Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Firankaa

Starania czas rozpocząć - sierpień / wrzesień 2012

Polecane posty

KiedysMozeSieUdaPaździernik-> u mnie tak samo moze sie nie udac w tym cyklu - mojego M tez nie bylo w weekend ;) wiec w przyszłym cyklu wierzez ze nam sie uda:D

heh, no tak myslalam ze ten orgazm nie moze przesądzac sprawy :) przeciez tyle jest ciąż np z gwałtów :(.. no ale pewnie cos w tym jest ze moze pomóc plemnikom... Ej dziewczyny jak robilam test owulacyjny wczoraj o 20.30, to dzisiaj najlepiej zrobic o tej samej porze co wczoraj, czy wczesniej? Wrzesniowa a twój m ma jakies marzenia odnosnie płci dzieciątka? :)

helou! kobietki, ja nie twierdzę że do zajścia w ciążę jest potrzebny orgazm, wiem że są kobiety które go nie mają a mają dzieci, ale coś było pisane że PO lęży się z uniesioną miednicą albo co niektóre kobitki robią nawet świecę i jeszcze jakieś dziwne pozycje które mają niejako pomóc w zajściu , co nie znaczy że te które tego nie robią nie będą w ciąży. Piszemy tu o rzeczach które mają nam pomóc w zafasolkowaniu , a które nie są potwierdzone naukowo (kastangus, wiesiołek ,dieta dla M , dla nas, podobno są takie) więc chciałam żeby to był mój taki kamyczek do tego ogródka , raczej jako ciekawostka a nie 100% metoda.

Aguś nie no wiadomo, ze to taki dodatek i ewentualny wspomagacz a nie jedyna metoda ;) Z resztą... antykoncepcja nie miałaby sensu gdyby poczęcie zależało od orgazmu albo od pozycji :D

Aga no wiadomo :) ja nic nie robiłam z tego co opisałaś i jestem, więc nie ma co wariować. Mój hmm on różnie, raz mówi o synie, a raz o córce, ale częściej pada w słowach córka, chociaż może nie chce się przyznać, ale jak mówi do córki, że dzidzia jest w brzuchu to przeważnie mówi siostra :D

alutkaa to witaj w klubie :) zobaczymy co ten cykl przyniesie :) ale u mnie o fasolkę to będzie raczej ciężko :) a kiedy miałaś mieć owulkę i kiedy były przytulanki ?

Cześć dziewczyny, aktualizuję tabelkę, bo Alutka wpisała się nie wiadomo wg jakiego klucza. Alka - wpisuj po dacie NASTĘPNEJ spodziewanej @ a nie metody chybił-trafił. Nick .. .... .......Wiek....ostatnia@ .........cykl starań.....następna@ gagkan.............37.......20.08.................2 lata..........fasolinka VEG.................28.......26.08...................9... ...........fasolinka Mgielkusia.........28.......29.08...................1.... ......... fasolinki Laura1987.........25.......29.08...................2..... .........fasolinka Wrzesniowa**......25......30.08...................1...... ........fasolinka ambaje83..........29.......03.09...................16.... .........fasolinka Majka88............24.......17.09...................3 .................16.10 KMSU...............22.......19.09....................6... ... ............17.10 zuzka007...........23.......22.09...................3.... ... ..........20.10 kasiula86...........26.......22.09....................2.. ... ........20/22.10 Alutkaaa............28.......24.09....................2.. .............21.10 Firankaa............28.......22.09...................2 ................22.10 Kinga198824.......24.......25.09...................3lata ............22.10 mama6latki .......24.......26.09....................1............ok. 22.10 mala1407...........23.......24.09...................9. ...............24.10 Truj.................28.......24.09....................4. ...............25.10 aneczka28aneczka.28......28.09....................2...... ... ......26.10 rybalopika..........29.......29.09....................2.. .............30.10 Staraczkaa.........20.......26.08....................1... ................? Co do płci to ja też słyszałam od sąsiadki, że ona już w 12tc wiedziała, że będzie miała chłopaków. nie ze względu na ułożenie dzieci, ale tego, że USG prześwietla nie tylko nasze narządy, ale również dzieci - no i lekarka dopatrzyła się braku macicy ;) oraz zalążka prostaty.

Przytulanki byly 4 wieczorkiem- a owulacje patrzac po sluzie moglam miec wczoraj badz dzis. Niestety dzisiaj tez go nie bedzie wiec pewnie nic z tego nie wyjdzie :)

alutkaa to tak jak u mnie przytulanki były 3 4 października i to wszystko ale mam tak wszystko poprzestawiane że nie wiem kiedy miałam owulację a objawów też żadnych zapowiadających owulację więc albo w ogóle w tym cyklu nie miałam albo miałam ale nic mi o tym nie wiadomo :)

