Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Firankaa

Starania czas rozpocząć - sierpień / wrzesień 2012

Polecane posty

a ja bylam dzisiaj u ginekol na kntroli po tym moim wczesnym poronieniu i powiedizala ze wszytsko ok mozna sie starac ale powiedziala ze mam jeden jajnik mniejszy taki glupio mi bylo zapytac czy to cos bardzo zle czy cos ale w drugim mam pecherzyk duzy moze na dniach pekac;pale niestety nie ma sie zkim starac jak narazie:)KMSU powodzenia u lekarza.wrzesniowa dlugo sie staralas?

a ja bylam dzisiaj u ginekol na kntroli po tym moim wczesnym poronieniu i powiedizala ze wszytsko ok mozna sie starac ale powiedziala ze mam jeden jajnik mniejszy taki glupio mi bylo zapytac czy to cos bardzo zle czy cos ale w drugim mam pecherzyk duzy moze na dniach pekac;pale niestety nie ma sie zkim starac jak narazie:)KMSU powodzenia u lekarza.wrzesniowa dlugo sie staralas?

Dziewczyny czy w ciąży można robić echo serca? Od jakiegoś czasu mam kłucie w sercu, i takie kołatanie. Boję się trochę, że coś jest nie tak, i chce się przebadać.

Można, moja koleżanka miała ostatnio echo serca w połowie ciąży, bo źle się czuła i wyszło, że ma problemy z zastawką, więc nie bagatelizuj tego.

w którym jestes tyg?wydaje mi sie ze mozna.ale musisz zapytac kardiologa i powiedziec o ciazy.a kolatanie mozesz miec przez zmiany hormonow w ciazy i zmiany cisnienia ale okaze sie zobaczysz

Martyna można rzec, że się nie starałam, bo myślałam, że te 2 razy nie wystarczą, że to będzie mieś. stracony, ale zaszłam za 1 razem.

Dzięki, No właśnie chyba muszę to zbadać, bo coś takiego dokuczało trochę jeszcze przed ciążą, tylko że teraz częściej. Cholera ale się wystraszyłam :(

Martyna zanim Hana pójdzie do kardiologa to szybciej urodzi :D proponuję iść do lekarza rodzinnego, który da najpierw skierowanie na ekg serca jeśli będzie coś nie tak skierowanie do kardiologa i ten wypisze na echo. Zawsze można też iść prywatnie? ja kilka lat temu czekałam na wizytę u kardiologa kilka mieś. to teraz pewnie pół roku :D

Zapomniałam napisać, byłam u dermatologa i potwierdziło się to co przypuszczaliśmy mała ma rogowacenie mieszkowe. Można stosować kremy, maści natłuszczające z mocznikiem, ale tylko tyle. To jest spowodowane albo brakiem wit. A albo ma podłoże gen. (po rodzicach/dziadkach) wydaje mi się, że ja czegoś takiego nie mam, ani nikt w mojej rodzinie to pewnie po mężu ma :o

Nasila to się zimą, latem łagodnieje. Może np. za jakiś czas zniknąć i pojawić się w okresie dojrzewania ehh.

no ja sie lecze tylko prywatnie ale na ubezp pewnie tak sie czeka dlugo ale ja wykupilam caly pakiet lekarzy w klince i jest w miare cena.przy rogowaceniu nie wiem czy uzywalas moglabys malutkiej kupic ten plyn i krem oilalatum w aptece..podobno jest dobry

