Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość amiga00

BLIŻNIACZE MAMUSIE ;)

Polecane posty

hej dziewuszki :) goracy dzien sie dzisiaj u mnie zapowiada mam nadzieje ze jakos to wytrzymam :)

Gość przyszła mama trojaczków -już!
Witam,ja jestem "porójną mamą " - mam trojaczki. Mozna dołaczyć ? Moje dziewczynki mają już rok i 4 m-ce . :)

Wiec tak . mam 27 lat , pracuję i studiuję ( już 2 kierunek ) . Moje maluchy to trzy dziewczynki,chodza do żłobka . Cóż mogłabym wiecej napisać,chyba to,że jestem naprawdę szczęśliwą i spełnioną mamą,ale też żoną i kobietą :) Jeśli macie jakieś pytania,to pytajcie :D

Mam 28 lat,źle kliknęłam :D

Nie, u nas tylko mąż się zabezpieczał,bo ja nie mogłam brać tabletek,ale ciąża była planowana .

Ja biore tabletki, ostatnie opakowanie. Wszyscy mi wmawiaja, że bede miala mnogą ciąże i teraz sie boje.... Ale podziwiam Was dziewczyny i gratuluje...!!!

przyszła mama trojaczków -już! a powiedz mi jak radzisz sobie z taka trojeczka? :) naprawde podziwiam !

zaklopotannnna ja tez bralam wczesniej tabletki, ale one tylko calkiem wstrzymaly mi owulacje nawet jak juz skonczylam je brac, a moja ciaza blizniacza jest po wspomagaczach :) a po za tym o tym ze po anty jest duza szansa na ciaze mnoga, sa rozne zdania a wiekszosc specjalistow twierdzi ze to mit :)

Ja mam ogromną pomoc rodziny i oczywiście męża . Na początku jak się dowiedziałam , że będe miała trojaczki to pomyślałam,że to jakis żart,szok był długo,długo.. Ale jak powiedziałam mężowi to się cieszył jak wariat,zaczął skakać , płakać z radości i wiedziałam,że będe mogła na nim polegać . Ogarnąć trójkę to teraz już nie jest taki jakiś meksyk,najgorzej było jak trzeba było karmic co przysłowiowe 2 h , wtedy praktycznie non stop tylko sciagłam mleko,żeby kyoś mógł karmic następne . Nie jest źle,wszystko ejst kwestia dobrej organizacji,naprawdę :)

przyszła mama trojaczków -już! Moj tez jak wariat sie cieszyl :) nawet bardziej sie cieszyl z blizniakow niz z tego jak sie dowiedzial ze wogole jestem w ciazy :) hehe kazal na siebie mowic "zloty czlonek" i do dzisiaj mysli ze to tylko dzici niemu jest dwojka a przeciez to ja wypuscilam dwa jajeczka ale niech sobie mysli skoro mu z tym lepiej :)

Hahah mój zawsze chodzi i mówi " moja krew,moja duma ":D . I też zawsze mówi,ze to jego złota robota :D . Niech mu będzie,że to jego robota :D

Gość do mamy trojaczków
jak długo karmiłaś piersią? czy tylko odciągałaś i z butli? Jak sobie radzisz teraz w zyciu? jestem pełna podziwu dla ciebie ! :-)

no wiesz jedno zrobic moze prawie kazdy ale juz dwojke to sztuka a trojke to jakis cud :)

Sciągłam przez 7,5 m-ca . Radzę sobie całkiem nieźle,bo to jak pisałam,mam pomoc rodziny . Jestem normalna matka , jak każda mama piorę,sprzątam gotuję obiadki :D , pracuje,studiuje,tylko czasami doba jest dla mnie zbyt krótka :D

tez mysle ze to zasluga dobrej organizacji i przyzwyczajenie organizmu do krotszego snu lub pobudek w nocy :D a jak bylo na poczatku w nocy? dawaly w kosc?