Truj- dzieki za poprawny wpis :) dawno mnie tu nie było ... MKSU -> no to czekamy na @ albo jego brak :)plemniki dość dlugo mogą przezyc w korzystnym mu srodowisku wiec jakas tam szansa jest :)

tak paskudnie na zewnatrz ze nie chce sie wychodzic ;/ zmykam na obiadek do rodziców bo dla mnie samej nie chce mi sie gotowac :D

dzisiaj mam bardzo duzo plodnego sluzu.. cholibka tylko ze dzisiaj bedzie staranko dopiero calkiem wieczorem o 22... nie wiem czy to nie bedzie za pozno... w sumie to nawet nie wiem czy mam dzisiaj owulacje czy bedzie dzisiaj... ale jesli dzisiaj to uwazacie ze moze byc juz za pozno skoro dopiero tak poznym wieczorem sie "poprzytulam"? juz calkiem zglupialam :O

alutkaa i oby te plemniczki przeżyły jak najdłużej :) może się uda no oby :) zobaczymy co przyniesie ten cykl :) Firanka październikowa ;) owulacja trwa miedzy 24 a 48 godzin więc myślę że spokojnie możecie zacząć starania o 22 :)

Witajcie kochane!no mi dni plodne to juz dawno sie skonczyly według testów to owulacje mialam z wrorku na środę czyli 16-17 d.c a przytulalismy się 11,12,14,16 no i 19 ,20 ale to juz chyba nie istotne bo dni plodnych juz napewno nie mam.Czuje ze nic z tego nie bedzie,a właściwie nic nie czuje ,jedyne co to mnie prawy jajnik od owulacji pobolewa mysle ze to z niego byla owulacja..a tak wogóle jak wam mija weekend?ja mam jutro w nowej pracy szkolenie,juz w domu tak mi sie nudzi ze marze zeby juz pracowac.

A wiecie a propo tych wczesnych ciazowych objawów naczytalam sie ze nie mozna wykryc objawow w tak wczesnej ciąży,no ale przeciesz zdaza się często ze to.sie juz czuje od samego poczatku i zastanawiam sie jakie to uczucie?a wy co o tym myslicie?

kurczę ja to jestem zakręcona zaczął mnie kuć prawy jajnik i i teraz nie wiem czy mam dzisiaj owulację ? czy z innego powodu mnie tak kuję kurczę tamten cykl trwał 32 dni i przez to nic wiem a jaka jest szansa że jak bym dzisiaj miała owulację to czy plemniki mogły przetrwać od 4 do dzisiaj ? raczej szansa jest mała bo to raczej zagnieżdżenie być nie może kurczę a może znowu sobie coś wmawiam sama nie wiem :(

podobno początkowe objawy we wczesnej ciąży są tylko takie jak przed okresem tak ja słyszałam bo mdłości i inne takie to dopiero później ale spytaj naszych fasolek może one Ci pomogą w końcu od niedawna noszą fasolki :P ja już lecę może potem uda moi się dorwać neta :) pa :*

Majka zapewne chodzi ci.o okres po. Zaplodnienii tak? No to nie da sie wyczuc bo organizm nie wie ze jest w ciazy dopoki jajo sie nie zagniezdzi dopiero wtedy podnosi sie hormon. To te 7-10dni to sa nasze urojenia ze mamy objawy :) firanka mowi.sie ze komorka zyje 12-24godz ale do zaplodnienka.zdolna.jest ponoc tylko przez kilka godz chyba 6 gdzies o tym czytalam ale glowy uciac nie dam tak samo plemniki potrzebuja kiilku godz do jakiegos tam procesu zanim zaplodnia komorke. Jakie to skomplikowane.....;)

Majka mnie tylko brzuch pobolewał od owulacji do teraz, ale przecież zapłodnienia nie da się wyczuć. Dziwny był dla mnie śluz, bo raczej takiego nie miewałam. Biały i ciągnący jak na dni płodne a im bliżej terminu @ tym bardziej był ciągnący. I potem zrobił się wodnisty z czasem biały, mleczny bez cech ciągliwości, ale zobaczysz, że dziewczyny będą miały inne objawy, bo każda z nas jest inna :) Fajna stronka poczytajcie sobie :) http://www.ikobiety.pl/okres-rozrodczy/zaplodnienie.html

A znowu niektóre kobiety piszą, że taki śluz jest normalny przed @, więc weź to zrozum ;) kupiłam sobie kawe inkę nestle jest dużo lepsza od tej zwykłej kawy. Z mlekiem to smakuje prawie jak rozpuszczalna :) ja piję sypaną, ale niech już będzie.

No kurde ja tez mam teraz taki śluz ciagnacy jak w dni plodne nigdy wczesniej tak nie mialam,a dni plodnych raczej napewno nie mam bo dwie kreski wyszly mi we wtorek.A brzuch od owu mnie tez pobolewa nie wiem czy zawsze tak mialam bo zbyt nie zwracalam na to uwagi i dopiero.w tym cyklu okreslilam dokladnie.kiedy mam owulacje.Oby to nie byly omamy:)

Majka może się udało :) trzeba mieć nadzieję, zobacz jak dziewczyny zachodzą jedna po drugiej :D kiedy zamierzasz testować w dniu @ ? :)

Cześć dziewczyny, chciałabym do was dołączyć :) z tym że ja rozpocznę starania dopiero w listopadzie jak dobrze pójdzie bo mam problemy z tarczycą. Widzę, że dużo dziewczyn już się wystarało :D gratulacje! Trzymam kciuki za pozostałe osoby :)