Znam Oilatum :) stosowałam jak była malutka. Dermatolog dała próbki kremów no i będę kupować dalej maść z mocznikiem i wit. A. Efekty widzę wszystko złagodniało :)

martulka glowa do gory nie tylko ty jestes na skraju wytrzymalosci.. wiem co przezywasz, bo ja co miesiac mam to samo, niestety. na nas tez przyjdzie czas zobaczysz ! a tak poza tym to bylismy dzis na chinszczyznie i kupilam sobie ciastko z wrozba i tam bylo napisane "bnie cofaj sie przed ciezkimi zadaniami. w nich odnajdziesz zrodla radosci i wiedzy, ktore powioda cie ku szczesciu" kochane ja niestety musze spadac bo znajomi przychodza pogadac a w domu syf jak nie wiem ;-)

wrzesniowa a jaka nazwe ma ta masc ? moja mama kiedys mi kupila bardzo dobra masc z wit A, bo mam bardzo sucha pekajaca skore i efekty byly niemalze od razu tylko nei pamietam jej nazwy ;/

no to moze troche złagodza jej te kremy...a ja mam zabieg usuwania rozstepow w koncu ....mam mega rozstepy niestety..za tydzien

Hana - daj znać w razie co, jak bedziesz po tym kardio. Ja mam podobnie, nie podoba mi się to za bardzo,choc narazie przystopowało. Pierwsze zaczuważyłam w sierpniu, że jakoś serducho dziwnie chodzi. pózniej raz było ok, raz znowu dziwnie biło. Pare dni temu znowu tak miałam. Najcześciej jak się położe/w nocy, szczególnie na lewym boku można odczuć. Dziwne wrażenie, bije równo po czym na chwile tak jakby zwolniło a po chwili mam wrażenie że jakby babel z wodą byl w środku serca. Wydaje mi się, że to zapewne na tle nerwowym lub też przez niskie ciśnienie. Póki miałam normalne ok120/90 nic takiego sie nie działo a teraz kiedy szczytem jest 110/70 (najwiecej juz od jakiegos czasu) to sie zdarza takie kolatanie. Wczoraj w tym szpitalu mialam 100/65 babka dziwnie sie patrzyła, mina bezcenna :P ale znormalniała jak powiedziałam, że zazwyczaj mam niskie. Ehh KMSU czekamy :)

Dam znać, ale cholera tak sie boję. Ale wiem, że muszę bo jest to niepokojące, a przecież nosze dziecko pod serduszkiem.

Hej dziewczyny. Ja wlasnie wrócilam od tego nowego endokrynologa. Az godzine u niej siedzialam. Zbadala mnie na wszystki strony, wypytala, analizowala wyniki. Potwierdzila ze wedlug niej mialam odrazu za malą dawką leku na tarczyce.. a jak zaszlam w ciaze to juz wogole za malą dawke :(. Dostalam wiekszą dawke leku i musze na nowo zrobic badanie TSH. Dopiero jak spadnie ponizej 2,5 to moge sie starac... w innym wypadku sytuacja moze sie powtórzyc. Niestety na te przeciwciala antytarczycowe- AntyTPO nie ma lekarstwa. I w kazdej ciązy bede miala o 30% wieksze prawdopodobienstwo poronienia :(. Powiedziala jednak abym tym sie nie martwila. Ze jak sie jest pod dobrą opieką endokrynologa to spokojnie mozna donosic ciaze i urodzic zdrowe dziecko, tylko bede musiala to kontrolowac co miesiąc w ciazy. Hmm czyli coz w poniedzialek robie nowe badanie na tarczyce i czekam az zacznie spadac... Oczywiscie mogą tez byc inne przyczyny poronienia, musze porobic sporo badan

smile tak wczesniej chodzilam do innego endo.. i ja mialam za niski progesteron w drugiej fazie, po owulacji

Nie martw nie tylko ty tak masz z bolami krzyza. ja co miesiac mam tak kregoslup to moj wrog.niesamowity bol no i te nieregularne miesiaczki. Dziewczyny teraz pytanie do was ktore braly castagnus czy wy przed okresem mialyscie bol sutkow piersi??

martulka nie pomoge bo odrazu z castagnusem mi sie udalo zajsc i bolały sutki, ale nie wiem czy to przez castagnusa czy ciąze. smile ja nie mialam zadnych objawow niskiego progesteronu. Zrobilam badanie po tej pierwszej ciazy biochemicznej i wtedy wyszlo ze jest za maly, tzw niedomoga lutealna. DOstalam duphaston po owulacji tak by ewentualny zarodek mogl sie zagniezdzic i przetrwac