Witajcie blizniacze mamy:) i ja jestem mama blizniat dwoch malych urwisow ktore skonczyly 10 mcy:) czytam o ulozeniu dzieci wiec ja rodzilam w 34 tyg i moj drugi synus sie dzien wczesniej przekrecil caly czas byli ulozeni glowkowo a po licznych ktg ze zlosci sie przekrecil i rodzil sie posladkowo:)

mamo babelkow a jak przebiegala Twoja ciaza? wszystko bylo w porzadku? z jaka waga urodzilas maluchy? :)

Na początku to był dramat . Jak jedno się zasypiało to drugie się budziło i tak w kółko :D . Ale odkąd skończyły około 2,5 m-ca przesypiały prawie całą noc( koło 6h ) ale jadły i dalej szły spać . Ja urodziłam w 31 tc przez cc (podaję wagę i wzrost moich bąbli ) :) Maja 46 cm 2040g Nadia 50 cm 1980 . Karolinka 49 cm 2100g

mama bąbelków - hej Kochana! Twoje maluchy już 10 m-cy mają ? Jakie duże już :D

Czesc mamo trojaczkow nie sadzilam ze pamietasz:) moi chlopcy urodzili sie z waga 2160g i 1830g ciaza super do 28 tyg potem skurcze (za szybko) i skrocila sie szyjka wiec musialam lezec do konca poza tym od 24 tyg cukrzyca ciazowa a tak to spoko:)przytylam 13 kg tyle co w poprzednich 2 ciazach. Bo zapomnialam dodac ze jestem mama 4 synow w tym blizniakow:)

Ojej to Twoje Bąble to Maluszki się urodziły . Ojejku,ale Ci sie trafiło 4 synków :D . Mój mąż marzy o synku,ale nie wiem,czy się jeszcze kiedys zdecydujemy,chociaż ja w głębi serca też jeszcze chciałabym mieć synka . A Ty będziesz jeszcze próbowac ? :)

czytam was dziewczyny i się uśmiecham :) co prawda sama jestem mamą jednego dziecka ale... mam koleżanke która teraz jest w ciąży z czworaczkami - 4 dziewczyny jednojajowe! w październiku będzie głośno w lubuskim jak się urodzą....

zielona geś - ojeeeeej ! Czworaczki ? Szok! Nie wyobrażam sobie mieć czwórki,trójka to meksyk,ale czwórka . Zdrowia dla koleżanki i jej córeczek!!

no znajomi też byli w głębokim szoku, ale cieszą się bo co robić nie? taka mnoga ciąża to efekt hormonów jakie ona dostawała heheh a jej mąż się śmieje że nigdy się z nią nie rozwiedzie, choćby nie wiadomo co wyprawiała, bo nie zarobi na alimenty ;)

czworka ?? i to jednojajowe !! to niespotykane :) miejmy nadzieje ze wszystko bedzie dobrze i z mamusia i dziewcZynkami :)

Zielona ges -usmieham sie przez lzy bo ciezka robota przed nimi Ja bylam tak dobrze nastawiona poprzednia ciaze stracilam wiec bylo mi obojetne ile i jakiej plci byle zdrowe, wiec na pierwszym usg nie bylam w szoku ze powiedzial "SA DWA" tylko ze byli tacy duzi, widoczni bo w tej poprzedniej ciazy od poczatku bylo nie tak(mialam zasniadowe zwyrodnienie kosmkow-pochodna zasniadu groniastego) Zycie troche zweryfikowalo moje nastawienie bo maz sporo pracuje starsze dzieci pomagaja na zasadzie" jesli sami maja na to ochote" wiec jestem sama z duzym domem dwoma psami kotem i cala banda gryzoni:)no i pelzajacymi blizniakami o alkowicie odmiennych charakterkach :D

też mam nadzieje że do końca ciąży bedzie dobrze jak by co to zaoferowałam się jej do pomocy gdyby chciała trochę wypocząć ,a jak bym je miała karmić to bede naklejać jakieś naklejki na ubranka która był już karmiona :p