. Ja odkad zaczelam brac wiesiolka i castagnus to tylko dostalam plamienia przed okresem . Nigdy wczesniej tak nie mialam dopiero po wyzej wymienionych. Niby ziola a jednak nie dobre dla mnie. Dlatego warto najpierw skonsultowac sie z lekarzem. Taka moja rada :)

Gość Ladylondoner
Bulitka Dzieki Za odpowedz, tu rzadko dziewczyny opisują poza swoimi tematami. Znalazłam polskie laboratorium i idę dziś zrobić bhcg (było prawie niemożliwe znaleźć kogokolwiek kto by mi zrobił, najmniej chętny był szpital..) Jakiekowliek wyjdzie wynik pójdę potem prosto na pogotowie bo bol nie znika a ja nigdy w życiu nie miałam podobnych problemów więc sie bardzo denerwuje. Zobaczymy juz za pare godzin co wyjdzie..

Bullitka - tez bralam castagnus to okres mi sie pokickal i przestalam brac. Londer... daj znac jaki wynik wyszedl.

Gość pieczątka24
cześć dziewczyny, stwierdziłam że się dołączę jeśli mozna. Moja syt. wygląda tak, że pomimo 4-miesięcznych starań, nic nie wychodziło. poszłam więc do gin, okazało się że cytologia 3< bez żadnych objawów> i torbiel na jajniku. dodatkowo skierowanie na badania TSH no i wyszła niedoczynność- wynik 6 przy normie do 4,2. biorę leki, psychicznie mi lepiej trochę, ale starania do czasu unormowania TSH trzeba odłożyć. Tak więc dziewczyny przebadajcie się dobrze, bo dzięki temu zaoszczędzicie sobie stresu i nerwów. Mam pytanie jeszcze odnoście spermy. Bullitka, do kogo< jakiego lekarza> powinien udać się mąż żeby sprawdzić jakość nasienia? długo się czeka na takie badanie? jak to wygląda i ile kosztuje?

Gość ocetbalsamiczny
cześć dziewczyny, stwierdziłam że się dołączę jeśli mozna. Moja syt. wygląda tak, że pomimo 4-miesięcznych starań, nic nie wychodziło. poszłam więc do gin, okazało się że cytologia 3< bez żadnych objawów> i torbiel na jajniku. dodatkowo skierowanie na badania TSH no i wyszła niedoczynność- wynik 6 przy normie do 4,2. biorę leki, psychicznie mi lepiej trochę, ale starania do czasu unormowania TSH trzeba odłożyć. Tak więc dziewczyny przebadajcie się dobrze, bo dzięki temu zaoszczędzicie sobie stresu i nerwów. Mam pytanie jeszcze odnoście spermy. Bullitka, do kogo< jakiego lekarza> powinien udać się mąż żeby sprawdzić jakość nasienia? długo się czeka na takie badanie? jak to wygląda i ile kosztuje?

Gość ocetbalsamiczny
sorry, wysłałam z dwóch różnych nicków, bo mi za pierwszym razem wyskoczyło że nick zajęty, a teraz patrze, że jakoś przeszło.

Ladylondon - daj znac jak ci wyszla beta i co powiedzial lekarz Ocet - ja nie wiem jak to wyglada w polsce i ile kosztuje. Ja mieszkam w holandi i tu sie leczymy. Ale popytaj na innych topikach bo dziewczyny czesto posza o jakosci spermy. Albo wpisz w google i tez powinno wyskoczyc

Gość Ladylondoner
Beta wyszla

Gość Ladylondoner
Beta wyszla 3 to ciaza a poniżej