Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość amiga00

BLIŻNIACZE MAMUSIE ;)

Polecane posty

Gość Blondziaczek
Witam przyszłe i teraźniejsze mamy blizniat. jestem w 34tc blizniaczej moje małe waza juz po 2,5 i 2,6kg. mam wskazanie do cesarki od ortopedy z powodu urazu miednicy w przeszłosci. ale w dalszym ciagu nie wiem jak z ustaleniem terminu. lekarz prowadzacy mowil mi ze 26.09 skieruje mnie juz do szpitala do rozwiazania. i moje pytanie brzmi czy zrobia mi badania i ciach czy beda czekac na odpowiedni moment np 2 tyg.

Blondziaczek Witaj :) Moim zdaniem będziesz pod ciągłą obserwacją,tzn.ktg, sprawdzanie szyjki czy się nie skraca, słuchanie serduszek maleństw przez brzuszek itp. Pewnie dostaniesz domięśniowo sterydy ok.6-7 zastrzyków dla lepszego wykształcenia płucek Twoich córeczek. A z cc nie będą czekać aż będziesz miała skurcze,tylko pewnie tak do 36-37tc. Uznaje się,że 37tc bliźniaczej to donoszona ciąża. Powodzenia! Trzymam kciuki i nic się nie bój! Wszystko będzie dobrze! :)

up :) Dziewczyny widze ze temat obumarl ale sprobujemy go jakos podniesc :D ja juz rozpakowana, 14.06 mnie wzielo i przez cc urodzilam dwa sliczne bobaski :) co prawda wczesniaczki bo w 35tc ale cale i zdrowe